Úgy gondolod, hogy aki "hivatalosan", bérfőzdében főzet, az fizessen, aki meg otthon, az ne??? Nem túl életképes gondolat. Ha fizetni kell, akkor fizetni fog mindenki, ha meg nem, akkor senki. Pont.
"Az Európai Bizottság azért indított kötelezettségszegési eljárást 2012 nyarán Magyarországgal szemben, mert hazánk olyan nemzeti szabályozást fogadott el, amely 50 liter mennyiségig nulla jövedékiadó-mértéket, kvázi adómentességet határozott meg a bérfőzésre, ami a bizottság szerint uniós jogba ütközik." Nem minket a bérfőzéseket érinti! Egyik azt mondja jogot sért a másik ,hogy nem ,ezért kerül bíróságra!
Semmiféle jogot nem sértünk az adómentességgel. Nincs meghatározva a mennyiség, csak az csípi a szemüket, hogy nálunk soxor annyi, mint máshol. De, belekötni nem tudnak, legfeljebb megzsarolni valamivel, amire már többször volt példa itt-ott.
A hivatásosok szemében mi még mindig ellenforradalmárok, zugfőzők vagyunk. Próbáld ki. Beszélgess velük a pálinkáról, és figyeld az arcukat, mikor közlöd, hogy magánfőző vagy.
Nem gondolom, hogy bármiféle betiltás következne, hiszen nincs miért betiltani. Az eu-nak a mai napig nem csípi a szemét, hogy "lehet főzni pálinkát", hanem az hogy nem fizetünk adót ezután.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Természetesen mindenkit érint. Elvben. De ha te engedélyt kértél egy 100 literes főzőre, és kijön egy új jogszabály, miszerint mostantól csak 30 literesed lehet, akkor igencsak szarban leszel. Ez csak egy példa. De már megint ezen a hülyeségen vitatkozunk. Van aki hisz az engedélyben, és van aki nem.
A jövő zenéje,de mindenki saját maga dönti el.Én ezt a verziót választottam.
Az a pár ember aki bejelentette,tisztában van vele bármikor ellenőrizhetik,de mit?Azt az elenyésző mennyiséget amit főznek?Tudják ők,hogy a "nagy halak"nem köztük keresendők!!
Ha lesz valami változás ,nem hiszem,hogy azt a pár embert fogja érinteni ,aki kért engedélyt és azt a tömeget aki vett készüléket ,vagy nem kért engedélyt készítésre,nem!
Így van!Viszont mitől kellene tartanom??Viszont úgy gondolod,senkiről sem tudják??Amelyik magánfőző vmilyen fórumon van,az ne legyen nyugodt,hogy Ő anonim.
Egy igen jó barátom tanácsára tettem meg e döntést,aki nem kifutófiú a NAV-nál!!
Gratulálok ahhoz, hogy az elsők közt leszel, akiket a szürke urak felkeresnek, ha majd szigorítják a jogszabályokat. Hisz' rólad már biztosan tudják, hogy te készítettél, és birtokolsz is főzőt.
Csak gratulálni tudok, és egyben örülni is a sikerednek, hiszen minél többen vagytok, annál később jutnak el hozzánk, sötétben bujkáló, gaz ellenforradalmárokhoz, a likvidáló egységek! Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, amit anno, 6. Lenin: "Regisztrálni, regisztrálni, regisztrálni"!
Sziasztok!Megkaptam az engedélyt,persze némán kivártam,nem folyamodtam vitákba annó,de megnyugtatok mindenkit,aki otthon akar készíteni berendezést,annak kell hozzá engedélyt kérni,és ha készen van,akkor + egy birtokbantartásit kell kérni hozzá,viszont engedéllyel értékesíthető is.
Amíg ment a vita,én ezt lezongoráztam,biztos,ami biztos.
Tudniillik ha esetleges ellenőrzéskor nincsen származást igazoló okirat,akkor baj van!
No,ezzel legyen tisztában mindenki!
Ők így értelmezik a jogot!!!!
Azért gondolkodóba ejtő,hogy a T...gazdaságos ratyi kukta meg jó,mert van róla számla.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: