Keresés

Részletes keresés

Tucso69 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98066

Nem mondtad, mi az előny!

Hidd el kevés optimistább ember van nálam, de a politikusoknak rég nem hiszek.

Ahogy te gondolod, hogy meghagyják neked az üstöt lekvárt főzni!

Ennyi erővel mondhatod, hogy ok nem lehet pálinkát, majd vizet desztillálsz.

Akitől foglalnak, viszik az utolsó szárnyas anyát is.

Előzmény: foxrudi (98063)
foxrudi Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98065

Kinek a pap,kinek a papné!Ennyi.

Előzmény: In Lak'ech (98064)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98064

Természetesen mindenkit érint. Elvben. De ha te engedélyt kértél egy 100 literes főzőre, és kijön egy új jogszabály, miszerint mostantól csak 30 literesed lehet, akkor igencsak szarban leszel. Ez csak egy példa.  De már megint ezen a hülyeségen vitatkozunk. Van aki hisz az engedélyben, és van aki nem.

Előzmény: körte51 (98059)
foxrudi Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98063

Nem kell leadni,csak működésképtelenné tenni.Viszont nekem lekvárt főzni még mindig jó az alja!

   Én nem állok hozzá ilyen negatívan.

  Persze ha a libapásztor kerül hatalomra Ferkoval,akkor lesz baj,az igaz.D

Előzmény: Tucso69 (98061)
foxrudi Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98062

A jövő zenéje,de mindenki saját maga dönti el.Én ezt a verziót választottam.

  Az a pár ember aki bejelentette,tisztában van vele bármikor ellenőrizhetik,de mit?Azt az elenyésző mennyiséget amit főznek?Tudják ők,hogy a "nagy halak"nem köztük keresendők!!

Előzmény: körte51 (98059)
Tucso69 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98061

Ezt az előnyt kifejtenéd?

Szerintem csak nekik lehet előnyük, ha az eu betiltja, csak küldenek egy felszólítást, és pár napon belül adhatod le a kincstárba! 

A többi sötétbenbújkálót előtte meg is kell keresniük. :-)

Előzmény: foxrudi (98053)
körte51 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98060

Természetesen ,kérsz engedélyt és eladhatod!

Előzmény: foxrudi (98058)
körte51 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98059

Ha lesz valami változás ,nem hiszem,hogy azt a pár embert fogja érinteni ,aki kért engedélyt és azt a tömeget aki vett készüléket ,vagy nem kért engedélyt készítésre,nem!

Előzmény: In Lak'ech (98054)
foxrudi Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98058

Természetesen,így értékesíthetem is,csak 15 nappal előtte jeleznem kell a vhivatalnak.

  

Előzmény: körte51 (98056)
foxrudi Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98057

Így van!Viszont mitől kellene tartanom??Viszont úgy gondolod,senkiről sem tudják??Amelyik magánfőző vmilyen fórumon van,az ne legyen nyugodt,hogy Ő anonim.

  Egy igen jó barátom tanácsára tettem meg e döntést,aki nem kifutófiú a NAV-nál!!

 Mindenesetre én így láttam jónak.

    

Előzmény: In Lak'ech (98054)
körte51 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98056

Nem biztos ,hogy rosszul döntöttél! Ez ügyben irigylem azt aki tudja a jó döntést!

Előzmény: foxrudi (98053)
antialkohol Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98055

Szia .

Írtam e- mailt,majd nézd meg légyszíves.

Előzmény: In Lak'ech (98054)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98054

Gratulálok ahhoz, hogy az elsők közt leszel, akiket a szürke urak felkeresnek, ha majd szigorítják a jogszabályokat. Hisz' rólad már biztosan tudják, hogy te készítettél, és birtokolsz is főzőt.

Előzmény: foxrudi (98050)
foxrudi Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98053

Sokat gondolkodtam rajta,de végül is így döntöttem.Ha betiltják,akkor igazad van,de ha szigorítanak csak,akkor viszont előnyt is jelenthet.

Előzmény: szilvakukc (98052)
szilvakukc Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98052

Csak gratulálni tudok, és egyben örülni is a sikerednek, hiszen minél többen vagytok, annál később jutnak el hozzánk, sötétben bujkáló, gaz ellenforradalmárokhoz, a likvidáló egységek! Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, amit anno, 6. Lenin: "Regisztrálni, regisztrálni, regisztrálni"!

Vagy valami ilyesmit.:DD

Előzmény: foxrudi (98050)
körte51 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98051

Erről  a "birtokbantartási" -ról még nem hallottam!Szerintem csak félre érted!Szabadon birtokolhatod ,hisz kaptál engedélyt a gyártásra!

Előzmény: foxrudi (98050)
foxrudi Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98050

 Sziasztok!Megkaptam az engedélyt,persze némán kivártam,nem folyamodtam vitákba annó,de megnyugtatok mindenkit,aki otthon akar készíteni berendezést,annak kell hozzá engedélyt kérni,és ha készen van,akkor + egy birtokbantartásit kell kérni hozzá,viszont engedéllyel értékesíthető is.

 Amíg ment a vita,én ezt lezongoráztam,biztos,ami biztos.

   Tudniillik ha esetleges ellenőrzéskor nincsen származást igazoló okirat,akkor baj van!

  No,ezzel legyen tisztában mindenki!

    Ők így értelmezik a jogot!!!!

  Azért gondolkodóba ejtő,hogy a T...gazdaságos ratyi kukta meg jó,mert van róla számla.

sogi01 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98049

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98041)
ksasa67 Creative Commons License 2014.03.17 0 0 98048

Köszönöm!

 

Előzmény: rézműves1 (98046)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.03.16 0 0 98047

A Bondexnél nagyon jó szilikongumi tömítések vannak. Onnan való a sisakom tömítése.

Előzmény: rézműves1 (98046)
rézműves1 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 98046

...úgy látszik olcsóbb lett, mert én 4-éve még 1.000.-ft felett láttam a 100-milist...a sziloil Pesten a Bondex-nél (ott 3-éve vettem) fele volt, de Budán a T-szilox 200-milit ad

400-ft körül...

Előzmény: ksasa67 (98045)
ksasa67 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 98045

Szia! Vagy én láttam nagyon olcsón a foamsol-t 100ml (700 ft), vagy a siloil M-100-at 100ml nagyon drágán (526 ft). Kérhetek egy forrást az olcsó siloil beszerzésre? Köszönöm!

 

Előzmény: rézműves1 (98040)
sogi01 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 98044

Szia! Ha leégetted a cefrét akkor hiába főződ újra,bennemarad a kozmás íz.

 

2 hsz-al alattad van egy linkgyűjtemény, át kéne olvasnod,sokmindenre választ találsz.

Előzmény: zsolty56 (98043)
zsolty56 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 98043

Sziasztok, szép vasárnapot! Ha újra szeretnék párolni pálinkát, (52 fokra lett belőve, körte) ugyanúgy 25 fokosra higítsam vissza mint az alszeszt, vagy más értékre? És ez megoldás lehet enyhén kozmás utóízre? Legalább is úgy érzem. Esetleg később múlhat? Bocs, még kezdő vagyok, első pálinka!

körte51 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 98042

Nagyon köszönöm !  Így nyugodtan fogom ,használni! :-)

Előzmény: rézműves1 (98040)
sogi01 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 98041

                                              vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98037)
rézműves1 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 98040

...én ugyan nem a drága "gyári cuccot" (foamsol) használom, de szerencsére ez is jól "teszi a dolgát", negyed áron...mivel az üstfedőm "púpja" és a vele egybeépített sisak magassága elég nagy biztonságot ad az áthabzás ellen, én majdnem csordultig tehetem az üstömet, de olyankor bizony jó szolgálatot tesz a szilikon-olaj...

 

.........

 

......jól látszik, hogy kicsit felhabzott, de még a sisak peremét sem érte el...és csak 2-teás kanálnyi volt rajta...emellett sem ízben, sem szagban semmi sem desztillálódik át a szilikon olajból...van egy másik fajta is, az még olcsóbb, de most nem találtam meg... az a T-Szilox terméke...már raktam fel róla fotót is...

 

 

Előzmény: körte51 (98034)
sogi01 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 98039

Vagy mindenki főz valamit,és nincs ideje írogatni :-D

Előzmény: zsuzska60 (98038)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 98038

látom kibaxott veletek az index

sogi01 Creative Commons License 2014.03.15 0 0 98037

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98030)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!