Természetesen mindenkit érint. Elvben. De ha te engedélyt kértél egy 100 literes főzőre, és kijön egy új jogszabály, miszerint mostantól csak 30 literesed lehet, akkor igencsak szarban leszel. Ez csak egy példa. De már megint ezen a hülyeségen vitatkozunk. Van aki hisz az engedélyben, és van aki nem.
A jövő zenéje,de mindenki saját maga dönti el.Én ezt a verziót választottam.
Az a pár ember aki bejelentette,tisztában van vele bármikor ellenőrizhetik,de mit?Azt az elenyésző mennyiséget amit főznek?Tudják ők,hogy a "nagy halak"nem köztük keresendők!!
Ha lesz valami változás ,nem hiszem,hogy azt a pár embert fogja érinteni ,aki kért engedélyt és azt a tömeget aki vett készüléket ,vagy nem kért engedélyt készítésre,nem!
Így van!Viszont mitől kellene tartanom??Viszont úgy gondolod,senkiről sem tudják??Amelyik magánfőző vmilyen fórumon van,az ne legyen nyugodt,hogy Ő anonim.
Egy igen jó barátom tanácsára tettem meg e döntést,aki nem kifutófiú a NAV-nál!!
Gratulálok ahhoz, hogy az elsők közt leszel, akiket a szürke urak felkeresnek, ha majd szigorítják a jogszabályokat. Hisz' rólad már biztosan tudják, hogy te készítettél, és birtokolsz is főzőt.
Csak gratulálni tudok, és egyben örülni is a sikerednek, hiszen minél többen vagytok, annál később jutnak el hozzánk, sötétben bujkáló, gaz ellenforradalmárokhoz, a likvidáló egységek! Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, amit anno, 6. Lenin: "Regisztrálni, regisztrálni, regisztrálni"!
Sziasztok!Megkaptam az engedélyt,persze némán kivártam,nem folyamodtam vitákba annó,de megnyugtatok mindenkit,aki otthon akar készíteni berendezést,annak kell hozzá engedélyt kérni,és ha készen van,akkor + egy birtokbantartásit kell kérni hozzá,viszont engedéllyel értékesíthető is.
Amíg ment a vita,én ezt lezongoráztam,biztos,ami biztos.
Tudniillik ha esetleges ellenőrzéskor nincsen származást igazoló okirat,akkor baj van!
No,ezzel legyen tisztában mindenki!
Ők így értelmezik a jogot!!!!
Azért gondolkodóba ejtő,hogy a T...gazdaságos ratyi kukta meg jó,mert van róla számla.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
...úgy látszik olcsóbb lett, mert én 4-éve még 1.000.-ft felett láttam a 100-milist...a sziloil Pesten a Bondex-nél (ott 3-éve vettem) fele volt, de Budán a T-szilox 200-milit ad
Szia! Vagy én láttam nagyon olcsón a foamsol-t 100ml (700 ft), vagy a siloil M-100-at 100ml nagyon drágán (526 ft). Kérhetek egy forrást az olcsó siloil beszerzésre? Köszönöm!
Sziasztok, szép vasárnapot! Ha újra szeretnék párolni pálinkát, (52 fokra lett belőve, körte) ugyanúgy 25 fokosra higítsam vissza mint az alszeszt, vagy más értékre? És ez megoldás lehet enyhén kozmás utóízre? Legalább is úgy érzem. Esetleg később múlhat? Bocs, még kezdő vagyok, első pálinka!
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
...én ugyan nem a drága "gyári cuccot" (foamsol) használom, de szerencsére ez is jól "teszi a dolgát", negyed áron...mivel az üstfedőm "púpja" és a vele egybeépített sisak magassága elég nagy biztonságot ad az áthabzás ellen, én majdnem csordultig tehetem az üstömet, de olyankor bizony jó szolgálatot tesz a szilikon-olaj...
.........
......jól látszik, hogy kicsit felhabzott, de még a sisak peremét sem érte el...és csak 2-teás kanálnyi volt rajta...emellett sem ízben, sem szagban semmi sem desztillálódik át a szilikon olajból...van egy másik fajta is, az még olcsóbb, de most nem találtam meg... az a T-Szilox terméke...már raktam fel róla fotót is...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: