Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24117

Bock Bisztró, Rosenstein

Előzmény: Alpári Gnác (24111)
lola31 Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24116
Előzmény: seci (24115)
seci Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24115

Ugy nez ki, hogy jovo heten hazalatogatok Pestre. Tudnatok nekem ajanlani a Blaha es vonzaskorzeteben (ami M/villamossal <15 perc) olyan ettermeket ajanlani, ahol van ebedmenu es <3000 Ft/fo? Leginkabb (ujragondolt) "magyarosch" ettermeket keresnek (Nu bisztro kedvenc volt, de ugye bezart), curryt/kinait/nepalit/stb tudok itt is enni.

 

A Hold utcai piacon majd korbenezek, 1-2 napra biztosan talalok majd ott ennivalot, de hatha van valami jo otletetek a "bazishoz" kozelebb.

 

Elore is koszi.

-seci

 

cszoli Creative Commons License 2017.12.07 -1 0 24114

Tényleg azt hiszi valaki, hogy nem egyértelműen megkülönböztethető egy reklámposzt és egy magánvélemény??

A reklámposztokat ignoráljuk. Bár tilos, megakadályozni nem lehet.

Előzmény: Bohém2016 (24113)
GPF Creative Commons License 2017.12.07 0 1 24112

A Hold utcai piacon Széll Tamás készíti. Igaz, hogy "kicsit" újragondolva, de remek!

Előzmény: Alpári Gnác (24111)
Alpári Gnác Creative Commons License 2017.12.07 0 0 24111

Hölgyeim és Uraim!

 

Egy kis segítséget kérnék az itt jelen lévő desszert specialistáktól és bárki mástól, aki gondolja:)

 

Egy barátom kiváló somlóit keres és mivel én nem vagyok túlzottan expert a témában, abban reménykedem, hogy mondtok nekem ilyen helyet.

Helyben fogyasztásról lenne szó és nem lenne baj, ha nem Budán lenne.

Belváros, metró előnyben.

 

Előre is köszönöm!

homerx Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24110

sk persze :)

Előzmény: homerx (24109)
homerx Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24109

ez erdekes. meleg volt az eloetel. a terrin igy lagyra sikeredett, de finom volt. kifejezetten kulon kostoltam a kagylot, ami fennsegesre sikeredett. szerintem ez vitte a primet ebben az etelben. a jovo evi horvat nyaralasnal mar be is terveztem egy st.jakabos kajat :)

Előzmény: nagypapi51 (24108)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24108

...a nyulterrin st.jakab kagyloval telitalalat volt...

erről ha lehetne, bővebben, hideg a meleggel?

 

Előzmény: homerx (24107)
homerx Creative Commons License 2017.12.02 0 1 24107

a minap a faustoban ebedeltem. a nyulterrin st.jakab kagyloval telitalalat volt. a mediterran halleves ugyszinten. a borjuszelet borjumiriggyel nem sikeredett jol. a husok allaga kituno, de a sot hianyoltam rola. suteskor meg kellett volna hinteni.

Logofet Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24106

Évek óta nem jártam a Kéhliben, de múlt vasárnap -mindenképpen vadast akartam enni- újra kipróbáltuk. Semmi extra, de korrekt ételek, a Forró fazék velőcsonttal és a vadas szarvasból, zsemlegombóccal is nagyon korrekt volt, a túrógombóc -amit én már csak megkóstolni tudtam, mivel semmi hely nem maradt már a gyomromban- valóban frissen készült, könnyű és finom volt. Az kell mondanom, hogy amennyiben valakit nem zavar az oldschool kiszolgálás, egy magyaros kajálásra bőven vállalható az intézmény.

lola31 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 24105

Ritka kivétel, de ezeket a képeket a hozzáfűzött magyarázatokkal érdemes végignézegetni.

https://velvet.hu/europa/2017/12/02/mi_kerul_ezen_a_tesztan_12_ezer_forintba_galeria/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

perrier jouet Creative Commons License 2017.11.22 0 0 24104

Black Swan - alapjában véve bár, de az étel nagyságrendekkel jobb az átlag barfoodnál, a kedvenc Blue Foxot is megütötte. Edame babot és utána kacsát ettünk. Ár-értékarányban ajándék kategória.

Előzmény: Caipi (24103)
Caipi Creative Commons License 2017.11.17 0 0 24103

Az jó leht, nekem 1930+-os van kettő, imádom őket olvasgatni. Azokban is még simán van kapribogyó, meg hasonlók.

Előzmény: Boszorka (24099)
seci Creative Commons License 2017.11.17 0 1 24102

Nem tudom tudjatok-e, de egy klasszikus cukrásztankonyv (Keményffi Gábor - Tóth Illés Cukrászkönyv) elerheto itt: http://www.ruszwurm.hu/cukrasztankonyv/ (online verzio) avagy a MEK-ben is (PDF) http://mek.oszk.hu/04400/04414/

 

-seci

Előzmény: Boszorka (24099)
Boarhunter Creative Commons License 2017.11.17 0 0 24101

Az egyik legdrágább kaják a rákfélék, az a többségnek simán "belefér" de a gyakorlatilag ugyanúgy kinéző rovaroktól sikítófrászt kapnak...

Előzmény: Amerigo61 (24100)
Amerigo61 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24100

Valahol olvastam, hogy ha a Föld már nem tudja eltartani az egyre növekvő népességet, akkor a nép kénytelen lesz rovarokat enni. Nem szeretném megérni azt az időt (valószínűleg nem is fogom). Pedig sok rovarnak magas fehérje és rosttartalma van. Ráadásul egy madárpók már egészen kiadós falatnak számít ... 

Előzmény: nagypapi51 (24091)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24099

Van egy utánnyomott Dobos féle szakácskönyvem. A kiadás éve azt hiszem 1873, vagy közel ehhez. Na ott lehet olvasni fantasztikus dolgokat és csak csodálkoztam, hogy mi minden volt már akkor, ami az én ifjuságomban már nem létezett, most meg ismét van. Brokkoli pl. De szakácskönyvnek persze használhatatlan, viszont remekül leírja mennyi személyzet kell egy laza 12 személyes reggelihez meg ilyesmik.

Előzmény: Caipi (24098)
Caipi Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24098

A főzősműsorokat én sem szeretem, a szakácskönyveket viszont imádom.

De igazából most itt csak arról volt szó, hogy arról olvastam, hogy mik klf. emberek szerint egy fesztivál legjobb kajái, illetve utánanéztem, hogy mik lesznek egyáltalán. 

Előzmény: Boszorka (24097)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24097

Kajákról olvasni még soha nem jutott eszembe, igaz a főzős műsorokat se szeretem. Én csak a jó emlékeimre, no meg a fantáziámra támaszkodom, néha utána nézek valami konkrét dolognak a neten, vagy régi szakácskönyvben. Most pl a sóletet néztem meg, az arányok miatt, a többit tudtam. Általában nem sok időt akarok a kajákkal tölteni, az a jó ami egyszerű és gyorsan megy. Kisérletezni se szeretek, ezért nem menők nálam a méregdrága divatkaják és éttermek.

Előzmény: Caipi (24093)
Caipi Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24096

Nem tudtam, hogy így hívják, de igen.

De mivel tudom, hogy abszolút saját ízlésem van, (mondhatni rendesen válogatós vagyok), és azt is, hogy nem egy (mondjuk pl. Világevő) ajánlott ételért nem voltam oda, így ti sem tudtok hatni rám, mint csoportnyomás. :) 

Előzmény: beetee (24095)
beetee Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24095

Az Asch-kísérletről hallottál már? ;)

Előzmény: Caipi (24093)
Caipi Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24094

:D

Egészségedre kívánom. 

Előzmény: nagypapi51 (24089)
Caipi Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24093

Hát ez elég fura feltételezés :) Mindig ezt csinálom, olvasok a kajákról előre blogokon, de persze a fesztivál honlapján is megnézem, mik lesznek, és van-e valami számomra nagyon vonzó. Olyan nagy a választék, és csak pár tétel fér el a hasamban, nem akarok ott kóvályogva találomra választani. 

Előzmény: nagypapi51 (24088)
homerx Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24092

nalam egyszeru. ha keszul, akkor a csalad kap sima ovis tojasosnokedlit. en varganyat piritok, arra megy ra a nokedli, majd a tojas. fennseges, csak ajanlani tudom.

Előzmény: Tu Sok (24075)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24091

Én már a 'Jelky András kalandjai' olvasása közben ráizgultam a batáviai cserebogár pástétomra.

 

Előzmény: Amerigo61 (24090)
Amerigo61 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24090

Egy szürke gém biztosan értékelné azokat a fogásokat :)

Előzmény: nagypapi51 (24089)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24089

Hát ez nem a Bábel, nyomába se léphet, de én már spórolok a repjegyre (kégli van) :)

 

nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24088

...olvastam irományokat, hogy ki szerint mik a fesztivál legjobb kajái...

Ezek után neked is ízlett - azért remélem nem így történt.

 

Előzmény: Caipi (24087)
Caipi Creative Commons License 2017.11.16 0 0 24087

Na persze. :)

Ránézésre nekem sem, csak olvastam irományokat, hogy ki szerint mik a fesztivál legjobb kajái.

Előzmény: Boszorka (24086)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!