Ugy nez ki, hogy jovo heten hazalatogatok Pestre. Tudnatok nekem ajanlani a Blaha es vonzaskorzeteben (ami M/villamossal <15 perc) olyan ettermeket ajanlani, ahol van ebedmenu es <3000 Ft/fo? Leginkabb (ujragondolt) "magyarosch" ettermeket keresnek (Nu bisztro kedvenc volt, de ugye bezart), curryt/kinait/nepalit/stb tudok itt is enni.
A Hold utcai piacon majd korbenezek, 1-2 napra biztosan talalok majd ott ennivalot, de hatha van valami jo otletetek a "bazishoz" kozelebb.
ez erdekes. meleg volt az eloetel. a terrin igy lagyra sikeredett, de finom volt. kifejezetten kulon kostoltam a kagylot, ami fennsegesre sikeredett. szerintem ez vitte a primet ebben az etelben. a jovo evi horvat nyaralasnal mar be is terveztem egy st.jakabos kajat :)
a minap a faustoban ebedeltem. a nyulterrin st.jakab kagyloval telitalalat volt. a mediterran halleves ugyszinten. a borjuszelet borjumiriggyel nem sikeredett jol. a husok allaga kituno, de a sot hianyoltam rola. suteskor meg kellett volna hinteni.
Évek óta nem jártam a Kéhliben, de múlt vasárnap -mindenképpen vadast akartam enni- újra kipróbáltuk. Semmi extra, de korrekt ételek, a Forró fazék velőcsonttal és a vadas szarvasból, zsemlegombóccal is nagyon korrekt volt, a túrógombóc -amit én már csak megkóstolni tudtam, mivel semmi hely nem maradt már a gyomromban- valóban frissen készült, könnyű és finom volt. Az kell mondanom, hogy amennyiben valakit nem zavar az oldschool kiszolgálás, egy magyaros kajálásra bőven vállalható az intézmény.
Black Swan - alapjában véve bár, de az étel nagyságrendekkel jobb az átlag barfoodnál, a kedvenc Blue Foxot is megütötte. Edame babot és utána kacsát ettünk. Ár-értékarányban ajándék kategória.
Valahol olvastam, hogy ha a Föld már nem tudja eltartani az egyre növekvő népességet, akkor a nép kénytelen lesz rovarokat enni. Nem szeretném megérni azt az időt (valószínűleg nem is fogom). Pedig sok rovarnak magas fehérje és rosttartalma van. Ráadásul egy madárpók már egészen kiadós falatnak számít ...
Van egy utánnyomott Dobos féle szakácskönyvem. A kiadás éve azt hiszem 1873, vagy közel ehhez. Na ott lehet olvasni fantasztikus dolgokat és csak csodálkoztam, hogy mi minden volt már akkor, ami az én ifjuságomban már nem létezett, most meg ismét van. Brokkoli pl. De szakácskönyvnek persze használhatatlan, viszont remekül leírja mennyi személyzet kell egy laza 12 személyes reggelihez meg ilyesmik.
A főzősműsorokat én sem szeretem, a szakácskönyveket viszont imádom.
De igazából most itt csak arról volt szó, hogy arról olvastam, hogy mik klf. emberek szerint egy fesztivál legjobb kajái, illetve utánanéztem, hogy mik lesznek egyáltalán.
Kajákról olvasni még soha nem jutott eszembe, igaz a főzős műsorokat se szeretem. Én csak a jó emlékeimre, no meg a fantáziámra támaszkodom, néha utána nézek valami konkrét dolognak a neten, vagy régi szakácskönyvben. Most pl a sóletet néztem meg, az arányok miatt, a többit tudtam. Általában nem sok időt akarok a kajákkal tölteni, az a jó ami egyszerű és gyorsan megy. Kisérletezni se szeretek, ezért nem menők nálam a méregdrága divatkaják és éttermek.
De mivel tudom, hogy abszolút saját ízlésem van, (mondhatni rendesen válogatós vagyok), és azt is, hogy nem egy (mondjuk pl. Világevő) ajánlott ételért nem voltam oda, így ti sem tudtok hatni rám, mint csoportnyomás. :)
Hát ez elég fura feltételezés :) Mindig ezt csinálom, olvasok a kajákról előre blogokon, de persze a fesztivál honlapján is megnézem, mik lesznek, és van-e valami számomra nagyon vonzó. Olyan nagy a választék, és csak pár tétel fér el a hasamban, nem akarok ott kóvályogva találomra választani.
nalam egyszeru. ha keszul, akkor a csalad kap sima ovis tojasosnokedlit. en varganyat piritok, arra megy ra a nokedli, majd a tojas. fennseges, csak ajanlani tudom.