Keresés

Részletes keresés

Hamster Creative Commons License 2000.11.28 0 0 229
Hm, úgy tűnik itt is lehalt az élet, akárcsk a képregényhez tartozó webfórumban, ahol igazából el se indult. De azért mindenkinek kellemes téli álmot :)
Hamster Creative Commons License 2000.11.25 0 0 228
Helyzetjelentés: most épp mérges vagyok, mert végre találtam egy megfelelő vékonyságú kihúzófilcet a képregény rajzolásához, de sajna még fél óra múltán is elkenődik, amikor ki próbálom radírozni a skiccelésként felvetett ceruzavonalakat a végleges körülről. Most itt ülök egy elég gányosra maszatolódott sorozat felett, és nem tudok mást mondani, mit hogy grrrrrr :I
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.11.22 0 0 227
:)
Most elképzeltem a szituációt: ülünk egymással szemben, némán, s belül csapongunk összevissza...
bocs:)
Előzmény: Hamster (226)
Hamster Creative Commons License 2000.11.22 0 0 226
Ó, én néha nem tudom, hogy az agyamban egyszerre futó két-három gondolatszál közül melyiket mondjam ki, így aztán csendben maradok, ezért van olyan hírem, hogy társaságban én vagyok az, aki csak ül némán, és melegíti a széket :)
Előzmény: gyöngyvirág (225)
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.11.22 0 0 225
Igen, ez jó! Egységnyi idő alatt többet élni, ezért is szoktam gyorsan beszélni, bár néha rámszólnak,hogy lassítsak, s visszaszólok, hogy kapcsoljanak gyorsabb fordulatszámra az agyukban... Csak az a baj, hogy van, aki szavakban gondolkodik, s mire kimondja magában, már rég máshol tartunk...
Előzmény: Hamster (224)
Hamster Creative Commons License 2000.11.22 0 0 224
Hát vele is lehet csapongani, bár ha jól ki van trimmelve, akkor elengedett kormányokkal is szépen repül egyenesen :) Egyébként is jó dolog a csapongás, sokkal többet él egységnyi idő alatt vele az ember!
Előzmény: gyöngyvirág (223)
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.11.21 0 0 223
Jó lenne röpködni vele...
Egyelőre azonban csak gondolatban röpködhetek. Csapongok is összevissza szokás szerint.
Előzmény: Hamster (222)
Hamster Creative Commons License 2000.11.21 0 0 222
Hát, ah ilyen álmos itt (is) a hangulat, ideteszem legutóbbi légiutaim (nem légutaim!:-) egyik igen fontos kellékét:
HA-SKS (Cessna 152-II)
Hamster Creative Commons License 2000.11.20 0 0 221
... és akkor tegyük hozzá, hogy ez még egész olcsó ága a repülésnek mondjuk a motoroshoz képest... Igaz, ha süket maradok, akkor úgyis mindegy, milyen drága tanfolyamot nem végezhetek el :)
Előzmény: kovvacs (220)
kovvacs Creative Commons License 2000.11.20 0 0 220
Hátigen.
Eccer siklóernyoztem tandem csak a két szép szememér ingyen.
Mert a tanfolyam: kb. 50e Ft
Egy ernyo használtan kb. 200e Ft, újonnan félmillió felett van.
Amíg jársz a tanfolyamra, addig kapsz kölcsönbe ernyot.
Ha olyan ajjas vagy, hogy képes vagy megszeretni ezt a sportot, akkor utána veszel ernyot. Meg kocsit, mer az egész arról szól, hogy felmész kocsival valami jó magas helyre, lerepülsz onnan, majd visszagyalogolsz.

Pedig az a 10 perc ott a levegoben fantasztikus érzés volt.

Előzmény: Hamster (218)
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.11.19 0 0 219
Van benne valami...:)))
Előzmény: Hamster (218)
Hamster Creative Commons License 2000.11.19 0 0 218
Újabb kocka, közben újabb spleen. Már ötödik napja folyamatosan zúg a fülem, alig hallom a külvilágot, ha lenne agyam, komolyan megijednék, hogy belémrágott az agyrák... :I

Hamster

Hamster Creative Commons License 2000.11.13 0 0 217
Hát ezt csak élményszerűen lehet előadni, mert élmény volt :)
Előzmény: gyöngyvirág (216)
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.11.13 0 0 216
Megnéztem!
Elolvastalak! Élményszerűen adod elő, szinte látok mindent magam előtt...
Előzmény: Hamster (215)
Hamster Creative Commons License 2000.11.12 0 0 215
Végre elindult az Index repülős melléklete, picit én is belekontárkodtam: Tótágas :)
Hamster Creative Commons License 2000.11.07 0 0 214
Hm, el is indultam máris a szabóhoz. Vagy kovácshoz, ha már páncél... "Egy kis igazítást kérek, hátul rövidre, és töltse fel olajjal a csuklópontokat" :)
Előzmény: kovvacs (212)
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.11.06 0 0 213
Hmmm.
Egyelőre csak olvasom...
(azt hiszem, ilyenkor szoktak belémfagyni a szavak...)
Előzmény: kovvacs (212)
kovvacs Creative Commons License 2000.11.06 0 0 212
Jajjaj Hamster!:)))))

Ismételten bocsánatot kérek Gyöngyvirágtól, dehogy akarok én bárkit bántani. Ahogy belelendültem az írásba, magamról írtam inkább.

És így van, Hamster, ahogyan felvetetted!

Egy német nyelvu szakirodalomban voltak amolyan "egymondatos" önmeghatározások a típusokra.
A négyesé így hangzott:

"Én MÁS vagyok."

Ugyanebben a könyvben szerepelt az is, hogy legjobban a négyesek utálják a beskatulyázást, és elso körben meglehetosen szenvednek tole, hogy kaptak egy számot, és vannak hozzájuk hasonlók, holott ok "mások(!!!!)", és ez a lényeg.

Aztán a négyesek azok, akik -ha túllendültek ezen a sokkon, hogy jó-jó, hogy mások, de azért izé-, akkor ok azok, akik a 9 típus ismeretében a legkönnyebben be tudják a többieket valamelyik típusba sorolni. Éppen a fokozott emocionális készségeik miatt.

Különben az a mókás, hogy a többi típus tagjai ezerszer könnyebben azonosíthatóak. Tényleg sokkal "tipikusabbak".
A négyesek lazán elo tudnak adni bármilyen típust, és általában csak egy másik négyes "érez rá", hogy nem is oda tartozik a kedves négyes kolléga. És még egy dolog: minden négyesnek vannak speciális, csak rá jellemzo egyedi sajátosságai.

És a legfontosabb:
nem kilencfélék vagyunk, mint emberiség.
Erre is egy nagyon jó szöveget olvastam anno németül.
Ahányan vagyunk, annyi félék.
Csak van kilenc különbözo páncél, kilenc különbözo ruha. Ez a besorolás arról szól, hogy milyen ruhát hordasz, és milyen módszerekkel fogsz ösztönösen védekezni az életben a Téged ért támadásokra (Ez a klasszikus kiindulási alap: hogy hogyan védekezel lekileg stresszhelyzetben.)
Kilencféle ruhát hord ez a pármilliárd, egymástól teljesen különbözo ember.
A ruha nem "Te" vagy, az csak egy ruha. Aki nem tud róla, azt képes a ruhája jelentosen befolyásolni. Aki tud róla, az egész másképp is tud visekedni, mint azt a ruhája szabása engedné...

Előzmény: Hamster (211)
Hamster Creative Commons License 2000.11.06 0 0 211
Hm, ugye nem fog itt senki senkire morogni? :) Ha mégis, mindjárt keresek magamnak egy tizenhetedik emeletet... Közben olvasom a "négyest", és tényleg sok pontban magamra ismerek, de talán valahol később a szövegben lesz egy olyan kitétel, hogy a négyesek nem szeretik, ha beskatulyázzák őket, például a négyes szám alá :) Mindenesetre furcsa, kérdés, hogy ki mondhatja el, hogy mi a helyes út, amelyen elindulva majd jobb lesz nekünk?
Előzmény: kovvacs (209)
Hamster Creative Commons License 2000.11.06 0 0 210
Bookmarkoltam, majd valamikor elolvasom. Remélem inkább hamarabb, mint később...
Előzmény: kovvacs (208)
kovvacs Creative Commons License 2000.11.06 0 0 209
Szia Gyöngyvirág néni!

N+x mondatomat törlöm le, mert juszt is degecre sikerülnek, holott nem annak vannak szánva.
Úgyhogy elore bocsánatot kérek Toled mind a szavaimért, mind pedig azért a két alább megadott és figyelmedbe ajánlott olvasnivalóért.

Tündéri vagy, mintha egy romantikus regénybol tunnél elo. Örülök Neked, mert Te még mersz annyira hasonló lenni a saját típusodhoz, nekem már ég az arcom attól, ha valami nagyot vagy romantikusat mondok ki.
Visszaemlékezés, múlt, jövo, monumentalitás, egyediség, a boldogság mindig távol van de azért ne adjuk fel, elbúcsúzás, halál, de ne adjuk fel, meg hasonlók. Csodás tájak. A tájakban van inkább az igazság, az emberek érzéketlenek, a muvészet gyönyöru, mert kifejezi mindazt, ami kifejezhetetlen. Csak magasság és mélység létezik. Annyira jó lenne olyannak lenni, mint a többiek, de nem lehet, pedig hányszor megpróbáltuk. Nekünk több szenvedés jutott, ok ezt nem értik. Nem tudják valójában... hogy hiába tunik olyan kevésnek, hiába tunik irreálisnak, ezek mégiscsak szenvedések. Depresszióra való hajlam. Eroltetett vidámság. A szomorú bohóc, aki mindenkit megnevettet, de a maszkja mögött könnyek folynak. Szemléletes, jó eloadási stílus. Egyedi öltözködés, néha olyan cselesen, hogy fel se tunjön. Másság érzése. És ez komoly teher tud lenni. Romantikus kibontakozása kapcsolatoknak és kínkeserves elválások. Vajon ki jönne el a temetésemre. Nem félünk a haláltól -pontosabban a halál emlegetésétol. Azóta félünk tole, amióta inkább mégis becsuktuk a 17. emeleten az ablakot, illetve visszamásztunk a tetorol. Utáljuk a gyávaságunkat, hogy nem ugrottunk (persze, hogy ugrás: az elég drámai, még akkor is, ha csak csúnya maszat marad utánunk!), de titokban nagyon örülünk azóta, hogy mégis élünk. Csak amikor az egész világ ellenünk fordul(?), akkor átkozzuk magunkat, hogy gyávák voltunk ugrani. Egyszer majd elkezdünk úgy élni, ahogy szeretnénk, és megvesszük azt a falvédot, igen, ki vannak találva a színek, nagyon jól mutatna a szobában, de miért is nem vesszük meg sohasem? Lelki társra van szükségünk, aki megtalálja bennünk azt, amit nem tud senkisem felfedezni. De ha jól belegondolunk, hullaciki lenne, ha tényleg felfedezne mindent, ha megértene mindent, mert hol maradna akkor a privát fájdalom? (Vigyázz, ennek a beismerésére igazi oszinteségre van szükség) Mi boldogok akarunk lenni, de már tudjuk, hogy lehetetlen. Ezért könnyeinken át mosolygunk és összeszorított foggal igyexünk boldogok lenni, közben nem értjük, hogy másoknak ez miért megy olyan könnyedén, természetesen. Jó nekik...

Ezt hívja a szakirodalom 4-es típusnak. Olvasd el. Lehetoleg akkor, amikor senki se lát. Én egy-két dolgot összetörtem, ami a kezem ügyébe esett, amikor ezzel eloször találkoztam. Mégis érdemes. Sok dologra megtanított. Például arra, hogy jókat nevessek magamon. Arra is, hogy "na jó, de most mit tegyek, ha ilyen vagyok".

Ez egy szolídabb, ám vallásos megközelítése a témának

Ez egy hidegebb, tárgyszerubb, távolságtartóbb és ijesztobb leírás

Ez utóbbi hamarabb építi ki majd Benned, hogy mindezt tagadjad:))

Nem katasztrófa ide tartozni:) Ide tartozik Hamster, én, meg a párom is. Oszt néha mégis egész jól megvagyunk ezzel a nyavalyás élettel:)))

Előzmény: gyöngyvirág (207)
kovvacs Creative Commons License 2000.11.06 0 0 208
Hamster, ez a könyv nagyon tetszene Neked:
Háy János:
Közötte apának és anyának, fölötte a nagy mindenségnek
Palatinus kiadó.

Egy kisregény, és néhány novella.
A kisregény címe -kiadva-: Völgyhíd.
Ezt megtaláltam a neten. Itt még nincsenek fejezetek, csak ömlesztve van.
Kérlek, hogy ne akkor olvasd el, amikor amúgy is depis vagy.

gyöngyvirág Creative Commons License 2000.11.06 0 0 207
Én ha úgy akarom, nem érzékelem a hideget és a szürkeséget... ha van benned elég erő ahhoz, hogy megpróbáld szépnek látni magad körül a világot. Én például az őszben nemcsak a ködöt veszem észre, hanem a levelek tarkaságát, a köd és a mögüle felbukkanó gyenge napsugár érdekes fényviszonyait, a pirosra ért levelek csendes lepottyanásának hangját, talpam alatt a száraz avar zizegését, s érzem az elmúlást és az újjászületést is egyszerre...
Ne mondj le semmiről, élj teljes erővel, s a befektetett energia energiát termel majd...
Előzmény: Hamster (206)
Hamster Creative Commons License 2000.11.02 0 0 206
Az jó, ha valamennyire bizalommal viseltetsz e topic iránt, én most valahogy nem vagyok olyan közlékeny, mint lenni szoktam... Hideg van, szürkeség mindenütt, szeretném átaludni a telet...
Előzmény: gyöngyvirág (205)
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.11.02 0 0 205
Úgy látszik, az az idő tényleg megállt, a gyertyám most is itt lobog mellettem, igaz, ez egy másik...de hasonlóképp fontos és megható...
már kicsit az az érzésem, mintha az én naplóm volna..., jól ideszoktam...
Előzmény: gyöngyvirág (204)
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.10.26 0 0 204
Álmomban megállt az idő...
csak az a baj, hogy pont az a gyertya lobogott ott továbbra is, amelyiknek nem kellett volna...
könnyes arccal ébredtem...
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.10.24 0 0 203
Köszönöm,igaz is, mindenhol jó, de a legjobb itthon:).... visszaemlékezni mindarra, amit átéltünk...
Előzmény: Hamster (202)
Hamster Creative Commons License 2000.10.24 0 0 202
Üdvözlégy itthon! :)
Előzmény: gyöngyvirág (201)
gyöngyvirág Creative Commons License 2000.10.23 0 0 201
Hogy a témához kapcsolódjak, én inkább hallgatom a CD-ket, mint a rádiót, s megvannak a kedvenceim, azokat sokkal sűrűbben, pedig a többit is szeretem, amiért vagy pénzt adtam, vagy azért kaptam őket, mert tudják, hogy szeretem...
Na, de nem is ezt akartam mondani, hanem hogy Róma milyen csodálatos! Az idő..., a monumentalitás, azok az a szobrok, a gazdagság,
az a lüktetés, a tenger, aztán mindennek koronája: Firenze!!!!, ott áll csak igazán az idő!
Feltöltődtem energiával...
Előzmény: Hamster (200)
Hamster Creative Commons License 2000.10.18 0 0 200
Hm, érdekes felfedezést tettem ma: a cédéim kilencven százalékát sose hallgatom, pedig hogy örültem, amikor megvettem őket! Sőt, újabban állandóan a rádiót hallgattam, pedig az ott elhangzó zenék kilencvenöt százalékát (jaj, de szeretek ma százalékokban beszélni:) nem szeretem. Újabb bizonyítéka annak, hogy mazochista vagyok :) Na, anyway...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!