Nekem is tőle van az egyik töltőm, egy 4 literes. Ezzel nagyon elégedett vagyok!!! Semmi hibája nem jött még ki, pedig elég sok disznót látott már!!!! Aztán kb. egy éve vettem egy szintén magyar ,,szevafém,, féle töltőt, mondván ha 2őt vágunk itthon haladhassunk, de ezzel nem vagyok megelégedve. És most arra gondoltam érdeklődök egy 8 literes iránt. Meg kéne csőrt szereznem mert az egyik sajna a karimájánál elrepedt.
Sziasztok! Apám most mesélt, hogy kb '90 ben volt egy kis disznóvágási baleset!
Mínuszos hidegben, de nagyon hidegben disznót vágtak, és perzselés közben eldőlt a gázpalack, megfagyott cső miatt van... aztán mikor kijött a cseppfolyós, és akkorát durrant... és aztán "fagyállós" gumicsövet használunk... (ipari kompresszoros cső)
Másik történet.
Apám mikor bekerült a gyárba anno '80 ban. És csak ülnie kellett, és unatkozott, mivel jól ment a papírgép... Aztán nagy ötlet támadt a fejébe, és beszaladt a műhelybe, és elővette minden rozsdamentes anyagot... Csinált hurkatöltőt, pálinkafőzőt, orrfogót, késeket, meg minden apróságokat... :)
Csak műbélbe töltjük a sajtot, nem kőkeményre, de azért rendesen megtömve. A kulcs tényleg a víz hőmérséklete. Én tüzelek ugyan alatta, de csak nagyon visszafogottan. Most például a szél miatt a pörzsölő ment alatta szinte alapjáraton, a láng csak nyaldosta az üst alját. Figyelni kell rá, és nincs gond.Ja, meg rendesen bekötni a műbelet. Én általában csak egy fél órára teszem bele főni, ha nagyon ráérek, max egy óra. És csak akkor szurkálom, mikor nyomatom.
Köszönöm a tanácsot lehet kipróbáljuk, hogy már nem tüzelünk az üstházban praktikát. Bár tavaly is csak 1 hasáb fával abáltuk meg mindent és azt is eléggé visszafojtottuk, hogy ne adjon intenzív hőt. Azért furcsa egyébként, mert semminek nem lett baja csak az egyik sajtnak. Az összes hurka egyben maradt és a másik sajt is.