Keresés

Részletes keresés

norris53 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 98461

Azért csak óvatosan!! Ha le cseréled a vizet olajra > fontos hogy a víz kiürítése után gyújts alá a főződnek hogy a maradék víz teljesen el tünjön - mert ha nem akkor rendesen habzik kifelé az olaj !!

Előzmény: m.robi (98454)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 98460

...nagyon egyszerű és biztonságos, töltsed csurig, majd a betöltő nyílásra vagy csőre szerkessz egy ideiglenes túlfolyó csövet, azt lógasd egy edénybe és gyújts alá jó alaposan...ami ki akar jönni az így kijön...aztán zárd el és ha visszahűlt, még vegyél ki belőle egy keveset...így tuti nem fog kijönni a főzéskor...

 

.........itt csak a

 

"fenekében" van olaj...

 

Előzmény: m.robi (98456)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 98459

...a trafóolaj, megfigyelésem szerint, persze hőfoktól is függ, kb. 8-12%-ot tágul...efölött

érdemes még plusz 5-10% luftot hagyni a biztonság kedvéért...

Előzmény: Mindenváró Ádám (98457)
Forman68 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 98458

 Pontosan hány literre lenne szükséged?

Előzmény: m.robi (98456)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2014.04.03 0 0 98457

Jó pár decit tágul, ha nincs tágulási tartályod bőven hagyj neki helyet, nehogy kinyomja aztán tűz legyen belőle.... Inkább majd apránként töltesz bele amikor már üzemmeleg. Macerás, mert nyilván a cefefőzés legvégén fér bele a legkevesebb anyag... Az enyémbe pl. kb 3 liter fritőzolaj van, de melegen talán 3-4 decivel is kevesebb fér bele.

 

 

Előzmény: m.robi (98456)
m.robi Creative Commons License 2014.04.03 0 0 98456

és még egy kérdés:

meddig töltsem fel olajjal a hőközlőtartályt? félig?

eddig könnyen voltam, hisz, ha kiforrott a víz, folyamatosan után töltöttem

rézműves1 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 98455

...szia Babar!...megváltozott a számod??...hívjál vissza, ha tudsz...akár "Wiberen" is jó...

Előzmény: Babar66 (98450)
m.robi Creative Commons License 2014.04.03 0 0 98454

Köszönöm az olajjal kapcsolatos válaszokat!

sogi01 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 98453

                                                      vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98426)
köműves Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98452

Szia!

Keveset vagyok itthon!

Előzmény: Tucso69 (98451)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98451

Szia!

Te még jársz ide? :-)

Amúgy Tancsi ananászát kóstoltam, fantasztikus!

Előzmény: köműves (98446)
Babar66 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98450

Mindegyik jó, de ahogy Stefán is írta, hőközlésre a hőközlő olaj a legalkalmasabb, mert arra lett gyártva. 

Üdv!

Előzmény: m.robi (98431)
stefán50 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98449

Thermol 68 hőközlő olaj 10L 12-13 e.ft hosszú ideig nem lesz gondod vele.

Előzmény: m.robi (98432)
Inkman Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98448

Valasz ment kepekkel. Irj, ha kell valami. 

Előzmény: toalettduck (98445)
norris53 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98447

Ugyan már beszélsz tartozásról :-)

De azért a tesztelés meglessz :-))) és semmi jónak nem vagyunk elrontói :-))

Előzmény: köműves (98446)
köműves Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98446

 Ami jár az jár :-)
A szeder nagy csalódás nekem bár elég savanykás volt az alapanyag!
Zeller nincs mit hozzáfűzni :D
Ananász nem rossz szerintem!
Tartozást remélem nyáron tudom küldeni!

Előzmény: norris53 (98435)
toalettduck Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98445

Igen köszi, írtam mailt.

Előzmény: Inkman (98444)
Inkman Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98444
En rendeltem ebayen 2collos tri clamp-eket. A toront vegere meg 2mm atmeroju rezdrotbol kalapaltam egy "gyurut". A cso kore tekertem a drotot, meretre vagtam majd laposra kalapaltam, s hozzaforrasztottam a csohoz. Majd csiszolovasznon a aljat szepen kiegyenesitettem, igy Pont raul a keg szajara, csiriz megy koze, triclamp kore es kesz is. Ha akarod rakok gel kepeket Este ha hazaertem.
Előzmény: toalettduck (98442)
Inkman Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98443
Igen, bokakob rendszeru a dolog. 94-95%-ot erek el vele. Mondjuk nem tul gyors ez a rendszer. 14 Ora szokott lenni egy finomitas. Merthogy eloszor lefozom torony nelkul, aztan beallitom 25-35%-osra, ebbol megy 25-35 liter egyszerre finomitasra.
Előzmény: toalettduck (98430)
toalettduck Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98442

A kérdésem az lenne, hogy a söröshordó szája az pont 5.04 centi? http://www.luinox.hu/index.php?page=shop.browse&category_id=98&option=com_virtuemart&Itemid=79 ezzel a megoldással tervezem rátenni a tornyot csak nem tudom, hogy akkor mekkorát rendeljek belőle? A legtöbb helyen 2 colos csövet ajánlanak de elvileg 2 col maga a hordó szája is szval nemigazán értem, hogy lehetne ezzel megoldani...csak ha veszek két nagyobb clampvéget és azt forrasztom rá, amúgy kisebb csővel kellene megoldani. Te mekkorával csináltad?

Előzmény: Inkman (98425)
Inkman Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98441
Hat, ha lenne ra lehetosegem en is foznek paleszt de amilyen ara itt van a gyumolcsnek....soha nem lesz belole palinka. Sajnos. Igy marad a vodka...��
Előzmény: szilvakukc (98429)
obsitos3 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98440

Ha tudsz szerezni selejt olajradiátort,az abban levő hőközlőolaj biztos tuti.Lehet,hogy nem pontosan emlékszem,de a kb 600-as tagonként kb 1l,tehát egy átlagos méretű radiátor:10-12 l.

Előzmény: m.robi (98431)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98439

...ajjaj, akkor én még nem ihatok belőle...DDD...mire meg "idős" leszek, addigra nem marad...:):):)...

Előzmény: beller1 (98437)
norris53 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98438

Még bontatlan :-))

 A hogy készültre még nem tudom a választ :-)

Előzmény: Baracilin (98436)
beller1 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98437

A zeller külön, idős férfiaknak készült:)

Előzmény: Baracilin (98436)
Baracilin Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98436

Tyűűűamindenit! Különleges sorozat:)

A zeller hogy készült/milyen lett?

Előzmény: norris53 (98435)
norris53 Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98435

Kössz :-))

Derrickmanus Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98434

Én trafóolajat tennék bele.

Az nem fog később sem besűrűsödni, megromlani, mint a sütő- vagy fritőz olajok.

A fáradtolajat mindenképp mellőzném.

Előzmény: m.robi (98432)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98433

Fritőzolajat (kókuszzsír) válassz! Fáradt motorolajat semmiképp!

Előzmény: m.robi (98432)
m.robi Creative Commons License 2014.04.02 0 0 98432

1*1 alapján csak ennyiből választhatok:

lehet hidraulika-, motor-, fáradt-, trafó-, fritőz-, étolaj.

akkor most melyik a jó?

Előzmény: m.robi (98431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!