Keresés

Részletes keresés

norris53 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 98499

Mért piros - mért piros -> mert főnök :-))

Előzmény: In Lak'ech (98496)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 98498

Így van. Aki beszerez, mert más gyártotta, annak nem kell.

 

A többség beszerez ezért, nem gyárt.

Üdv.

Előzmény: foxrudi (98495)
antialkohol Creative Commons License 2014.04.07 0 0 98497

És még ikszes is.

Előzmény: In Lak'ech (98496)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.07 0 0 98496

Te miért vagy piros??? :-)

Előzmény: kiss_atti (98493)
foxrudi Creative Commons License 2014.04.07 0 0 98495

Ez így van,egyedül a gyártáshoz kell engedélyt kérni,ha otthon akarsz csinálni magad.Innen szokott a vita indulni,mert egyesek úgy értelmezik,ha nem kell bejelenteni, és engedély a birtokban tartáshoz akkor ebből egyenesen következik, nem gond ha otthon csinálok egyet. No, itt van benne a bal csavar.

 

Előzmény: In Lak'ech (98494)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.07 0 0 98494

Pontosan. De hát ugye, mint tudjuk, a jogértelmezés mindenkinél más. Az élet egyéb területén is. Párom könyvelő. Tucatjával vannak olyan jogszabályok, amikről értelmezést kérve, ahány ügyintézővel beszél, annyiféleképpen értelmezik. Írásos véleményt adnak ugyan, de apró betűvel ott szerepel mindig alul, hogy a megfogalmazott véleményre nem hivatkozhatsz. Fasza....

Előzmény: hevezoli64 (98491)
kiss_atti (X) 2014.04.07 0 0 98493

Mindenkinek  köszönöm

 

a véleményeket, megpróbáljuk, legfeljebb eltöltünk együtt egy délutánt... :-)))

annyit hozzáteszek, hogy légmentesen lezárt edényben, 80-10 fokos helyiségben volt a télen, mot nyitottam fel, nem ecetes, ellenben kellemes alkoholillata van....

:-)

sogi01 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 98492

                                             vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98476)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 98491

"Kell jelentem a NAV-nak?
A magánfőzőnek a desztillálóberendezés beszerzését nem szükséges a vámhatósághoz bejelenteni, birtokban tartásához nem kell vámhatósági engedély."Erre gondolsz.Üdv.

Előzmény: In Lak'ech (98490)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98490

http://www.origo.hu/tafelspicc/ital/20140405-fozzunk-otthon-palinkat.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-3&utm_campaign=sec

 

Javaslom különös figyelemre a a szürke mezőben leírt alapfogalmakat. Ott is a "kell-e jelentenem a NAV-nak" bekezdést.

fürészes Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98489

 

Szia , ha nem ecetes főzd ki bátran!Én is most főztem tüskekörtét, és elfogadható az eredmény vétek lett volna kiönteni!!

Előzmény: kiss_atti (98475)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98488

Üdv!

Ha emlékezetessé akarod tenni!?! :)

Előzmény: sogi01 (98485)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98487

...szia Babar, ment privát mail is, megkaptad???...

Előzmény: Babar66 (98486)
Babar66 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98486

Felénk még csak most virágzik, Te meg már cefrézed???   :)

Üdv!

Előzmény: sogi01 (98481)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98485

Szia  egy év elég lesz?   :-D

Előzmény: Törölt nick (98484)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98484

várj vele 1 évet!

Előzmény: sogi01 (98481)
körte51 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98483

Mit szeretnél,alkotni egy csodát ,amitől imába foglalják nevedet ,vagy kivívni a környezeted közútállatát ?:-)

Előzmény: sogi01 (98481)
gombászok Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98482

Ha rám hallgatsz: azt csinálsz vele, amit akarsz!

Előzmény: sogi01 (98481)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98481

Alma cefrézős szép napot!

Nemis tudom... max.10 nap múlva tegyem az üstömbe? (vagy várjak vele egy évet? ) :-)

snapszmester Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98480

Ebben az ínséges időben ki kell főzni mindent. Nemrég hallottam, pálinkát mert rosszvolt még nem öntöttek ki. Más kérdés, nem élünk ollyan soká, hogy rossz hogy rossz pálinkát igyunk.

körte51 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98479

A hosszú tárolás mindenféleképpen rossz irányba befolyásolja a cefre minőségét, de ha a körülmények ideálisak , levegőtől elzárt,hűvös,megfelelően savazott, esetleg kinyerhető belőle élvezhető minőség! A körte ,cseresznye is savszegény ,ezáltal romlékonyabb! A cseresznyét meggyel lehet savasítani ,de ezt csak olvasmányaimból tudom,gyakorlatom nincs benne! A szilva eltartható ,de az biztos hogy érezhető az a cefrés íz a pálinkán  ! Van ismerősöm aki ezt szereti! Én a tiszta gyümölcsös ízt, illatot próbálom a pálinkáimban megjeleníteni ,ez pedig csak akkor lehetséges ,ha nem engedjük romlani a cefrét! A lehetőséghez képest azonnal kifőzni ,ha kierjedt!

Előzmény: Törölt nick (98478)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98478

Üdv!

 

Nemtudom ,hogy konkrétan a körtecefrére gondol vagy minden cefrére!

Mármint ,hogy a körte nembirja sokáig vagy a cefre?!

(remélem érthető :)

 

A lényeg:

Az első cefrém cseresznye volt és megfogadtam hogy addig nemlesz kifőzve míg meg nem lesz a főzőm!Lezártam a hordókat és hűvösre raktam!kb 1 év múlva tudtam kifőzni!!!

Lehet hogy nemlett olyan jó vagy olyan sok mintha egyből főztem volna ,de jóltettem hogy nem öntöttem ki!!!

 

Szerintem ha nem ecetes akkor főzhető!

Mástnem akkor egy próbafőzést megér!

Előzmény: kiss_atti (98475)
körte51 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98477

Valószínűleg igaza van! Érdekességből 2hete kifőztem egy körte őszibarack ,szépen lezárt jónak tűnő cefrét! Illatában szépen őszibarackos ,ízében határozottan ecetes ! 30 fokosan indult és rögtön savanyú ízzel ! Nem finomítottam ki! Arra jó volt ,hogy kitakarította a főzőmet!:-)

Előzmény: kiss_atti (98475)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 98476

                                               vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98468)
kiss_atti (X) 2014.04.06 0 0 98475

Urak,

 

azt mondja a pálinkafőzésben járatos haverom, hogy a tavalyi körtecefrét nyugodtan kiönthetem talajjavítónak... Okos ember, igaza van ??

:-)))))

rézműves1 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 98474

...sajnos nem tudom, hogy milyen fajta, de tavaly elég sok gyümölcs volt rajta...igaz akkor még leginkább a házzal voltam elfoglalva...a többi fával is csak most ismerkedek...

Előzmény: körte51 (98471)
zsorsz Creative Commons License 2014.04.05 0 0 98473

Mit írt a Rezes?....abszolút bio....sosincs permetezve,sajnos az érdi bőtermő permetigényes,tapasztalatom alapján.A csengődi csokros,az az igazi rezisztens.

Előzmény: sogi01 (98472)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 98472

Napokban ültettem 3 meggyfát (csemetét, érdi bőtermő) ... remélem azok is lesznek olyan szépek mint a Tied. 

Igyunk a növekedésre! :-)

Előzmény: rézműves1 (98470)
körte51 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 98471

Mindig szépek a virágzások ,de én ennyire tömött fürtös gyönyörű virágokat nem láttam! Kicsit még a rovarok is gondot okozhatnak,de reménykedjünk ! Nem beszélve a gyakori jégesők is letörölhetik a vigyort az arcunkról !Csak azért soroltam ,hogy ezek biztos elkerüljenek minket!:-) A barackot várom ,de nagyon! A lekvárlobbival  nem kell harcolnom ,mert van bőven ,úgyhogy csak a pálinka jöhet szóba!:-)

Előzmény: rézműves1 (98470)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 98470

...úgy látom, hogy ha májusban a "Pongrácék" nem keménykednek, akkor a meggyel

 

sem lesz gond......ez abszolút bió...sosincs permetezve...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!