Keresés

Részletes keresés

In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98551

404 Not Found

Előzmény: bandolesa (98550)
bandolesa Creative Commons License 2014.04.10 -1 0 98550

Kérdés:-Az idén még főzhetünk otthon 50.-literig???

 

Az EU úgy döntött, hogy adókötelessé kell tenni Magyarországon a pálinkafőzést 50 liter alatt is - reagált a bírósági döntésre a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Teljes cikk:-http://www.agrarszektor.hu/agrarpenzugyek/egyeb/elbuktuk_a_palinkaharcot_elitelte_magyarorszagot_az_europai_birosag__

Előzmény: TINTUS (98544)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98549

A forrkő is segít sokat. Én egy kézműves korongozóval csináltattam 50 db. 1 cm. átmérőjű égetett agyaggolyócskát. Ebből 10-15 db. az alszeszbe főzés előtt és megszűnik a gőzmozdonyhang.

Előzmény: körte51 (98548)
körte51 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98548

Nekem is adja ezt a dohogást ,főleg finomításkor jobban! Már egy spirált levettem,ugyanúgy dohog ! Raktam egy pillangószelepet  a kifolyócső végére egy picit segít ! Növelni kell a fűtést akkor  abbahagyja! Piszkosul zavart engem is mert szinte kiszellőzteti a kifolyó pálinkából az aromákat! A jelenség abból adódik hogy hűtés hatására vákum keletkezik a rendszerbe az üstbe a vákumtól több pára jön és oda vissza felerősítik egymást!

Előzmény: nebamun (98542)
gombászok Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98547

Sok víz fog lefolyni még a Senne meg a Duna medrében, no meg sok-sok adómentes jó pálesz a hazai főzőkből, mire ebből lesz valami, hogy mi, azt majd meglátjuk.

A jövedéki törvény most még egyértelmű, na, majd ha abban jelenik meg valami változás, az lesz a biztos.

Bízzunk a régi-új kormányunkban, ha egyszer kitalálta, csinálja is meg!

gombászok Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98546

Barátod csinált egy jó kis spirál fütyülőt: a szűk(15-ös) kimeneten kiáramló gőzök okozzák a fütyülést-úgy gondolom.

Próbálja meg fokozni a hűtést, változik-e a hangja?

Előzmény: foxrudi (98541)
foxrudi Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98545

Tehát +834ft-tal több lesz a főzés litere is a főzdékben.tulajdonképpen a duplája.

 Mert rögtön szaladt az ellenzék Brüsselbe!Gratula.No de csak kitalálnak vmit úgyis.

  

Előzmény: TINTUS (98544)
TINTUS Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98544

Hiába csürjük csavarjuk ez így tovább nem fog menni. A kötelességszegési eljárást megindították. Ha Magyarország nem tartja magát az uniós joghoz elveszik a pénzeket ez pedig a fidesz pénzpolitika öszzeomlását hozza. Tehát használjátok ki a lehetőségeket még.

Ha elolvassuk a jogszabályt akkor kiderül, hogy a jövedéki adó max. felére mehet le a kormány :

 

"

Mennyi jövedéki adót kell fizetni az otthon főzött pálinka után?

50 liter 86 fokos párlatnak megfelelő pálinka mennyiségig a pálinkafőzés adómentes. E mennyiség felett az adóalap 333.385 Forint, mely azt jelenti, hogy 1 liter 100 térfogat %-os alkohol jövedéki adója 3.335 Forint. Ennek megfelelően 1 liter 50 térfogat %-os, ismertebb nevén 50 fokos pálinka jövedéki adója 2013-ban 1.668 Forint.

 

Ergó egy liter páleszért 1668/2 = 834 forintot kellene leperkálnunk az államnak, feltéve, ha lelki nyugalmat és nyilvántartásba vételt választunk.

 

A kormány lejjebb is vihetné az alap jövedéki adót (1668 ft) de ezt a nagy főzők miatt nem fogja megtenni.

Előzmény: pálinkaüst (98543)
pálinkaüst Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98543

Átrágtuk a dolgot, szerintünk egyelőre semmi sem fog változni.

 

Ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztérium a bejelentés után közölte, a kormány megkezdi a tárgyalásokat a Bizottsággal és mindent elkövet azért, hogy a pálinkafőzés hagyományai az Unió engedte kereteken belül tovább élhessenek hazánkban (a brüsszeli döntés csak akkor lenne hatással a hazai pálinkafőzésre, ha a kormány módosítaná a jövedéki törvényt, melyre a fenti nyilatkozat szerint nincs szándéka).

 

A mostani kormánynak pedig most nagy pofára esés volna, ha azzal kezdenék (folytatnák) a négy évüket, hogy rábólintanak a brüsszeli döntésre. Kormányalakítás meg csak valamikor májusban lesz, úniós választások szintén májusban, addig még a tárgyalásokat sem tudják elkezdeni Brüsszellel.

 

Tehát no para.

Előzmény: pálinkaüst (98540)
nebamun Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98542

Nekem ez akkor van, amikor megtekerem a keverőt, és akkor hirtelen csinál egy ilyen hangos fújást, kicsit olyan a hang, mint amikor egy üres sörösüvegbe belefújnak, ha elé teszem a kezem, akkor érzem is a iáramló levegőt. Érdekelne engem is mitől van ez.

Előzmény: foxrudi (98541)
foxrudi Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98541

Üdv.

  Egy  barátom csinált berendezést,és lepárláskor  fújó hangot ad a kifolyó párlatnál a cső.Nem jön gőz,a párlat normál ütemben folyik,csak ez a hang.

28-as páracső(üst felé lejtve)hűtőnél 18ra szűkülve kb12cm,majd onnan a spirál 15-ös 5 tekerés.kontra nincs(nem köpköd)

  csak ez a hang egyfolytában.

   Tud valaki vmi magyarázatot,mert engem megfogott.

   

pálinkaüst Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98540

Ítélet pálinkafőzés ügyben:

Vége a pálinka-szabadságharcnak

Az előző kormány mindenkinek megengedte, hogy jó sok pálinkát főzzön otthon. Az EU most azt mondja, hogy ez ütközik az uniós joggal. A kormány B-tervvel készül, megvédenék a pálinkaszabadságot. Tovább »

forrás: Index.hu

körte51 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98539

Nagyon kíváncsi vagyok! Sok jóra nem számítok!

Előzmény: gombászok (98537)
vinik táltos Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98538

Kedves nagy-nagy barátom a távoli Ausztráliában!

 

Többször próbáltam levelet küldeni, de nem mennek el.

A szőlő lugasod után érdeklődöm.

Már egy mázsa körül kellene teremni.

 

Más:

 

Látom, hogy ritkán, de itt vagy Firekiller.

 

Tőled is szeretnék válasz kapni a szőlő (Táltos) állapotáról.

 

Esetleg más is megírhatja, mi lett belőle.

 

Köszönöm.

gombászok Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98537

Vigyázó szemetek ma Brüsszelre vessétek!

(ma hirdetnek ítéletet az EU bíróságán a magyarországi adómentes pálinkafőzés ügyében)

sogi01 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98536

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98521)
mazly333 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98535

Köszönöm a választ!Jó hír akkor nem rontottam el:)

Babar66 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98534

Ha a hűtő felé emelkedik, nem baj. Kicsit nagyobb a deflegmáció, de az sokak szerint még jobb is.

Üdv!

Előzmény: mazly333 (98532)
firekiller Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98533

Régi öreg (vagy dakota) mondás " ingyen kaja csak az egérfogóban van "

Előzmény: In Lak'ech (98531)
mazly333 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98532

Igen 45 fok!baj?

In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98531

Szeretem a régi öregek bölcsességeit. Ahogy idősödöm, egyre inkább kezdem értékelni.

Előzmény: csalitos (98529)
gombászok Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98530

Azér' a Párodat próbáld bele festés előtt, nehogy lehorzsolja a drága festékedet!!!!!!

Előzmény: In Lak'ech (98525)
csalitos Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98529

  Vala. már nagyon régen öregapám tanítgatott a népi bölcsességekre. Mondta, hogy tanuld meg édes fiam ingyé a világon semmi sincsen. Ingyé az ember még a száját sem csukja össze. Hallgattam nagy bölcsen, nem értettem a csiszolatlan kis eszemmel, hova is tegyem ezt a megállapítást. Látva tanácstalanságomat, mondja az öreg, na... mond csak ki szépen, hogy ingyé... na mongyad...  Ingyé... ingyá... mondom nagy szorgalmasan. Na, számold meg, hogy közben hányszor csuktad össze a szádat! Mondom egyszer sem... Na, látod, nem megmontam?...

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: In Lak'ech (98522)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98528

Azért mindennek van határa! (majdnem) :-)

Előzmény: nebamun (98527)
nebamun Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98527

Én hengerürtartalmat és dugattyúlöketet kérnék :D

Előzmény: Tucso69 (98526)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98526

Várjál, így nem lehet összevetni, azonos mértékegységben add meg, mondjuk literben!

:-)

Előzmény: In Lak'ech (98525)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98525

Bocs, ha félreérthető volt. A párom nem kicsi, az üst se. Előbbi 172 cm. , az utóbbi pedig 70 literes. :-) A hűtőtartály szerepét fogja betölteni a 205 l-es vashordó. Ezt festettem akril medencefestékkel.

Előzmény: szilvakukc (98524)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98524

Ezt most nem nagyon értem. Vagy a párod kicsi, vagy az üstöd nagy.:))

Hordó lesz az üst? És lefestetted belül? Vagy mi van?

Előzmény: In Lak'ech (98522)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98523

Ezért szeretem én is a tavaszt, színek kavalkádja tombol kint. A fák fehérben pompáznak, a fű zöld, a kacsák sárgák, a csir kék.:DD

Előzmény: rézműves1 (98470)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.09 0 0 98522

Készül az új berendezés. Szereztem igen jutányos áron (ingyé, vagy hogy divatosan fogalmazzak, nulla forintért) egy Eagle compani-s, hidraulika olajos hordót. Vadonat új volt. Még találtam benne 4 liter olajat is. :-) Nos kiütöttem a tetejét, zsírtalanítottam. Eztán elmentem egy festékboltba, ahol tanácsot kértem, mivel is fessem, hogy a tartósan vízi létnek ellent álljon. Hát aztat mondották vala, hogy a legtutibb a medencefesték. Megvettem. 4780 Ft.-volt 0,75 liter. Így vigad a magyar, gondoltam. Elvetemült tettemet azzal támasztottam alá, hogy két pálinkafőzés közti szünetben jó lesz páromnak jakuzzinak. Olyan szép világoskék. Öröm belenézni. :-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!