Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2014.04.11 0 0 98577

                                            vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98536)
foxrudi Creative Commons License 2014.04.11 0 0 98576

"Fűtöttük"

Előzmény: foxrudi (98575)
foxrudi Creative Commons License 2014.04.11 0 0 98575

Na teljesen csőd.

   200l-es hordóban van a spirál.

Ha lassabban hűtöttük,akkor csendesebb lett,de szinte elállt a csurgás.

   A spirált az utolsó kör végén leszűkítettem 15-ről 10-es re,és szinte vízszintesen vezettem(tük) ki az utolsó 10cm-t,így jó.vissza cserélve 15-re fúj.Hihetetlen.

  Holnap,megint vissza 10-re s lehet így marad.

   De még most sem értem miért.Tul.képpen az enyémről lett koppintva,s nekem jó,neki nem.érdekes.

 Még arra gondolok,esetleg 28-ról nagy a szűkület 18ra?Nekem  22re,és úgy 18,majd 15.De nem gondolom hogy ez lenne,mert sok helyen hirtelen szűkül.

  Még annyi,hogy nekem kisebb a spirális esésem,az övé meredekebb.

  Mindenesetre jól megfogott a dolog.

Előzmény: gombászok (98546)
körte51 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98574

Látod náluk még gabonából,cukorból is lehet!  Köszi!

Előzmény: pálinkaüst (98566)
körte51 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98573

Ez kell nekünk!:-)

Előzmény: toalettduck (98571)
beller1 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98572

Szia! Küldjél egy mailt lécci a padar.andras@citromail.hu-ra. Egy OFF-ot akarok kérdezni és nem akarom untatni a társaságot a Te címed meg nem publikus. Előre is köszi.

Előzmény: toalettduck (98571)
toalettduck Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98571

Szerb magyar határszakaszon melózok és szoktam dumálni a szerb kamionosokkal.

 

Náluk az igazi...fossák le az egész jövedéki dolgot házi főzésre az egyetlen szabály az, hogy nem szabályozzák a főzést csak a kereskedelmét a pálinkának. Akár 400L-es üsttöt is vehetsz és 500 liter pálinkát is kifőzhetsz. Igaz náluk (akár hiszitek akár nem) 800ft-ért mérik a szilva literjét és isteni volt az illata habár megkóstolni nem kóstoltam meg meg el sem fogadtam.

Előzmény: Babar66 (98569)
Babar66 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98570

Az idén még FŐZHETTÜNK 50 literig !

A törvényben sehol sem olvastam, hogy a tárgyév mely napjáig kell elérnem az 50liter 86%-os / 86liter 50%-os párlat mennyiséget!

Üdv!

Előzmény: bandolesa (98550)
Babar66 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98569

Na, ne!!! Ehhez mennyi pálinkát kellene inni, hogy valami is érthető legyen belőle??? Azt a "ferdítőt" felejtsd el! Vegyél egy szótárt, vagy mit tom' én, de ezt így ...  ne!    :)

Üdv!

Előzmény: pálinkaüst (98566)
körte51 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98568

A Románoknál most enyhítették! Vámzárról ,önbevallás lett!

toalettduck Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98567

Wikipédia szerint aki otthon főz regisztráltatnia kell magát hogy ő bizony főz otthon szeszt ennek van egy regisztrációs díja ami a főzőberendezésed üstméretétől függ 40-100L között kb 3500ft 100L-es üst felett 6500ft körül. Több infót nem nagyon tudok csak talán hogy csekélyebb mennyiségig adómentes 10-30l-ig? Ilyesmit is ír, hogy aki regisztrált az köteles jövedéki adót fizessen, de hogy mennyit meg mennyi után nem tudom... Igazából látok benne értelmet legalábbis adóügyi szempontból legalább aki regisztrált azt meglehet razziázni meg baszogatni hogy miből mennyit csinál. Hasonlót eltudnék képzelni itthonra is, valami féle fajta szabályozás ide sem ártana.

Előzmény: körte51 (98565)
pálinkaüst Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98566

http://www.carina.gov.si/si/obcani/proizvodnja_vina_in_zganja/

google fordítóval fordítva (a "szellem" a párlatot jelenti)

 

A kistermelők a szellemek

Jogalap:

Kötelezettség:

A kistermelők a szellemek megfizetett jövedéki adó egy összegben az éves összeget.

 

Ki minősül kistermelő szellemek?

Az a természetes személy, aki nem végzi el a termelés az alkohol és az alkoholtartalmú italok, a tevékenységek keretében megfelelően nyilvántartásba vett a szabályozást a kereskedelmi cégek, vagy összefüggésben kiegészítő tevékenységek a szabályozás a mezőgazdaság, és nem kaphat adó engedélyt, de a tulajdoni és használati eszközök a termelés a szeszes italok, amelyek kapacitása meghaladja a meghatározott minimális.

A kistermelők szellemek, ezért a természetes személyek, akik saját, vagy használja a vízforralót főzés szellemek, amelynek kapacitása 40 liter vagy több, és nem vesznek részt a termelés a szellemek és az éves termelése nem haladja meg 500 liter szeszesital.

 

Mit számít az égetés?
Mert a lélek kell tekinteni a természetes szellemek 2208 vámtarifaszám alá, a Kombinált Nómenklatúra desztillálásával nyert erjesztett gyümölcslé, cefre, vagy piké törköly gyümölcsből, a szőlő, erdei gyümölcsökkel vagy alkohol főtt melasz cukorrépából, gabona, burgonya és más mezőgazdasági termények és hozzáadott cukor, keményítő szirup vagy keményítő alapú nyersanyagok, nyers és finomított etil-alkohol, és a mesterséges színek és ízek.

A jövedéki adó

Jövedéki minden kazán kapacitása 40 100 liter a 12,50 € minden kazán kapacitása 100 liter és 25 €.

 

Ideje értékelése jövedéki adó

A kistermelők a szellemek kivetett jövedéki kötelezettséget, hogy a vámhatóság a döntés április 30-ig az adott évben az előző évhez képest.

A fizetési határidő a jövedéki adó

A döntés, hogy kivetett jövedéki adót kell esedékessé követő 30 napon belül határozatának kézbesítése.

Minden információ értékeléséről jövedéki adó szellemek lehetnek kistermelők a szellemek és más emberek, hogy az illetékes vámhivatalok.

Előzmény: körte51 (98565)
körte51 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98565

Tudja valaki a Szlovén pálinkafőzés szabályait?

bandolesa Creative Commons License 2014.04.10 -1 0 98564

Itt az újabb hír...Keresik a megoldást. Más nem, akkor fekete-főzés lesz újból.

 

http://www.portfolio.hu/vallalatok/adozas/palinkafozes_nincs_megoldas.197708.html

Előzmény: norris53 (98559)
csalitos Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98563

   Hát, ez is világra szóló igazság! Lásd, ingyen kaja, ingyen busz... árubemutató... Aztán, " tisztelt bíróság, én nem úgy gondoltam... becsaptak, rászedtek, felét sem éri...

Előzmény: firekiller (98533)
körte51 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98562

Harcnak csak vesztesei vannak ,diplomácia a megoldás ! Elfelejtettek vinni egy kis kóstolót a bíróknak! Más ítélet született volna!:-) Jól bepálinkázva nagyon okosak tudunk  lenni ,hatott volna rájuk is!

Előzmény: Tucso69 (98558)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98561

Hajrá Fazekas!

Előzmény: norris53 (98560)
norris53 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98560

Na akkor akit érdekel olvassa :-)

Előzmény: norris53 (98559)
norris53 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98559
Előzmény: In Lak'ech (98551)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98558

Minimum, hogy hadat üzenünk, ha nem szállnak le rólunk! 

Előzmény: In Lak'ech (98557)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98557

Új hír a rádióban: Fazekas Sándor felháborító provokációnak tartja, hogy az Unió elkaszálta az otthoni pálinkafőzést. Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a témában, ahool elmondta, a pálinka hungarikum, és megtalálják a módját, hogy megvédjék a legális otthoni pálinkafőzést.

 

Vagy valami ilyesmi...

barkócza Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98556

Ugye, erről szól a gazdaságpolitika, hogy csökkentjük az adókat, és a lakosságnál maradó pénz növeli a vásárlóerőt, pörgeti a gazdaságot. :)

Előzmény: Villa Franco (98554)
barkócza Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98555

Az ördög, ugye, mindig a részletekben rejlik, egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan miről szól az ítélet. Majd kiderül.

Villa Franco Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98554

Előzmény: TINTUS (98544)
zsorsz Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98553

szintén 404:(

Előzmény: bandolesa (98550)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98552

Amúgy a pálinkaliberalizáció előtt is főztek pálinkát otthon. Eztán sem lesz másként. Legfeljebb nem a verandán fog dohogni a készülék, hanem a kamrában, istállóban. A szellem már nem fér vissza a palackba.

Előzmény: bandolesa (98550)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98551

404 Not Found

Előzmény: bandolesa (98550)
bandolesa Creative Commons License 2014.04.10 -1 0 98550

Kérdés:-Az idén még főzhetünk otthon 50.-literig???

 

Az EU úgy döntött, hogy adókötelessé kell tenni Magyarországon a pálinkafőzést 50 liter alatt is - reagált a bírósági döntésre a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Teljes cikk:-http://www.agrarszektor.hu/agrarpenzugyek/egyeb/elbuktuk_a_palinkaharcot_elitelte_magyarorszagot_az_europai_birosag__

Előzmény: TINTUS (98544)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98549

A forrkő is segít sokat. Én egy kézműves korongozóval csináltattam 50 db. 1 cm. átmérőjű égetett agyaggolyócskát. Ebből 10-15 db. az alszeszbe főzés előtt és megszűnik a gőzmozdonyhang.

Előzmény: körte51 (98548)
körte51 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 98548

Nekem is adja ezt a dohogást ,főleg finomításkor jobban! Már egy spirált levettem,ugyanúgy dohog ! Raktam egy pillangószelepet  a kifolyócső végére egy picit segít ! Növelni kell a fűtést akkor  abbahagyja! Piszkosul zavart engem is mert szinte kiszellőzteti a kifolyó pálinkából az aromákat! A jelenség abból adódik hogy hűtés hatására vákum keletkezik a rendszerbe az üstbe a vákumtól több pára jön és oda vissza felerősítik egymást!

Előzmény: nebamun (98542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!