Keresés

Részletes keresés

comad Creative Commons License 2007.09.29 0 0 2394
Ha öntöttvas, még a dédunokáidat is kiszolgálja, nagypapi :-)
Előzmény: nagypapi51 (2393)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 2393

Jézusom, diszkosz nyolcezerért...

Jó, hogy lehet kapni...:))

Előzmény: djz (2392)
djz Creative Commons License 2007.09.29 0 0 2392
A hatvani piacon is nagy tételben kapható, árat sajnos nem tudok.

Diszkoszt utoljára tavaly láttam Vecsésen, a Káposztafeszten. 8000 pénz körül volt az ára, ha jól emlékszem.
Előzmény: tuutuu (2383)
comad Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2391
Így van. Jövő héten csütörtökön ónodi vásár, ott mindig van, mindig látok.
Előzmény: beetee (2389)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2390

Ez is olyan mítikus, mint a diszkosz...

Régen ('89-ben) Dunabogdányban lehetett kapni, azóta nem tudom, nem is nagyon lehet olvasni róla. Vagy csak én nem figyelem.

Előzmény: beetee (2389)
beetee Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2389

Ilyesmi.

Csak más gyártótól van az enyém.

 

Én kb. 10 éve találkoztam vele először, salgótarjáni sziklamászóké volt. Azóta kerestem, kollégám hozott egyet egy céges bulira, rögtön kifaggattam honnan van. Aztán most 2 hete kaptam egy sajátot. Hely: nyíregyházi piac: 3000 pénz.

 

Borsodban inkább ismerik. Van több kisiparos, aki csinálja, de csak azon a környéken árulják.

 

Az ostyasütőtől annyiban különbözik, hogy belül nem hálózatos, és van rajta egy csőr, csepegtetni a zsírt... Leteszteltük húsosszalonnával is... ropogós finomság lett belőle.

 

Nekem teccik!

 

 

 

 

Előzmény: authorvision (2384)
authorvision Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2388
Pedig szalonnasütőnek írják..bár ennyi pénzér veszek egy goffri-sütőt, abban is megsül a vékony szalonna, hasonló módon, és még szép mintás is lesz :-)
Előzmény: tuutuu (2387)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2387
Fújd föl, ez ostyasütő...:}}}
Előzmény: authorvision (2384)
szysssz Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2386

"Galambdúcban" (bérházi lakás), munkahelyen még elfogadható, de szabadban, ez már mindenféle szabályok durva áthágása sztem.

Szalonnasütni pont a hangulatáért jövünk össze, s nem azért, hogy gyorsan jóllakjunk. (persze, ha a borozgatás a cél...)

Előzmény: beetee (2380)
szysssz Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2385
Ismerem a trükköt, de mint már korábban írtam valahol, én azzal a borral csöpögtetem meg, amit utána hörpölök.
Előzmény: comad (2379)
authorvision Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2384

én találtam egyet a www.kertikonyha.hu lapon, potom 5700 HUF-ért...

 

 

 

 

Előzmény: tuutuu (2383)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2383

Oszt' honnét szereztük, he??

 

tuutuu

most Érdeklődő

Előzmény: beetee (2380)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2382

Én a munkahelyen az átkosban agyvérzést okoztam a későn érkező kollégáknak: egy pár virsli beirdalva, hosszában is megvágva, és a keresztben levő hézagokba kolozsvári -darabkák.

Aztán hőpisztollyal megtámadni a kenyeret is, meg a sündisznókat is. Ja, itt-ott vöröshagyma-darabkák.

 Mire 6 után érkezett a sok buta, csak őrjöngeni tudtak...:}}}

Igaz, nagyon híztam akkoriban...:}}

 

Ez is tűzről pattanás...:}}

A hőpisztoly rulez !!

Előzmény: authorvision (2378)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2381

A hagyma, paprika, csípőspaprika ott figyel a paradicsommal együtt az asztalnál, ahol az egészet békésen betolom a fejembe...:}}

Aztán fölugrok, és a napok óta pácolt tarjával támadom a tábortüzet...:}}

S.í.t.

Előzmény: szysssz (2377)
beetee Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2380

Lehet, hogy nem olyan hangulatos, de nekem most már van egy szalonnaprés nevezetű segédeszközöm.

Ismeri valaki?

 

Öntöttvas, és úgy van kiképezve mint az ostyasütő.

Felforrósítom a parázsban, beleteszem a szalonnát, összenyomom, a kiképzett vályún kicsorgatom a zsírt a kenyérre helyezett hagymakarikákra, amit azonnal átpárol a forró zsír... kiszedem a kisajtolt pörcöt a készülékből, és jóízűen elropogtatom....

 

 

comad Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2379
Egy kis trükk: sütés után a szalonnát egy pillanatra azonnal bedugni hideg vízbe, így a külsején lévő zsír megdermed, a fölséges íz- és illatanyagok pedig bennrekednek...de megkívántam...
Előzmény: szysssz (2377)
authorvision Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2378

Ez a tuti !!.. meg is éheztem, de se szalonna, se hagyma, se tűz..munkahely van..eszek egy joghurtot reggelire..

 

 

Előzmény: szysssz (2377)
szysssz Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2377

Hé! és a hagyma hol marad?

 

Nálam ez a játék: kenyeret kissé megpirítom, befedem vékonyra vágott hagymával és sül a szalonna. A szalonnát hozzányomkodom a hagymához, s mire ehetően zsíros a kenyér, a hagyma is átsül kissé. (gyenge gyomrúak számára is fogyasztható)

Előzmény: tuutuu (2376)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2376

Hát ez az... Én , ha szalonna a játék, akkor a kenyérpírító nyársat bal kézbe ( ez egy sima villás típus), a szigonyoson a szalonnát a jobb kézbe, mire megpirul a kenyér, addigra jól rácsöpögtetve a szalonnazsír, meg kipirul a szalonna, oszt' jó napot...:}}

Hajjaj...

Előzmény: authorvision (2375)
authorvision Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2375

Az én szalonnám volt már mégközelebb is a parázshoz..

 

Köszönöm a tanácsokat!! remélem 7végén már grillezek..

nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2374
Igaz, azért is korrigáltam.
Előzmény: tuutuu (2373)
tuutuu Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2373
Inkább 10 centi az. Gondolj bele, a botra tűzött szalonnát is sokszor közelebb tartod, és nics útban a platni sem...
Előzmény: nagypapi51 (2372)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2372
Ha gondolod, az első szinttel lemehetsz 10 cm-ig is. Ezeket a kütyüket (folyadék, kocka stb...) azoknak találták ki, akiknek nincsen forrasztólámpájuk :)
Előzmény: authorvision (2371)
authorvision Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2371

olyan messze legyen a parázstól?? aszittem egész közelre kell tenni..még jó h megkérdeztem..bár rájöttem volna sütés közben..alul is szén,felül is szén.. köszi!

 

tegnap megpróbáltam egy kis faszenet begyújtani forrasztólámpával, hát mitmondjak, pikkpakk beizzott, nem is kísérletezek folyadékkal vagy azzal a kerek hengeres micsodával.

Előzmény: nagypapi51 (2370)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2370
Sztem a legalsót vedd 15 cm-re (a gyengülő parázshoz), utána 5 cm-es lépcsőkben készíts támaszokat!
Előzmény: authorvision (2369)
authorvision Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2369

Sziasztok!

 

Meg tudnátok mondani nekem, h a parázsló faszén és a grillrács között kb mekkora az átlagos távolság?..bizti sok mindentől függ, ezért állíthatóra akarom megcsinálni, de jó lenne tudni h hány cm-rel játszak.. köszönöm..

beetee Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2368
Köszönöm. Reagáltam is.
Előzmény: szysssz (2367)
szysssz Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2367

beetee!

 

délután mail ment az itt látható címedre.

Előzmény: beetee (2366)
beetee Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2366
Oké, de engem a részletek érdekelnek... :)
Előzmény: nagypapi51 (2364)
úrnő Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2365
Rábahídvégen van egy betonáru készítő, aki - például - mosott kaviccsal "hímzett" tűzrakóhely keretet is készít. Ez negyed köríveket jelent, értelemszerűen négy darab kell egy fészekaljhoz. Ha jól emlékszem, 20x20 cm-es a metszete, a belső átmérője 70 cm, a külső 110 cm. Nagyon praktikus, szép, az ára pedig darabonként bruttó 3.000,- Ft/db.
Ha érdekel valakit...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!