Szalámi készítéssel kapcsolatba kérdeznék tőletek. A szalámit le kell sózni füstölés előtt vagy füstölhetem akkor amikor a kolbászt? Azért kérdezem, mert egyik ismerősöm azt mondta, hogy le kell sózni egy kicsit, 2 hétig hagyni kell és csak utána kell füstölni. Az interneten meg sehol nem találok erre utaló írásokat.
Akkor van, hogy rá kell kontrázni, ha "szivacsos" a disznó csontja. A kemény csont törk, ezért a pisztoly áttüti. A "szivacsos", szívós csont jobban tompítja az ütés energiáját, ezért, nem szakad be a koponyacsont. Velem is elő fordult már, hogy kontrázni kellett, de új JP4-gyel még sosem.
KEDVES SZAKEMBEREK SEGÍTSÉGET KÉRNÉK TÖLLETEK!!!!!!NEM TUDOK SEMMI INTERNETES ELÉRHETŐSÉGET,KÉPEKET VAGY BÁRMIT A ( BIKKOR ) HENTES CUCCOKRÓL ELÉRNI, MÁR TISZTA IDEG VAGYOK! NEM TARTOM ANNYIRA ROSZNAK MERT NEKEM IS ÉS BÁTYÁMNAKIS JÓL BEVÁLT A 1,7 KILÓS BÁRDJUK VAN TÖLLÜK 2 KÉSEM IS ÉS AZOKIS JÓK SZÁMOMRA!!!!!!!DE NEM TUDOM MEGNÉZNI SEHOL A TERMÉK PALETTÁJUKAT!!!!!!!ÉRDEKELNE HOGY MIKET ÉS MILYEN ACÉL CUCOKAT GYÁRTANAK MÉG!!!!!!!!!!!!!!
bár a rokonok közül mi szoktunk vágni, mint ahogy te szoktad, mert kiöregedtek a bácsik... de ők nevelnek évi 10 malacot, mi levágunk vagy 3-4-5 öt, a többi eladó... :) Most már olyan 280 kilósak... :)
Szolnoki Papírgyár... Most már nincsen, sajnos megszűnt. :( Apám 20 évig ott dolgozott a gyár minden területen nehézgépkezelőként, targoncázott...de sok mindent csinált...
Nem kínait találni nem egyszerű, de nem is lehetetlen. A cseh Porkert ismét gyárt, ha közel laksz a szlovák határhoz, akkor elég felkeresned egy kinti háztartási vegyesboltot, és tudnak rendelni neked. Egy új 32-es porkert 110-120 EUR, de lesz egy olyan darálód, ami idős korodig szolgálni fog.
Gyerek koromban én sem tudtam aludni vágások előtt. Évente 20-25 vágásra elmentem a rokonságba nézelődni, nélkülem nem lehett disznóölést csinálni. Most sem lehet, mert már én vágok mindenkinek.:)
Szívesen nézelődöm most is, ha disznóölés közelébe kerülök, mert mindig tanul újat az ember. A böllérversenyek ezért nagyon hasznosak.