Úgy tudom, nem lehet vele kandírozni, karamelizálni.
Próbáld ki egy kisikanálnyi xillittel a kandúrozást!
Én kizárólag komoly cukorbeteg vendég érkeztekor használom, mert baromira drága.
A csúcs az volt, amikor lányom paleo-őrületének hatására meggyőzött, hogy ezzel készítsek madártejet unokáimnak. Azok megkóstolták, ---> és ott hagyták.
1 bögre rizst közepes fej pirongatott hagymán megfuttattam, fölengedtem a csont lével, 10percig főztem félretettem, többször átkavartam.
(Naná, hogy a frigóból kifogyott a leveszöldség, ráadásul a franciasaláta alap helyett csak mexikói keveréket találtam, így azt tettem 2 marékkal a fél főtt rizsbe.
Közben betettem a bőre beirdalt, besózott libacombot húsával lefelé, alatta 2-3 cl vízzel egy kilibazsírozott jénaiban a sütőbe, és fedő 200 oC-, sütöttem 33/4-ed órát, utána fedő nélkül még 15 percet.
Amikor kisült fölkockáztam, és a közepesen szottyos zöldséges rizsbe kevertem, összemelegítettem.
Sztem bármelyik Culinarisban Pesten (Hunyadi tér, Balassi B. u., Óbudán a Perc u.), de jó eséllyel bármelyik nagyobb Sparban is. Mondanám T. Nagy Tamás boltját a Gerlóczy utcában, de sajnos az bezárt, kiköltözött Kőbányára a Liget u. 46. sz. alá.