Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2014.01.03 0 0 91470

Akkor öszekötötted a kellemeset a hasznossal, ami ezúttal szintén kellemes!

Előzmény: joy (91469)
joy Creative Commons License 2014.01.03 0 0 91469

No.

Mostmár elmondhatom, hogy jól sikerültek a kaják a hosszú ünnepek alatt.

 

Olyan sikeresen bevásároltam, hogy vagy 2 hétig tej-kenyér-sörön kívül csak leveszöldeket, gyümölcsöt kell vásárolnom, mert dugig a mélyhűtő.

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.01.01 0 0 91468

hasonló jókat az új esztendőre mindenkinek!

 

http://index.hu/tudomany/2014/01/01/a_magyar_buco_az_ev_hala/

Előzmény: joy (91467)
joy Creative Commons License 2014.01.01 0 0 91467

 

BÚJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJÉK!

Caipi Creative Commons License 2013.12.24 0 0 91466

Caipi Creative Commons License 2013.12.23 0 0 91465

Azért nem volt jó, mert nem volt neki. :) 

Előzmény: joy (91463)
joy Creative Commons License 2013.12.23 0 0 91464

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

joy Creative Commons License 2013.12.23 0 0 91463

A sima kristálycukor miért nem jó?

Az a legolcsóbb is.

:o)

1 kiló az idők végezetéig eláll, ha nem kap vizet.

Előzmény: Bubo.Bubo. (91456)
joy Creative Commons License 2013.12.23 0 0 91462

Igen, ő az!

Előzmény: újmóni (91459)
joy Creative Commons License 2013.12.23 0 0 91461

Úgy tudom, nem lehet vele kandírozni, karamelizálni.

Próbáld ki egy kisikanálnyi xillittel a kandúrozást!

 

Én kizárólag komoly cukorbeteg vendég érkeztekor használom, mert baromira drága.

A csúcs az volt, amikor lányom paleo-őrületének hatására meggyőzött, hogy ezzel készítsek madártejet unokáimnak. Azok megkóstolták, ---> és ott hagyták.

"Nem ízlik, nem olyan, mint csinálni szoktál!"

Még, hogy nem érzik ki!

:o/

Előzmény: Törölt nick (91453)
GPF Creative Commons License 2013.12.23 0 0 91460

A kockacukor karamellizálódik is és a kandírozáshoz is jó. Nem kell összetörni, hisz a kandírozáshoz úgyis szirup kell.

Előzmény: Törölt nick (91455)
újmóni Creative Commons License 2013.12.23 0 0 91459

a nyírfacukor az a xylit?

 

 

Ő használ xilitet - ez nem karamellizálódik, elpárolog -, és különböző szirupokat, nádcukrot is.

 

 

http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20130212-kristaly-nadcukor-melasz-es-xilit-oszehasonlitas.html

Előzmény: Törölt nick (91453)
Boszorka Creative Commons License 2013.12.23 0 0 91458

Mozsár nincs????

Előzmény: Bubo.Bubo. (91456)
Luca_41 Creative Commons License 2013.12.23 0 0 91457

Végül is lett narancslikőr is.

Megoszlott a vélemény a palacsintával kapcsolatban. Nekem annyira nem jött be, de volt a társaságban, akinek nagyon.

Előzmény: újmóni (91449)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2013.12.22 0 0 91456

kockacukrot ha beteszed erősebb nylonzacskóba és mondjuk sodrófával vagy kalapáccsal megütögeted, lesz belőle rendes cukor...

Előzmény: Törölt nick (91455)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.22 0 0 91455

Köszi :) 

És ha a kockacukorral csinálom? 

Lehet, hogy valóban nem jó ötlet a nyírfacukrot erre használni...

Előzmény: GPF (91454)
GPF Creative Commons License 2013.12.22 0 0 91454

Karamellizálni nem lehet, azt tudom.

 

Hogy kandírozni lehet-t vele, azt nem tudom.

Előzmény: Törölt nick (91453)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.22 0 0 91453

Ja, és ha már nyírfacukor... lehet pisztollyal karamellizálni azt is? Vagy csak a rendes cukorral lehet? 

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.22 0 0 91452

Nyírfacukorral lehet kandírozni? 

Csak az van itthon, meg kockacukor a vendékeik kávéjába és most jutott eszembe, hogy a gyömbérhez lehetséges, hogy rendes cukor kellene. 

Vagy nyírfacukor is jó? 

Caipi Creative Commons License 2013.12.22 0 0 91451

Hát akkor crepe Lucille. :) 

Előzmény: újmóni (91449)
joy Creative Commons License 2013.12.22 0 0 91450

Tanátsülllyett!

Most 7végére az lett: sonkás-tejfölös bableves,  ludaskásával.

 

A ludaskását kissé másképp készítettem, ahogyan jeleztem is.

Csak 3-ónknak kellett.

 

1 formás libacombot kicsontoztam. A csontból 1 gigával, sóval 4 /2,5 dl-s bögre/ vízzel levest főztem.

1 bögre rizst közepes fej pirongatott hagymán megfuttattam, fölengedtem a csont lével, 10percig főztem félretettem, többször átkavartam.

(Naná, hogy a frigóból kifogyott a leveszöldség, ráadásul a franciasaláta alap helyett csak mexikói keveréket találtam, így azt tettem 2 marékkal a fél főtt rizsbe.

Közben betettem a bőre beirdalt, besózott libacombot húsával lefelé, alatta 2-3 cl vízzel egy kilibazsírozott jénaiban a sütőbe, és fedő 200 oC-, sütöttem 33/4-ed órát, utána fedő nélkül még 15 percet.

Amikor kisült fölkockáztam, és a közepesen szottyos zöldséges rizsbe kevertem, összemelegítettem.

A libagiga közben elfutott a lábcsontokon... :o)

Előzmény: Luca_41 (91447)
újmóni Creative Commons License 2013.12.21 0 0 91449

Ha nincs narancslikőröd, akkor az NEM Crepe Suzette lesz. :)

 

 

 

Előzmény: Luca_41 (91448)
Luca_41 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 91448

Csináltatok már Creps Suzette palacsintát?

Ha nincs narancslikőr kó bele más?

Luca_41 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 91447

Na szarakodj! Főzz egy üstnyi bablevest! :-)) Pár napig kitart.

Előzmény: joy (91440)
Dalit Creative Commons License 2013.12.17 0 0 91446

Bevallom, valamiért már nem szeretem a Culinárist. De a fény utca jó ötlet, mert úgyis már régen meg akartam nézni a Sonkást.

 

Előzmény: nagypapi51 (91443)
rollller Creative Commons License 2013.12.17 0 0 91445

feny utca? "a sonkas" nyitott egy zsenialis sajtboltot, de tenyleg zsenialis, erdemi valasztekkal, raklettsajtjuk is van,

feny utca legfelso szint alatti szint (fogalmam sincs, melyik hanyadik:), es a piac lovohaz utcai vegen, ha a mammut2 fele nezel, bal hatso sarok

Előzmény: Dalit (91442)
Zitka Creative Commons License 2013.12.16 0 0 91444
Előzmény: Dalit (91442)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 91443

Kérdés, hogy hol húzod meg a Belváros határát?

Sztem bármelyik Culinarisban Pesten (Hunyadi tér, Balassi B. u., Óbudán a Perc u.), de jó eséllyel bármelyik nagyobb Sparban is. Mondanám T. Nagy Tamás boltját a Gerlóczy utcában, de sajnos az bezárt, kiköltözött Kőbányára a Liget u. 46. sz. alá.

 

Előzmény: Dalit (91442)
Dalit Creative Commons License 2013.12.16 0 0 91442

Szerintetek hol lehet Raclett sajtot venni belvárostól nem messze?

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 91441

Első szándékból ritkán készítek rakott kelt, ma pl. a tegnapi vargányás csirkepaprikás maradéka lesz a hús-komponens.

 

Előzmény: joy (91439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!