Keresés

Részletes keresés

gombászok Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99037

Semmit, és senkit nem kéne kimoderálni.

Csak(pl.)engem nem kéne baszogatni, mikor hozzászólok, és pl. neked ellent mondok!

 

Előzmény: szilvakukc (99015)
pálinkaüst Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99036

Nem értem, mit nem értesz. Hogy lehetne legális egy 140 literes pálinkafőző a NAV plombája nélkül?

Előzmény: bezzeg Jani (99031)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99035

Én sehogy.

Cukor nélkül is lehet jó minőségü és elegendő nyennyiségü nedüt főzni.

Előzmény: snapszmester (99033)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99034

http://propeller.hu/itthon/2839212-lebukott-csaladi-palinkagyar-video

 

      Ellenőrztés során, vizsgálták a berendezés tuljdon jogát? 

Egyik esetben illegális, ebben meg legális?

Hogy, is van ez?

Előzmény: snapszmester (99030)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99033

Igen, ezek a tipikus otthonfőzők.

Te mondjuk hogyan buknál le cukorcefrével?

Előzmény: bezzeg Jani (99031)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99032

Na errű beszélünk folyamatosan!!!

Belinkelitek az ilyen százmilliós buktákat!

Valaki linkeljen má be húsz liter pálesszel, 100 liter alatti főzővel lévő eljárás alá vont ügyeket, vazzeg!:)))

Előzmény: bezzeg Jani (99031)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99031
Előzmény: snapszmester (99030)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99030

Fogalmam nincs miről írsz.

Ha bérfőzdés nem akkor ki?

Előzmény: bezzeg Jani (99028)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99029

Szaglással a magas alkoholtartalom???!!!

Meg hordozható műszerrel a cefre magas alkoholfoka????!!!!

Ezeket honnan szeded?

Előzmény: bezzeg Jani (99026)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99028

Bérfőzdést még én sem hallottam. Úgy gondolom  utána számoltak, bérfőzetés áfa , jövedéki adó 2009 -ig.

 Cefe fajta, vegyes és a kihozatalnak megfelelő arányu mennyiség.

Előzmény: snapszmester (99027)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99027

Több mint 2 évtizedes tapasztalat. Magas alkohol tartalom miatt még nem bukott le senki.

Előzmény: bezzeg Jani (99026)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99026

Szerintem is drága a vizsgálat  ezért a várható bírság mértéke szerint mérlegelnek 100l cefrével nem foglalkoznak.

De 7-800l cefre amin már a hordó felnyitásakor érződik szaglással  a magas alkohol tartalom a gyümölcs fajta jellegéhez képest az gyanús, azt egy hordozható műszerrel megközelítőleg mérhető a kihozatal.

2012 -ben  23l-es birs / 100l volt a csúcstaró. 73V/V indult a cefre,kisüsti berendezésen. A főzőmester elmondása szerint.

Előzmény: Szomjas cápa (99021)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99025

Erre nincs egyértelmű ajánlásom. Ha kellően híg a cefre, kis alkohol foknál is megfelelő eredményt tudunk elérni. Feltéve hogy a cefre nem romlott meg az alacsony alkohol miatt.

Előzmény: Herqles (99024)
Herqles Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99024

Na ez meg a másik dolog, ami számomra nem egyértelmű. Van olyan elmélet is, hogy amennyiben túl kevés a cefrében az alkohol, hamar befejeződik a lepárlás és az íz- és illatanyagok egy kisebb-nagyobb része a cefrében marad...

Előzmény: snapszmester (99020)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99023

Az előző lehet neked szólt. És 10 kg-ból 10 L 50 %-os lehet.

Előzmény: toalettduck (99007)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99022

Te vagy aki kiragadta a tőrvényből ezt az egy dolgot.

Jól írta a kolléga:

csak saját részre

csak 86 L

csak saját fogyasztásra

csak tiszta magyar gyümölcsből

csak saját tulajdonú készülékkel 

stb.

Előzmény: foxrudi (99000)
Szomjas cápa Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99021

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=91529657&t=9007484

 

Ui: Az izotóparány vizsgálatok meglehetősen drágák. Kizártnak tartom, hogy egy otthonfőzőnél ezt elvégeznék.

 

Előzmény: zsorsz (99016)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99020

Te is meg tudnád mondani hogy a tiszta cukor-tiszta alkohol miért viszi rossz irányba a minőséget? 

 

Előzmény: Herqles (99017)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99019

Nehezen olvasható, de aki ezen nem talál röhögcséges dolgot az ne kezdje magyarázni a jövedéki törvényt. 

Az uniós csatlakozás óta ilyen szinten megy a törvénykezés és erre 4 éve még rá is tettek. 

Regisztráció párti vagyok, de a tőrvényalkotónak az lett volna a szándéka hogy a nav tudjon az otthonfőzőkről nem kellene parttalan vitákat folytatni mert egyértelmű lenne a tőrvény. 

Előzmény: snapszmester (99018)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99018

 

Herqles Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99017

Ez nagyon érdekes!!! Azt is meg tudod mondani, hogy miben volt gyengébb vagy rosszabb a 0% és 5%?

Előzmény: szilvakukc (99014)
zsorsz Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99016

Szerintem a kalciumot csak a cefréből tudja kimutatni,cukorgyártás (derítésnél)mésztejet használnak.

Előzmény: bezzeg Jani (99009)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99015

Emlékszem, egyszer már rákérdezett a modi, konkrétan mit is kéne kimoderálni?

Előzmény: gombászok (99013)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99014

Sárgabarackcefre lett háromfelé osztva, egyikbe 0%, másikba 2%, harmadikba 5% cukor lett téve, majd a kész pálinkákat vakon összekóstoltuk több alkalommal, és mindig a 2%-os győzött.

Nem kő félni a cukortól, csak, mint mindent, nem kell túlzásba vinni. 

Versenyen nem vizsgálnak ilyesmit, már csak azért is, mert százezres nagyságrendű egy ilyen vizsgálat, ráadásul néha egy-két laboros elszólja magát, hogy nem is nagyon tudják kimutatni, csak tippelnek. 

Előzmény: In Lak'ech (99006)
gombászok Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99013

Az új moderátorunk megengedőbb, lehet, hogy kedvek kapok beszállni a ringbe!!!!!!!!!!!

szilvakukc Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99012

Ez jó!:)))

Előzmény: In Lak'ech (98998)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99011

Én ezt tapasztaltam szintén ( Hajdú-Bihar Megye).

 

2014 Január 09.
Válasz:

Tisztelt Ügyfelünk!

Hivatalunkhoz
intézett megkeresésére az alábbi választ adom:

Tájékoztatom, hogy az
adóhivatal honlapjáról kezdeményezheto elektronikus levelek tartalma csak
ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS kérésre, jogszabályok értelmezésére
irányulhat.

Eltéro tárgyban történo ügyintézésre ezen az úton nincs
lehetoség (az adózás rendjérol szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban:
Art.) adótitokra ? 53. § -, valamint elektronikus ügyintézésre vonatkozó
szabályaira figyelemmel - 175. § (9)- (11), (13) bek.).

Fentiek alapján
az Ön által interneten küldött levél tartalmát tekintve nem általános
tájékoztatás kérésére irányul.

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek
forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény 74. § (1)
bekezdés értelmében alkoholtermék eloállítására alkalmas desztillálóberendezés a
vámhatóság engedélyével állítható elo és értékesítheto, továbbá a magánfozo
desztillálóberendezése kivételével a vámhatóság engedélyével birtokolható.


Az engedély iránti kérelmet írásban, postai levél formájában a lakóhely
szerinti vámhatósághoz kell benyújtani.

Cím: NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám-
és Pénzügyori Igazgatósága
4034 Debrecen, Vágóhíd u. 2.
4013 Debrecen,
Pf.:43.

Kérem tájékoztatásom elfogadását.
Tisztelettel:


Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-alföldi Regionális Adó
Foigazgatósága
Jogi, Tájékoztatási és Törvényességi
Foosztály
Tájékoztatási és Koordinációs
Osztály

Előzmény: In Lak'ech (99003)
Herqles Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99010

Valóban nem mindegy milyen arányú cukor hozzáadásról beszélünk. Mondjuk érdekes, hogy a szőlészek azért is adnak cukrot a törkölyhöz, mert az alacsony cukorfokú alapanyag megbuggyan, azelőtt hogy le tudna forrni. Ez alapján kevés olyan törköly pálinka lehet, ami sosem látott cukrot.

Azért továbbra is érdekelne a hivatalos verzió a cukor kimutatásáról...

Előzmény: toalettduck (99007)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99009

Úgy tudom hogy, a cukorgyártásnál alkalmazott segédanyagokat keresi a finánc pl.  kalcium.

Előzmény: Herqles (98994)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99008

Nem sértődtem meg. Csak sajnos hív a munka. És a hívásnak nem tudok ellenállni. :-)

(Furcsa dolog az internetes kapcsolattartás. Személyesen, egy jó pálinka mellett biztosan másként folyna ez a vita is. Sokat jelent a mimika is, ami itt nincs meg.)

 

   Tényleg nem megbántani akartalak sem téged, sem Rudit. Egyszerűen csak ragaszkodom a véleményemhez. És igen, tényleg lázadó típus vagyok.

 

Azt egyébként tudtátok, hogy akinek túlságosan fejlett az igazságérzete (van erre valami szakkifejezés is) azt nem veszik fel jogi egyetemre? legalább is egy volt osztálytársamat ezzel az indokkal tanácsolták el. Hát ennek ismeretében tényleg fölösleges a jogról vitáznunk. De majd ha érnek a gyümölcsök.... :-)

Előzmény: gabor0036 (99005)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!