Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99067

Nincs mit főzni! :-)

 

Előzmény: nebamun (99063)
TINTUS Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99066

Merre is laksz ??

 Az enyémet nem állítottam elő. Van és kész, találtam.

Előzmény: körte51 (99053)
beller1 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99065

Űrítsük poharainkat a kedves Dóra egészségére:)

 

http://www.boraszportal.hu/tuzes-viz/20140423/barna-szepseg-az-idei-miss-palinka-foto

In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99064

Ha megfeszülök, sem tudom, mire gondolsz. Pedig biztosan ott van az orrunk előtt. Olyan ez, mint a bűvészmutatványok java. Annyira kézenfekvő, hogy az ember fia nem is gondol rá. Szóval szabad a gazda. :-)

Előzmény: snapszmester (99059)
nebamun Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99063

Azt hittem csak engem untat halálosan a téma. Kellene külön pálinkafőzési jogászkodási topic, aztán ott lehetne fingot fűrészelni, ide meg csak tényleg főzési kérdések jönnének.

Előzmény: snapszmester (99062)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99062

Kiütést kapok attól ahogy a gittet rágják. Egy értelmes, önálló gondolat  nem hangzik el.

Nem fogják fel hogy az otthonfőzőket nem tudják és nem is ellenőrizhetik.. Milyen törvény az amit nem lehet, nem kell  betartatni?

Az eladásnak van némi kockázata, de messze nem akkora mint a bérfőzetőknek. 

Előzmény: vasbicikli (99060)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99061

60x35cm-es 98L-es üstnél ha duplafalura akarom csinálni, mennyivel kell nagyobb burkolat körbe meg alul ha olaj lenne közte? 

Gyakran visszatérő kérdés, hogy a savállót a rézzel mivel a legcélszerűbb és gazdaságosabb  forrasztani?

vasbicikli Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99060

Na, ha így pörög ez a navos témázás, még a héten átfordul a 100000 :)

Előzmény: snapszmester (99059)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99059

Ne hogy félre értsd, nem kell hozzá ismerni a jövedéki tőrvényt.

Előzmény: In Lak'ech (99057)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99058

Nem, adózás.

Előzmény: In Lak'ech (99057)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99057

  "...ha a gyümölcs nem saját tulajdonú... ". Ez többféleképp értelmezhet. Egyrészt, ha az én birtokomon terem, saját tulajdonú. Másrészt vettem a Bosnyák téri nagybanin, tehát megint csak saját tulajdonú.

Vagy nem erre gondoltál?

Előzmény: snapszmester (99056)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99056

Ott van az is hogy birtokolhatsz.

Ha legalizálja a tőrvény az elnyomatás alatt készült berendezést, miért ne tenné ha azóta éppen rádszakadt egy.

Nem gyártottad, van. Ennyi! Ha azt mondod te csináltad megbuktál, de miért mondanád, nem is kérdezik.

Megismétlem a kérdést. Mi a bukta a belinkelt jogszabály magyarázattal?

Ha ezt nem veszitek észre, ne akarjátok értelmezni a jövedéki törvény. A nav is csak magyarázza.

 

Előzmény: körte51 (99053)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99055

Értem én, csak megrendült a bizalmam.

 

Forrás:

Idézet az,, evolúció csúcsán" lévő kollégától.

 

  ,,Hihetetlen!!

Amit nem akarsz megérteni, azt nem is fogod. Állandóan tényekről magyarázol, de eddig csak olyan tényeket soroltunk fel, amik megtörténtek. Még egy olyanról sem hallottunk, hogy elkobozták valaki főzőjét, mert nem tudta igazolni az eredetét. Milyen tényekről beszélsz?"

 

,,Azt nem tudom, hisz nem ismerlek, de attól, hogy hülyeségeket beszélsz, még nem vagy hülye. Ők nem feltételeznek semmit, ők betartják a törvényt. Kb. két hete voltak egy barátomnál, több, mint 200 liter pálinkája volt otthon, két főző, de a kettő együtt nem volt több száz liternél, és így "jogszabálysértés nem történt". Leparoláztak vele, és távoztak."

 

,,Köszönöm a bizalmat!:(((

Mint már említettem, én nem értelmezgetni szoktam éjszakánként a törvényeket, hanem megkérdezem illetékesektől. A kiszálló közegek nem gondolkodásra lettek felvéve, ők csak végrehajtók. Ha a törvény nem kéri a főző eredetét, ők sem. De nem ragozom, mert falrahányt borsó. A barátom jegyzőkönyvének a végén ott van, hogy "jövedéki szabálysértést nem tapasztaltunk".

Elvégeztem egy-két jövedéki iskolát, és a tanáraimmal(akik természetesen fináncok) jó viszonyban vagyok. De nem számít, mit hisztek, a választások után, bárki nyer, változás lesz. Hogy milye, az még csak terv, de mindenképp vissza kell mennünk illegalitásba. Már akinek az még akkor meg lesz.:)))"

 

 Ellenben ezzel.

 

Forrás:NAV

,, Az ingatlan átvizsgálása során előkerült egy legálisan használt főzőüst, melyről az eljárás során közreműködő magyar férfi elmondta, hogy az édesanyja tulajdona."

 

ill.

 

,,Az ingatlan egyik épületéből előkerült még 1 db jogosulatlanul előállított, 200.000,- Ft. értékű lepárló berendezést, illetve mintegy 100 liter pálinka."

 

 

Ha az elleőrzés nem terjed ki a lepárló beredezésre akkor miért, vizsgálják- mérik az ürtartalmát ill a tulajdonjogot.

 

Előzmény: pálinkaüst (99036)
foxrudi Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99054

Jól látod,itt van benne a csavar.Erre próbáltam rávilágítani állandóan.

Előzmény: körte51 (99053)
körte51 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99053

Ott van az is ,hogy nem állíthatsz elő csak vámhatósági engedéllyel ! Szinte mindenkinél söröshordóból van! Gyártók kínálatában láttál ilyet?  Egyből tudja ,hogy te csináltad! Ha nem te ,akkor ki ,meg akarja fogni az illegális gyártót is,ez  a dolga!

De lehet nem jól gondolom! Hagyd békén a gumimat!:-)

Előzmény: TINTUS (99050)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99052

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

 

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (98969)
hal65 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99051

"kiszurkálom az összes gumiját !" Hol dolgozol te? A népességszaporító minisztériumban? :-))

Előzmény: TINTUS (99050)
TINTUS Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99050

Bezzeg Jani barátunk alant a99011-es hozzászólásában  NAV -tól levelet tett fel   ebből az alábbi a lényeg amit IDEMÁSOLOK "

, továbbá a magánfozo
desztillálóberendezése kivételével a vámhatóság engedélyével birtokolható.

 

Tehát a NAV szerint is mi magánfőzők a vámhatóság engedélye nélkül BIRTOKOLHATUNK.  slussz.

 

Aki ezentúl hülyeségekkel ijjeszget a fórumon ahhoz elmegyek és kiszurkálom az összes gumiját ! UFF.

 

 

Előzmény: bezzeg Jani (99011)
körte51 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99049

Természetesen ,így gondolom én is!  Azért volt a :-) a végén!

Előzmény: Baracilin (99045)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99048

Találó hasonlat. Magamévá teszem, természetesen forrásmegjelőléssel. :-)

 

Előzmény: hevezoli64 (99044)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99047

Na végre egy autentikus forrás. Tehát akkor korrekt kísérlet volt. :-)

Előzmény: szilvakukc (99014)
barkócza Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99046

A még ki nem erjedt cefréből a hozzáadott cukor könnyen kimutatható optikai eljárással (merre forgatja a polarizált fényt). Ha már kierjedt a cefre, akkor már bonyolult a helyzet. Meg kell nézni az alkoholban az izotóparányokat, azokat egy referenciamintáéval összehasonlítják, és abból vonnak le következtetést. A magyar borkönyvben benne van az eljárás, letölthető az internetről. A fő probléma szerintem a referenciaminta léte vagy nem léte. Az izotóparányok u.i. függnek a gyümölcs fajtájától, a termőhelytől és az évjárattól is. Amíg pl. egy nagy borvidéken elterjedt szőlőfajtákra ez nyilván elérhető, addig valószínű, hogy a 2013-ban Bárnán termett bőralmára nincs ilyen. Valószínűleg csak durva hamisítások kimutatására alkalmas a módszer, és meglehetősen drága.

Előzmény: Herqles (99010)
Baracilin Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99045

Van benne valami amit mondasz, de tudni kell elismerni a jobbat, mégha nem is mondod ki...

 

(van itt jópár kolléga aki az én ízlésemnek megfelelően jobbat főz sok gyümiből mint én)

 

őket nem szégyen meghallgatni, sőt elsajátítani amit átadnak, mert így jövőre Te is jobbat fogsz készíteni. (saját magad számára jobbat és ez nagyon fontos, mert magadnak főzöl!)

Előzmény: körte51 (99042)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99044

Csak tanárnak nem jó! Már 10-szer elmondta, (snapszmester 15-ször), de hiába.

Sehogy nem tudja elmagyarázni a népnek, hogy a jog nem egzakt tudomány! A jogot a politika írja, s a politika ahogy változik, úgy csavarja a jogot.

Ezért első sorban akkor sem menetelünk (a NAV-ba), ha ott most hímes tojást adnak, mert legközelebb hozzánk vágják a zápot!

Előzmény: sogi01 (99039)
Babar66 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99043

Legjobb tudomásom szerint a törvényben sehol sincs leírva, hogy bármivel is igazolni kellene a lepárló berendezés eredetét! Csakis az ELŐÁLLÍTÁS-ról rendelkeztek.  (Pont.) Valamint arról sem találtam rendelkezést a törvényben, hogy az engedélyezés óta eltelt idő alatt előállított párlatmennyiséget el is kellett volna fogyasztanom! (Tehát, számolni, számolni, számolni!!!) 

Higgyétek már el végre, hogy nem véletlen szajkózza itt néhány ember, hogy nem kell származást igazolni! Náluk már jártak ellenőrizni és szóba sem került a származás. DE! : nem volt a törvényesnél nagyobb űrtartalom, nem volt a megengedettnél nagyobb mennyiség (idő x alkoholfok x térfogat), nem volt zárjegy nélküli árusítás!!!   (Legfeljebb rosszindulatú szomszéd.)

Üdv! 

körte51 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99042

Lehetnek akármilyen díjnyertes, világbajnok pálinkák ,amibe a saját munkánkat  ,szaktudásunkat ,alázatunkat tesszük az a bajnok! Ez így van rendben! Úgyhogy az enyém a legfinomabb!:-)

Előzmény: sogi01 (99041)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99041

Ismerem Őt személyesen is! De fiatalon is lehet jó pálinkát főzni!

Kóstolta az enyémet.... kiis köpte,mert jobb mint az övé! :-DDDD 

bocs Szilva! :-)

Előzmény: körte51 (99040)
körte51 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99040

Olyan ez a pálinkafőző tudomány mint a biliárd ,meg kell öregedni ,hogy értsen hozzá valaki! :-) Csak kis tétben szabad játszani velük ,mert úgyis megvernek!:-)

Előzmény: sogi01 (99039)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99039

Főzéshez is ért! :-)

Előzmény: körte51 (99038)
körte51 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 99038

Általában én is ellent mondok neki és engem nem cseszeget! Sőt még Sándor napra verset is  kaptam! A költészethez  nagyon ért!:-)

Előzmény: gombászok (99037)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!