Ma délben kipróbáltuk a Tantit, ami tökéletesen megváltozott. Neve is változni fog hamarosan. Bissztro vonalat célozták meg. Menüt ettünk, a "gomboc levesről" kiderült, hogy tele volt hússal és nagyon finom volt. Utána Lényem székelykáposztát evett én pedig bébi csirkét krumplisalátával. Desszert tiramisu volt részemről, Lényem a másik desszertet próbálta ki aminek nem tudom a nevét. Minden étel, számomra kifogástalan volt, az adagok elég emberesek voltak.
Boldogan utána intettünk az eltünt fine diningnek.:-)
Kipróbáltuk ma a Bagatel szalont. Nincs nagy étlap, de az étel nagyon jó volt. Árak közepesek.
A Tantiban is valami nagy változás történt. Normális ételeket is kínálnak. Napok óta megnőtt az érdeklődés. Állítólag új főnök van. Jövő héten kipróbájuk.
Kicsit off-topik kerdes, de emlekszem, hogy itt irta valaki vagy tan tobben is, hogy ha jo steak-et akar enni, akkor azt megsuti otthon. Van erre valami jol bevalt recept? Koszi!
Azzal van a probléma, hogy a neve alatt rossz szendvicseket csinálnak. Az alap, a jó minőségű friss pékárú. Már itt megbukik a dolog. Azután jön a többi hozzávaló minősége. Tehát nem az a gond, hogy egy neves séf szendvicset készít, hanem azzal, hogy nem ő készíti. Viszont mindenki olvassa a vacak árun a nevét. Pl. jó cukrászdák nem szállítanak idegen üzletnek süteményt hasonló okból. Láttam már ötnapos Bergmann süteményt veszprémi plázacukrászdában. Gondolom azután Bergmann is látta, mert egy idő múlva nem szállított. A Szamos eleve nem szállított, és így tovább.
A nick talán nem, de a bugyuta ráutálás és az erősen "illatozó" reklám eléggé gáz árulkodó... Egyébként a reklámmal sincs semmi baj, legyen, tudja meg a világ, hogy ez is a Zsidai birodalom oszlopa - habár éppen itt, ezen a fórumon ez eléggé kontraproduktiv lehet, hiszen elsősorban arról árulkodik egy ilyen izzadságszagú beírás, hogy ennyire rosszul megy ott fenn a Várban a Pest-Budának, hogy már itt kell ilyen gyermeteg szöveggel vendéget fogdosnia...:)
Amúgy pedig dehogy megy rosszul, tél van, hideg van, alig van külföldi turista (ez sem igaz, mert van, rengeteg, a nem éppen kedvező időjáráshoz képest most is...)
Nobu bento boxot bátran ajánlom egy üzleti ebédhez, nekem bejön a hely, a feleségemnek nem, sajnos vacsizni nem szoktunk ott. Az Aranykaviár, a Kisbíró és a Mák bisztró továbbra is hozza amit kell. Ezen a szinten mostanában nyílt éttermet tud valaki mondani?
Szeretem ha egy étteremnek/vendéglőnek van saját oldala és nem a facebookon kell rákeresni. Nekem az már komolytalan hely. Én is csak mentem arra, mint majd minden nap és hirtelen azt látom, hogy eltünt a neve is meg minden. Kiváncsi vagyok mi lesz a helyén. Szerintem étteremnek kicsi a hely na meg ott a két mások is.
Nekem nagyon hiányzik egy igazi delikátesz üzlet, olyan jellegű mint a régi volt Anikó által vezetve. Miután ott sütni is lehetne, lehetne grillezet kajákat árulni, meg hidegkonyha stb. Sajnos engem soha nem kérdezne ilyesmiről.:-)))
A hagyományos kommunikáció nem volt erősségük. Nekem pl. egy étteremnél nem hiányozna a faszbukoldal és a rajta folytatott idióta jópofizás, de egy étlap a bejáratnál elengedhetetlen.
A bezárást is onnan tudtam meg, hogy ebédelni vittem volna igen idős édesanyámat, felballagtunk a parkolóból, de be voltak zárva. Az ajtón és mellette megint csak nulla információ.
Nos ez az étlap hiány komoly baj volt. Többször is néztem. Perzse megnézhettem volna itthon computeren, de nem jutott soha eszembe. Túl kicsi is volt a hely, valahogy nem sok bizalmam volt benne. Két vendéglő közé egy harmadikat nyitni, nagyon jónak kellene ahhoz lenni, hogy menjen.
Pizzát kipróbálom. Tantinak adtunk még egy esélyt, de akkor se jött be.:-(
Volt rá majd' 6 hónapod, hogy kipróbáld. Egyébként nem tetszett volna: a Larus-Tanti vonalat nyomták, amíg tartott a lelkesedés. Aztán leszűkítették az étlapot 2 leves + 3 egyszerűbb főételre. Elképzelni se tudom, miként gondolták, hogy kell a népnek még egy Tanti-szerű kínálatú-árszínvonalú étterem a Hegyvidékben, ahol ráadásul az étlap sincs kitéve a bejáratnál...
A Tantiban viszont igen jókat eszem mostanában, az olaszban (Na Pasta) pedig sokat javult a pizza: végre kitalálták, hogyan lehet nem kátrányosra sütni a talpát.