Keresés

Részletes keresés

Röné Creative Commons License 2006.01.17 0 0 topiknyitó
Homo- és transzszexuálisok arattak a Golden Globe-on
2006. január 17. FigyelőNet
Négy díjat nyert Ang Lee meleg cowboyairól szóló Brokeback Mountain című filmdrámája. Emellett a nyíltan homoszexuális írót, Truman Capote-t megformáló színész és egy nemváltoztató színésznő is díjat kapott az Golden Globe átadásán.

Golden Globe- és Oscar-esélyesek a meleg cowboyok

Ang Lee meleg westernje kapta a legtöbb Arany Gloubsz-jelölést
A Golden Globe-díját osztó külföldi újságírók szövetségének (HFPA) honlapja szerint az Osacaron is komoly eséllyel induló két tehenészfiú titkos szerelmét bemutató Brokeback Mountain a rendezői és legjobb filmdráma, a legjobb forgatókönyv és a legjobb betétdalnak járó kategóriában tarolt. A homoerotikus történet olyan filmeket utasított a háta mögé mint az Elszánt diplomata (The Constant Gardener) című krimi, az amerikai kommunista boszorkányperekről szóló Good Night, and Good Luck című, George Clooney rendezte alkotás, az Erőszakos múlt című gengszterfilm vagy Woody Allen Meccslabda (Match Point) című filmje.

Transz- és homoszexuális legjobb színészek

A drámai alkotás kategóriában Felicity Huffman kapta a legjobb női főszereplőnek járó kitüntetést: a Transamerica című filmben egy transzszexuális férfit alakít, aki a nemet váltó műtétre készül. A legjobb férfi főszereplő Arany Glóbuszát a drámai kategóriában Philip Seymour Hoffman nyerte el a Capote című film címszerepéért. A film arról szól, hogyan írta meg Truman Capote Hidegvérrel című könyvét.

Teljes cikk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!