Keresés

Részletes keresés

szilvakukc Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99097

Na, akkor viszont kihagytál egy gyakorlatilag perdöntő információt:

Erjedés előtt, vagy után lehet így magozni. Ez nem mindegy. Erjedés után, helytálló a dolog. Előtte nem.

Előzmény: rézműves1 (99088)
körte51 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99096

Nem kell túllihegni ,de szerintem is érdemes rágódni egy kicsi! Az okból kifolyólag , hogy tudatlanságból kár beleszaladni egy nagy pofonba! Legalább is én szívesen elkerülöm , jobb tájékozódni !

Előzmény: kezdö kotyvaszto (99090)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99095

...ezt csinálni szoktuk, egy hosszú 10-12-es szárra hegesztve a "zúzó"-t...most nem találom a képet, de a lényeg, ha a körtés képet nézed, két karika 6-os anyagból, egymástól 14-15-centire és azt összeköti a két kiélezett függőleges kés...a vízszintes kések szintén forgásirányra élezettek, de még propeller módjára meg is vannak tekerve...a fölső kés ezáltal egy kicsit lefelé, az alsó pedig felfelé hajtja a masszát...

...nagyon hatékony, jobb mint a festékkeverő...én azelőtt egy 15-éves 450W-os SKIL fúrógéppel nyomtam, de az inkább a festékkeverőhöz való...ez már igényli a 900-1000W-os teljesítményt, de ami ennél is fontosabb a 3000-körüli fordulat, mert ide nem nagy nyomaték,  hanem fordulatszám kell...azért, hogy ne fröcsköljön szanaszét én kifúrtam a kis hordó tetejét és azon keresztül, tetővel zúzok...teljesen kultúrált és tiszta...

...Snapszi oldalán nézzétek meg a videót is...

Előzmény: nebamun (99092)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99094

Írd meg légyszi az adok-veszekre, hogy mennyi egy negyed m2!

Előzmény: nebamun (99092)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99093

Bemész az első vasboltba, Nabitit mindenhol ismerik....

Előzmény: nebamun (99092)
nebamun Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99092

Nabiti-féle rettenetes valahol kapható? Nekem megélezett festékkeverőm van, de nem vagyok vele egészen kibélülve.

 

Én kökényhez csináltam a műanyag rekeszhez hasonló magozót 5x5 mm-es lyukú rozsdamentes szitából, tényleg hasznos cucc, azóta máshoz is használtam. Az volt csak vele gond, hogy a dróthálóból min 1 m2-t meg kellett venni, és 3/4-e megmaradt. Ha valakinek kell, beszerzési áron szívesen átadok belőle, bár nem volt olcsó.

Előzmény: rézműves1 (99088)
körte51 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99091

Pont így csinálom a kierjedt szilvát ,még spakli se kell,csak megrángatni a ládát  ! Pillanatok alatt meg van 100 l ! Persze a festékkeverő előtte megdolgozza!

Előzmény: rézműves1 (99073)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99090

muszäj rägni, különben kiszärad!!!   s ha kiszärad milessz a gittegylettel???

 

hehe...

Előzmény: snapszmester (99062)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99089

...ezt igazából nem is Neked írtam, mert tudom, hogy Te tudod..DD...egyébként ott a képen, az a meggy már kész volt...főzés előtt magoztam...

Előzmény: szilvakukc (99086)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99088

...a "Nabiti-féle (módosított) rettenetes" után, minden könnyű...főleg, ha magon erjesztünk...pont a "Zsuzska-féle" cserkót is így csináltam és semmi gond nem volt...

...persze egy géppel azért könnyebb, ezt már tavaly egyik fórum társnál én is megtapasztaltam...

 

.........ez pont körte volt, de ennek aztán tök mindegy, mert ez mindent visz, csak legyen fordulat...

 

......malterkeverő nem jó, mert az túl lassú...

Előzmény: szilvakukc (99084)
golyós Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99087

Arról meg nem beszélve, hogy abban a ládában levő cucc erősen kierjedtnek láccik......

üdv.g.

Előzmény: szilvakukc (99084)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99086

Hát gondolom, hogy a magozás miatt, de az kegyetlen meló, én midig attól rettegtem a legjobban, amíg fel nem vitte az Úr a dolgom, és magozógéphez nem jutottam, még az is nyögdécsel néha. 

Előzmény: zsuzska60 (99085)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99085

meg kell indítani keverőszárral, de akkor meg minek szűrni???

Előzmény: szilvakukc (99084)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99084

Most tudom, hogy megint azt mondjátok, hogy kötözködöm, de ez a módszer tökjó meggynél, baracknál, amik puha szarok. Azé egy jó kis ropogós Bigarrónál, vagy Stanleynél megnézném, hogy percek alatt tisztára spaklizod a magot.:))

Előzmény: rézműves1 (99073)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99083

Köszönöm, hogy összefoglaltad a mondanivalómat!

Ez tuldonképp azt bizonyítja, hogy értitek miről van szó, csak nem akarjátok.:))

Az általad idézett NAV forrásoknál kivétel nélkül vagy nagy volt az üst, vagy a megengedettnél több volt a pálinka. És, amit sokszor hangoztatok, lényeges, hogy mit nyilatkozol jegyzőkönyvbe! Kedves, édes, anyuci főzőjével nem főzhetsz, csak a tiéddel! Ha viszont nagyobb, a megengedettnél, tök mindegy. Nem ragozom tovább. Ahhoz, hogy igazolni tudd a félrebeszélést, inkább próbálj olyan jegyzőkönyvet keresni, hogy aszongya:

"A ellenőrzés során fellelt, jövedéki termék előállítására alkalmas-egyébként a jogszabályban rögzített maximális űrtartalmat el nem érő-berendezés származását az ellenőrzött személy nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért a készülék lefoglalását rendelem el!" 

Na, akkó dumcsizhatunk.:DD

Előzmény: bezzeg Jani (99055)
cefre_86 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99082

rézműves és sogi köszönöm a tanácsokat.

Ez a műanyag rekeszes ötlet briliáns. Az előfeldolgozást még kitalálom, de valószínű a keverőszáras megoldás.

sogi01 Creative Commons License 2014.04.24 0 0 99081

                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (99052)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99080

Nem éhes, de azért csak álmodik! ;-)

Előzmény: beller1 (99076)
gombászok Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99079

Ha valaki még mindíg nem tudná:

 

Az ördög ügyvédje-Advocatus diaboli 

Nyitotta: gombászok, 2013.02.20 12:37 | Hozzászólások: 370 | Hozzászólók: 40

Önzetlen segítségnyújtás pálinkát, szeszes italokat, sört, bort otthon készítőknek, gyártáshoz szükséges készülékek gyártóinak. Mit tegyünk és mit ne, hogy elkerüljük a NAV zaklatását, büntetését! Tedd be ezt a topikot a kedvenceid közé, nem tudhatod, mikor lesz rá szükséged! Néha kukkants be ide is, vagy írjál, hadd tanuljon belőle más is.

gombászok Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99078

Képzeld, van ilyen: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9214389&la=129928601

Na, itt lehet rágni a gittet, meg minden más szart is!

Előzmény: nebamun (99063)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99077

Világos. De ilyen az élet számos más területén is akad, de nem példálózok, mert megszólnak.

 

Én egyáltalán azt nem értem, hogy mi jogon történik ez az egész. ha valaki kitalálja, hogy a tej jövedéki termék, akkor ezentúl  ba..tom a tehenemet? :-) Vagy majd megtiltják a lekvárfőzést is? Miért nem csinálhatok az én telkemen, az én munkám által nekem termett gyümölcsből azt, amit akarok?  (A kérdés költői volt...)

Előzmény: snapszmester (99075)
beller1 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99076

Szerintem nagyon nem kellene rábeszélnie:) Egy kis kézmozdulat vagy kacsintás is elég vóna:) Álmodik az éhes disznó:)

Előzmény: Tucso69 (99071)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99075

Már megmagyaráztam, de nem maradt meg bennetek. Nem áll rá az agyatok.

Nem lehet törvénnyel olyan dolgot szabályozni amit csak az ügyfél tud és rá nézve hátrányos. Még akkor sem ha a főzdés tudja.

 

Ha a cefre egy része nem a saját területéről való nem adható ki a pálinka kedvezményes adózással.

 

Ki kérdezi meg és ki vallja be. A főzdés biztos nem. Más meg nem tud róla. 

 

Engem felháborít hogy az íróasztal mögül nagyon jó pénzért ilyen baromságot leírnak. Nem olvasta a Kis Herceget (a Jó Király). 

A jövedéki tőrvény otthonfőzőkre vonatkozó szakasza ugyan ez. 

Ne korlátozzák az éves adagot mert nem lehet ellenőrizni.

Ne szabják meg mivel főz és kinek mert ezt sem lehet ellenőrizni. 

 

Előzmény: In Lak'ech (99064)
snapszmester Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99074

Soha nem magamról vagy a bérfőzdét üzemeltetőkről beszélek.

Csak a bérfőzetőket mérem az otthonfőzőkhöz. 

Róluk tud a nav. Az ellenőrizhető törvényt betartatják velük.

Az otthonfőzőkről nem tudnak és a tőrvény egyetlen pontját sem tudják betartatni.

 

Előzmény: Tucso69 (99070)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99073

...nem olyan komplikált, mint gondolod...többféle egyszerű módszer van, ami meggyre, cserkóra, de még szilvára  és kajszira is jó...fontos a jó likméret DDD...

 

.........aztán egy spaklival

 

csak ide-oda húzgálod...percek alatt megvan...a végén a magokat meg leöblíted és avval hígítod a cefrét (ha kell)...

Előzmény: cefre_86 (99069)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99072

Szia!

én keverőszárral szoktam,főzés előtt veszem ki a magot.

Előzmény: cefre_86 (99069)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99071

Engem rá tudna beszélni, hogy pálinkázzak vele! :-)

Előzmény: beller1 (99065)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99070

Mit nem értesz ezen? Gondolnak egyet, és kimennek Snapszihoz vizitre. Hozzád csak úgy miért mennének? 

Előzmény: körte51 (99068)
cefre_86 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99069

Sziasztok,

 

Lassan elkezdődik a cseresznye szezonja. A cseresznye feldolgozására milyen módszereket szoktatok alkalmazni? Elég szőlődarálón átküldeni, vagy keverőszárral praktikusabb?

A cefre forrása során a magok leülnek a hordó aljára, vagy jobb lenne különválasztani?(mondjuk elég emberpróbáló lehet)

körte51 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 99068

Hát ezt nem értem ! Mi az ,hogy az "otthonfőzőket nem tudják és nem is ellenőrizhetik" ? Nem írtál  el valamit?

Előzmény: snapszmester (99062)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!