Keresés

Részletes keresés

norris53 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99139

Igen én meg még vagy 30 an akiknek biztos hogy sarkos van, de ez nem azt jelenti hogy feltétlen egyenes az alja sőt ..> még mindig nem értem mit segít egy 10 mm es rádiusz ?

 a nagyoknál amit láttál az nem erről szól ott főleg ha rézből van -gyártástechnológiailag könnyebb kivitelezni sőt te tudod a legjobban hogy ott az alja és az oldal nem hegesztéssel készül hanem egy anyagból de neked miért ecseteljem :-)

 a mi esetünkben nem ez volt a lényeg

 

itt mi értelme a rádiusznak - itt mitől lesz jobb az áramlás ? - én erről irogattam :-)

Előzmény: rézműves1 (99135)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99138

Lehet nem ittam eleget, de nem értem. :D

Előzmény: stapika (99137)
stapika Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99137

Sarkos pálinkafőző,vagy cipőről beszélgettek?:-))

Előzmény: gabor0036 (99136)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99136

Ha megy bele keverő, akkor is jobb? Vagy akkor lehet sarkas? Egyébként vidéki vagyok, elég nagy gépek vannak erre. Szomszédban akár 5m hossz is befér az esztergába, asszem 80cm átmérőig. De gondolom a savállót nem olyan könnyű ráhúzni mint a rezet, így előbb a lehetőségeket akarom megnézi. Bezzeg Jani által betett kép már elég lenne sztem.  

Előzmény: rézműves1 (99131)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99135

...az, hogy jóval drágább a rádiuszos, abban igazad van, de nem biztos, hogy a dupla falnál ennek nincs is jelentősége...én a főzde látogatásaim alkalmával, nemcsak a Gabóék üstjébe kukucskáltam bele, hanem mindegyikbe, ha lehetett...elmondom, hogy annak ellenére, hogy kivétel nélkül mind dupla volt, egyiknek sem volt sarkos az alja...de lehet, hogy kicsiben ennek nincs akkora jelentősége, ezt csak tényleg Te tudtad eddig megtapasztalni, mert a Tiéd már régóta sarkos, hogy főzésnél láttad-e hátrányát??...

Előzmény: norris53 (99133)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99134

Á!!!!!!!!! dehogy.

Ahol vásárolni szoktam apróságokat, ők .............

Gugl kereső ......... inox debrecen börményi .. 

Előzmény: gabor0036 (99128)
norris53 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99133

Pálinkás szép vasárnapot !

Nem figyeltek ( "a rádiuszos fazék aljra") ebben az esetben semmi szükség > ugyanis egy dupla falú főző gyártásához lesz ahogy ezt én látom !

Ebben az esetben óriási luxus lenne azért rádiusz kérni ,hogy le ne égjen benne a cefre .

 Abban sem vagyok biztos ,hogy ha egy 10es rádiuszt kap a sarokpont akkor jobb lesz az áramlás :-)

Ne veressétek feleslegesen költségekbe azokat akik anyagiak miatt fordulnak hozzánk !

És ezt nem azért írtam mert az enyém sem rádiuszos -hanem mert tudom hogy mennyivel drágább a legyártása egy egyedi méretnek !

 

Előzmény: rézműves1 (99131)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99132

...az a "baj" ezzel, hogy ehhez először is egy elég nagyméretű szerszámot kell esztergálni, ami bizony nem olcsó...nem is sok helyen tudják elkészíteni, mert ahhoz, hogy ágy felett elforduljon, nagy gép kell, vagy kivehető ágyas...de akinek van is ilyen, nem szívesen veszi ki...de ha van szerszám akkor egyszerű...

Előzmény: gabor0036 (99117)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99131

...jól gondolja a Gábor, fontos a rádiuszos sarok...ezt már a Mesterrel is többször taglaltuk itt, mert az segíti az áramlást és nem ég le (még csak le sem ragad) olyan könnyen...a sarkos edény nem jó, csak hordónak...

Előzmény: bezzeg Jani (99116)
körte51 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99130

Az enyém 47 % az etyeki 40%! Jó érzés ,hogy egy prémium pálinkánál sem kell szégyenkezni a sajátunkkal ,ami egy egyszerű körülmények között készült!

Előzmény: bezzeg Jani (99123)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99129

                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (99113)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99128

Te csinalsz ilyeneket?

Előzmény: bezzeg Jani (99126)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99127

 

Előzmény: bezzeg Jani (99126)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99126

Akciós !

 

Előzmény: gabor0036 (99120)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99125

Nem tévedsz!

Előzmény: bezzeg Jani (99124)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99124

A bográcsok alja is domború, segít beindítani a forgást.

De lehet tévedek.

Előzmény: gabor0036 (99120)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99123

Neked hány V/V % -ra van beállítva ?

Előzmény: körte51 (99121)
Tucso69 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99122

Jól gondoltad! Így nem domborodik ráadásul!

Fémnyomó tudja megcsinálni.

Előzmény: gabor0036 (99117)
körte51 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99121

 


Tekintse meg a nagy képet
Etyeki Czimeres Vilmoskörte Pálinka 0,35l

 

Megkóstoltuk ,le a kalappal finom pálinka! Szép tiszta körte illat! Ízében kicsit kesernyés ,finom körte íz! Összehasonlítottuk a sajátommal ,ami vegyes körte,nem tiszta vilmoskörte . Dagad a mellem ,mindenkinek egyértelműen jobban ízlett  az enyém! Édesebben gazdagabban induló íz ,tovább tartó körte jelleg!:-)

 

gabor0036 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99120

Van egy szám amit megér nekem, de nem 60-80e :D csak a belsőre...

Előzmény: bezzeg Jani (99119)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99119

Jól gondoltad viszont nem akciós áru.

Előzmény: gabor0036 (99117)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99118

Isten éltessen

Családoddal és szeretteiddel eggyütt.

gabor0036 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99117

Ugy gondoltam jobb ha nem sarkas. Vagy mindegy?

Előzmény: bezzeg Jani (99116)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99116

Minek kell rádiusz ?

Anélkül bárki.

A heggesztéskor úgy is kidomborodik a fenék lemez.

Előzmény: gabor0036 (99114)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99115

 Korona-fedeles hordó méret,  a diszperzites vödört kb. 6-7000l -ként cserélni. 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: cefre_86 (99069)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99114

Egy ilyen rozsdamentes üst belsőt hol lehetne akciósan csináltatni? Néztem a rozsdamentes lábasokat-fazekakat de elég húzós az ára ebben a méretben és akkor még azon is kell dolgozni elég sokat...

 

sogi01 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 99113

                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (99106)
zsorsz Creative Commons License 2014.04.25 0 0 99112

Éljenek a sárkányölők!:)

Előzmény: zsuzska60 (99110)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 99111

Köszi szépen, de nem kombinálok. Marad a gázszőnyeg. Apám ugy is most szed ki egy regi Fég kazant. :D

Csak egy kósza ötlet volt ez a villany, nekünk a 200L-es bojlerben 2.2kW van. Igaz csak ritkán megy villanyról, faelgázra van kötve... Nem tudtam mennyire hatékony a villany. 

Előzmény: obsitos3 (99108)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 99110

Gyurikám, Isten éltessen! :-)

Előzmény: szilvakukc (99097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!