Igen én meg még vagy 30 an akiknek biztos hogy sarkos van, de ez nem azt jelenti hogy feltétlen egyenes az alja sőt ..> még mindig nem értem mit segít egy 10 mm es rádiusz ?
a nagyoknál amit láttál az nem erről szól ott főleg ha rézből van -gyártástechnológiailag könnyebb kivitelezni sőt te tudod a legjobban hogy ott az alja és az oldal nem hegesztéssel készül hanem egy anyagból de neked miért ecseteljem :-)
a mi esetünkben nem ez volt a lényeg
itt mi értelme a rádiusznak - itt mitől lesz jobb az áramlás ? - én erről irogattam :-)
Ha megy bele keverő, akkor is jobb? Vagy akkor lehet sarkas? Egyébként vidéki vagyok, elég nagy gépek vannak erre. Szomszédban akár 5m hossz is befér az esztergába, asszem 80cm átmérőig. De gondolom a savállót nem olyan könnyű ráhúzni mint a rezet, így előbb a lehetőségeket akarom megnézi. Bezzeg Jani által betett kép már elég lenne sztem.
...az, hogy jóval drágább a rádiuszos, abban igazad van, de nem biztos, hogy a dupla falnál ennek nincs is jelentősége...én a főzde látogatásaim alkalmával, nemcsak a Gabóék üstjébe kukucskáltam bele, hanem mindegyikbe, ha lehetett...elmondom, hogy annak ellenére, hogy kivétel nélkül mind dupla volt, egyiknek sem volt sarkos az alja...de lehet, hogy kicsiben ennek nincs akkora jelentősége, ezt csak tényleg Te tudtad eddig megtapasztalni, mert a Tiéd már régóta sarkos, hogy főzésnél láttad-e hátrányát??...
...az a "baj" ezzel, hogy ehhez először is egy elég nagyméretű szerszámot kell esztergálni, ami bizony nem olcsó...nem is sok helyen tudják elkészíteni, mert ahhoz, hogy ágy felett elforduljon, nagy gép kell, vagy kivehető ágyas...de akinek van is ilyen, nem szívesen veszi ki...de ha van szerszám akkor egyszerű...
...jól gondolja a Gábor, fontos a rádiuszos sarok...ezt már a Mesterrel is többször taglaltuk itt, mert az segíti az áramlást és nem ég le (még csak le sem ragad) olyan könnyen...a sarkos edény nem jó, csak hordónak...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Megkóstoltuk ,le a kalappal finom pálinka! Szép tiszta körte illat! Ízében kicsit kesernyés ,finom körte íz! Összehasonlítottuk a sajátommal ,ami vegyes körte,nem tiszta vilmoskörte . Dagad a mellem ,mindenkinek egyértelműen jobban ízlett az enyém! Édesebben gazdagabban induló íz ,tovább tartó körte jelleg!:-)
Egy ilyen rozsdamentes üst belsőt hol lehetne akciósan csináltatni? Néztem a rozsdamentes lábasokat-fazekakat de elég húzós az ára ebben a méretben és akkor még azon is kell dolgozni elég sokat...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Köszi szépen, de nem kombinálok. Marad a gázszőnyeg. Apám ugy is most szed ki egy regi Fég kazant. :D
Csak egy kósza ötlet volt ez a villany, nekünk a 200L-es bojlerben 2.2kW van. Igaz csak ritkán megy villanyról, faelgázra van kötve... Nem tudtam mennyire hatékony a villany.