Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99180

Van 3fázis a portán, de elég messze attól ahol lenne a főző. Esztétikusan nem tudnám elvinni. 230 meg nem fűti fel, arra jutottunk a többiekkel. 

Előzmény: Babar66 (99176)
norris53 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99179

:-)

Előzmény: szilvakukc (99177)
Babar66 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99178

:)))

Előzmény: szilvakukc (99177)
szilvakukc Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99177

Ez meg az én fenekem! Nyomószerszám van hozzá, hidd el!:DD

Egy kérdés: A tiéden hol szarsz? Me ezen megmutathatom, ha akarod.:DDD

Előzmény: rézműves1 (99160)
Babar66 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99176

A villany a leghatékonyabb, (fűtésre) közel 100%.  Csak relatív drága (Ft/ Joule).  

Előzmény: gabor0036 (99111)
körte51 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99175

Pont mint a gyümölcscefrét! Kevesebb elő és utópárlatot elvenni!

Előzmény: Kokka2 (99165)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99174

Ok köszi! Azon belül van olyan ami gagyi, és ami tényleg jo?

Előzmény: norris53 (99173)
norris53 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99173

kb 10 KW a 100 litereshez !

Előzmény: gabor0036 (99172)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99172

Ehhez a 100L-es duplafalúhoz milyen-mekkora gázégőt javasoltok pb-re?

gabor0036 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99171

Na azt nem kötöm az orrodra! :D 

Előzmény: foxrudi (99170)
foxrudi Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99170

Hol van ez a gyár??D

 

Előzmény: gabor0036 (99169)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99169

Igen biztos. 75cm-től 400cm átmérőig csinálnak tartályfeneket. 

Előzmény: foxrudi (99164)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99168

Vegyi gyárban dolgozok. Rozsdamentes még a szűzmária is. Anyag az van. ;)

Előzmény: rézműves1 (99161)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99167

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9206163&la=130109560

 

 

Látogass el ide, égetett szeszesitalok.  

Előzmény: Kokka2 (99165)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99166

...figyelj!...tök igazad van, ha "valakinek" olyan lehetősége van, hogy kész lábosokat vesz, akkor abból csinál főzőt, ha lemezekkel van lehetősége, akkor ha elég vastag az anyag, akkor kört kivág és hengerít és utána összehegeszti, mert az a legegyszerűbb, azt már nem kell rádiuszba hajtani, mert az megy simán élben is, pláne ha dupla lesz...

...arról nem is beszélve, hogy az inoxot nem is olyan könnyű (még a vékonyat sem) a fémnyomással alakítani...ahhoz már tényleg olyan erős hidraulikus, görgős gép a jó...

 

...az a fényes "szoknya", amit az enyémhez barkácsolok, csak 0,8-as, de a kézi bordázó

gépen a szemem majd kijött, mire végigtekertem...nagyon kemény és szívós...

 

...aztán meg ne bántsd a "kuktásokat", valakinek az is jó...Faterék is avval nyomatták a "boldog" 60-as években, de biztos, hogy felétek is volt egy pár...DDD...

Előzmény: norris53 (99162)
Kokka2 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99165

Olyan kérdésem volna felétek, hogy a gabonacefrét (kukorica, árpa, búza, whiskey maláta arányos keveréke) hogyan kell kifőzni. Kell e kétszer főzni,elő párlatot kell e szedni, stb...

Előre is köszönöm a jó tanácsokat.

 

Üdv.

foxrudi Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99164

Üdv.

  Biztos hogy cm-ben van?mert ugye abból 400cm,az 4 méter.

 Az már benzinkutakhoz is bitang!

Előzmény: gabor0036 (99159)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99163

Sziasztok.

Okozhat gondot a cefre erjedésénél, ha ilyen cukor szirup féleség? Mint ha mézet erjesztenénk. Kell higítani rajta vízzel?

norris53 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99162

Szerintem gabor0036    pont ilyet fog csinálni :-)

Én nem vagyok főző gyártó veled szemben -én csak olcsóbbá tenném  és használható tanácsokat próbálok adni !

aki elfogadja az is a saját felelőségére teszi aztán meg, először a NAV kell engedély.

És akinek kuktából van a főzője >>"monnyon le ":-))))))))))

Előzmény: rézműves1 (99158)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99161

..."nekik 75-400cm-ig tudja befogni az anyagot a gép."...

 

...akkor az egy függőleges tengelyű, "karusszel" gép, amivel akár a 100.000.-literes földalatti tartálynak, a két fenekét is megnyomják 10-12mm-es anyagból...

...azért a 8.000.- munkadíjhoz még meg kell venni az anyagot is és sok helyen nem adnak csak egy egész táblát, mert ahol vágnak ott jóval drágább...és akkor jó esetben van egy kb. 90x90-centis négyzeted, mert általában csak táblaollójuk van...

...azt elviszed egy másik céghez, hogy vízzel-plazmával, vagy lézerrel vágjanak ki egy kört...egyik "olcsóbb", mint a másik...így aztán, már nem is olyan "ócó"...

Előzmény: gabor0036 (99159)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99160

....ez meg az én "fenekem"...a rádiuszos...:):):)...

......ez nekem, azért jobban tetszik, még ha nem is annyival jobb az áramlás...(különben is van benne kavaró)..DDD...arról nem is beszélve, hogy forrasztásnál (felületek kellenek), ott egy körkivágott vékony lemezt, nem lehet még ezüsttel sem a palásthoz, élben forrasztani ha jót akarsz...tehát a szélére egy legalább 5mm magas peremet kell csinálni, amit egy egyszerű nyomószerszámon (ledöntéssel) alakítanak ki...persze lehet ezt egy kézi peremező gépen is, és ahhoz még szerszám sem kell, de az sincs mindenkinek otthon...így aztán, ha úgyis "nyomni" kell, akkor majdnem mindegy, hogy rádiuszos, vagy csak egy sarkos ledöntés készül...egy a lényeg, hogy mindkettőhöz kell egy nyomószerszám...

 

......itt a palást függőleges összeillesztése is látszik...

Előzmény: norris53 (99139)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99159

Válaszoltak is, nekik 75-400cm-ig tudja befogni az anyagot a gép. Egyébként elég olcsó lenne, egy 75cm tartályfenék munkadíja 8eFt náluk. 

Előzmény: bezzeg Jani (99134)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99158

..." a nagyoknál amit láttál az nem erről szól ott főleg ha rézből van -gyártástechnológiailag könnyebb kivitelezni sőt te tudod a legjobban hogy ott az alja és az oldal nem hegesztéssel készül hanem egy anyagból"...

 

...nos ebben azért tévedsz, mert a palástot még a profiknak is drága lenne, szerszámra fémnyomással görgőzni, azt ők is ugyanúgy hengerítik, mint én a kis gőzkazánom palástját, majd szépen összehegesztik az aljával...az üstfedőt rozsdamentes karimákkal rögzítik az üst karimájára és jó magasra csinálják a nagy páratér miatt, meg azért is, mert ezek legtöbbje egymenetes és a fedőn nincs sisak, hanem a torony van...

 

......ezek pont a Gabóék üstjei...

 

......nézd csak a palást és a fenék hegesztési vonalát...

Előzmény: norris53 (99139)
sogi01 Creative Commons License 2014.04.28 0 0 99157

                                                       vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (99129)
Cipurró Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99156

Egyszer olvastam valahol, hogy régebben(talán most is) az üstöket annyi milliméteres lemezből csinálták, ahány hektoliteres. Mondjuk egy 1000L-es üstnél már én is túlzásnak tartanám a 10mm vastagságot, de 5-600-ig el tudom képzelni. Azért a cefre-pálinka csak "eszi" a rezet, folyamatosan vékonyodik, meg aztán a súlyt is el kell bírnia. Persze "ipari", napi használatban lévő üstről beszélünk.

 

Üdv 

Előzmény: körte51 (99148)
körte51 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99155

Így már értem, nem szóltam semmit azt is halkan !:-)

Előzmény: foxrudi (99154)
foxrudi Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99154

rosszul van nyomtatva,ahogy a próbanyomás is.3,2bar a próbája,és 2mm a lemezvastagsága.

  Viszont ez egy gyári koppintás. A víztér pedig az alsó szintjelzőig tart,mert felforrva ugye gőz,és az a lényeg.

Előzmény: körte51 (99148)
gabor0036 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99153

Elhiszem, de mivel duplás lesz lehet hanyagolom. A napokban kiderül, hogy mennyiért görgetik meg a fenéklemezt. Csak ugye ahogy Norris is mondta, mindjárt kettőt kell mer az alsónak is követni kellene a felsőt, hogy ne keljen bele 50L olaj :)

Előzmény: rézműves1 (99151)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99152

...a lemezvastagság az anyagtól is függ, meg a nagyságtól is ...1mm-es inox, belső üstnek 100-liternél bőven elég...sőt ez még félkemény vörösrézlemezből sem gyenge...

...a külsőnél, pláne ha fával fűtöd, akkor rádobhatsz 50%-ot, vagyis 1,5mm...

...a 2,5 mm a nagyobb üstöknél szükséges...

...akik a mocikra vékony lemezből, AWI-val hegesztik a kipufogót, azok ezt simán meg tudják...

Előzmény: bezzeg Jani (99146)
rézműves1 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 99151

...hát a 10mm-es rádiusz az tényleg semmi, én 10 centire gondoltam ott a rajznál, de egy 60-as átmérőnél az is kevés, mert akkor a saroknál csak 5-centis ív van...20 centi a jó, mert akkor a saroknál az ív 10-centis...így talán tényleg jobb lenne..

Előzmény: norris53 (99139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!