Keresés

Részletes keresés

mrduckhead Creative Commons License 2017.05.30 0 0 20284

Elég szomorú,hogy a választások közeledtével most "bedobnak" olyan "dolgot-dolgokat",amit-amiket már alapból így kellett volna csinálni-kezdeni a nagy átalakítással.Szánalmas részükről,hogy a beteg embereket nem veszik emberszámba.Most is csak azért,hogy mikor eljön az idő,komunikálják,hogy ők mennyire emberségesek,stb,miközben az ellopott több száz milliárdok a zsebükben landolt az elmúlt években,és nem azoknak jutott,akik ténylegesen rászorultak,inkább morzsákkal szúrták ki a szemüket.

De hát most a be-etetési időszak jön megint.

 

Előzmény: Florian57 (20275)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.30 0 0 20283

Tisztelettel köszönöm fáradtságodat, és az üzenetet. Üdv.: AnnA.

Előzmény: Törölt nick (20281)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.30 0 1 20282

Szervusztok! Nagyon embertelen dolog ez. Valóban, sarkítva: minden marhaságra jut pénz, az említettekre NEM. Beteg gyerek, beteg, idős hozzátartozó ápolása. Talán már megjegyeztem: a leszázalékoltak egy része beteg hozzátartozóval tarkítva, lemondhat arról, hogy rövidített munkaidőben dolgozzon. Számára a kötelessége a munka, azután jöhet a saját betegségének enyhítése, és az apró munka-lehetőségről, aminek elvégzésével könnyebbé, nem könnyűvé, könnyebbé tehetné életét, szóba sem jöhet. Üdv.!

Előzmény: Florian57 (20279)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.30 0 0 20281
Előzmény: Törölt nick (20277)
ibi43 Creative Commons License 2017.05.29 0 2 20280

Szia Flórián!

Köszönöm kétrdésed, elvagyok. Igaz tőbb mint egy hete úgy betagadtak a térdeim, hogy csak vánszorogmi tudok. Voltam reumatológushoz, de rá kellett jönnöm, sem ő, sem a gyógyszer és a kenőcs nem képes csodára.

Bízom benne, hogy bírod a meleget és nem okoz számodra komolyabb megterhelést.

Amit írtál, valóban elgondolkodtató. Az utcánkban él egy 18 éves fistalember. Születése óta beteg. Se járni, se beszélni, se egyedül enni nem tud. A pellust meg màr ne is említsem. Amilyen beteg, plyan nagy törődést és szeretetet kap a családtól. A nagymamával együtt 3 felnőtt foglalkozik vele felváltva. Nem is tudom. Ha ilyen esetben, amikor még a szülők fiatalok, azt a nyugdíjkiegészítést nem kaphatná meg valamelyik szülő más jogcímen?

Na, hátha valakiknek eszébe jut, hogy ilyen családok is vannak.

Előzmény: Florian57 (20279)
Florian57 Creative Commons License 2017.05.29 0 1 20279

Szervusz ibi43!

 

Hát elég érdekesen hangzik. Hogyan, jobban mondva mikor fogja élvezni ezt a kedvezményt az a 45 éves anyuka, aki 22 éve ápolja sérülten született gyermekét. Ha ez így lesz teljesen figyelmen kívül hagyják a Meosz és testvér szervezetei által megfogalmazott elvárásokat. Hát többet nem tehetünk, megvárjuk a jogszabályt.

Köszönöm a válaszodat. Remélem jól vagy.

Sztahanov a közmunkás Creative Commons License 2017.05.29 0 0 20278

Létezik ilyen: mindkét országban el kell érnie az ottani nyugdíjkorhatárt és meg kell szereznie az ottani kötelező legkisebb szolgálati időt.
A szolgálati idők többnyire egybe-összeszámolandók és ha nincs meg a kinti szolgálati idő, akkor egy részét a két ország közötti szociális egyezmény alapján az itteni nyugdíjfolyósító szedi be a kintitől és fizeti ki az öregségi nyugdíjasnak. Az egyezmény mellett érdekes a végrehajtási rendelete is.
Nekem csak osztrákokkal van ilyen tapasztalatom, Ukrajnával nem ismerem a szociális megállapodás tartalmát (talán még a Szovjetunió idejéből van az?). Például Ausztriából 5 év után átlagos havi párezer eurós fizetés után akár 120 vagy több euró havi nyugdíjkiegészításre számíthat az itthon szerzett nyugdíjösszeg felett.

Előzmény: Törölt nick (20277)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.29 0 0 20277

Szervusztok - ismét! Tudom: konkrétan nem tartozik e rovatba, ezért elnézést kérek azért, amiért ITT kérdezek rá. Mentségemre legyen mondva: számomra úgy tűnik, a hozzászólók és válaszolók között tartalmas, szakértői tájékoztatók is vannak. TEHÁT: Létezik az, hogy egy ember két országból is kap(hat) nyugdíjat. Magyarország is utal, és az adott ország is, ahol élt, dolgozott, például Ukrajna?! Amennyiben ez igaz, nem irígylem, hiszen nem vagyok közgazdász, stb. Érdekel. Üdv.!

ibi43 Creative Commons License 2017.05.29 0 1 20276

Szia Flórián!

A múlt heti kormányinfón hangzott el, hogy azt tervezik, minden olyan szülő, aki legalább 20 éve kap súlyosan beteg gyermeke után ápolási díjat, az havonta 50 ezer ft nyugdíjkiegészítést fog kapni.

Elmondása szerint ez jelenleg 500 főt érint.

Előzmény: Florian57 (20275)
Florian57 Creative Commons License 2017.05.28 0 1 20275

Szervusztok!

 

Lázár János a legutóbbi kormányinfón állítólag mondott valamit az ápolási díj rendszerének változásával kapcsolatban. Érint a dolog, ezért azt szeretném kérdezni, hogy tud e erről valaki bővebbet.

A jogszabály még a régi azt megnéztem.

Andi58 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 20274

Köszönöm szépen Sztahanov! 

 

Sztahanov a közmunkás Creative Commons License 2017.05.28 0 1 20273

rokkantsági ellátás melletti munkavégzéssel

 

Mivel tényleges munkavégzés történik, amit nem korlátoznak rokkantsági ellátás MELLETT, ezért így jogosultsági időt is szerez az ember.

Korábbi 2012 előtti rokkantnyugdíj mellett ez nem így ment volna.

Előzmény: Andi58 (20272)
Andi58 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 20272

Sziasztok! Valaki meg tudja mondani, hogy rokkantsági ellátás melletti munkavégzéssel jogosultsági időt lehet szerezni? Nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulására gondolok. Vagy csak a szolgálati időt növeli? Előre is köszönöm! 

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.28 0 0 20271

KÖSZÖNÖM FÁRADTSÁGODAT! AnnA.

Előzmény: Törölt nick (20269)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.27 0 0 20270

Szia Karcsi!

 

"NAPPALI ELLÁTÁS

 

igenybenyujtas-formaja

SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK IGÉNYBEVÉTELE ÖNKÉNTES:

  • az ellátást igénylő kérelmére, indítványára történik;
  • ha az ellátást igénylő személy cselekvőképtelen, a kérelmet, illetve indítványt – az érintett személy véleményét lehetőség szerint figyelembe véve – a törvényes képviselője terjeszti elő;
  • a korlátozottan cselekvőképes személy a kérelmét, a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy – ha e tekintetben a bíróság a cselekvőképességét nem korlátozta – önállóan terjesztheti elő.

 

SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOK IGÉNYBEVÉTELÉT SZÓBAN VAGY ÍRÁSBAN KELL KÉRELMEZNI.

AZ IDŐSEK, FOGYATÉKOSOK ÉS DEMENS SZEMÉLYEK NAPPALI ELLÁTÁSA esetén a kérelem előterjesztésekor mellékelni kell a 9/1999.(XI.24.) SZCSM rendelet 1. számú melléklete I. része szerinti orvosi igazolást. 

 

VALAMENNYI NAPPALI ELLÁTÁS ESETÉBEN – kivéve a hajléktalan személyek nappali ellátását – a kérelem előterjesztésekor be kell nyújtani az 1. számú melléklet II. része szerinti jövedelemnyilatkozatot is.

 

FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK NAPPALI ELLÁTÁSÁNAK IGÉNYBEVÉTELE IRÁNTI KÉRELEMHEZ MELLÉKELNI KELL A FOGYATÉKOSSÁG FENNÁLLÁSÁT IGAZOLÓ,

  1. a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság, illetve az országos szakértői és rehabilitációs tevékenységet végző bizottság szakértői véleményét vagy
  2. a fogyatékosság jellege szerinti szakorvosi leletet vagy
  3. a fogyatékossági támogatás, vakok személyi járadéka, vagy a magasabb összegű családi pótlék megállapítását, illetve folyósítását igazoló határozatot, vagy az az ellátás megállapításának alapjául szolgáló, a fogyatékosság fennállását igazoló szakvéleményt.

igénybenyújtás helye

A szociális szolgáltatást nyújtó intézmény"

 

http://info.kezenfogva.hu/szolgaltatasok/23604

Előzmény: karcsi933 (20265)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.27 0 0 20269

21. A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény módosítása

 

74. §

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 7. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „(6) A rehabilitációs ellátás – a rehabilitációs hatóság komplex minősítésében foglalt körülményekre tekintettel – a jogosultsági feltételek fennállása esetén ismételten megállapítható.”

 

 

75. §

 

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény a következő 4/A. alcímmel egészül ki:

 

 

„4/A. A kivételes rokkantsági ellátás

13/A. §

 

(1) Különös méltánylást érdemlő körülmények fennállása esetén – az éves költségvetési törvényben meghatározott keretek között – kivételes rokkantsági ellátás állapítható meg annak a megváltozott munkaképességű személynek, a) akinek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján az egészségi állapota 50 százalékos vagy kisebb mértékű, b) akinek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján a rehabilitációja nem javasolt, vagy rehabilitálható, de a kivételes rokkantsági ellátás iránti kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg, c) akinek a megváltozott munkaképességű személyek ellátása iránti kérelmét a 2. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott biztosítási idő hiánya miatt elutasító döntés véglegessé vált és e döntésben foglaltak szerint rendelkezik a szükséges biztosítási idő legalább felével, d) aki keresőtevékenységet nem végez és e) aki rendszeres pénzellátásban nem részesül.

 

(2) A kivételes rokkantsági ellátás megállapítása során előnyben kell részesíteni azt a megváltozott munkaképességű személyt, aki a 2. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott biztosítási idő legalább 90 százalékával rendelkezik.

(3) A kivételes rokkantsági ellátás iránti kérelem a (1) bekezdés c) pontja szerinti döntés véglegessé válásától számított 6 hónapon belül nyújtható be. Ha a kivételes rokkantsági ellátás iránti kérelmet kizárólag arra tekintettel utasították el, hogy a keretösszeg kimerítésre került, a kérelem az elutasító döntés véglegessé válását követő naptári évben ismételten benyújtható.

(4) A kivételes rokkantsági ellátás a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem benyújtásának napjától állapítható meg.

(5) A kivételes rokkantsági ellátás havi összege a) a 3. § (2) bekezdés b) pont bb) alpontja és az 5. § (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben a 12.

§ (2) bekezdés b) pontjában, b) a 3. § (2) bekezdés b) pont bc) alpontja szerinti esetben a 12. § (2) bekezdés c) pontjában, c) a 3. § (2) bekezdés b) pont bd) alpontja szerinti esetben a 12. § (2) bekezdés d) pontjában meghatározott összeg 65 százaléka.

(6) A kivételes rokkantsági ellátást a 13. § (2) bekezdésében foglaltakon túl, a megszüntetési ok megállapítását követő hónap első napjától abban az esetben is meg kell szüntetni, ha az ellátásban részesülő komplex minősítése során a rehabilitációs hatóság megállapítja, hogy az (1) bekezdés a) vagy b) pontjában meghatározott feltétel már nem áll fenn.

(7) Az (1) bekezdés szerinti méltányossági jogkörben kiadott döntés ellen fellebbezésnek nincs helye, a döntés ellen indított közigazgatási perben kizárólag semmisségre lehet hivatkozni.

(8) A kivételes rokkantsági ellátásra – ha e § eltérően nem rendelkezik – a rokkantsági ellátásra vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.”

 

76. §

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 19. §-a a következő (2b) bekezdéssel egészül ki:

„(2b) Kivételes rokkantsági ellátás esetén a felülvizsgálat során megállapított ellátási összeg állapotjavulás esetében sem lehet kevesebb a felülvizsgálatot megelőző hónapra járó ellátás összegénél. Állapotrosszabbodás esetén a kivételes rokkantsági ellátás összegét a 13/A. § (5) bekezdése alapján, az új minősítési kategóriának megfelelő összegben kell megállapítani.”

 

77. §

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 28. § (1) bekezdése a következő j) ponttal egészül ki: (Felhatalmazást kap a Kormány arra, hogy) „j) a kivételes rokkantsági ellátásra vonatkozó részletes eljárási szabályokat” (rendeletben állapítsa meg.)

 

78. §

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény a következő 38/I. §-sal egészül ki:

 

„38/I. §

 

(1) Ha a megváltozott munkaképességű személy – az ellátás iránti kérelmet a 2. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott biztosítási idő hiánya miatt elutasító 2018. január 1-jét megelőzően jogerőssé vált döntésben foglaltak szerint – rendelkezik a szükséges biztosítási idő legalább felével, a kivételes rokkantsági ellátás iránti kérelmét 2018. december 31-éig nyújthatja be.

 

(2) Ha az (1) bekezdés alapján benyújtott kivételes rokkantsági ellátás iránti kérelmet kizárólag arra tekintettel utasították el, hogy a keretösszeg kimerítésre került, a kérelem az elutasító döntés véglegessé válását követő naptári évben ismételten benyújtható.”

 

79. §

 

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény. 2. § (3) bekezdés b) pontjában a „megváltozott munkaképességű személyek ellátása” szövegrész helyébe az „a kivételes rokkantsági ellátás kivételével a megváltozott munkaképességű személyek ellátása” szöveg lép.

 

 

bandolesa Creative Commons License 2017.05.27 0 0 20268

Hát sajnos a cikk 15-nap után már fizetős.

Pontosabb választ talán Kollikvium-tud adni,ha majd lesz.

 

A módosítás lényege,súlyos betegség esetén a rehabilitációs járadék akkor is fog járni,ha a jelenleg szükséges törvényi szolgálati idő fele meglesz.

Előzmény: Törölt nick (20264)
sz16 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 20267
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.26 0 0 20266

: Mi kell hozzá?

 

Ez a települési önkormányzatnál kérhető saját magad vagy gondviselőd által.

Ott érdemes utánakérdezni utána, hogy a saját településeden (kerületedben) mi ennek a menete.

Előzmény: karcsi933 (20265)
karcsi933 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 20265

Lehet nem jó hejen járok.Fogyatékkal élők nappali ellátását szeretném igénybe venni!Mi kell hozzá?

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.26 0 0 20264

Szervusz! Megpróbáltam megnézni a cikket, lehetetlen. Regisztráció, stb. szükséges hozzá. Dióhéjban vázolnád részünkre miről is van szó? Köszönjük. 

Előzmény: bandolesa (20262)
t.istván42 Creative Commons License 2017.05.25 0 1 20263

Köszönöm a segítséget! Utána nézek!

 

bandolesa Creative Commons License 2017.05.25 0 1 20262

Hát többen is vannak így,és jövő évig várni kell a törvénymódosításra,ami már be van adva a parlament felé.

 

http://adozona.hu/2018_as_valtozasok/Tomeges_igeny_lehet_a_megvaltozott_munkakep_OBPB2Y

 

 

Tehát fele annyi szolgálati idő is elég lesz majd!-

 

Addig a Kormányhivataltól tudsz kérni EGYT-ellátást,egy személy esetében 26.200-forint.

Előzmény: t.istván42 (20261)
t.istván42 Creative Commons License 2017.05.25 0 1 20261

Üdv!Kis segítséget szeretnék kérni !42-éves vagyok.Egy baleset véget 3-dik éve nem nagyon tudok dolgozni túl vagyok pár műtéten állapotom végleges.Tavaly vastagbél-daganatra műtöttek most jelenleg a 10-dik kemot kapom!Voltam bizottság előtt előtt ahol a d kategóriába soroltak!Így megjárna a járadék! De mivel a jelenlegi jogszabályok szerint csak 15 évre visszamenőleg számolnak így nincs meg az elég szolgálati időm így elutasítottak!Holott 15-éves korom óta dolgozok csak sajnos az utolsó pár évet alkalmi munkákkal ami nem bejelentet ezért kevesek a napjaim hogy járulékot kapjak ! Holott amit kérnek 10 év munkaviszonynál jóval többet dolgoztam bejelenve 1-munkahejen 13-évet!Így most itt állok semmi anyagi bevétel nélkül!

Kérdésem hogy valami módon utána lehetne járni hogy megkapjam a rokkant nyugdíjat amit a bizottság megítélt viszont a nyugdíj folyósító elutasított!

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.21 0 3 20260

Neked is KÖSZÖNÖM válaszodat. Nagyon sajnálom, hogy tortúrán mentél végig, mire megtaláltad a rehabos irodát. Végülis megkérdezted tőlük, mi az oka annak, hogy nem "reklámozzák" az irodát? Végül is közhasznú dolog, s nekik sem jó ott ülni napi kb. 7-8 órán keresztűl. Látod, ezeket a helyeket ki kéne plakátolni, vagy mindenütt meg kéne osztani. Hány, de hány emberen segítene. Ujságíróként emlékezem, hogy anno számtalan közhasznú anyagot, cikket írtam. Pl. kinek jár munkanélküli segély, hová kell ez ügyben fordulniok az embereknek. Nem ért hozzá mindenki. Egyébiránt egy szerencse van, vagy kettő. Családtag, akivel össze tudnak az emberek fogni, és az Önkormányzat. Ott lehet igényelni kedvezményes ebédet, lakásfenntartási támogatást, eseti segélyt. Általában mondom. Természetesen, amikor az ember elmegy dolgozni a járadék, ellátás mellett, ezt a helyi Önkormányzatnál be kell jelenteni, és akkor bizony szerintem megemelik az étkezési díjat, talán a lakásfenntartási támogatást is csökkentik, ezt nem tudom. Ahol mi élünk, emberségesen segítik az embereket ezen a téren. A törvényt és rendeletet természetesen itt is be kell tartaniok az előadóknak. Meg lehet keresni a Családsegítő központot is, helyi szinten. Az utazási kedvezményt sem mindenkitől vették el, csak egy bizonyos korosztálytól. Ez elég húzós így, a bliccelést pedig senkinek nem ajánlom. Üdvözlettel.

 

Előzmény: pásztorkutyaterel (20259)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2017.05.21 0 2 20259

Valahogy úgy aki beteg gyógyuljon és ne  dolgozzon ,bárcsak megtehetnénk ! Sajnos nem tehetjük mert úgy döntöttek a milliárdokkal dobálózó törvényhozóink nekünk 20-30 ezer -ft járadék is elég . Mikor elmentem rokkant nyugdíjba akkor volt az ellátásom 100ezer környékén, emeléssekkel  később kicsit  felette, eszem ágában sem volt dolgozni . Nem gombokért kaptam hiszen már akkor 34 év munkaviszonyom volt és a bajaimat egy üzemi balesetnek köszönhettem  .Manapság ez senkit nem érdekel  , dolgozom 4 órában mert muszáj  , fáj mindenem közben más műtétek is jöttek jelen pillanatban itthon vagyok épp két+ bajjal  a nyakamban . A segítő szervezetekről nekem is megvan a véleményem !

Gondoltam felkeresek egy hivatalos a rehabhoz kapcsolódó szervezetet .Megtalálni őket nem egyszerű ,mert az épület

külső homlokzatára nincs kiírva milyen irodák vannak bent,  a kapu rácsos  . Kintről azt hihetnénk zárva van ,de nem benyitni be lehet és ott egy kis cetlin megtalálni amit keresel . Bent síri csend sehol senki, ügyfél pláne  hisz ide se talál .

Kedvesek voltak, közölték velem mivel én dolgozom nekem semmit nem ajánlhatnak (könnyebb munkakör stb ) esetleg más munkakörben 8 órás amit el tudnék látni ( telcsi központos portás stb ) erre támogatás . A válasz ők azért vannak itt ,hogy a rehabilitálható tartós munkanélkülieket segítsék ,ötletként közölték maradjak ott ahol vagyok .

A mi sorsunk senkit nem érdekel, kormányzati szinten nem vagyunk nagy szavazóbázis ( ugye a korbetöltött nyugdíjasok majd 3 millióan vannak ) így sok jóra nem számíthatunk ,oldjuk meg ahogy tudjuk .

Előzmény: Törölt nick (20255)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.20 0 0 20258

Szervusz Kedves! Köszönöm türelmedet és fáradtságodat. Ölellek, AnnA.

Előzmény: Törölt nick (20257)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.19 0 1 20257

Egyetértek soraiddal.  A beteg ember (megváltozott munkaképességű) többszörösen hátrányban van. Azt hiszik, ha filléreket odalöknek (sokszor 20-30 év ledolgozott év után), az elég, abból finanszírozni tudja kiadásait, sőt, még rehabilitációra is futja.

Aki fiatalon betegedett le nagyon, annak is élnie kell. Ezek az összegek morzsák csak.

Sokszor lehetetlen kivárni a sort, amire kiírják a vizsgálatokat, mire megszületik az eredmény, hogy kezelés kezdődhessen. Előfordulhat, hogy másodvéleményt kellene kérni. Csak az első vizsgálatra elmegy, ha kinyögöm majd valamikor majdnem az ellátásom fele. Akkor még rezsit nem fizettem, élelmiszert sem vettem. A családom segít, amíg bírja. Rossz érzés, hogy rászorulok, de egyelőre így alakult.

Aki egyedül került ebbe a helyzetbe, annak még rosszabb lehet. Isten ments az egyedülléttől!Miben lehet hinni? A változásban. Magunkban. A  változás mi magunk vagyunk!További szép napot és jobb egészségi állapotot!

Előzmény: Törölt nick (20255)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.19 0 0 20256

Utóirat: Szintén szubjektív vélemény! Örömmel olvasom, akadnak Társak, akik dolgoznak, vagy a lehetőségeket latolgatják. Valahogy gitt-egyletnek érzem a segítő szervezeteket, alapítványokat. Tudnak-e segíteni munkakeresésben? Esetleg unottan teszik a dolgukat? Nekem valahogy nem jött össze, tudok írni, olvasni. Semmi extra? Nemhogy semmi extra, még egyéb kategória sem. Idős nénikék a környükünkön elvárják a segítséget - ingyé... Megdöbbentő. A jót a hozzátartozóknak tartogatják, a gondot nekem, nekünk... Üdv. Mindenkinek.

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.19 0 0 20255

Szervusz! Köszönöm figyelmességedet és őszinte, ám bíztató szavaidat. Igen nehéz ez így, szerintem úgy gondolják, aki beteg ne dolgozzon, ez persze szubjektív véleményem. Végülis 4-5 órát dolgozom, cca. 35 ezer forintért. Amennyiben szerencséd van, fizetik a BKK bérletet, vagy egy részét. Amennyiben nem, marad kb. 25-27 ezer forint. Amennyiben az Önkormányzat segít, lakásfenntartási támogatással, azt leveszik tudtommal a minimálra. Lényegében, ezáltal fillérekért melózik egy ember. És az örök téma: az elvett utazási kedvezmény egy bizonyos korosztálytól. Embertelen. Hová fog ez vezetni?! Költői kérdés... Ahány ember, annyi vélemény? Még utóbbi is jobb, mint a hallgatás. Üdv.! Anna.

Előzmény: Törölt nick (20252)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!