Keresés

Részletes keresés

Barthez Creative Commons License 2002.03.22 0 0 3
Sparta-Porto 2-0. Eláztatta csapatát a vendégek mestere

Pszichológiailag nyamvadtak

Miközben a csehek jóleső érzéssel zárták a Bajnokok Ligáját - egy keleti klubnak a győzelemért kiutalt UEFA-különpénz sem jön rosszul -, az utolsó kör előtt még halovány reményeket tápláló portugálok táborában ismét keményebb hangnemre váltott az edző.

José Mourinho két héttel korábban a Belenensestől elszenvedett 3-0-s vereséget követően egyszer már kijelentette, hogy még egy ilyen, és a fél csapat átadólistára kerül. Most nem sarkított ennyire a szakvezető, ám nem rejtette véka alá csalódottságát. „Nem igazán láttam ennyire gyatrán teljesíteni a csapatot. Túl szörnyű, hogy mindez igaz legyen" - közölte Mourinho. Ugyan a Porto semmiképpen sem juthatott volna tovább a Panathinaikosz pontszerzése miatt, ettől függetlenül a relatíve jól sikerült első félidőt sem értékelte túl sokra. „Őszintén szólva nem voltunk annyira rosszak a szünet előtt, a védelmünk elég jól állt a lábán egy olyan vetélytárs pályáján, amely a fizikumra és az előrejátékra épít. Akadt két-három helyzetünk, ha abból egyet kihasználunk, talán minden más." Csakhogy a 64. percben beszedett Sionko-gólt követően a Porto egyszerűen elemeire hullott. „Egészen nyamvadtnak bizonyultunk pszichológiai szemszögből: amint az első nehézségek jelei mutatkoztak, teljesen szétesett az együttes - sóhajtozott Maurinho. - A játékosok szabadultak a labdától, a hátralévő időben nem érdekelte őket a mérkőzés. Ezt nehéz kívülről kontrollálni. Eltűntek a pályáról, klasszisuk semmiben sem érvényesült."

Az áztatás befejezéseképp a mester nyitva hagyott még egy kiskaput: „A folytatásban elvárom, hogy mindenki a megfelelő alázattal végezze a dolgát. Az első félidőben erre nem lehetett panasz, jóllehet a színvonal nem volt túl magas. Úgy látom, van esély arra, hogy megforduljon a rossz tendencia, ám mindenkinek felelőséggel kell futballoznia, hogy céljainkat elérhessük."

Hogy mik ezek, arról nem beszélt - ami biztos: a Porto negyedik a portugál bajnokságban, tizenegy ponttal a Sporting mögött.

Kis_Joe Creative Commons License 2002.03.17 0 0 2
FC Porto [0 - 0] Alverca

72' Nev PIROS

Nagyon nem megy nektek!
OTTHON egy Alvercát simán kéne ütni!

Patrick_Kluivert_9 Creative Commons License 2002.03.15 0 0 1
te eszetlen teve!
Előzmény: dollar (0)
dollar Creative Commons License 2002.03.15 0 0 0
A P0rto viszont nagyon rossz!
Előzmény: dollar (-)
dollar Creative Commons License 2002.03.15 0 0 topiknyitó
FC Porto fanek ide!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!