Keresés

Részletes keresés

Graver Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8497

Nincs mit! Én csak a saját véleményemet írtam le, lehet, másnak más lesz.
A sérv maga nem fáj, nekem is a derekam csak akkor fájt, amikor begyulladt az ideg. Amikor már lejjebb ment a gyulladás, akkor már inkább a lábamat éreztem. Neked is azért fáj a lábad, mert a sérv nyomja az ideget.
Azért írtam, amit írtam, mivel azt mondtad, hogy be vagy gyulladva. Nekem a pihentetés, a gyógyszerek, meg a jegelés segített lehúzni a gyulladást, hogy egyáltalán menni tudjak, utána tudtam úgy, ahogy mozogni.
A tornát ki javasolta, illetve állította össze neked? Ő mondta, hogy kezd csinálni, hogy felszabaduljon az ideg? Mert ki tudja, lehet, neki van igaza, én hiába tornáztam a műtét előtt. Az én akkori gyógytornámat ugyan a neurológus írta fel, 10 alkalmat, anélkül, hogy egy lelet lett volna a kezében... Lehet, hogy ha már akkor kész az MRI-m, és egy szakember annak alapján állít össze egy tornát, az lehet, hogy ért volna valamit.


A másik kérdéseidre: én izomlazítót (Mydeton), meg gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítókat szedtem, pl. Meloxicam Sandozt. De gondolom, ha szükség van rá, neked is felírt valamit a reumatológus.
Injekciót egyszer kaptam, szteroidot a gerinc mellé a reumatológián (nem mondhatnám, hogy sokat ért). Körülbelül ennyiben merült ki, amit csináltak. Felvetődött az infúzió is, de azt nem szívesen vállaltam volna, mert elég kemény szteroidokat tartalmaz, azt mondták.
Nem tudom, hogy az idegsebész többet segít-e, de a reumatológus az én esetemben lényegében semmit se csinált, még csak azt se mondta, hogy menjek vissza, ha nem javulok, a gerincspecialista alatt meg nem is tudom, mit kell érteni, bár az én dokim (aki műtött), gerincspecialista is.
Amikor megkaptam az MRI leletemet, és elvittem a háziorvosomhoz, ő idegsebészhez adott beutalót, így oda kerültem. Ő megnézte a leletet, és elmondta a lehetséges megoldásokat. 

Előzmény: Rityifi (8492)
Kris3 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8496

bocsánat, ha sok lesz belőlem, csak ahogy olvasok visszafele, úgy reagálok, míg le nem felejtem...

vki mondta hogy milyen jó lenne ha arról is lenne visszajelzés ha vki jól van műtét után.

szobatársam, visszatért a sporthoz, csak nem 7 próbázó, "csak" 3. ill tesóm akinek volt 2 műtéte 2. csak azért mert a"csontkovács" kimozdította a csavarokat. Azóta maratonokat fut stb.. tehát nagyon jól van..

Kris3 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8495

visszaolvastam : Gica láttam, hogy szóba került Varga Péter Pál, nagyon jó doki, nekem Ő csinálta meg a 3. műtétem!! tehát nem csak húúú de komoly műtétekkel foglalkozik. viszont tény h sokat kell hozzá várni. viszont aki nagyon jó, Jakab Gábor. Most ő kezel, sőt a 4. műtétet is Ő csinálat, (anno apukája műtőtt először.) Nagyon jó szakmailag, és csak akkor műt ha kell. (nmunkatársam tavaly jött fel vellem, mert itt a városba a doki közölte h a 3 sérvét csak 3 műtéttel lehetne megcsinálni..) Dokinál Pesten kiderült h nem is 3 sérve van hanem 5!! és nem kell 5 műtéát, kapott infúziót stb.. most vioszonlyag stabil, de ha kell akkor 1 műtéttel meg tudják oldani. (anno nekem is csak protézisben gondolkodtak itt , stb.. most mégis járok, anélkül is meg tudták Pesten oldani.) ja és én dolgozom is! (tehát jóval kedvezőbb helyzetben vagyok mint ahogy olvasom itt a többség) tény h néha fél óra kell míg felkellek, mert be kell járatnom magam...

hegesedés, nekem mindnen műtétnél kivágták a hegszöüveteket, de mondták h minél többedik műtét annál jobban hegesedik sajnos... 

Várólista a dokinál sajnos sok... én január óta vártam az áprilisi időpontot, de tavaly márciusban szteptemberre kaptam. (most is csak szept végére lehet)

de én ragaszkodom a dokimhoz. sőt volt h írtam e-mailt, h későbbre kaptam időpontot, de ez és ez a gondom, visszaírt h melyik gyógyszer lehet hatásosabb stb...

Előzmény: Kris3 (8494)
Kris3 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8494

szia

 

első műtétem története elég érdekes, mert nekem azon kivül h fájt a derekam, semmi más tünetem nem volt. De tesóm egyik napról a másikra lebénult, és ekkor mondta a doki  hogy nézzenek meg engem is. Kiderült hogy nekem is el van csúszva a csigolyám, majdnem 2cm-re. Amíg panasz mentes voltam nem is műtőttek meg. Majd egyik napról a másikra "eltűnt" a jobb lábam.. ekkor műtőttek meg (2 év telt  el mióta felfedezték) ekkorra már elkopott a negyede egyik csigolyámnak, de sikerült csavarozással rögzíteni. Majd rá 3 évre megint pokoli féjdalmaim lettek, rtg-n alapján kiderüt h mindegyik csavar elmozdult és az ideggyököt nyomja. Ekkor eltávolították a csavarokat . (sajnos az orvosom, műtét előtt halt meg, így a volt osztályos orvosom válallta el a műtétet. ) Majd miután a körgipszben is elmozdult több mint 2 cm a csigolyám, így továbbküldött az Orthopéd klinikára, egy neves gerinc specialistához. aki mondta hogy műteni kell, de el kell hogy teljen fél év az előző műtét óta. De ebben az évben érettségiztem így csak nyáron műtőttek. Ez a műtét jól sikerült fénm rögzítés nélküöl az izmokkal rögzítették a csigolyákat. Addig jól voltam míg nem szültem, ekkor az izmok kilazultak és megint távolodott a csigolya, a kopás akkora lett hogy az egyik csigolyaívem már titánlemez lett... ez 9 éve volt,távtartó + csavarok.(majd szültem még 2 picurt.. ) 4 éve vannak egyre fokozodó panaszok, 2 éve mondták hogy műteni kellene.3 hete az idegpályavizsgálat kimutatta hogy az ideggyökö9k nyomás alatt vannak, és hosszú távon károsodnak, ráadásul már a felette levő idegpálya is sérült. (most kiszedik a csavarokat, megfaragják a túlcsontosodott gráfokat stb.. ) nagytakarítást csinálnak. Megkérdeztem a dokim, hogy ugye ha pici mozgást tapasztal rögzíti? mondta hogy iugen. (mert nem szertnék még 1 műtétet. (pedig nagy eséllyel nem ez lesz az utolsó. De maximálisan megbízok a dokimban, nem akar mindneáron műteni, de mikor már nem lehet halasztani, azt meg közli, mint most is.

Te hova jársz dokihoz? Milyne inekciót kapsz? Gerincbe, blokkolást? 

Előzmény: Törölt nick (8490)
Rityifi Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8493

még 1-2 dolog:

 

a pihentető idő alatt milyen gyógyszereket szedtek?   Idegsebésznél nem voltam, ő többet tud segíteni mint egy gerinc specialista, vagy reumatológus?

Ilen esetben javasolt e infúziós kezelés vagy injekció?

 

Köszönöm a tapasztalatokat előre is!

 

 

Rityifi Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8492

Köszönöm a gyors választ!

 

Nem hinném hogy nagy mértékű a sérv, legalább is eddig nem mondta egyik orvos sem, ahol megfordúltam.  A derekam és a sérv nem fáj. A bal lábamban van ideg húzódás egészen a bokámig. Ez kellemetlen nagyon. Általában a reggelek nehezebbek. Kb 2 hónapig le is volt zsibbadva a bal lábam, de az elmúlt.  Akkor megpróbálom pihentetni... megfogadom a tanácsodat.  Csak arra gondoltam, hogy ha nem kezdem el a tornát akkor soha nem lesz vége, mert a torná miatt szabadúlna fel ez az ideg.... de lehet rosszúl gondolom.

Üdv

Előzmény: Graver (8491)
Graver Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8491

Szia, Rityifi!
Én a műtétem előtt nem is éreztem a frontokat. (Mellesleg én is tudtam lábujjhegyre, illetve a sarkamra állni, csak fájdalom nélkül menni nem.)
Szóval ekkora visszaesést nem hinném, hogy a front okozna. (De lehet, hogy másnak meg más lesz a véleménye.) Amíg gyulladásban van az ideg, addig én nem biztos, hogy próbálkoznék masszőrrel, meg mozgásterápiával. A szervezetünk védekezése, hogy amikor gyulladt az ideg, nem, vagy csak nagy fájdalmak árán tudunk mozogni. Szóval nem biztos, hogy erőltetni kell addig a mozgást. Majd ha a gyulladás lehúzódott (ami sajnos sokáig, akár hónapokig is tarthat), akkor érdemes próbálkozni ezzel-azzal. Idegsebésznél is voltál? Ő mit javasolt? Azt nem írtad le, hogy milyen mértékű a sérved.
Jobbulást kívánok!

 

Az összes kedves topictársnak is minél kevesebb (ha lehet, semmi) fájdalmat és kitartást kívánok szívből! 

Előzmény: Rityifi (8488)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8490

Szia!

 

Persze, hogy lehet csatlakozni. Leírnád az első műtéted történetét és, hogy most miért műtenek újra?

 

Mesi nem vagyok jól, majd beszélünk félek ettől az injekciótól, hogy segíteni fog e.

Előzmény: Kris3 (8486)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8489

Szia rokkon!

A bal oldalam nagyon szúr sugárzik le félcombig a fájdalom, olyan mintha valami be lenne a derekamnál akadva. Tényleg be lehet ettől dilizni. Remélem javul majd az állapotod a kezelésektől, ha haza jössz, majd jelentkezzél, hogy, hogy vagy.

Előzmény: rokkon (8485)
Rityifi Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8488

Üdvözletem mindenkinek!

 

Szeretnék tanácsot kérni a hasonló cipőben járóktól.

 

4 hónapja szenvedek porckorong sérvvel és ideggyöki nyomással. Nagyon lassan mondhatni, hogy javúlt az állapotom, a frontokat mindíg megéreztem, de 2 napja visszaestem kb 2 hónapot az állapotomban. Nem tudom hogy ez a front okozhat e ilyen mértékű visszaesést, vagy esetleg az utolsó mozgásterápiám balul sikerült. Egy professzornál voltam 2. alkalommal (mozgásterápiával gyógyít)

De voltam már masszőrnél, reumatológián, MR....   Sajnos a tornát csak 2 hete kezdtem el, mert vártam, hogy ez a gyulladás elmúljon és utánna torna , de közben kiderült, hogy muszáj tornázni mert egyébként nincs javulás.

 

Bármilyen tanácsot , tapasztalatot szivesen veszek. Egyedül a műtétet nem szeretném,(mert tudok sarokra állni, meg lábújjhegyre)

 

Köszönettel: Rityifi

Mindenkinek jobbulást!

 

Malagurski75 Creative Commons License 2011.05.15 0 0 8487

Szia Barba,örülök Neked! Gicus hogy vagy,holnap hívlak! Én vizsgálatok alapján döntök,legyen e 4. műtét......párom azt mondja ne,Ő úgy látja egyre jobban vagyok...türelmetlenség,majdnem 2 éve,csodálkozunk?!........meglátjuk! Legyen fájdalom mentes napotok!

Kris3 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8486

sziasztok!

ha lehet akkor szeretnék csatlakozni ..

visszaolvastam pár oldalt, majd igyekszem a többit is.

Én jelenleg az újabb gerincműtétet várom,(eddig toltam míg nem muszály ne legyen..) és bízom benne hogy kb ugyanannyi ideig megoldja az iszonyú fájdalmam mint az előző (9 év). Én a Gerincgyógyászati központba járok. és meg vagyok elégedve a dokimmal.. (anno apukája műtőtt először .. 20 éve.. szerintem már családtag a doki :) bármikor írhatok neki, másnap legkésőbb válaszol..)

 

rokkon Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8485

szia Gica a dunántúlonn több orvosnál is jártam nagy a bénulás veszélye ezért nem válalják a műtétet.Az a baj a fájdalom miatt nagyon kell türtőztetni magam mert kezdem érezni ,hogy dilis vagyok.Nagyon várom a hétfőt talán lessz a kórházba javulás bízom benne be lehet dilizni az állandó fájdalomtól.Ha tudsz irjál holnap estig az állapotodról kérlek  kösz jobbulást minden kinek.

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8484

rokkon, vissza olvastalak ezek szerint lemezelve vagy. Amit feltettél eredményedet, hát azon idegi érintetségeid vannak, ráadásul nem is egy helyen. Nem vagyok orvos, de szerintem téged újra kéne műteni. Vagy annyira rossz helyen van a heg, hogy nem merik bevállalni, mert nagy a bénulásveszély? Hány orvosnál voltál?

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8483

Mondtam neked, hogy meggyógyulsz kemény csajszi vagy te. Akkor nemsokára jöhet a baba project. :-)

Előzmény: Barba81 (8481)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8482

rokkon, nekünk valami jó dokit kéne szereznünk, aki nem azt mondja, hogy veszélyes, hanem, hogy igenis van kiút ebből. Ez nem állapot amibe vagyunk, így nem lehet élni! Nekem valaki azt mondaná megműt én bele mennék. Te csavarozva vagy? 

Barba81 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8481

nem akarom elkiabálni,de azt hiszem nem sokára az is megoldódik már.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8480

Sziasztok!

Jön a hideg front biztos azt érezzük. Rokkon én tegnap voltam így még sírtam is annyira tetőzött a fájdalom, komolyan azt hittem le fogok bénulni olyan szinten zsibbadtam. Most is nagyon fáj a derekam, de a lábzsibbadás egy kicsit alábbhagyott.

 

Barba, örülök neki, hogy felépültél, látod mondtam, hogy ne add fel. Candidával, hogy vagy? 

Barba81 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8479

Szerencsére én nem érzem a frontokat sem,max ha esőre ébredek reggel,de ritka.

Barba81 Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8478

Sziasztok!Olvasgattam a helyzetet nem túl rózsás,Malagurski a neodolpasse tényleg jó én 3 hónaposan azt mondtam végem,nagyon roszul voltam,már menni akartam kés alá,de ezt az infut kaptam és tényleg jó volt,én most vagyok 8 és fél hónapos már szinte vagyis mindent tudok csinálni kivéve futni nem :-)Pedig azt hittem mehetek vissza a műtőbe.Zsibbadt a lábam,nagy fájdalmaim voltak,mindenem fájt.Tényleg kitartás kell hozzá.Jó egészséget mindenkinek

similis Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8477

Valami ronda front jön szerintem, h. mindenki ilyen szarul van :S Nekem ugyan a derekam most nem rossz, de egyébként én is baromi szarul érzem magam :(

Előzmény: Törölt nick (8474)
rokkon Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8476

sziasztok nemrég keltem fel olyan fájdalmaim vannak beledöglök ég a gerincem zsibbad a lábam iszonyat kikészülök.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8475

Most voltak itt anyósomék. Anyósomnak 5 éve műtötték a nyakát, ismét zsibbad az egész bal fele. Azt mondta, hogy Ő nem megy orvoshoz. Mondtam neki, hogy veszélyes amit csinál, de hajthatatlan.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.14 0 0 8474

Nem vagyok jól. Valamit kimozdított szerintem a manuálos, mert olyan tüneteim is vannak ami eddig nem volt.

Előzmény: similis (8473)
similis Creative Commons License 2011.05.13 0 0 8473

Mi van, hogy vagy most?

Előzmény: Törölt nick (8472)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.13 0 0 8472

Alig bírok kimenni wc-re annyira el van gyengülve a bal lábam. Szerintem ügyelet lesz.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.13 0 0 8471

Nagyon rosszul vagyok, nem ettem egésznap. Annyira nyilalgat a bal pontom, egyik nyilalásnál a fenekemtől a térd hajlatig mind a 2 lábam lezsibbad a másik nyilalásnál a bal lábam térdtől lefelé lezsibbad a harmadik nyilalás a bal lábfejembe kis tűszúrkálások vannak, van, hogy a talpam zsibbad le. A bal fenekemen végig megy combközépig a fájdalom. MEGŐRÜLÖK!!

luci71 Creative Commons License 2011.05.13 0 0 8470

Szia!

Olvastam hogy nem vagy jobban,és lehet újra műtenek.Ejnye bejnye,nagyon sajnállak.

Nagyon gondold át,már biztos hogy nem lehet jobb mégegy műtét nélkül? Én mai nappal fejeztem be a rehabot 4hét volt.Mindenféle kezelés, 5 isiász +4 Neodolpasse infúzió.Sajnos még nem az igazi de talán még jobb lehet 1-2 héten bellül.Javaslatot adtak itthoni gyógytornára gyógytornásszal.És még a masszőrhöz járhatok be.

Nagyon remélem lesz változás.

Mindenkinek fájdalommmentes hétvégét kívánok.

Előzmény: Malagurski75 (8464)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.13 0 0 8469

Kedden megyek fél 9-re

Előzmény: Malagurski75 (8467)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.13 0 0 8468

Szerintem nem fektet be, mert vérvétel lesz, meg röntgen és az alapján dől el, hogy kaphatom e az injekciót. De, ha esetleg befektet, őszinte legyek jobban örülnék, mert nagyon rosszul vagyok, akkor bent lesz a lap topom.

Előzmény: Malagurski75 (8467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!