Kevernek a töltelékhez is sót. Azt mondta, hogy picit mindig sótlanra csinálják és akkor mire készen lesz a felszívott só miatt pont jó lesz. Sajnos nem tudta megmondani miért kell 2 hétig sózni, mert családi recept alapján csinálják nagyon régóta és a szülőktől sajnos már nem tudja megkérdezni.
De itt 3 vonal van, nem 2. A szögnek két vége van. Másrészt a szög elég szélesnek tűnt, szélesebbnek, mint itt. De nem is látszik, hogy legelöre rakja az orrába, vagy hátrébb :o
Én is teszek fel pár képet!Mondjuk nekem nem gyári késeim vannak ,egyet kivéve! De iszonyat jó éltartóak és jó a fogásuk! Meg van egy Jp4 az csampilampi szavára adtam és megvettem a szomszédtól!Igaz eléggé gazdátlan embertől vettem de már nagyon jó:)
Ők így szokták csinálni. Minden évben két saját nevelésű disznót vágnak. Ettem már náluk és nem volt tőle semmi bajom. Láttam is a kamrájukban a sózott szalámikat füstölés előtt.
Köszönöm a tanácsot. Akkor megy a kolbásszal együtt a füstre legalább nem kell kétszer nekiállni füstölni. Még nem készült el, holnap fogok csinálni kolbászt és szalámit.
Az a szeg azaz orrkarikának hívjük. Orrfogóval lehet felrakni. Az a lényeg hogy ne rúgjon fel a földet, mert ugye régen nem volt beton malac alá... Ha van rajta, akkor nem rúg fel, mert fáj neki, mikor elmozdul a karika. :)
maszek kések. ezek kaparókések. :) a törött kés az mamám törte el. :D Nem volt neki bárdja, és elővette ezt a kést, ráverte kalapáccsal, oszt eltört. :D
valami szeg az orrába, hogy ne rúgjon fel a földet...