A csövet rögzítsd forrasztással a minimumon. Aztán ebbe a csőbe egy másik cső passzentosan, ami elcsúsztatható. Itt már nem számít, ha egy két csepp elszökik a két cső között.
Egymenetes három tányéros finomító toronynál, a vízszintes tálcán hogyan oldanátok meg a folyadék szint állítási lehetőséget? A kothe mintájára lenne az egész, csak ezt nem tudom hogyan lenne célszerű megcsinálni hogy állítható is legyen, és zárjon is rendesen. Először arra gondoltam, hogy passzosan kb 0.1-0.2mm illesztéssel lenne a cső a csőben, de lehet meg szorulna a hőtöl... Nincs valakinek jó ötlete erre?
Szerintem se volt ,kivetni való a mondandódba, mert a pálinkafőzés jövőjét befolyásoló történéseket ecsetelted ,aminek itt a helye ! Viszont ,ha kitörlik a kifogásolt hirdetést ,akkor a mi hozzászólásaink is érthetetlenek lesznek azok számára ,akik olvassák, végül is van logikája a moderátor oldalról! Kíváncsi lennék én is a hiányzó részre ,megkérlek küld át nekem is! Kösz!:-)
...sajnos nem láttam a hozzászólásokat, de kíváncsi lettem volna rájuk...ha nem gond, akkor küldjétek már el privátba a címemre...hadd tudjam meg, hogy mit mondtam olyan rosszul, hogy törölni kellett...habár szerintem pont a frankót írtam meg, mert sok a félreértés (vagy félremagyarázás?) a témában...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
50- 150 mbar gáz nyomáscsökkentőt használok,nálam jól szuperál! Egy Olasz csökkentő ,nem emlékszem ,2 ezer körül vettem egy szerelvény boltban! Pont úgy néz ki mint a régi alu ,csak a tetején van egy állító gomb!
Sziasztok. Vettem egy gazzsamolyt. A regi gaztuzhely aluminium nyomascsokkentojevel nem mukodik. Milyet kell vennem, amivel mukodni fog? Koszi elore is.
Ezért célszerű csak elfogulatlan, objektív, és pártatlan páracsövet használni. :-))
Viccet félretéve, tőlem is kérdezte egy ,pálinkafőzéshez már némileg konyító barátom, aki most készít magának főzőt, hogy milyen csavarokkal fogassa le az üstre a fedelet, elég lesz-e 8 db. 10-es csavar??? Hát ilyenekből lesznek később híres emberek...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Nekem a citromsav jött be! 3 evőkanál 3dl vízbe ,többször használom ,akkor is amikor már kék mint a tinta! Beöntöm a páracsőbe, befogom a két végét ,meglötyögtetem ,kiöntöm ,kétszer! Vízzel kimosom! A hűtőn is átengedem kétszer, forró víz ,gyönyörű tiszta ! Nagyon fontos ,hogy tiszta legyen ! A sisak ,páracső minden főzésnél tisztítva van a hűtőt én finomítás előtt biztos kipucolom és a különböző gyümölcsöknél is!