Félelemmel vegyes tisztelettel kérdezem e topic lakóit, hogy a klasszikus fatüzelésű sparheltben sült ételek azok ontopikok- é??
Ugyanis szereztem egy ilyet-tulajdonképpen visszavásároltam,mert a nagyszüleinké volt és a haláluk után egy idős bácsinak adtuk,most meg visszakerült hozzám a borházba- és unalmas téli napokon több alkalommal tervezek sütni benne igazi ősi ételeket.Pl.savanyúkáposztán sült tokaszalonna ,füstöltoldalassal ,són sült csirke miegyéb.
szerintem nem. pl. lehetne olyan mint ami nagypapieknak (netgombasz.hu) van, egy kozos blog, igenyes receptekkel, leirasokkal, paraktikakkal, tanacsokkal.
A nővéremék szintén kedvelik a szabadtűzi sütés-főzést, és mivel úgy tudom, nincs erről szóló szakácskönyvük, úgy döntöttem meglepem őket eggyel karácsonyra. Azt hiszitek találtam egy normálisat? Fenéket. Azután az egyik boltban megláttam a "mindmegette" internetes oldal szakácskönyvét és bekattant: írhatnánk mi is egyet jövőre! Ha "papírosban" nem menne, akkor legalább virtuálisat. Nagy hülyeség?
Gondolom, nem csak serpenyőre gondoltál. Akkor, ha közel van Neked, Szlovákiát tudom ajánlani. Igaz, hogy általában már csak kis méretek vannak, és nem öntött, hanem lemezből beillesztett fogantyuval, de még mindig jobb mint a kinai. Bár az sem rossz, nekem van kis lábos(nálam a 3 liter kicsi)zománcozottan, az bevált. Viszont a nem zománcozott kinait nem ajánlom, durva az öntése, nehéz tisztán tartani. Mondom ezt husz év tapasztalat után, amikor szinte csak csehszlovák öntöttvas edényekben (5 db) és serpenyőkben (4 db) főzök. Üdv: longball
Én 6-8 éve vettem egy öntöttvas-serpenyő készletet 3 méret, a középsőnek bordázott az alja, fanyeles. 4-5 ezer Ft környékére emlékszem. Valami csomagküldőtől (OTTÓ) vagy nagybótba (tesco, metro) árulták...
Nekem bejött. Ennyit biztosan nem adnék értük, mint a honlapon.
Nem gyengék az árak, de a minőség az minőség.Ezek szerint a hobbyn lévő öntöttvaslábas kb. 15 ezret ér:-)).Mondjuk tényleg finom a benne készült étel...
Ha már könyv: a Mezőgazda Kiadónak (www.mezogazdakiado.hu) van egy igen jó sorozata, "Népi konyha". Elég húzós sajna az áruk, no de hátha a Jézuska....
Tulajdonképpen megvannak nekem az ilyen könyvek, mert kikölcsönzöm/kölcsönkérem őket, és a recepteket (a mese nélkül) begépelem a gyűjteményembe. Tehát ha nincsenek meg is megvannak :-)
Köszi! A könyvet ismertem, de sajnos nekem nincs meg. Nekem meg az alábbi az egyik bibliám. Sajnos nincs így meg a neten, de ez megvan. Aki tudja, feltétlenül szerezze be valahonnét.
Ma volt egy klasszikus tp.Őzpörköltet főzőtt apám egy családi ebédre./én nem értem rá főzni ,mert délelőtt a kutyaiskolában voltam /.
Szigorúan vasbográcsban akácon és gyertyánon főtt a pörkölt,mely finomra sikeredett .Jól lehetett rá inni a tavalyi furmintot és az idei kékfrankost.
Tegnap este daraboltam fel a húst az öcsém és sógorom közreműködésével.Az első forrásig lett abálva fok,vereshagyma,babérlevél ,borókabogyó hozzáadásával.
Mivel igencsak megéheztünk a munka végére, meg aztán folyt a bor is,kitaláltam,hogy a bélszínből meg a combból is egy pár darabot szépen csíkokra vágva megsütök.Ezután forró olajban rengeteg fokhagyma,bors,só,hagymakarikák,szója és worchestershire szósz hozzáadásával hirtelen megsütöttem.Kenyérrel ettük.