Keresés

Részletes keresés

zsandár Creative Commons License 2007.12.12 0 0 2449

Babgulyásba kell répa,csak nem sok, szerintem.

 

Félelemmel vegyes tisztelettel kérdezem e topic lakóit, hogy a klasszikus fatüzelésű sparheltben sült ételek azok ontopikok- é??

Ugyanis szereztem egy ilyet-tulajdonképpen visszavásároltam,mert a nagyszüleinké volt és a haláluk után egy idős bácsinak adtuk,most meg visszakerült hozzám a borházba- és unalmas téli napokon több alkalommal tervezek sütni benne igazi ősi ételeket.Pl.savanyúkáposztán sült tokaszalonna ,füstöltoldalassal ,són sült csirke miegyéb.

Boarhunter Creative Commons License 2007.12.12 0 0 2448
A bagulyásba én is szeretem a sárgarépa édeskés ízét...
Előzmény: fan_fan (2447)
fan_fan Creative Commons License 2007.12.12 0 0 2447
Ne vedd sértésnek, de szerintem sárgarépa nélkül is megállná a helyét ! Az teljesen felesleges.
Előzmény: homerx (2441)
comad Creative Commons License 2007.12.12 0 0 2446
No, hát pontosan ezt értettem "virtuális" alatt.
Előzmény: Törölt nick (2445)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.12 0 0 2445
szerintem nem. pl. lehetne olyan mint ami nagypapieknak (netgombasz.hu) van, egy kozos blog, igenyes receptekkel, leirasokkal, paraktikakkal, tanacsokkal.

H.
Előzmény: comad (2444)
comad Creative Commons License 2007.12.12 0 0 2444
A nővéremék szintén kedvelik a szabadtűzi sütés-főzést, és mivel úgy tudom, nincs erről szóló szakácskönyvük, úgy döntöttem meglepem őket eggyel karácsonyra. Azt hiszitek találtam egy normálisat? Fenéket. Azután az egyik boltban megláttam a "mindmegette" internetes oldal szakácskönyvét és bekattant: írhatnánk mi is egyet jövőre!
Ha "papírosban" nem menne, akkor legalább virtuálisat. Nagy hülyeség?
vértes Creative Commons License 2007.11.27 0 0 2443
Inkább nézni tilos.))
vértes Creative Commons License 2007.11.27 0 0 2442

Este már tilos ilyen képeket felrakni-:))))

 

Éhes lettem.

Előzmény: homerx (2441)
homerx Creative Commons License 2007.11.27 0 0 2441
na szoval babgulyas




matyas53 Creative Commons License 2007.11.13 0 0 2440

Üdvözletem!

Gondolom, nem csak serpenyőre gondoltál. Akkor, ha közel van Neked, Szlovákiát tudom ajánlani.  Igaz, hogy általában már csak kis méretek vannak, és nem öntött, hanem lemezből beillesztett fogantyuval, de még mindig jobb mint a kinai. Bár az sem rossz, nekem van kis lábos(nálam a 3 liter kicsi)zománcozottan, az bevált. Viszont a nem zománcozott kinait nem ajánlom, durva az öntése, nehéz tisztán tartani. Mondom ezt husz év tapasztalat után, amikor szinte csak csehszlovák öntöttvas edényekben (5 db) és serpenyőkben (4 db) főzök. Üdv: longball

 

Előzmény: Törölt nick (2435)
comad Creative Commons License 2007.11.13 0 0 2439
Van még egy békéscsabai cég, ami gyárt ilyeneket, de ők zománcozzák, és úgy nekem már nem az igazi. www.sympatic.hu
beetee Creative Commons License 2007.11.13 0 0 2438

Hát nem tudom....

Én  6-8 éve vettem egy öntöttvas-serpenyő készletet 3 méret, a középsőnek bordázott az alja, fanyeles. 4-5 ezer Ft környékére emlékszem. Valami csomagküldőtől (OTTÓ) vagy nagybótba (tesco, metro) árulták...

Nekem bejött. Ennyit biztosan nem adnék értük, mint a honlapon.

Előzmény: comad (2436)
zsandár Creative Commons License 2007.11.13 0 0 2437
Nem gyengék az árak, de a minőség az minőség.Ezek szerint a hobbyn lévő öntöttvaslábas kb. 15 ezret ér:-)).Mondjuk tényleg finom a benne készült étel... 
Előzmény: comad (2436)
comad Creative Commons License 2007.11.13 0 0 2436
Pl. itt. Jó drágák, de te már rég nem leszel, amikor ezek még mindig használatban lesznek...
Előzmény: Törölt nick (2435)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.13 0 0 2435

Sziasztok!

Öntöttvas edényeket szeretnék venni!

Valami forrást tudtok ezügyben ajánlani?

ZsuR Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2434
Csak varjal. . .a jovo heten megyek Mo-ra, akkora bogracsot veszek, hogy mast sem fog a csalad tenni, mint tuzrol pattanni!!!

Fustoles is lesz. . .talan nem tomjebol :)!
Előzmény: zsandár (2432)
comad Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2433
Nincs hozzá partner :-(
Előzmény: zsandár (2432)
zsandár Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2432

Nade, hogy on is legyek,mindenki punnyad?Sehol egy jó kis tűzrőlpattanás?

Kivéve engem?/tömjén,tömjén,öntömjén :-))))/

Előzmény: comad (2431)
comad Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2431
Ha már könyv: a Mezőgazda Kiadónak (www.mezogazdakiado.hu) van egy igen jó sorozata, "Népi konyha". Elég húzós sajna az áruk, no de hátha a Jézuska....
zsandár Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2430
Az nem olyan:-))Az igazi a hagyományos könyv .
Előzmény: comad (2429)
comad Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2429
Tulajdonképpen megvannak nekem az ilyen könyvek, mert kikölcsönzöm/kölcsönkérem őket, és a recepteket (a mese nélkül) begépelem a gyűjteményembe. Tehát ha nincsenek meg is megvannak :-)
Előzmény: zsandár (2427)
zsandár Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2428
A kedvedért most néztem meg mindkettő kapható 1000ft/ db.Ne hagyd ki:-)))
Előzmény: comad (2426)
zsandár Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2427

Ezt a könyvet már én is ajánlottam a topic olvasóinak kb. 2 éve:-))Alapmű,csakúgy mint ezen sorozat másik tagja a Frank Júlia által írt Disznótorban.

Egyébként mindkét könyv megszerezhető a bookline-n keresztöl.Kb 800 ft/db.

Előzmény: comad (2426)
comad Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2426
Köszi! A könyvet ismertem, de sajnos nekem nincs meg. Nekem meg az alábbi az egyik bibliám.
Sajnos nincs így meg a neten, de ez megvan. Aki tudja, feltétlenül szerezze be valahonnét.
Előzmény: szysssz (2424)
gertibor Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2425
Részemről köszönet érte.
Előzmény: szysssz (2424)
szysssz Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2424

Ide is belinkelem engedelmetekkel, mert fontos olvasmány, s eddig csak egy kis részlete volt meg a Neten.

Talán ide jobban is illik, mint a Karácsonyiba.

 

Nekem egyik bibliám:

 

http://72.14.221.104/search?q=cache:M3RFRa-ZNfUJ:www.freeweb.hu/m52/erdei_neprajzi.doc+n%C3%A9prajzi+%C3%ADnyesmesters%C3%A9g&hl=hu&gl=hu&ct=clnk&cd=10

gertibor Creative Commons License 2007.11.10 0 0 2423
Még jó, hogy fényképet nem tettél fel, mert így is csorog a nyálam. :D
Előzmény: zsandár (2422)
zsandár Creative Commons License 2007.11.10 0 0 2422

Ma volt egy klasszikus tp.Őzpörköltet főzőtt apám egy családi ebédre./én nem értem rá főzni ,mert délelőtt a kutyaiskolában voltam /.

Szigorúan vasbográcsban akácon és gyertyánon főtt a pörkölt,mely finomra sikeredett .Jól lehetett rá inni a tavalyi furmintot és az idei kékfrankost.

Tegnap este daraboltam fel a húst az öcsém és sógorom közreműködésével.Az első forrásig lett abálva fok,vereshagyma,babérlevél ,borókabogyó hozzáadásával.

Mivel igencsak megéheztünk a munka végére, meg aztán folyt a bor is,kitaláltam,hogy a bélszínből meg a combból is egy pár darabot szépen csíkokra vágva megsütök.Ezután forró olajban rengeteg fokhagyma,bors,só,hagymakarikák,szója és worchestershire szósz hozzáadásával hirtelen megsütöttem.Kenyérrel ettük.

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.25 0 0 2421
kicsit draga lenne egy adag rantott szarvasgombat megenni:)

25g (2.5 dkg) 6900 HUF, egy jo adag ranott gomba minimum 30 dkg szoval kb. olyan 82800 HUF lenne:)

tovabbi infok itt: http://szarvasgomba.hu/index.html

H.
Előzmény: comad (2418)
gertibor Creative Commons License 2007.10.24 0 0 2420
Ha komolyan készülsz pálinka-kóstolónak, nem biztos, hogy a fűszeres ételek segítik a "tanulást". De azért egészségedre!
Előzmény: comad (2418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!