Voltam pár bioboltban, de csak olyan műanyag vödörszerűségben lévő, meghatározatlan minőségű kókuszolajat láttam. Márpedig én most kísérletképpen ennek a könyvnek az írójára hallgatok. :)
Kókusz zsirt használtam régen, de aztán mindenféle szörnyűségeket irtak róla anno... azóta nem is láttam. Lehet, hogy közben már hasznos, ami 20 éve ártalmas volt.:-)
Pedig szinte minden bioboltban van, "Meru" márkájú, befőttesüveg-szerű csomagolásban. De sütésre szerintem nem az a jó, hanem a finomítottabb (kókusznál ez tudtommal nem jelent olyan durva vegyszeres beavatkozást, mint az olívánál!), ui. az extraszűznek még van kókuszillata.
A tejszín nálunk nagyon ritka jószág, mert nem igazán kedvelem, nekem tömény. Csak levesekhez, mártásokhoz haszálok, akkor meg 10%-os olcsót, ha nem alkalmas a kajába a tejföl.
Egyébként is, egy bizonyos kor után már meg kell gondolni, mennyi, milyen zsírt tömünk magunkba.
Fele tejszin, fele tejfol es allni hagyni legalabb 12 orat.
Creme fraiche is a soured cream having approximately 28% butterfat and with a pH value of about 4.5. A good substitute for 1 cup of creme fraiche is 1 cup of sour cream mixed with whipping cream in equal proportions, or 1 cup whipping cream added 3 tablespoons of buttermilk, covered and let to stand 12 hours.
Én úgy ismerem, hogy tejszín + író, és állni hagyni, de van aki tejfölhöz vagy joghurthoz teszi az írót, de hát a creme fraiche jó magas zsírtartalmú, nekem a tejszínes változat tetszik.
Mi tejszinkedvelok vagyunk... sajnos... mindannyian.... nagyon....
A multkori German Apple Pie Cakehez csinaltam tejszinhabot, es tettem bele egy kis Grand Marniert is - hat ahitattal cuppogott az egesz csalad rajta :)).
Én elhiszem, hogy önzetlenül ajánlja a dolgokat. Többször is volt szerencsém egyidőben ebédelni vele (igazi hústorony) és a rendkívül csinos barátnőjével a Hoa Sen/Hai Nam büfékben, kétségtelenül valóban élvezte a kaját.
Ahogy gondolod, de hát van elég más gasztroblog is. Én azért szoktam elolvasni vagy átfutni, amiket a Facebookon posztol, mert tippeket kapok ahhoz, hogy hova menjek. (Mármint étterembe vagy eseményre. Az általa szervezett vietnami és a brazil vacsora is jó volt, az oroszt kihagytam, mert nagyon elégedettek vagyunk az Arany Kaviárral, miért mennénk máshova.)
Hat igen... en olvasok minden betut ha valami ujat veszek.
En meg vagyok elegedve az itteni tejtermekekkel - egyeduli amit az amerikaiak nem csinalnak az a magyar turo - de ott a farmer's cheese, az nagyon kozel van hozza. Finom.
A mindennapi hasznalatban 2%-os tejet hasznalok. Ami ennel sovanyabb az nem izlik. Van amikor teljes tejet veszek, ha kremeket csinalok, amihez tej kell, azzal jobb.
A half and half jo - kaveba pl tokeletes. Nem kell bele sok, egy kaveskanalnyi, es tokeletes.... nem higitja fel, es ad egy kellemes izt. A teljes tejszin tul sok, zsiros...
Suteshez, fozeshez mindig teljes tejszint hasznalok....
Na őt viszont csípem, és nekem nem tűnik sznobnak, ugyanolyan lelkesen (és ha személyesen látod, akkor csillogó szemmel) tud áradozni egy kifőzdei szalonnás rántottáról, mint Heston Blumenthal vagy ki műremekeiről, és életben is tök normális. (Voltam két általa szervezett vacsorán, /az egyik egy ázsiai piac egyik kifőzdéjében volt,/ meg a Gourmet Fesztiválon is ott volt.) Csak elképzelni nem tudom, hogy ki vagy mi lehet, hogy ennyit utazgat meg sztárséfekkel találkozgat, talán Gault Millau vagy ilyesmi alkalmazott? De hát közöm nincs hozzá, meg ha akarná, hogy publikus legyen, akkor már rég tudnánk.
De tudod, kinek a pap, kinek a papné, Péter Annának is halomra vannak rajongói.