Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91532

Lehet, hogy közben már hasznos, ami 20 éve ártalmas volt.:-)

 

 

:-DDDDDD

 

 

Előzmény: Boszorka (91528)
Zitka Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91531

Ilyenfajta?

 

http://malnakonyha.blogspot.hu/2011/11/kokuszzsir.html

 

Piacon szoktam látni, de akkor teljesen fehér, kemény állagúnak tűnik.

Van különbség a kókuszzsír és az -olaj között?

 

 

Én a jómultkorában az Aldiban ezt vettem:

https://www.hofer.at/at/html/product_range/2744_27060.htm,

 

kifejezetten csokimáz készítéshez...

 

 

 

Előzmény: Luca_41 (91524)
Caipi Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91530

Voltam pár bioboltban, de csak olyan műanyag vödörszerűségben lévő, meghatározatlan minőségű kókuszolajat láttam. Márpedig én most kísérletképpen ennek a könyvnek az írójára hallgatok. :)

http://www.amazon.com/150-Healthiest-Foods-Earth-Surprising-ebook/dp/B004R1PZL2/ref=tmm_kin_swatch_0?_encoding=UTF8&sr=&qid= 

Előzmény: H_G (91526)
ketyo61 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91529

mi a kulonbseg a kokuszolaj es a palmaolaj kozott?

Boszorka Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91528

Kókusz zsirt használtam régen, de aztán mindenféle szörnyűségeket irtak róla anno... azóta nem is láttam. Lehet, hogy közben már hasznos, ami 20 éve ártalmas volt.:-)

Előzmény: Luca_41 (91524)
H_G Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91527

Salátaöntetnek nem jó, de egyébként mindenre.

 

Előzmény: Luca_41 (91524)
H_G Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91526

Pedig szinte minden bioboltban van, "Meru" márkájú, befőttesüveg-szerű csomagolásban. De sütésre szerintem nem az a jó, hanem a finomítottabb (kókusznál ez tudtommal nem jelent olyan durva vegyszeres beavatkozást, mint az olívánál!), ui. az extraszűznek még van kókuszillata.

 

Előzmény: Caipi (91525)
Caipi Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91525

Én meg keresek extra szüzet, de olyat nem találok, sütésre használnám. :) 

Előzmény: Luca_41 (91524)
Luca_41 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91524

Kaptam egy liter kókuszolajat. Ti használtatok már?

A  nagy kérdésem, ha igen, akkor mire?

joy Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91523

Elárulhatok 1 titkot?

A főzőtejszín főzésre való, nem habzásra.

:o)

 

A tejszín nálunk nagyon ritka jószág, mert nem igazán kedvelem, nekem tömény. Csak levesekhez, mártásokhoz haszálok, akkor meg 10%-os olcsót, ha nem alkalmas a kajába a tejföl.

 

Egyébként is, egy bizonyos kor után már meg kell gondolni, mennyi, milyen zsírt tömünk magunkba.

Előzmény: Zitka (91491)
joy Creative Commons License 2014.01.20 0 0 91522

Már hosszabbodnak a nappalok.

:o)

Előzmény: Boszorka (91488)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.14 0 0 91521

Köszi, Caipi, köszi ZsuR!

ZsuR Creative Commons License 2014.01.12 0 0 91520

VAn amikor csak a tejfol is megteszi - JO szokta helyettesiteni tejfollel, cukorral... es finom, kiprobaltam.

 

Erre tettem tejfolt - es finom volt.

 

http://www.globalgourmet.com/food/ild/2002/1002/gratin.html#axzz2qDkZWLgF

Előzmény: ZsuR (91519)
ZsuR Creative Commons License 2014.01.12 0 0 91519

Fele tejszin, fele tejfol es allni hagyni legalabb 12 orat.

 

Creme fraiche is a soured cream having approximately 28% butterfat and with a pH value of about 4.5. A good substitute for 1 cup of creme fraiche is 1 cup of sour cream mixed with whipping cream in equal proportions, or 1 cup whipping cream added 3 tablespoons of buttermilk, covered and let to stand 12 hours.

 

Előzmény: Caipi (91518)
Caipi Creative Commons License 2014.01.12 0 0 91518

Én úgy ismerem, hogy tejszín + író, és állni hagyni, de van aki tejfölhöz vagy joghurthoz teszi az írót, de hát a creme fraiche jó magas zsírtartalmú, nekem a tejszínes változat tetszik. 

Előzmény: Törölt nick (91516)
ZsuR Creative Commons License 2014.01.12 0 0 91517

Mi tejszinkedvelok vagyunk... sajnos... mindannyian.... nagyon....

 

A multkori German Apple Pie Cakehez csinaltam tejszinhabot, es tettem bele egy kis Grand Marniert is - hat ahitattal cuppogott az egesz csalad rajta :)).

Előzmény: Boszorka (91510)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 91516

hogyan készül, azonkívül hogy könnyen készül? ,)

 

Előzmény: nagypapi51 (91495)
H_G Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91515

Közös tulajdonos, egy vietnámi úriember, aki mostanában a budai egységben tölti a napját -- azóta a pesti lehanyatlott.

 

 

Előzmény: ketyo61 (91514)
ketyo61 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91514

azok milyen bufek? Valami lanc?

H_G Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91513

Én elhiszem, hogy önzetlenül ajánlja a dolgokat. Többször is volt szerencsém egyidőben ebédelni vele (igazi hústorony) és a rendkívül csinos barátnőjével a Hoa Sen/Hai Nam büfékben, kétségtelenül valóban élvezte a kaját.

 

Előzmény: ketyo61 (91511)
Caipi Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91512

Ennyit nem ajánlhat, minden héten minimum egyszer újabb országban van...

Előzmény: ketyo61 (91511)
ketyo61 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91511

A brazil engem is erdekelt volna, erre nem nagyon van, vagy csak en nem tudok rola. Talan ebbol van lehetosege annyit utazgatni hogy "jol ajanl" ;-))

Előzmény: Caipi (91509)
Boszorka Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91510

Tej nálam csak 3,5% jön be. Tejszint majdnem kizárólag főzéshez használok csak, de nem sokat.

Előzmény: ZsuR (91504)
Caipi Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91509

Ahogy gondolod, de hát van elég más gasztroblog is. Én azért szoktam elolvasni vagy átfutni, amiket a Facebookon posztol, mert tippeket kapok ahhoz, hogy hova menjek. (Mármint étterembe vagy eseményre. Az általa szervezett vietnami és a brazil vacsora is jó volt, az oroszt kihagytam, mert nagyon elégedettek vagyunk az Arany Kaviárral, miért mennénk máshova.) 

Előzmény: ketyo61 (91508)
ketyo61 Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91508

rendben, megprobalom tobbet olvasgatni hatha szimpatikusabba valik...:-)

Előzmény: Caipi (91503)
ZsuR Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91507

Oh, az mindig is volt es pedig tobb fele, kituno...

Előzmény: H_G (91506)
H_G Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91506

"egyeduli amit az amerikaiak nem csinalnak az a magyar turo"

 

Miért, mostanában már van kefír?

 

Előzmény: ZsuR (91504)
H_G Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91505

+1, Világevő szerintem is teljesen normális.

 

Előzmény: Caipi (91503)
ZsuR Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91504

Hat igen... en olvasok minden betut ha valami ujat veszek.

 

En meg vagyok elegedve az itteni tejtermekekkel - egyeduli amit az amerikaiak nem csinalnak az a magyar turo - de ott a farmer's cheese, az nagyon kozel van hozza. Finom.

 

A mindennapi hasznalatban 2%-os tejet hasznalok.  Ami ennel sovanyabb az nem izlik.  Van amikor teljes tejet veszek, ha kremeket csinalok, amihez tej kell, azzal jobb.

 

A half and half jo - kaveba pl tokeletes.  Nem kell bele sok, egy kaveskanalnyi, es tokeletes.... nem higitja fel, es ad egy kellemes izt.   A teljes tejszin tul sok, zsiros... 

 

Suteshez, fozeshez mindig teljes tejszint hasznalok....

Előzmény: Boszorka (91493)
Caipi Creative Commons License 2014.01.11 0 0 91503

Na őt viszont csípem, és nekem nem tűnik sznobnak, ugyanolyan lelkesen (és ha személyesen látod, akkor csillogó szemmel) tud áradozni egy kifőzdei szalonnás rántottáról, mint Heston Blumenthal vagy ki műremekeiről, és életben is tök normális. (Voltam két általa szervezett vacsorán, /az egyik egy ázsiai piac egyik kifőzdéjében volt,/ meg a Gourmet Fesztiválon is ott volt.) Csak elképzelni nem tudom, hogy ki vagy mi lehet, hogy ennyit utazgat meg sztárséfekkel találkozgat, talán Gault Millau vagy ilyesmi alkalmazott? De hát közöm nincs hozzá, meg ha akarná, hogy publikus legyen, akkor már rég tudnánk. 

De tudod, kinek a pap, kinek a papné, Péter Annának is halomra vannak rajongói. 

Előzmény: ketyo61 (91502)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!