Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99588

...FBS ragasztóval tömítettem és rézcsavarokkal rögzítettem...a vízvájúsra gondolsz?... ha jól csinálják mindkettő jól tömít...

...a "nagysisakos" főző is jól működhet szerintem...

Előzmény: szaki4 (99575)
csalitos Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99587

   Néhai öregapám mikor tanított a népi bölcsességekre, mondta: "Fiacskám, a kor az nem egy érdem, az egy állapot..." Sokszor tíz kemény évet le kellett élnem, hogy megértsem... milyen igaza volt!

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: Sándor-68 (99581)
foxrudi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99586

Üdv!

  A körtét sem hagynám ki.párban ültesd a fákat ,és clapp,vilmos,bosc kobak, kieffer(elég ellenálló,igénytelen fajta), hardenpont-így szinte folyamatosan szedheted,és cefrézhetsz.

 Szilvából,a Besztercei,lepotica,stanley,ami szerintem jó pálesznek.

 Viszont az őszi,és tavaszi lemosó permetezés 1x-1x legalább szükséges.Persze ez csak az én véleményem.

Előzmény: Sándor-68 (99576)
zsorsz Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99585

Üdv!

Több mint 20 éve a család gyümi szükségletét sikerült megtermelni(bár egyre nehezebb)van némi tapasztalat.Milyen fekvésű a föld,hány literben,(otthon főzni v.főzetni)gondolkodsz?

Előzmény: Sándor-68 (99581)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99584

A lugas rendszer fontos szempont?

Az ország melyik része?

Talaj?

Víz járás?

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZZUdmUEtZN0pFeWs/edit?usp=sharing

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZVHJIMGJpdzRVRkE/edit?usp=sharing

 

Kerti eszközeim ,ágvágó olló; láncfűrész ; ásó! Ebben a sorrendben!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Egs!

 

Ui. cefrés hordók:

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZemVkRC1RSlRETjA/edit?usp=sharing

Előzmény: Sándor-68 (99576)
rézműves1 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99583

...pont a legfontosabbat hagytad ki, mert az ecet után rögtön a lúgos közömbösítésnek kellett volna jönni...a víz nem közömbösíti a savas hatást és így az tovább dolgozik...a trisót vedd elsőnek...

Előzmény: pálinkás-doszi (99571)
Davidds Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99582

Kedves Sándor

 

Én is most csatlakoztam, 10 éve gazdálkodom és 2 éve főzök is. Mire megnőttek a fák.

 

Milyen konkrét fajták érdekelnek?

Pl Lásd: Alma: Húsvéti rozmaring Metszeni alig kell permetezni sem és következő tavaszig eláll.

Pálinkának pl jobban bejöttek a nyári fajták, de ez csak saját tapasztalat persze.

 

Előzmény: Sándor-68 (99581)
Sándor-68 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99581

Köszönöm! 7-8 hónapja kísérem figyelemmel a topikot. Leéltem több évtizedet míg a télen volt szerencsém pálinkát, inkább nemes párlatokat kóstolni! Kiderült számomra, hogy az eddigi valamik, és egy a fa ültetéstől az üvegbe zárásig szakszerűen, hozzáértően kezelt gyümölcsből mily ízletes nedüt lehet készíteni!

Ez egy hosszú út eleje, gondolom ÉN!

Előzmény: norris53 (99580)
norris53 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99580

Üdvözöllek a pálinkások közt !

 Jó helyen jársz ! 

 

Előzmény: Sándor-68 (99578)
Bor Ivo Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99579

 

 

Penyigei szilva: "Nemtudom" szilvát ültess, az éppen elfér két sorban. Ízletes és nem kell permetezni.

Előzmény: Sándor-68 (99576)
Sándor-68 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99578

Ok, de a topikot olvasva, úgygondolom az itt jelen lévők sem pufajka-gumicsimma kombóból készítik párlataikat!

Előzmény: nebamun (99577)
nebamun Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99577

Ha búzát akarsz termelni a pékektől kérdezed hogy vess? Vannak erre kertészkedő topikok, szerintem ott érdeklődj. 

Előzmény: Sándor-68 (99576)
Sándor-68 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99576

Szép napot!

 

Az alapanyag elő állítással kezdeném a pálinka főzést! Nagyon az elején, ehhez kérnék a nagyérdeműtől segítséget! Van 140 m X 8 m parcellám. Ide gondoltam lugasos kialakítással gyümölcs ( pálinkafát ) ültetni 2 sorban. Permetezni nem igen van időm, tehát valami ellenálló fajtára kérnék ötletet, javaslatot!

 

 

Köszönöm!

 

 

 

 

 

szaki4 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99575

Köszönöm a tippeket.Rézműves amit felraktál képet az szilikon tömítéssel van?A víztömítéses jobb vagy a szilikon.

Jól működik a főző akkor,ha az üst átmérője 10cm-rel kisebb mint a bogrács és hirtelen tágul a feláramló pára?

 

Köszi

zsorsz Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99574

Kutyafésű többféle van,lehetne egy képet,melyik a legmegfelelőbbb,esetleg a technikáról valamit?Köszi.

Előzmény: körte51 (99563)
Baracilin Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99573

Az előző ide szólt :)

Előzmény: zsuzska60 (99549)
Baracilin Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99572

Nyárra marad pár cent kóstolód?

Előzmény: Baracilin (99548)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99571

Szia rézműves. Csoda szép ez a sisak. Lepucoltam a sajátom ma ahogy írtad (ecet+só), utána forró vizes hideg vizes mosás, csak még nem mostame trisóval, és most ilyen lilás színű. Minél előbb trisózzam le, vagy ez lejön pár óra múlva is? 

Előzmény: rézműves1 (99570)
rézműves1 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99570

...minden megoldható, csak ki kell fundálni a módját...

 

...itt egy ötlet, forrasztás nélkül......

Előzmény: szaki4 (99565)
körte51 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99569

Köszönöm!

Előzmény: Tucso69 (99566)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99568

Norris uram, jó, hogy Te legalább megértetted mit is akar :-)

Előzmény: norris53 (99567)
norris53 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99567

Megoldható > olvass kicsit vissza sok példát látsz  rá :-)

 

Előzmény: szaki4 (99565)
Tucso69 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99566

Ha tisztán dolgoztunk, és időben főzzük, lehet hogy nem is kell eldobni semmit az elején!

Mivel metil nem igazán keletkezik, és tiszta a rendszer ekkor igaz ez.

Utópárlat is később jön, és nem is az a rossz szagú - figyelni kell!

Előzmény: körte51 (99564)
szaki4 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99565

üdvözlök mindenkit.új érdeklődő vagyok a fórumban.

Azt kérdezném egy króm aljra rászerkeszthető réz bogrács sisaknak (vízzáró tömítéssel),+ arra egy

deflegmátor.

 

Köszi

körte51 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99564

Jó, hogy mondod ,akkor leszűröm én is! Elő ,utópárlat hasonló mint a normál főzésnél,mire vigyázzak?

Előzmény: Tucso69 (99560)
körte51 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99563

Kipróbáltam a kutyafésűt !:-) Szépen kezd bugyogni az enyém is!

 

Előzmény: TINTUS (99540)
rézműves1 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99562

...pályinkás jó reggelt...

 

...igazából én nem mondhatom el, hogy bió kertem van, hiszen a fák csak a tavaly nyári költözéssel kerültek hozzám és csak azt tudom, hogy nem permeteztek semmit...

...a házzal kapcsolatos munkák nem is tették lehetővé, hogy foglalkozzak velük és csak most jövök rá, hogy valamit azért kezdeni kéne velük...nem vagyok egy nagy kertészkedő típus, habár volt telkünk (szőlő-gyümölcsös), de a Fater nem sok sikerrel próbálta belém oltani a metszést, permetezést...

Előzmény: vinik táltos (99552)
sogi01 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99561

                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (99541)
Tucso69 Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99560

A lényeg, hogy minél kevesebb zöld kerüljön a cefrébe.

De ezt teljesen elkerülni nem tudom. Ezért csak a levét főzöm, úgyis kioldja az alkohol az aromákat!

Ha belefőzném, lehet, hogy hozzáadna ilyen főtt virág és zöld ízt, így viszont csak az üde, virág aromák lesznek a párlatban.

Előzmény: ibituba (99559)
ibituba Creative Commons License 2014.05.24 0 0 99559

Szia.

Nekem is szépen forr már egy hete.Még soha nem csináltam ilyet,gondoltam kipróbálom.Csak azt nem tudom,hogy a főzésnél a virágot is bele kell tenni,vagy szűrjem meg és csak a levét?

Előzmény: Tucso69 (99519)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!