Keresés

Részletes keresés

fesker Creative Commons License 1999.07.13 0 0 12
Reszemrol masfel ev kempo a BSE-ben, meg meg kisiskolas koromban egy ev ju-jutsu. A kempo nem tevesztendo ossze a kendoval, amit bottal uznek :)
Aki nem ismeri: a Zen Bu-Kan Kempo valahol a kick box es a thai box
stilusok kozott all, van foldharc es eleg kemeny a bunyo is, igazandibol
arra lett kitalalva, hogy megverd a masikat, nincs mogotte sok ideologia. A multkori streetfighter versenyt egy kempos nyerte a dojo-mbol, szerintem ez mond valamit a sport durvasagarol...
GuessWho Creative Commons License 1999.07.13 0 0 11
Sziasztok,

Aikido, 4 éve. Öv: hát most éppen fehér, mert valahol elhagytam a sárgámat, ami egyébként az első volt a fehér után.. :-) Én nem az övszínre megyek (tudom, sokan nem, és mégis vizsgáznak). Nekem ez egyrészt mozgáskultúrát adott, másrészt nyugalmat.

Az aikido nagyon lágy, legalábbis ránézésre. Nincsen támadó technika, mindig az ellenfél (partner!) támadását fordítjuk ellene. Ezért minél nagyobbat üt valaki, annál nagyobbat repül.. :-)) És nincsenek versenyek, mert nagyon könnyen törik a csukló, könyök, stb.

GuessWho

Alexfux Creative Commons License 1999.07.13 0 0 10
Haat erre megint csak a sajat velemenyemet tudom mondani. Ha igazi harcrol van szo, akkor szerintem minden harcosnak az a celja, hogy az ellenfelet minel elobb lelepje. Ha edzesrol, akkor belefer a jatek, amikor arra torekszunk, hogy maga a kuzdelem legyen szinvonalas, szep tamadasok szep kontrak stb.
Lecci irj valamit a Te stilusodrol, mert nem nagyon ismerem. Ezert elnezest kerek.
Előzmény: Donky (9)
Donky Creative Commons License 1999.07.13 0 0 9
A keménységet az eszmerendszerére értem. Semmi cécó, az ellenfél legrövidebb úton való földbedöngölése.
A kung-fu stílusok között is felállítható egy " keménységi" sorrend. ( A Mantis nincs az élen ilyen tekintetben :) ). Kezdve a lágyaktól ( tai-chi, daru ) az egészen keményekig ( tigris ).
Hát valahogy így értettem a keménységet. ( Nagy hülyeséget mondtam ? :) )
Alexfux Creative Commons License 1999.07.13 0 0 8
A legkemenyebb? Ezt hogy erted? A kyokushinban full-contact versenyszabalyok ervenyesek. Volt probalkozas egy semi-contact szeru szabalyrendszer bevezetesere (un. clicker), illetve be is vezettek. Ha jol tudom, most mar nincs felnott verseny ebben a szabalyrendszerben. Nalunk a nok is k.o.-ban versenyeznek. Ebbol a nezopontbol valoban kemeny. A vizsgaanyagban egy bizonyos szint elerese utan bizonyos szamu kuzdelmet kell teljesiteni, amely un. dojo-kumite "szabaly" szerint folyik. A celja az, hogy lemerje a vizsgazo kuzdotudasat, allokepesseget mind fizikai, mind szellemi teren. (Nekem a kov. vizsgamra 20 ellenfellel kell kuzdenem 1-1,5 perces menetekben). Termeszetesen van egy adag eronlet a vizsgan, ami nem tul huzos. Az edzesek pedig vannak olyan kemenyek, mint mas karatestilusoknal. Volt szerencsem shito-ryu edzeseken resztvenni es ott is jol el lehet faradni.
Tehat a versenyrendszer es a vizsgarendszer kemeny, de nem mernem azt allitani, hogy ez a legkemenyebb karate. Szerintem egyebkent egy stilus kemenysege es "josaga" a gyakorlotol fugg leginkabb. Persze az edzo szerepe is fontos.
Előzmény: Donky (7)
Donky Creative Commons License 1999.07.13 0 0 7
Úgy tudom, hogy a kyokushin a legkeményebb a karatestílusok között.
Ebből mi az igazság ?
Donky Creative Commons License 1999.07.13 0 0 6
Kung-fu. Imádkozó sáska stílus, Seven Star alstílus annak is az északi verziója. Kb hét éve művelem. Júli. 28.-án vizsgázom a negyedik fokozatra ( zöld öv ).
Egyébként Coca-cola rulez!
Előzmény: Alexfux (5)
Alexfux Creative Commons License 1999.07.13 0 0 5
Kinek-kinek izlese szerint. X polgartars soros, en kolas (abbol is a Coca) vagyok. De Te mit edzel?
Előzmény: Donky (4)
Donky Creative Commons License 1999.07.13 0 0 4
Egy jó edzés után én még utazom egy órát hazafelé.
Ilyenkor inkább egy adag tea csúszik jól.
Alexfux Creative Commons License 1999.07.13 0 0 3
Pedig egy jo edzes utan nagyon csuszik az a sor!
Előzmény: X polgártárs (2)
X polgártárs Creative Commons License 1999.07.13 0 0 2
Alexfux polgártárs,
nemistom, valahogy nem vonz a dolog, bár nagyon szeressem a repkedős távol-keleti akciófilmeket, de hogy csinálni valami ilyesmit. Inkább sörözzön az ember, az is helyrerakja lelkileg, + mozog is.
xpt
Előzmény: Alexfux (1)
Alexfux Creative Commons License 1999.07.13 0 0 1
Koszike, nem tudtam megelozni az utoirattal. Apropo X polgartars, nem akarsz lejonni egy edzesre :-) ?
Előzmény: X polgártárs (0)
X polgártárs Creative Commons License 1999.07.13 0 0 0
Alexfux polgártárs,
kopipészt: Jeee, egy nullas!!!! :)
thx
xpt
Alexfux Creative Commons License 1999.07.13 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Nem is tudom hogy kezdjem. Eleg regen muvelem a kyokushin karate-t, bar az ovfokozatom inkabb a lustasagomat tukrozi. Ha van valaki, aki barmilyen harcmuveszetet uz, az csatlakozzon. Nem azert szuletett ez a topic, hogy kitalaljuk melyikunk "sportja" a jobb, hanem hogy megosszuk egymassal tapasztalatainkat.

u.i.: Jeee, egy nullas!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!