Jól néz ki, bár az én ízlésemnek kicsit túl sok benne a zöldség. Épp tegnap beszéltük állandó jellegű bűntársammal, hogy cserdíteni kellene már valamit, legalább egy gyors grillt. Igaz, péntektől mondják a hidegfrontot...
Lehetséges. Én ezt kezdtem el, de nem jó. Nem lehet elég menüpont, nem lehet almenü, már a halas dolgok is csak két menüpont alatt fértek el. Úgy kellett volna, hogy HALAK, és abból legördül, hogy HALÁSZLEVEK meg GRILLEK stb. Sajna itt nem megy. Neked már van blogod, biztos jobban tudod, hogy megy.
miert nem inditunk egy kozossegi blogot, pl. a blog.hu-n?
Elso korben felrakjuk a sajat cuccainkat, aztan meg csinalunk egy emailcimet, amire erkezo levelk automatikusan elmennek a szerkesztoknek es aki eppen reaer az megnezi az uj receptet/leirast, es ha megfelelo szinvonalu akkor felrakja.
A francba. Elkezdtem csinálni egy honlapot a kajáknak, de úgy néz ki, az én recipe-gyűjteményem sem fog ráférni. Egyszerűen kicsi a hely :-( Pedig már melóztam vele egy csomót.
Érezni kell az arányokat,no meg kóstolgatni.Némi gyakorlat után már megy ez.
Hogy lehet pl. egy húsételt elb..ni?Túlsózod,leégeted,sületlen-fővetlen marad.A zöldfűszerekkel,fokhagymával nemigen tudod .Azért a borsra,piros és csípőspaprikára sem árt figyelni.A többi már művészet:-))))
"szakácskönyvet gyakorlatilag szinte minden főzésben-sütésben járatos és ezzel foglalkozni szerető ember írhatna"
Minek kell az? Csak írni/olvasni kell tudni, ha van net, még jobb. 100 honlapból/könyvből összeírok egy 101-iket "Süssön-főzzön Comad-dal" címen, melyben megosztom a kedves olvasóval legféltettebb, kedvenc ételeimet...Cca 1-2 nap alatt meg is van, mehet a nyomdába. Akárhány példát fel lehetne hozni sajna.
No ha összehozzuk a sajátot, akkor az általad feltett kaják elkészítésekor azért méricskéld le a hozzávalókat, ne csak úgy "beletettem valamikor valamennyi paprikát" stílusban, hanem úgy, hogy egy kezdőnek is legyen bátorsága hozzáfogni!
Érdekes gondolatokat ébresztett ez a szakácskönyvesdi.:-))Továbbgondolva arra a megállapításra jutottam,hogy szakácskönyvet gyakorlatilag szinte minden főzésben-sütésben járatos és ezzel foglalkozni szerető ember írhatna.
Nekünk is van vagy 15 szakácskönyvünk kezdve a klasszikus Horváth Ilonától a többin keresztül.Természetesen stahljuditos nincs ,mert szerintem ultragagyi és ha meglátom azt a nőt ütni tudnék:-)).
Ja és ami a lényeg soha nem használunk szakácskönyveket, legfeljebb a nejem egy -egy új sütemény kipróbálásánál.Érzésből kell főzni.Pl.a disznóvágásokon sem szoktam soha dekázni minden szemre-ízlésre megy,és még soha nem lett elrontva.
Ha a gasztroblogokon találok valami jó ötletet, amit szeretnék megvalósítani, azt kinyomtatom. Egy idő után ezeket a lapokat hőkötéssel beköttetem, mert később így könyebben megtalálom a keresett receptet. Valami címlapot szoktam alkotni ilyenkor, hogy ki is nézzen valahogy. De ezeket megtartom magamnak.
Adtam már ajándékba viszont néhány receptet úgy, hogy vékonyabb kartonra nyomtattam A/5-ös méretben, aztán hajtottam neki egy borítót és ragasztottam rá zsebet, hogy ne essenek ki a lapok. Magam is meglepődtem, milyen egyszerű volt megcsinálni úgy, hogy egész pofás legyen. Így azonban csak néhány receptet (6-10) lehet csomagolni. És adtam hozzá egy hűtőmágnest, mert én a recepteket a hűtőre függesztem egy mágnessel, és onnan puskázok. Persze, nálunk pont jó helyen van a hűtő.
Keményborításu füzet, kézírással írt receptek, néhány rajz. Ehhez nem árt, ha az ember szépen (de legalább olvashatóan) ír és tud rajzolni, viszont én biztosan nagy becsben tartanám.
Egy könyvkötő gyönyörű könyvet tud létrehozni egy köteg papírból. Jövő karácsonyra.
Soha nem jutott eszembe, hogy a monitorról főzzek, szóval nekem kell a papír. De ha a nővéred laptoppal főz a szabadban, akkor minderre semmi szükség, a CD-s verzió is tökéletes megoldás :-)
A Szovjetúnió termékei közül az egyik, amire nosztalgiával gondolok, az olcsó öntöttvas lábos. Ha ma keresel horror árban juthatsz csak hozzá. Én még a legelfogadhatóbbnak az IKEA árait találtam. Ha öntöttvas lábosokat, serpenyőket keresel, szerintem érdemes ott is megnézned.
Szerinted hogyan készülnek a szakácskönyvek? A könyv írója elkészítette mind a 2310 -féle ételt ami a könyvében szerepel? Fenéket. Összeollózta. Mint a szánalmas Mo.-i "celebek", akik szakácskönyvet jelentetnek meg. Asszem ezeket lehet "megélhetési szakácskönyv-íróknak" nevezni. Ezért vakarózom egy olyanon, ahová valaki beírhatja az általa ELKÉSZÍTETT étel receptjét, fotókkal, tanácsokkal (pl: halászlé erőspaprikával történő megszórása után alapos kézmosás nélkül ne pisiljünk :-)). Persze lehetne kommentelni/kiegészíteni. Sajna moderációnak is lennie kellene egy minimálisnak, ismerve a néha előtörő érzelmeket.
csak oda kell figyelni, hogy a jogokat at ne add valakinek. itt az indexen nem konnyu. ezert jobb egy blog. aztan egyszercsak viszontlatod egy szep kiadasu konvben a teljes receptgyujtemenyt mas neve alatt, esmeg tenni sem tudsz semmit.
Éppen gondolkodom egy ilyen topikban, de zöldséges témában (nem csak vegáknak!).
Úgy gondoltam, hogy a "topiknyitóban kikötném, hogy oda csak receptek, ötletek kerüljenek. A segítségkérésre (csevegésre) megfelelő a Konyhatrükkök és a Mit főztök... és egyéb oldalak.