Keresés

Részletes keresés

Tomsza74 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99843

Szia!

Én mértem 4,8-as ph is.

Előzmény: Firga73 (99783)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99842

Akkor harmadszor is leírom, mert nem olvastad el rendesen. :))

A WATT AMI 1500!!! Egyszer sem írtam hogy a fordulat. Azt irtam, nem tudom mennyi a fordulata, csak hogy 1500wattos. Spéci kés van rajta, és a 200L szilvából percek alatt lekvár van. 

Előzmény: szilvakukc (99841)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99841

Azon nem gondolkoztál, hogy rajtad, meg a haverodon kívül senkinek sem jön be az alacsony fordulat? Több lesz az valszeg, mint 1500. Nekem 1300w-os, és 3000-et forog. De, ha lehabarcskeverőzném, biztos megsértődne. Az fúrógép! Van 3000w-os Hiltim is. Na, az aztán bivaly. Ha vasat fog a betonban, majdhogy megforgat engem is. De pépesíteni? Hát, arra nem alkalmas.

Előzmény: gabor0036 (99829)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99840

Én ma ezt rendeltem meg miután beszéltem a gyártó magyar javító szervizével, cseh ország a gyártó egyébként.:

 

http://www.webmail.szerszamvilag.hu/termekek/utvefurogep-1100w-femhazas-kulcsos-tokmany-max-13mm-0-2900-fordperc-papir-doboz-24-kg/2077

nebamun Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99839

Azt hiszem nekem is van ilyenem, SDS tokmányos ütvefúró, de lehet rá sima tokmányt is tenni, 900W és max. 1200-as fordulat ha jól emlékszem.

Előzmény: snapszmester (99837)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99838

Ezt mondom én is. Ezen is spéci házi fej van, nincs ellenfél. 

Előzmény: Firga73 (99834)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99837

A fordulat és a teljesítmenye. Utánna a keveroszar formája ami fontos. Hogy lenne mindegy? A paramétereit írd le né a típust.

Előzmény: Firga73 (99834)
obsitos3 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99836

Ugyan nem engem kérdeztél,de a rézcsövet megfelelő idommal közel azonos átmérőre hozod,és megfelelő méretű szilikoncsővel toldod.

 

Előzmény: dredly (99835)
dredly Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99835

Szia,

 

A réz páracső és az üveg hűtőspirál csatlakozását hogyan oldottad meg? Mivel és hogyan tömítetted, hogy ne fújjon ki?

 

Köszi

 

Dredly

Előzmény: golyós (94397)
Firga73 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99834

Szerintem a ford. mindegy , csak az idő és a keverőszár nem mindegy !!  Én Bosch DFR 2-26  használok és szétveri még az almát is!!!

Előzmény: gabor0036 (99829)
csenksz Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99833

Sziasztok!

 

Mivel napok óta megint téma ki hogyan fokolja a kifolyó páleszt leírom, én hogy csinálom.

 

Előveszem a jó kis optikai fagyálló mérőt és a rendes fokolót. Amikor el kezd csöpögni, egy csepp páleszt a fokolóra és máris látom mennyire erősen indul meg (ez általában 19-21 érték között mozog). A főzés során folyamatosan figyelem és amikor eléri a 15-öt onnantól kezdve cseppenként kóstolom és természetesen külön gyűjtöm. 0,5-1-1,5 literenként külön gyűjtve a főzés végén döntöm el melyiket teszem vissza a pálinkába. Persze illat és íz vizsgálat után.

 

 A 15-ös szintnél kb 50 fokos pálinka folyik a főzőből.

 

Természetesen a számok az én főzőmre vonatkozik ezek az értékek nem biztos h mindenkinél jók.

sogi01 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99832

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (99804)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99831

Ez nem hit kérdése. A berendezést fotózd le. 

 

Előzmény: gabor0036 (99829)
lezli56 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99830

Mindenkinek köszönöm a választ. 

Előzmény: nebamun (99811)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99829

Na most akkor ezek szerint én vagyok a vak meg a hülye. :)) Csak tudom mit csinálok. Az ideit majd felveszem neked megígérem. A fordulatot nem tudom mennyi, csak azt hogy 1500w. Minden évben azzal csinálok lejvárt belőle a 200-as hordóban, és hidd el nem csak ide-oda lökdösi... :)

Előzmény: szilvakukc (99828)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99828

Azért marha érdekes, a fordulatról még mindig nem írtál semmit! De, nem baj, ezt páran tudjuk is. Marha kevés, hidd el, arra jó, hogy udvariasan félretolja a gyümölcsöt. Nem véletlen, amit Snapszmester mond, hogy 2700-3000 a minimum, amivel dolgozni tudsz. A többi, csak vetítés, van tapasztalatunk, hidd el.

Előzmény: gabor0036 (99819)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99827

      Ha kiteszed a konyha asztalra és a családod örömmel csemegézi akkor nyugodt szívvel főzheted. Ellenkező esetben kierjesztve kitűnő etető anyag, pontyozni.

 

Majd figyeld meg hogy úszkál a tetején a csonti.

 

Habár nekem a körte cefrébe áztatott kukorica nyerőbb amurozni.

Előzmény: lezli56 (99810)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99826
Előzmény: gabor0036 (99824)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99825

csak ott a bökkenő, hogy mekkora mennyiséget fokolsz meg?

Ez a mennyiség mekkora "tartományból" jött össze?

És még folytathatnám...

Az a baj, hogy otthon mondjuk 5-6 cseppnyi mennyiséget nem tudsz fokolni.

Előzmény: Babar66 (99820)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99824

Köszi az infót, mindjárt rákeresek. 

Előzmény: bezzeg Jani (99802)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99823

Írtam nekik, kivancsi vagyok én is mennyi az annyi de van egy érzésem hogy nem 10pengő. 

Előzmény: Babar66 (99820)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99822

Na ja csak ez most olyan volt, hogy van egy jo Lada a garázsban amit hasznalok x ideje aztán látatlanban mondjak hogy az egy kis trabant. :))

Előzmény: Babar66 (99821)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99821

A hangsúly a pépesítésen van, hogy minél inkább lekvár állagú legyen a cefre. Aztán, hogy ki mivel éri el, az már egyéni szocprobléma (szerintem...)     :)

Előzmény: gabor0036 (99819)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99820

Ez nagyon profi! Az árát nem láttam, de én nem gondolkodnék sokat. (Csak egyszer kell megvenni...)

A 0-tól 100 fokig mérő 0,1 pontosságú, szerintem az a legideálisabb. Aztán, ha egyszer csinálsz egy táblázatot, (0,1 fok beosztással) hogy hány celsius foknál hány %-os a kifolyó nedűd, akkor idővel sok mindenre tudsz majd következtetni a hőmérsékletből.

Üdv!

Előzmény: gabor0036 (99801)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99819

ez watt nem a fordulat. De lényegtelen, én tudom mivel csináltam eddig és tökéletesen lekvárt csinált eddig is a 200-as hordóban. :)

Előzmény: snapszmester (99818)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99818

Ami még mindig fele a szükségesnek.

Előzmény: gabor0036 (99817)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99817

Nem, hanem arra az 1500-ra ami neki is van. 

Előzmény: szilvakukc (99808)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99816

Fontos is, de meghatározni az értékét? 

Függ a páracső hosszától, vastagságától, hűtésétől a fűtés teljesítményétől stb.

A hűtés erősíti a vékony cső gyengíti a hatást. Ki kell tapasztalni.

Előzmény: bezzeg Jani (99805)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99815

...nálam a sok eső miatt, a koraiból alig tudtunk számottevő mennyiséget szedni...a későbbi azonban jónak ígérkezik...

Előzmény: hevezoli64 (99814)
hevezoli64 Creative Commons License 2014.06.04 0 0 99814

Elképzeltem szilvakukc fórumtársat egy standon, a medencében úszkálni...)

 

Félretéve a tréfát, az év jól indul, mintegy 30 liter szomolyai cseresznye cefrét sikerült készítenem (+1kg napfény), gí a nyárra lesz friss pálesz.

A többi cseresznyém is szép, a gyümölcs eladások után lehet még egy újabb adag.

Szilva szépen mutatkozik, alma, körte nem lesz cefréznivaló.

Üdv.

Előzmény: rézműves1 (99813)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!