Keresés

Részletes keresés

körte51 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99866

Igen szépen elkezd futni és kellemes élesztő illata van! Ellenkező esetben dobd ki!

Előzmény: Norbi... (99864)
körte51 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99865

Az élesztős zacskón van egy használati utasítás ! Minden le van írva! Lehet jobban jársz ha kikukázod! Elvileg felbontás után fel kellene használni! Egy élesztő nagyon büdös ,ha megromlik! Ez a fajélesztő ki van szárítva ,ha nem kap nedvességet évekig bírja! Nem egy költséges valami! Most cefrézek egy kis cseresznyét az asszony sütőélesztőjét használtam!

Előzmény: Norbi... (99864)
Norbi... Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99864

Hogy érted, hogy szépen felfut meleg víztől? Öntsek egy pohárba meleg vizet meg ezt az élesztőt és ki kéne futni?

Előzmény: körte51 (99860)
Davidds Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99863

Üdv

Azt kérdezném, hogy nem probléma penészesedés ellen 50kg cefréhez átlagosan 1-1,5g borként adagolni?

Eddig még működött a dolog, bár még az eper finomítása hátra van de a cefre szép, és jó illatú volt.

snapszmester Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99862

A kolléga nem kér véleményt. Így készíti és kész. Főleg ha ő issza.

Előzmény: crosspisti (99859)
körte51 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99861

Így nem biztos ,hogy merném csinálni ! Az utópárlatban koncentráltan vannak a rossz ízek ,ha felhígítom a lefőzött középpérlattal kevésbé érezhető, nehezebb  a határt megállapítani! Az biztos ,hogy az utópárlatos pálinka az hibás és ez azon a szűk határon múlik! Én persze csak az otthoni főzömről beszélek ,de úgy képzelem a kisüsti módszer nagyban sem más!

Előzmény: bezzeg Jani (99847)
körte51 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99860

Ha szépen felfut a meleg víztől , én biztos merném használni!

Előzmény: Norbi... (99852)
crosspisti Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99859

Aki szereti a savanyú pálinkát az csinálja úgy ahogy bezzeg Jani.

Előzmény: foxrudi (99851)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99858

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (99845)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 99857

...pályinkás jó reggelt...

 

...én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ezt a rengeteg májusi "aranyat" hol lehet beváltani, mert elraktam egy pár hordóval...talán a Klapkánál???:):):)...

Előzmény: In Lak'ech (99854)
golyós Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99856

Hát ide a wördös rajz nem jött át, de ha dobsz egy mailt akkor oda beszúrom.

üdv.g.

golyós Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99855

Bocs, de nem voltam gépközelben, valahogy így néz ki.

 

 

 

 

régebben én is használtam parafadugót de azt mindig fel kellett bandázsolni teflonszalaggal, mert zsugorodott.

üdv.g. 

 SHAPE  * MERGEFORMAT  SHAPE  * MERGEFORMAT
Előzmény: dredly (99835)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99854

Ismét itthon. A birtokon töltött két hét mérlege: kb. 80 kb. szürke szőrösre penészesedett földieper (majdnem sírtam), valamint teljesen üres, gyümölcsmentes fák. Az Yvett, vagy ki a tököm megtette a hatását  a soha nem látott mennyiségű esővel. Röhej, de a kökénybokrok is üresek. Idén hurkából kell pálinkát főzzek. :-(

rézműves1 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99853

...ha csak egy sárgaréz fittinget szeretnél beépíteni a vörösréz páracsőnek, nyugodtan tedd be, semmi bajod nem lesz tőle...egy ilyen kis cuccból nagyon elenyésző mennyiségű

ártalmas anyag jön ki...az egész üstöt már nem lenne jó:):):)...

Előzmény: nornberg (99850)
Norbi... Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99852

Helló

 

Tavaly szeptembertől áll a hűtüben egy felbontott fajélesztő, felhasználható még?

foxrudi Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99851

  "

 Az alszesz finomításakor csak az előpárlatot veszem el.

A valódi szeszfokot a gyümölcs jellegéhez képest, pedig részben az utópárlattal állítom be az aroma rögzítés miatt.

Főzés közben én az össze kevert pálinkát kóstolgatom. És nem a kifolyó utópárlatot. "

 

   Érdekes módszer,én pont így nem csinálnám soha!Persze ahány ház, annyi szokás,nem vagyunk egyformák.

Előzmény: bezzeg Jani (99847)
nornberg Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99850

sziasztok,lenne egy kérdésem,vásároltam egy rozsdamentes kuktát,a tetejéhez kéne rögzíteni a páracsövet,de lehet e ehhez használni sárgaréz idomot?valahol olvastam hogy a sárgarézből kioldodhatnak  mérgező anyagok,  

zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99849

köszönöm a bőséges választ, áttanulmányozom!

Előzmény: bezzeg Jani (99847)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99848

Szerintem, hogy melyik főzdés mikor vágja el az berendezés függő. Felénk is változóan vágnak, a leg exrtémebb helyen a cefrét 10-13V%-nál és az alszeszt addig facsarják míg elnem éri a főzető kívánsága szerinti valódi szeszfokot, álltalában ez 48-52 V% ig változik. Legtöbben 48-50 -re kérik, hogy legyen íze.

Ez a rendszer ful réz van egy 600-as és egy 350-es kölönálló  rendszer. A 350-es rendszeren van a 8 fm-es 2"-os páracső, ez volt a kedvencem 20 évig.

Elég népszerü hely, annak ellenére,hogy az akácfát a bérfőzetőknek kell fölhasogatni betalicskázni az üstök mellé.

Agusztus 20 után kezdenek Január-Februárig, munkapokon 0-24 ben váltott műszaban,hétvégén a maffiózó csókosoknak főznek.

 

Találtam egy grafikont, ha 10-nél vágják a cefrét már elhanyagolható az alkohol tartalom.

 

 

https://drive.google.com/file/d/0B_B4QxK-yoPZZ0VMWnQwSC1WV0U/edit?usp=sharing

Előzmény: körte51 (99757)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99847

 1 )  A tisztulási hányados a mellékalkotórész elgőzölési hányadosa és az alkohol elgőzölési hányadosa.

 

 2 )  Az egyes mellékalkotó részek elgőzölési hányadosát  az alkohol elgőzölési hányadosára vonatkoztatva nyerjük.

 

 3 ) Az alkohol-víz elegy lepárlásakor pl. a folyadék- alkohol koncentrációja 10 (tömeg %)- os  akkor a forráspont  91.45 C-fok  a gőz alkoholkoncentrációja               52 (tömeg %)-os  az elgőzölési hányados  5,2

 

 4 )Az utópárlat jelentéktelen mennyiségű kozmaolajat  tartalmaz!

 

Az illó savak közül a hangyasav, ecetsav az előpárlattal  csak rézben távolítható el ,a kellemetlen szagú zsírsavak utópárlati jellegűek tehát  a középpárlattól elválasztható.

 

Én a cefrét  10-15 fokig főzöm.

 Az alszesz finomításakor csak az előpárlatot veszem el.

A valódi szeszfokot a gyümölcs jellegéhez képest, pedig részben az utópárlattal állítom be az aroma rögzítés miatt.

Főzés közben én az össze kevert pálinkát kóstolgatom. És nem a kifolyó utópárlatot.

 

A főzőmön viszonylag nagy deflegmátorok  vannak 1,5m2 felületü és vízhűtéses,  az alszeszt  nem hígítom vissza és nem fölözöm le.

Előzmény: zsuzska60 (99806)
dredly Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99846

Köszi, de ez az út sajnos nem járható, ugyanis nincs rá hely. Időközben egy méretre készített szilikon O-gyűrűvel megoldottam a feladatot, csak érdekelt volna, hogy a kolléga hogyan csinálta, mert a képeken pont ez nem látszik.

(A rézcső közvetlenül a hajlat után belenyúlik az üveg spirál szájába, és emiatt nálam csak olyan megoldás jöhetett szóba, amikor valamilyen kettő közé szoruló tömítés zárja el a gőz útját. Eredetileg egy megfúrt parafa dugó volt ott, de az idő és a nedvesség hatására elmállott...)

Előzmény: obsitos3 (99836)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 99845

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (99832)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99844

Szerintem Ő is kevesellte a 4,3-at ...

Előzmény: Tomsza74 (99843)
Tomsza74 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99843

Szia!

Én mértem 4,8-as ph is.

Előzmény: Firga73 (99783)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99842

Akkor harmadszor is leírom, mert nem olvastad el rendesen. :))

A WATT AMI 1500!!! Egyszer sem írtam hogy a fordulat. Azt irtam, nem tudom mennyi a fordulata, csak hogy 1500wattos. Spéci kés van rajta, és a 200L szilvából percek alatt lekvár van. 

Előzmény: szilvakukc (99841)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99841

Azon nem gondolkoztál, hogy rajtad, meg a haverodon kívül senkinek sem jön be az alacsony fordulat? Több lesz az valszeg, mint 1500. Nekem 1300w-os, és 3000-et forog. De, ha lehabarcskeverőzném, biztos megsértődne. Az fúrógép! Van 3000w-os Hiltim is. Na, az aztán bivaly. Ha vasat fog a betonban, majdhogy megforgat engem is. De pépesíteni? Hát, arra nem alkalmas.

Előzmény: gabor0036 (99829)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99840

Én ma ezt rendeltem meg miután beszéltem a gyártó magyar javító szervizével, cseh ország a gyártó egyébként.:

 

http://www.webmail.szerszamvilag.hu/termekek/utvefurogep-1100w-femhazas-kulcsos-tokmany-max-13mm-0-2900-fordperc-papir-doboz-24-kg/2077

nebamun Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99839

Azt hiszem nekem is van ilyenem, SDS tokmányos ütvefúró, de lehet rá sima tokmányt is tenni, 900W és max. 1200-as fordulat ha jól emlékszem.

Előzmény: snapszmester (99837)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99838

Ezt mondom én is. Ezen is spéci házi fej van, nincs ellenfél. 

Előzmény: Firga73 (99834)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.05 0 0 99837

A fordulat és a teljesítmenye. Utánna a keveroszar formája ami fontos. Hogy lenne mindegy? A paramétereit írd le né a típust.

Előzmény: Firga73 (99834)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!