Keresés

Részletes keresés

Südve Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2603

Hajnalka, azért érdekel mindenkit "csak" az, hogy mit tud csinálni a gyerek, mert a mozgásfejlődés húzza magával az értelmi fejlődést, illetve ha a mozgásfejlődés elmarad / lassul, az az esetek nagy részében az értelmi fejlődés elmaradását is magával hozza.

Az is nagy kérdés, hogy mennyire lát a kislányod, hiszen ha nem, vagy nem jól, akkor nagyon nehéz őt mozgásra motiválni. Mert mit csinál egy "normál" egy éves? Meglát valami érdekeset, és odamegy (mászik, vagy lépeget, most ez mindegy), megnézi, megfogja, esetleg a szájába veszi, egy szóval megtapasztalja, és így tanul, fejlődik az értelme. A mieink, akik nem mozognak, vagy nem úgy, egy csomó minden tapasztalásból kimaradnak / kimaradhatnak.

 

Korai fejlesztés nemcsak Pesten van, nem tudom, merre laktok, de minimum a megyeszékhelyeken, nagyobb városokban vannak ilyen központok. Védőnőnek, gyerekorvosnak elvileg tudnia kellene róla, hogy hol, gyakorlatilag valószínűleg neked kell rákeresni.

Előzmény: Hajnalka31 (2601)
Hajnalka31 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2602

Szóval,hogy mit tud csinálni,csak kimaradt :-)

Korai fejlesztőben még nem voltunk,az csak pesten van?oda mikor érdemes elvinni? Az a baj,hogy Pest azért nem itt van a szomszédban :-(( Gondolom oda meg nincs utiköltség!

Előzmény: Hajnalka31 (2601)
Hajnalka31 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2601

Ezzel kapcsolatban senki nem mond semmit :-((( a neurológus is mindig csak azt nézi,hogy mit csinálni! a gyerekorvos meg azt,hogy ezt a neurológustól kérdezzem :-(

Ajánlottak egy magán neurológust,szerintetek érdemes lenne elvinnem? Kell,hogy legyen egy magán orvosunk?

Előzmény: Törölt nick (2600)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.17 0 0 2600

Én az értelmére azért nem írtam, mert nálunk az csak megcsúszott, de rendben van, nincs tapasztalatom. Viszont pár hónapos korától egyértelmű volt, hogy érdeklődik. Látszott a tekintetén, nyúlt a tárgyak után. Már nem is emlékszem, de a lényeg: látszott rajta.

Meg vagyok döbbenve, hogy ennyire bizonytalanban hagynak téged. Bennünket a neurológus - akkor még jártunk, azóta "kitett", mert nincs ilyen baj -, és a kora utógondozóban a főorvos mindig tájékoztatott részletesen, hogy hol tartunk, hogy hol tart ilyenkor egy egészséges gyerek, hogy ő mit várt volna ennyi idős korára a lányomtól, nyugtattak, vagy épp elmondták a tutit, a zord igazságot, és küldtek tovább vizsgálatokra, ha szükséges volt. Nekünk ugye sok nem volt, mivel csak ortopédiai gondok vannak. 

Neked ezeket nem mondják el? Vagy emellett vagy bizonytalan a félelem miatt?

Előzmény: Hajnalka31 (2599)
Hajnalka31 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 2599

Szia!

Köszi a választ,és a bíztatást,meg a többieknek is kösz :-))

Szóval akkor ti is hasonló helyzetben voltatok? Akkor esetleg,ha majd lesz időd írnál pár dolgot,hogy mégis mikor-mit csinált egyedül? Persze csak ha emlékszel :-) Szóval akkor ne várjak sokat tőle,és legyek tülremes?? Olyan nehéz :-( Már egy éves,más ilyenkor már majdnem szalad,mi meg semmi :-( Olyan nehéz elfogadni ezt :-(((

És te mivel tudtál a lánykádnak segíteni? Dévény,TSMT-n kívül? Vagyis mivel tudnám még segíteni szegénykémet,hogy beinduljon neki végre valami??

Gondolom híznia is kéne végre,ahhoz,hogy legyen ereje mozogni!! Nem??

Na az etetéssel amúgy most ott tartunk,hogy megy cumiból minden,és holnap fogok menni a gyógyszertárba az Infatrini-ért! Az majd segít egy kicsit megdobni a súlyát??

 

Az értelmére még mindig nem írtatok,pedig az érdekelne nagyon,hogy azt honnan tudom,hogy rendben van? :-((

 

Gyöngyös: te honnan tudtad? vagy ki tudná ezt nekem megmondani,hogy értelmileg milyen szinten van?

 

És te melyik jó szemészre találtál,ha nem titok :-) ??? Mi a Dr.Pálfia Kornéliához megyünk,Őt ajánlották,hogy nagyon tuti szemész :-) Jó drága is :-(( Remélem megéri a pénzét :D

 

Na most megyek,mert álmos vagyok :-)

Szép álmokat mindenkinek :-)

Előzmény: Gyöngyös75 (2596)
Südve Creative Commons License 2011.08.16 0 0 2598

Sárára is mindig azt mondják, hogy sokkal többet tudna, mint amennyit akar. Ha valamit nem ér el, akkor nekiáll hisztizni... (bár mostanában van némi pozitív változás, hogy hajlandó egy kicsit kepeszteni a kinézett akármiért...)

Előzmény: Törölt nick (2597)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.16 0 0 2597

Bocsánat, mostanában én is el vagyok havazva, de azért leírom én is, hogy szerencsés vagy: AKAR!!!! Az én lányomnak esze ágában sincs mozogni, meg is látszik. Pedig okos. És ezért nagyon jó neki. Közölte, hogy neki jó, hogy visszük mindenhova, hogy viszi az óvónéni. Ráadásul szerintem tetszik neki, hogy a babakocsi miatt is tolonganak körülötte a gyerekek, a tologatható szék miatt is... Ő a "menő"... Ez tetszik neki:(

Szóval örülj: AKAR, és ez sokat számít!!!

Előzmény: Hajnalka31 (2595)
Gyöngyös75 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 2596

Kedves Hajnalka!

 

Bocsánat, hogy most csak gyorsan pár gondolatot írok Neked ami így eszembe jutott, mert sietnem kell.

Az én lányom se sokat fejlődött egy éves koráig. Már sokszor leírtam, hogy őrá csak azért nem mondták, hogy a legsúlyosabb kategória mozgásilag, mert nem akarták leírni. Azt mondták mondjuk azt, hogy a középsúlyos felső kategóriája. Most 6,5 éves, és épp ma sikerült neki először egy kézzel is mennie bottal. Hogy hogy jutottunk el idáig? Az én lányom is mindig azt csinálta, amit Te is leírtál, hogy menne, csinálná, mozdulna, de nem tud. Nem tud, DE AKAR!!! És ez a lényeg! Emlékszem, hogy amikor először sikerült neki átfordulni, utána majdnem megörült úgy hisztizett amikor nem sikerült. És addig addig próbálkozott, amíg megint össze nem jött. Ne sajnáld, örülj neki, hogy akar, mert később ez lesz a leghasznosabb tőkétek!!!! Egyik kezéből a másikba meg talán azért nem teszi még a játékot, mert nem tudja még összekordinálni a két kezét. Ez nagyon komoly munka nekik. Az én lányomnak se volt egyszerű ezt megtanulni, hogy együtt is lehet használni a két kezét. Ahhoz sajnos egy ilyen fokú izomfeszesség esetén hozzá kell szokni, hogy az eredmények nagyon lassan jönnek, de egyszer jönnek, és akkor nagyon-nagyon tudunk neki örülni!!! Az én lányom is szemüveges, neki a bal szeme -6 a jobb +1 dipotriás. Neki ráadásul még nagyon különböző is a kettő, és a minuszos szemén 80%-os a látásélesség, ami miatt nincs tökéletes térlátása. Őnála például emiatt volt, hogy rendszeresen mellé nyúlt mindennek. Aztán mi is eljutottunk vele egy nagyon jó szemorvos doktor nénihez, és a jól sikerült szemüveg segített megszüntetni ezt a problémát. 

Szóval hidd el menni fog minden, csak sajnos meg kell tanulni türelmesnek lenni, mert mindenhez idő és néha bizony sok idő kell! 

Előzmény: Hajnalka31 (2595)
Hajnalka31 Creative Commons License 2011.08.14 0 0 2595

Szia bezs!

Köszi,hogy írtál :-)

 

Szeptember 8.-án megyünk Pestre egy nagyon jó szemészhez,akit a tornászunk ajánlott!! Már nagyon várom,hogy mit mond!! Remélem ad végre egy jó szemüveget!!

Az a helyzet,hogy ha a kezébe adom a játékot,akkor is csak annyi,hogy a szájába veszi!! Nem nézegeti,hogy mi az :-(( egyik a másikba se teszi!!

Olvastam egy másik forumon,hogy nekik minden ilyen dolog majd 1 éves koruk után jön! Nagyon remélem,hogy így van !! annyira szeretném már,hogy tudjon játszani,mert akkor jobban el lenne,így meg most egész nap csak az ölemben van,mert hama megunja magát,ha leteszem a járókába! Meg szegény annyira menne,mozogna,de nem tud :-(( úgy sajnálom!!

 

Most mennem kell!

Előzmény: Törölt nick (2594)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.14 0 0 2594

Szia!

Szerintem majdnem mindegyikünk sokat jár erre, csak várjuk a témát:)

Hát, nem értek hozzá, mert nálunk csak mozgásszervi gond van, de ahogy leírtad, én elvinném megnézetni a szemét. Ha odaadod a játékot, már érdekli? Addig nem? Tényleg olyan, mintha a szemével gond lenne.

A lányom is le volt kicsit maradva értelmileg (kívülállóként úgy tűnhet a mozgás hiánya, és gyengébb beszéd miatt, hogy most is), szerintem 3 éves kora után lódult meg, hogy behozza a társait. Lassabban fejlődnek, hiszen nem éri őket annyi spontán inger, mint az egészséges gyermeket jövés-menés közben. Nekem pl. furcsa volt néhány dolog megtanítása. Előtte a fiamnak tanítottam, gond nélkül. Timi ugyanúgy nem értette. Mire rájöttünk a fejlesztővel, hogy neki pár lépéssel előbbről kell magyarázni a témát, hiszen ő nem tanulta meg ezt mászás közben, mint az egészséges testvére - már nem emlékszem konkrétan, de több dolognál is így volt. 

Másik dévényes: próbáld ki, de arra készülj fel, hogy a legtöbbször lehordják a másik munkáját, hisz mindenki azt akarja, hogy oda vidd a gyermekedet, ott hagyd a pénzedet. Szerintem. Bár én nem nagyon váltogatod szakembereket. Egyedül a gyógytornászunk a 3. öt év alatt.

Előzmény: Hajnalka31 (2593)
Hajnalka31 Creative Commons License 2011.08.14 0 0 2593

Sziasztok!

 

Ne haragudjatok,hogy csak ritkán jövök,de hát ez a nyár ugye :-) Igaz már se nagyon jön,gondolom ezért leginkább!! Már alig várom,hogy elkezdődjön az iskola :-)

 

De tulajdonképpen azért jöttem most,hogy kérjek egy kis tanácsot,vagyis inkább valami tapasztalatot :-)

Arról még nem beszéltünk,hogy az értelemmel mi a helyzet! Egy kicsit már kezdek aggódni

 :-( Vagyis nem tudom,hogy aggódnom kéne e! Erre szeretnék választ,ha tudtok segíteni!

Mégis,hogyan tudom meg,vagy honnét láthatom,hogy az értelmével mi a helyzet?

Néha olyan értelmesnek tűnik,de néha meg csak néz ki a fejéből bambán :-( Aranyosan mosolyog nekünk,tényleg zabálni való :D

Az MR-ből kiderülhet valami ezzel kapcsolatban?

 

A hízással most az van,hogy említettem a neurológusnak a speckós tápit,és azt mondta oké,de előbb vettek vért,megnézik nincs e valami felszívódási gond,meg most az van,hogy cumisüvegből adok neki mindent,hogy legalább valami mennyen a kis pocakjába!! aztán majd meglátjuk!

 

A szeme miatt aggódom a leginkább,mert ugye ha nem lát,az sokmindenre kihat,gondolom az értelmére is :-( És szerintem nem igen sokat láthat szegénykém :-((( Ezt azért gondolom,mert nem igen érdekli semmi a környezetében,ha ott ül előttünk a kutyánk,vagy mászkál,nem nézi meg :-(( Tárgyakért se gyúl tudatosan,csak ha matatás közben a kezébe akad,akkor megmarkolja,ha tudja :-(( Gondolom mondjuk ez a mozgással is kapcsolatban lehet!!

Tényleg,szerintetek olyan lehet,hogy a dévényesünk nem jól csinálja ??? Két hét múlva elviszem egy másikhoz,hogy nézze meg az is,meg kiváncsi vagyok,Ő mit csinál vele ,hogy tudjak hasonlítani!! Mert rohadtul nem örülnék,ha heti kétszer potyára hordanám :-((

Igaz sokat lazult,meg minden,de valahogy nem akar beindulni semilyen mozgás egyedül,mármint egyedül semmit nem csinál :-((( ha leteszem hasra és alányúlva megemelem,akkor megy mint a golyó :-)) olyan ügyin teszi a kezeit meg a lábát is húzza vonja,de ha leteszem akkor már nem :-(( lépgedni is olyan édesen lépeget,emeli a lábát és szabályosan sétál,zabálni való :D ebből azért gondolom lehet még valami,ugye?? :-)

 

Jaj,de sok lettem,most mennem kell,ne haragudjatok,ha most nem reagálok senkinek,majd visszaolvasok ígérem :-)

 

Ha erre jár valaki,légyszi írjatok valamit,előre is köszi!!

 

További szép nyarat mindenkinek :-)

Gyöngyös75 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2592

Jut eszembe: sajka betét. Nekünk is volt. Tapasztalat: a használata után még annyira sem érezte a talpát mint korábban. Helgánál most is gond, hogy a jobb lábán ha a talpán végighúzod a körmödet, amit azért elég rendesen lehet érezni, sajnos még mindig nem mindenhol érzi. Ezért van az, hogy bár ő teljes gőzzel koncentrál, hogy legyetegye a sarkát és rendesen álljon a talpán, és ő úgy gondolja, hogy ezt meg is csinálta, mégsincs így, mert nincs mindenhonnan visszajelzés az agya felé, hogy igen, itt tényleg lent van a földön! Csak gondolja, de valójában nem érzi. Ha mezítláb próbálkozunk, akkor erősebb az érzékelése, így már egész jól le tudja tenni a talpát, és alig dönti be a bokáját. De amint rajta van a cipő, ami már nem nyomja olyan erősen, nem stimulálja úgy a talpát mint a kemény padló, sokkal rosszabb hatásfokkal jár. Helgának agytörzsi agyvérzése volt, és én azért a Dévényre esküszöm minden áron, és ez a módszer volt és maradt a fő csapásirány, mert nála pont az volt a lényeg, hogy az idegpályák folyamatos stimulálásával beindítsák az adott mozdulatot, és hogy elinduljon az agyacskájában nem csak az érzés fogadása, de a visszajelzés is, különben magától nem tudta volna az adott mozgásformát produkálni. És ebben a fajta izom stimulálásban jelenleg szerintem a dévény a leghatékonyabb. Az ő izmait szó szerint mindenre úgy kellett megtanítani, millió ismétléssel és stimulálással. Persze próbáltunk mellette más módszert is, jártunk mi is konduktorhoz, Ayres terápiára, hagyományos gyógytornára, de ezek mind azért tudtak hatásosak lenni, mert izomzatilag a Dévény megalapozta. Csatlakozva az előttem szólókhóz én is ezért haragszom nagyon azért, hogy mindenki csak a saját módszerét tartja hatásosnak. Helga lányom abban az időszakban fejlődött a leggyorsabb ütemben, amikor egyszerre jártunk dévényezni és a konduktorhoz. A két módszer szuperul kiegészítette egymást. Pedig hát ugye ezen módszerek képviselői nem nagyon szívelik egymást. A mi esetünk szerencsére kivétel volt, mert a két terapeuta ismerte egymást, és mindeketten egyetértettek ezzel a kombinációval, mert ők is látták, hogy a lányom milyen rakéta sebességgel fejlődik így.  

 

Előzmény: gema07 (2590)
Gyöngyös75 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2591

Nem tudom, hogy a tornászotok fel tudja-e tenni, nekünk is a dévényes tornászunk csinálja, de azt tudom, hogy ő elvégzett egy külön tanfolyamot amin ezt tanították. 

Most nagyon szomorú vagyok, mert nemsokára elköltözik jó messzire, és nem tudom, hogy hol találok még egy ilyen jó szakembert. Csak abban bízom, hogy odafönt eddig sem hagytak magunkra, és mindig megküldték nekünk azt a szakembert, akire éppen szükségünk volt, így remélem ez most sem lesz másként. Semmiképp nem akarom abbahagyni a Dévényt, főleg most, hogy már tényleg az önálló járás kapujában vagyunk. Szóval most igyekeztem nem sokkot kapni a hír hallatán, hanem próbálok bizakodni, hogy minden rendben lesz. :-)

 

A heti két yumeiho masszázs legalább karban tartja az izmait, amíg találok másik gyógytornászt. Egyébként ezt is nagyon tudom ajánlani!!

Mindkettőtöknek! :-) Engem is nagyon jól karban tart, hogy bírjam ha emelni vagy cipelni kell, és a lányomnak is nagyon jót tesz.  

Na meg most a lovaglás is nagyon szuper! Érdekes módon a gyógytornásznál üvölt amikor előre kell neki hajolni és megfogni a fokáját, hogy feszül! Bezzeg a lovon ülve ha ugyanezt kérik tőle - igaz ülve, de mégis csak mozgó lóval alatta - szó nélkül megcsinálja, és még vigyorog is! A "zötyögős" lábmozgatást is utálja, de amikor üget a lóval és tulajdonképpen ugyanez történik, úgy vigyorog mint a vadalma! Ott szó nélkül kihúzza magát és a vállát is szépen hátrafelé mozdítja. Mert ott nem érzi kényszernek. :-)

 

Fűző téma: nekünk is felvetették az ötletet, de Pécsen a prof. közölte, hogy semmi szükség rá, mert a gerincferdülése nem valódi gerincferdülés, hanem annak a következménye, hogy a csípője el van tolódva, amit a jobb lábának túl feszes izmai tolnak felfelé.  Vagyis ez a ferdeség nincs "becsontosodva", nem konkrétan a gerincnek van baja, ezért nem kell korrigálni, ha a csípő helyzete normalizálódni fog az izmok lazulásával együtt, akkor ez is egyenesedni fog.

 

Előzmény: gema07 (2590)
gema07 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2590

Kössz Gyöngyös! Épp azelőtt találtam rá a neten, ahogy rápillantottam a válaszodra. Én kinezio taping tapasz-t kerestem és eléggé jó dolgokat írnak róla. Megvenni segédeszköz boltban lehet gondolom. De ki rakja fel? Szerintetek a dévényesünk tudná?

Kössz Südve a mailt, válaszoltam! :-)

Gyöngyös, a lányaink majdnem egyidősek, csak Era márciusi.

Előzmény: Gyöngyös75 (2589)
Gyöngyös75 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2589

Gema!

 

http://3nstex.hu/termekleiras  ilyen tapaszokat használ a tornászunk, és a leírásban benne van a technika lényege is. Szerintem nagyon jó, legalábbis Helgának sokat szokott használni. Persze nem rendszeresen szokta neki feltenni, hanem alkalmanként, de akkor 4-5 napig folyamatosan fenn van neki. 

 

 

 

 

Előzmény: gema07 (2584)
Mikolt Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2588

ne haragudj, teljesen megfeledkeztem rola, ahogy beleptem az ajton. kene telefonszamot cserelnunk...

Előzmény: Südve (2586)
Südve Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2587

Ettől a mentalitástól én a falnak rohanok. :-( Sajnos Tunyoginál is belefutottunk, a Petőben is mondták, hogy ne nagyon hangsúlyozzuk, hogy dévényezünk is... mostanra csak olyan gyógypedagógusok, gyógytornászok kezelik Sárát, akik nem fikázzák a másik módszerét, nyitottak a másra is, sokkal könnyebb így a munka.

Előzmény: 4Hópihe (2583)
Südve Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2586

Mikolt, nem jött a könyv, holnap viszont bizonytalan, hogy mikor leszünk itthon. :-(

 

Gema, neked írtam mailt. :-)

gema07 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2585

Nekünk sajka betétet javasolt az ortopéd doki és rengeteg tornát.

Az achillotomia után adta a betétet és minden cipőbe betehető. Pécsen méretre kapható, kb 1800 Ft.

A sin nekünk sem vált be és most egy pesti doki fűzőt is javasolt. Na azt aztán végképp nem fogom ráadni.

Az újakat én is üdvözlöm, itt biztos sok jó tanácsot fognak kapni.

Egyébkén az én lányomnak is homloklebenyi károsodása van és  mégis már jár egyebül pár lépést és beszél és kérdez,  és egyre okosodik és fejlődik.

Ő 2,5 évesen még csak kúszott féloldalasan, úgyhogy nem szabad feladni senkinek.

gema07 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2584

Sziasztok!

Bezs, ne mondjatok le a kirándulásokról. Mi most voltunk Erával Visegrádon, és az esztergomi bazilika kupolájában. Eri 21 kg. Fogtunk egy babahordozó kendőt és apuka felkötötte a hátára aztán irány a vár, meg a kupola. Most gondolkozom azon, hogy varrok egy podegit (ez is egyfajta babahordozó kendő), mert ezt nem olyan nehézkes felkötni, mint a kendőt.

Mi is voltunk extrém parkban. A bobozás, az állatsimogatás és a trambulin is jó volt, Eri élvezte.

Gyöngyös: érdekelne az a módszer, amit írtál. A tornász helyrerakta a lábát és tapasszal rögzítette. Erről még nem is hallottam. Írnál róla bővebben.

Egyébként mi is betétet kaptunk, Eri bokája is borzalmasan dől befelé...

Később folytatom.

Előzmény: Törölt nick (2561)
4Hópihe Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2583

pellengérre állitva igy kicsit tulzó-  a vizöntö korszakát éljük, amikor az ember felébredezik,hogy mennyi minden van benne amit aktivizálni lehet és használni is elötérbe került a mentális élet....

 a többivel mind egyetértek...

 a therápiák mind jó programok és és összevont alkalmazása hatékonyabb javulást idézhet elö.

 szerencsére a spéci fejlesztések intézményei kapkodnak a gyerekek után-és mindenki a maga intézményének therápiáját képviseli...

 

a minap egy lelkes friss uj gyógytornásszal beszéltem néhány mondatot... és beleszólt egy régebbi gyógytornás valszeg dévény rajongó és közölte vele,mhogy a pethös módszer ártalmas a gyerekemnek..én meg néztem rá tágranyilt pillákkal....

mondtam a program gyakorlatilag azonos,csak más a sorrend.. és az egyiket igyhivják a másikat ugy...- akkor kifordult az ajtón és szó nélkül ott hagyott....

Előzmény: Törölt nick (2582)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2582

Az ezocirkusz - ahogy írtad, találó! - engem is megőrjít, szinte divat lett, és sok esetben ezért kiábrándító.  Én magam reikizem tél óta. Mivel a lányomnak "csak" ortopéd problémája van, arra konkrétan nem jó. De torna előtt szárnyakat ad, látványosan!:), és a pelenka alá (ami remélhetőleg a múlté) azóta nem használtunk krémet, elég a kezem:)

Annak pedig nem szabad bedőlni, hogy ütik egymást a módszerek. Mi mindig jártunk mindegyikre, nem rontottak a hatékonyságon. Ők viszont így tudják lemérni, ha javulás van, hogy igazán az ő módszerük a tuti... Ahova lehet, el KELL vinni!

Előzmény: zsanamama (2565)
Südve Creative Commons License 2011.08.04 0 0 2581

Tökéletes. :-) Köszönöm előre is.

Előzmény: Mikolt (2580)
Mikolt Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2580

mondjal te. 10 es 12 kozott?

Előzmény: Südve (2577)
Südve Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2579

Kínálgatom, és valamennyit el is fogad kanálból, de minimális (mondjuk öt kanál). Ő viszonylag későn, 2,5 évesen kapta a peg-et, a tavalyi rengeteg kórház (sok hányás, az oitiban sokat szondázták is) teljesen elvette a kedvét az evéstől, egyszerűen be-sztrájkolt, fogyni kezdett... korábban is nagyon nehéz volt az etetés, tavaly novemberben végképp félresiklott a dolog sajnos. :-( A darabos kaját nem bírja, a pépest le tudja nyelni, csak nem akarja, szerintem teljes mértékben pszichés a probléma. Amióta így eszik, megkapja a kellő kalóriát és folyadékot (shunt!!) is, azóta sokkal jobban terhelhető, ügyesedik, kevesebbet beteg. Szóval egyrészt visszaléptünk az etetés módjában, másrész előre a fizikai erőnlétben.

 

(sudve kukac t-online pont hu a címem, én nagyon kíváncsi vagyok a munkahelyedre. :-))

Előzmény: 4Hópihe (2578)
4Hópihe Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2578

nem kell cserélni ha nincs vele probléma..

óóó szakszerüen látod el))

 mint gasztronom élvezet kinálgatod szájon keresztül, és a kalóriabevitel miatt szükséges a peg vagy egyáltalán nem etethetö  szájon át??

 

itt nem publikálnám.

Előzmény: Südve (2575)
Südve Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2577

10 után igen, reggel dévényezni megyünk. Be tudunk lőni valami kb. időpontot?

Előzmény: Mikolt (2576)
Mikolt Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2576

bocsanat, holnap otthon leszel azon a cimen, amit megadtal? atkuldenem a konyvet.

Előzmény: Südve (2575)
Südve Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2575

Nem tudom leereszteni / felfújni, ezt nem mutatták meg, és nem is mondták, hogy kéne. Nem volt gondunk vele eddig. Igen, van minimális savkifolyás, de hámosító krémmel rendben tartható. Egyébként reggel és este betadinos fülpiszkával végigtörlöm és igen, gézlapot teszek alá. Sára is piszkálja gyakran, ezt igyekszünk kiküszöbölni, amennyire lehet. Azt az egyet nem tudom, hogy ezt kell-e cserélni, ha amúgy nincs vele baj?

 

(Az publikus, hogy te hol dolgozol, melyik kórházban?)

Előzmény: 4Hópihe (2574)
4Hópihe Creative Commons License 2011.08.03 0 0 2574

igy már értem....

 a peg-gel nincs problémátok??? vagy tudod felfujni leereszteni? te is teszel az eszköz alá gézlapot?

 

azért kérdezem,mert nemrég volt nálunkegy fiucska, és a hasi légzésével folyton kitornázta magából ,idönként folyt mellette a gyomorsav amitöl kisebesedett akkor megtágult a nyilás -akkor azért repült ki a kölyköcskéböl,nehézkes volt rögziteni a kezével is folyton piszkálta,pozicionálni kelllett,hogy helyénmaradjon, és ne follyon ki a nyiláson a kaja

Előzmény: Südve (2572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!