55 liternyi cseresznye cefre készült ma . Blekkendekker 500 wattos fúrógépem volt ma (várom, hogy megjöjjön az 1100 wattos új ) és 50 literes hordóba 3 részletbe csapattam szét a gyümölcsöt persze felmelegedett a fúró ezért 15 perceket vártam a biztonság kedvéért a 3 menet között. kis tételbe ezzel is lehet dolgozni.
még valami, ha nem 3 vödörnyi anyag volt egy menet hanem csak kettő, akkor kevés a cuccba nem merül bele rendesen az átalakított Nabiti féle rettenetes és bizony fröcskölne olyankor.
Pont most végeztem ! 2 hétig forrt ! Találtam még egy szűk diszpisvödör virágot ,de már felénk nagyon kevés van ! Beáztattam az előszeszbe ,szépen bezöldült a virágportól. Most kóstoltam meg,hogy tudjak mondani valamit ! Nagyon finom ,rendkívül gazdag ,parfümös illat! Picit még van egy kis kesernyés íz ,de majd megnyugszik,kikerekedik! Ez valami álom lesz egy pár hét múlva! Te hogy állsz vele?
Most másztam le a cseresznyefáról ,gyönyörű ropogós cseresznyepálinkám is lesz!:-
...ha "jó helyről" jön az jó, de nekem ami nem megfelelő, ingyen sem kéne, de ha becserélik akkor oké...a 22-es lágy cső, nekünk nem igazán használható, főleg páracsőnek nem jó, mert szinte semmi tartása nincs...hűtőspirálnak is elég macerás, mert ezt már nem igen lehet üresen, berogyás mentesen tekergetni, csak feltöltéssel...
...egyébként is hűtőspirálnak a 15-ös rézcső bőven elég, még egy 100-as cuccnál is...
nálam a diópálinka alap az almapálinka. A leírt mennyiségeket ( a 3 litereshez számítva) 5 literes üvegbe teszem és a maradék helyet öntöm fel almapálesszel. fél évig rázogatom a végeredmény hasonlít az unikumhoz.
Üdv! Bevált diópálinka recepteket tudtok mondani? Egy kis szilva és szőlő pálinkát áldoznék az ügy érdekében. lLenne értelme előtte ezeket aktiv szenen átszűrni, hogy gyengébb izzel rendelkezzen az alap alkohol, amihez hozzárakom a diót?
A diót is jobb lenne később szedni esetleg, vagy ilyen szempontból csak az a lényeg, hogy a csonthéjasodás előtt legyen? Mert arra gondoltam, hogy ugye minél későbbi, annál jobban hasonlit valóban dióra.
...ne lágyból csináld a páracsövet, hanem félkeményből (az olcsóbb is) és vegyél hozzá 4-db 22-es KB-s könyököt...avval azután úgy állítod be, olyan szögben, ahogy akarod...szűkíteni BB-s szűkítőkkel tudod, ha már a 22-sel lefelé fordultál a hűtő felé, onnan már 22-18, majd 18-15 és így tovább...
...akkor azért volt a "főzdei" pálinkáknak sokszor olyan, "egyen pálinka" íze...vakon meg lehetett mondani, hogy az bérfőzdés, vagy sem...szerencsére azért nem minden főzdés követte ezt "jó" gyakorlatot...