Keresés

Részletes keresés

rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99926

...nem mindenki dolgozik olyan "szerencsés" helyen, mint egyesek...DD...ha boltban kell megvenni a 3-vagy pláne 4"-os saválló golyóscsapot (amihez még kell, két menetes fitting is), annak az árából két ilyen billentő is kijönne...meg aztán akkor a csapkimenetet is duplikálni kellene, nehogy beleégjen a cefre és az már egy "kicsit" macerás...DD...

Előzmény: gabor0036 (99922)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99925

...miért? a Te megoldásodnál talán vissza folyik a flegma a könyök után?...na ez is egy "komoly" érv...DD...akkor már legyen vastagabb a könyöke...egyébként is a két könyök között, nem olyan eget verő a különbség árban...különben is Mörfi óta tudjuk, hogy ami leeshet, az le is esik és ami eldőlhet, az el is dől...:):):)...ne becsüld le a "siető" otthonfőzőt...

Előzmény: Feriba51 (99923)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99924

...ügyes vagy, csak így tovább...látom azért van mindenféle "barkács" cuccod a munkához...az egyik CO, a másik AWI???...

Előzmény: Tintás Bánsz (99877)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99923

Az én javaslatom mellet meg az szól, hogy a tied esetében a kanyar után kicsapódott flegma már nem folyik vissza az üstbe.

Na, de ez is annyira komoly érv mint a Te vékony könyököd, jajjj, nehogy már elgörbüljön:-)))))))))))))))))

Jó nedűt!!!!!

 

 

Előzmény: rézműves1 (99915)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99922

Akkó 3-4" :D :D Vizezve azon már ki kell jönnie. 

Előzmény: rézműves1 (99920)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99921

Már megvan a szoknyának való anyag is!!

Csak először ezt akartam készre megcsinálni és utánna tovább haladni!!

 

Előzmény: rézműves1 (99917)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99920

...a törköly azon nem gyün ki:):):)...

Előzmény: gabor0036 (99919)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99919

Jo ez a billentő, de nem egyszerűbb lentre az oldalába egy 2" gömbcsap? 

Előzmény: rézműves1 (99917)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99918

...ha "teljes-köpenyes" akkor annak nem kell tágulási tartály, hiszen ott az oldalfalba tágul...

Előzmény: gabor0036 (99916)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99917

...ha trafóolajjal töltöd, akkor annak jó 10% a tágulása...számold vissza a fölső peremtől, hogy a két fal között, centinként hány liter olaj megy bele és kb. 3-literrel kevesebbet töltsél bele, mert jó ha egy kis levegőt is hagysz fölül...

 

...szuper lesz, de "szoknyát" is tegyél köré, mert úgy sokat spórolhatsz a gázzal...

...ha meg nem akarsz bajlódni a kimeregetéssel, csinálj neki egy ilyen billentőt is...

 

.........pont aláfér egy diszperzites vödör...

Előzmény: Tintás Bánsz (99912)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99916

Meg kellene nézni mennyi a használni kívánt olaj tágulása 120-140fokon, és annyival kevesebbet. De amúgy is lesz rajta tagulasi nem?

Előzmény: Tintás Bánsz (99912)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99915

..."Ezzel a páracső deflegmációs hatását növeled meg elég nagy mértékben. (igaz, hogy a javasolt megoldás is majdnem ezt csinálja)"...

 

...Ferikém, szerintem az igazság a "zárójeledben" van...lehet, hogyha tudnánk csinálni valamilyen mérést a két megoldás között, nem igazán lenne érzékelhető különbség... ...talán az enyém mellett az szól, hogy a páracső a főzőnek az a része, amit állandóan leveszünk, rakosgatunk és leeshet elgörbülhet, ha vékony...fönt a könyöknél azért nem mindegy, hogy 22-es vagy csak 15-ös... a végeredmény ugyanaz...DDD...

 

"

Mérlegelj és döntsd el, úgy is az lesz jó, ahogy Te csinálod:-)))

Jó nedűt!!!  "

 

...az utóbbiban viszont teljesen igazad van...

Előzmény: Feriba51 (99910)
körte51 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99914

Én csak kicsit áztattam és átmostam először a 40 fokos előszesszel ,aztán a 20 fokossal utána még egyszer a már összekevert 30 fokossal és végül tiszta vízzel, kb 20 fokos lett ,utána már rögtön finomítottam is!

Előzmény: Hurkafej (99911)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99913

Valamelyik megoldás lessz majd!!

Nem tudom még melyik!!

Előzmény: Feriba51 (99910)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99912

 

Kész van a dupla fal!!

15.5 liter víz megy bele!!

Ellenőrzés céljából töltöttem fel!!

Mennyi olajat töltsek majd bele??

Hurkafej Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99911

Tegnap főztem le az alszeszt, és valamennyi szirmot beleáztattam.

20 fokos lett az alszesz végeredménye, a jövőhéten tisztázom. Azon gondolkozom, hogy maradjon-e addig benne a szirom, vagy kivegyem már kis áztatás után.

Előzmény: körte51 (99899)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99910

Én meg határozottan állítom, hogy jobb, ha az emelkedő szakasz legvégén szűkíted egyből 15-re. Aztán jöhet a lefele hajlítás és a két könyök is sokkal olcsóbb lesz.

Ezzel a páracső deflegmációs hatását növeled meg elég nagy mértékben. (igaz, hogy a javasolt megoldás is majdnem ezt csinálja)

Mérlegelj és döntsd el, úgy is az lesz jó, ahogy Te csinálod:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: Tintás Bánsz (99906)
crosspisti Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99909

A nabiti fajta pépesítővel dolgozok én is, Az átmérője 110 mm a hossza 130mm, a fúrógép egy régi alu házas gép. A művelet egy 20 literes műanyag festékes vödörben zajlik. Egy 50x50 cm-es lemez középen kifúrva a fedő, rajta fogantyú. Így nem fröcsög szerte szét a turmix. A gépet a fedővel tudom mozgatni, bármerre.

Előzmény: TINTUS (99901)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99908

...lehet, hogy semmit, nem tudom...csak az az érzésem, hogy jobb a fokozatosság... ...még ilyen, viszonylag "nagy" ugrást nem tettem páracsőbe, de lehet, hogy úgy is jó lesz...

Előzmény: Tintás Bánsz (99906)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99907

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (99873)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99906

Azt hagy kérdezzem már meg, hogy jelenthet-e problémát , ha egyből lemegy 15-re az átmérő??

Milyen hibát okozhat??

Előzmény: rézműves1 (99905)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99905

...szerintem jobb ha fokozatosan szűkül...

Előzmény: Tintás Bánsz (99900)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99904

...akár még a 28-as is bőven elég lehet, legalább is a kisüstinél...dehogy a "labanc" módszer mit kíván, nem tudom...

Előzmény: gabor0036 (99903)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.08 0 0 99903

Vagyis 5/4-35....

Előzmény: gabor0036 (99902)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.08 0 0 99902

Ha már páracső...

100-as egymenetesre elég 4/5-es felhollandival a 32-es páracső, vagy ajánlatosabb 6/4-es 42-es páracső?

TINTUS Creative Commons License 2014.06.08 0 0 99901

Gyakorlati tapasztalat:

 

55 liternyi cseresznye cefre készült ma . Blekkendekker 500 wattos fúrógépem volt ma (várom, hogy megjöjjön az 1100 wattos új )  és 50 literes hordóba 3 részletbe csapattam szét a gyümölcsöt persze felmelegedett a fúró ezért  15 perceket vártam a biztonság kedvéért a 3 menet között. kis tételbe ezzel is lehet dolgozni.

 

még valami,  ha nem 3 vödörnyi anyag volt egy menet hanem csak kettő, akkor kevés a cuccba nem merül bele rendesen az átalakított Nabiti féle rettenetes  és bizony fröcskölne olyankor.

Tintás Bánsz Creative Commons License 2014.06.08 0 0 99900

Ok.

Köszönöm.

Azt szeretném kérdezni, hogy probléma-e ha a 22-es csövet egyből 15-re szűkítem le??

Előzmény: rézműves1 (99898)
körte51 Creative Commons License 2014.06.08 0 0 99899

Pont most végeztem  !  2 hétig forrt ! Találtam még egy szűk diszpisvödör virágot ,de már felénk nagyon kevés van ! Beáztattam az előszeszbe ,szépen bezöldült a virágportól. Most kóstoltam meg,hogy tudjak mondani valamit ! Nagyon finom ,rendkívül gazdag  ,parfümös illat! Picit még van egy kis kesernyés íz ,de majd megnyugszik,kikerekedik! Ez valami álom lesz egy pár hét múlva!  Te hogy állsz vele?

Most másztam le a cseresznyefáról ,gyönyörű ropogós cseresznyepálinkám is lesz!:-

Előzmény: Hurkafej (99889)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.08 0 0 99898

...az 50-es cuccnál a 22-es páracső teljesen rendben van...a könyökök 90-fokosak legyenek, mert így tudsz tág határok között, könnyedén állítani...

 

......ennél a kis szimpla tisztázónál láthatod a páracső két végén a két-két idomot, amivel bármilyen szöget beállíthatsz...

 

......itt talán jobban látszik......

Előzmény: Tintás Bánsz (99893)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2014.06.08 0 0 99897

Ok. Köszönöm
!!

Előzmény: gabor0036 (99896)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!