...nem mindenki dolgozik olyan "szerencsés" helyen, mint egyesek...DD...ha boltban kell megvenni a 3-vagy pláne 4"-os saválló golyóscsapot (amihez még kell, két menetes fitting is), annak az árából két ilyen billentő is kijönne...meg aztán akkor a csapkimenetet is duplikálni kellene, nehogy beleégjen a cefre és az már egy "kicsit" macerás...DD...
...miért? a Te megoldásodnál talán vissza folyik a flegma a könyök után?...na ez is egy "komoly" érv...DD...akkor már legyen vastagabb a könyöke...egyébként is a két könyök között, nem olyan eget verő a különbség árban...különben is Mörfi óta tudjuk, hogy ami leeshet, az le is esik és ami eldőlhet, az el is dől...:):):)...ne becsüld le a "siető" otthonfőzőt...
...ha trafóolajjal töltöd, akkor annak jó 10% a tágulása...számold vissza a fölső peremtől, hogy a két fal között, centinként hány liter olaj megy bele és kb. 3-literrel kevesebbet töltsél bele, mert jó ha egy kis levegőt is hagysz fölül...
...szuper lesz, de "szoknyát" is tegyél köré, mert úgy sokat spórolhatsz a gázzal...
...ha meg nem akarsz bajlódni a kimeregetéssel, csinálj neki egy ilyen billentőt is...
..."Ezzel a páracső deflegmációs hatását növeled meg elég nagy mértékben. (igaz, hogy a javasolt megoldás is majdnem ezt csinálja)"...
...Ferikém, szerintem az igazság a "zárójeledben" van...lehet, hogyha tudnánk csinálni valamilyen mérést a két megoldás között, nem igazán lenne érzékelhető különbség... ...talán az enyém mellett az szól, hogy a páracső a főzőnek az a része, amit állandóan leveszünk, rakosgatunk és leeshet elgörbülhet, ha vékony...fönt a könyöknél azért nem mindegy, hogy 22-es vagy csak 15-ös... a végeredmény ugyanaz...DDD...
"
Mérlegelj és döntsd el, úgy is az lesz jó, ahogy Te csinálod:-)))
Én csak kicsit áztattam és átmostam először a 40 fokos előszesszel ,aztán a 20 fokossal utána még egyszer a már összekevert 30 fokossal és végül tiszta vízzel, kb 20 fokos lett ,utána már rögtön finomítottam is!
Tegnap főztem le az alszeszt, és valamennyi szirmot beleáztattam.
20 fokos lett az alszesz végeredménye, a jövőhéten tisztázom. Azon gondolkozom, hogy maradjon-e addig benne a szirom, vagy kivegyem már kis áztatás után.
Én meg határozottan állítom, hogy jobb, ha az emelkedő szakasz legvégén szűkíted egyből 15-re. Aztán jöhet a lefele hajlítás és a két könyök is sokkal olcsóbb lesz.
Ezzel a páracső deflegmációs hatását növeled meg elég nagy mértékben. (igaz, hogy a javasolt megoldás is majdnem ezt csinálja)
Mérlegelj és döntsd el, úgy is az lesz jó, ahogy Te csinálod:-)))
A nabiti fajta pépesítővel dolgozok én is, Az átmérője 110 mm a hossza 130mm, a fúrógép egy régi alu házas gép. A művelet egy 20 literes műanyag festékes vödörben zajlik. Egy 50x50 cm-es lemez középen kifúrva a fedő, rajta fogantyú. Így nem fröcsög szerte szét a turmix. A gépet a fedővel tudom mozgatni, bármerre.
...lehet, hogy semmit, nem tudom...csak az az érzésem, hogy jobb a fokozatosság... ...még ilyen, viszonylag "nagy" ugrást nem tettem páracsőbe, de lehet, hogy úgy is jó lesz...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
55 liternyi cseresznye cefre készült ma . Blekkendekker 500 wattos fúrógépem volt ma (várom, hogy megjöjjön az 1100 wattos új ) és 50 literes hordóba 3 részletbe csapattam szét a gyümölcsöt persze felmelegedett a fúró ezért 15 perceket vártam a biztonság kedvéért a 3 menet között. kis tételbe ezzel is lehet dolgozni.
még valami, ha nem 3 vödörnyi anyag volt egy menet hanem csak kettő, akkor kevés a cuccba nem merül bele rendesen az átalakított Nabiti féle rettenetes és bizony fröcskölne olyankor.
Pont most végeztem ! 2 hétig forrt ! Találtam még egy szűk diszpisvödör virágot ,de már felénk nagyon kevés van ! Beáztattam az előszeszbe ,szépen bezöldült a virágportól. Most kóstoltam meg,hogy tudjak mondani valamit ! Nagyon finom ,rendkívül gazdag ,parfümös illat! Picit még van egy kis kesernyés íz ,de majd megnyugszik,kikerekedik! Ez valami álom lesz egy pár hét múlva! Te hogy állsz vele?
Most másztam le a cseresznyefáról ,gyönyörű ropogós cseresznyepálinkám is lesz!:-