Keresés

Részletes keresés

gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99948

Ez nagyon szubjeltív kinek mi a jo palinka. Nekem az alig beazonosítható keserű büdös pálinka nem finom. Egy kisusti barack volt eddig amire azt mondtam, hogy le a kalappal ez valóban finom. Ezek a berfőzdés tapasztalatok. Aki otthon főzi magának, vagy az igényes kisusti bérfőzők biztos 100x jobban odafigyelnek. A környékbeli versenyeken sorban a tornyosok nyernek, es az en izlesemnek is az a finomabb. :)

Előzmény: snapszmester (99947)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99947

Sajnálom hogy ilyen a tapasztalásod. Felém is van tornyos, egyre jobbat főznek, de a jó kisüstivel nem veszik fel a versenyt. Ez az én tapasztalásom.

Előzmény: gabor0036 (99945)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99946

Köszönöm, ez jól esett, de nem csak rajtam múlik. Nem fogok arra görcsölni, és én leszek a 100001. :-)

Előzmény: cl45 (99940)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99945

Rossz kisustit annál többet ittam. Igazából egy kivételével még nem nagyon ittam olyan kisustit, amire azt mondanám hogy szívesen innám máskor is. Ez gondolom a "főzőmester" munkája miatt van. Nem nagyon van felénk munkajara igényes kisusti főzde, igy tornyosok kerültek előnybe. Abból még nem ittam olyat, ami nem ízlett volna. Sima, ízes, illatos volt mind, es a "sajátom" is. Lehet az is benne van, hogy a 30-as éveimben vagyok, és tornyoson "szocializálódtam". :)) 

Előzmény: snapszmester (99943)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99944

:-)

Előzmény: Tucso69 (99942)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99943

Azon már te sem tudsz mit elrontani.:-)

Előzmény: gabor0036 (99941)
Tucso69 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99942

Kedves Mester!

Tudásod és szerénységed,  aránya, magasan veri a miénket!

Had köszöntsünk, és had köszönjük eddigi munkásságodat!

Előzmény: snapszmester (99938)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99941

Értem amit mondasz, de megis használatban van. Elsősorban tornyos párti vagyok. :)

Előzmény: snapszmester (99937)
cl45 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99940

Kedves Snapszmester!

 

A csendes többség Téged figyel és alkalmazza saját tudása és lehetőségei szerint útmutatásaidat.

A 100 000. hsz Téged illet akkor is, ha "csak" köszönsz.

Történjen bármi, legyen akármennyi figyelmetlen, okoskodó nick, itt a szellemi vezető akkor is Te vagy, ha néhányan a túlzott egójuktól ezt nem is látják.

Vannak néhányan akik kiegészítették itteni munkásságodat és sokat tettek a fórum hasznosságáért, de elismerve az ő érdemeiket is mégis kérlek, hogy fogadd el és legyen Tiéd a 100.000-ik hsz.

 

Szerintem a többség velem együtt kéri, Te légy  100.000.

 

Más lehetőségünk nincs, hogy megköszönjük munkásságodat. Ennyi jár nekünk is.

 

Egs, jó nedűvel!

 

Előzmény: snapszmester (99938)
körte51 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99939

Van még idő ,találd ki!:-)

Előzmény: snapszmester (99938)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99938

Köszönöm, de nem.

Nem biztos hogy van mondanivalóm és biztos hogy nem kíváncsiak rá.

Amikor bekapcsolódtam én voltam az egyetlen hiteles, szakértő hozzászóló. Most tele a net mindennel. Nem fogom bizonygatni az ujjaknak hogy amit találnak annak többsége innét ered. Könyv hivatkozik a weboldalamra. A tanultak alapján aranyérmes pálinkák születnek. Kell ennél több?

Itt vagytok Ti.Tudod kik! :-) Erre iszunk egyszer. Többször. 

Előzmény: Törölt nick (99935)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99937

Nem garantálja a szelektív elválasztást a kisüsti rendszerekben. Csak gondolj bele, melyik az első csepp a 10-en valahány csőből.

Előzmény: gabor0036 (99936)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99936

Kothe pont ezekre a csőkötöges véghűtőre írja azt, hogy alacsony vízfogyasztású és a leghatékonyabb, valamint méretileg a legkisebb. Elég elterjedt és bevált módszer. Neked mi az ami nem szimpatikus benne?

Előzmény: snapszmester (99934)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99935

A 100.000_ik hsz. legyen Mesterünké.

Hajrá Snapszmester!

.

snapszmester Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99934

Egy kicsit árnyaltabban fogalmaznak. Csőkőteges hűtő deflegmatornak jó, véghűtőnek alkalmatlan. Szerintem.

Előzmény: rézműves1 (99932)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99933

...ezt el is felejtettem, nagyon jó, hogy Babar említi, mert az olajban lévő legkisebb víztől is úgy rotyog, serceg az egész cucc, mint amikor az asszony a rántott húst süti...ezért az első felfűtéskor ne is tedd vissza a beöntőre a csavart, hogy minél könnyebben távozzanak a gőzök az olajból (mert alapból is lehet benne egy kevés)...a második, harmadik főzéskor már szép csendben működik...

Előzmény: Tintás Bánsz (99931)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99932

...azért jobb, ha nem csak "rozsdamentes", hanem saválló is az a csőköteg, amiben a párák lecsapódnak, de gondolom abból lesz...

...nem számolgattam felületet, de szerintem ez túl is teljesíti egy 100-as hűtési igényét, úgyhogy biztosan jó lesz és nagyon profi lesz...a vízfogyasztása is alacsony lesz...

Előzmény: gabor0036 (99927)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99931

Ok.

Köszönöm!!

 

Előzmény: Babar66 (99928)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99930

                                        vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (99907)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 99929

Az én megoldásomnál a könyök után nincs deflegmáció.

Jobban kéne figyelni!:-))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: rézműves1 (99925)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99928

Mielőtt az olajat beletöltöd, így teljesen üresen tüzelj alá egy kicsit, hogy az utolsó csepp beletöltött víz is kipárologjon belőle, különben bajban leszel az első főzésnél!!!

Legalább annyi helyet hagyjál szabadon a duplafalban lefelé az olajnak, mint annak a csőnek a magassága, vagy inkább egy kicsivel többet. Aztán melegítsd föl vagy 140 fokra, és akkor nézd meg a szintet. 

(Eddig úgysem melegedhet föl főzés közben.)

Előzmény: Tintás Bánsz (99912)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99927

2" saválló még van nálunk is, de 3-4" már macerás. :))

véghűtőre mi a véleményed erre? 120mm átmérő, 12db 15mm-es (13mm belső) rozsdamentes cső 90cm hosszan, terelő lemezekkel hogy zig-zag módon terelve legyen oszlopon belül...(második képen csak a terelés végett, azon jol látszik mire gondolok...)

 

 

Előzmény: rézműves1 (99926)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99926

...nem mindenki dolgozik olyan "szerencsés" helyen, mint egyesek...DD...ha boltban kell megvenni a 3-vagy pláne 4"-os saválló golyóscsapot (amihez még kell, két menetes fitting is), annak az árából két ilyen billentő is kijönne...meg aztán akkor a csapkimenetet is duplikálni kellene, nehogy beleégjen a cefre és az már egy "kicsit" macerás...DD...

Előzmény: gabor0036 (99922)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99925

...miért? a Te megoldásodnál talán vissza folyik a flegma a könyök után?...na ez is egy "komoly" érv...DD...akkor már legyen vastagabb a könyöke...egyébként is a két könyök között, nem olyan eget verő a különbség árban...különben is Mörfi óta tudjuk, hogy ami leeshet, az le is esik és ami eldőlhet, az el is dől...:):):)...ne becsüld le a "siető" otthonfőzőt...

Előzmény: Feriba51 (99923)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99924

...ügyes vagy, csak így tovább...látom azért van mindenféle "barkács" cuccod a munkához...az egyik CO, a másik AWI???...

Előzmény: Tintás Bánsz (99877)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99923

Az én javaslatom mellet meg az szól, hogy a tied esetében a kanyar után kicsapódott flegma már nem folyik vissza az üstbe.

Na, de ez is annyira komoly érv mint a Te vékony könyököd, jajjj, nehogy már elgörbüljön:-)))))))))))))))))

Jó nedűt!!!!!

 

 

Előzmény: rézműves1 (99915)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99922

Akkó 3-4" :D :D Vizezve azon már ki kell jönnie. 

Előzmény: rézműves1 (99920)
Tintás Bánsz Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99921

Már megvan a szoknyának való anyag is!!

Csak először ezt akartam készre megcsinálni és utánna tovább haladni!!

 

Előzmény: rézműves1 (99917)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99920

...a törköly azon nem gyün ki:):):)...

Előzmény: gabor0036 (99919)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.09 0 0 99919

Jo ez a billentő, de nem egyszerűbb lentre az oldalába egy 2" gömbcsap? 

Előzmény: rézműves1 (99917)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!