Ez nagyon szubjeltív kinek mi a jo palinka. Nekem az alig beazonosítható keserű büdös pálinka nem finom. Egy kisusti barack volt eddig amire azt mondtam, hogy le a kalappal ez valóban finom. Ezek a berfőzdés tapasztalatok. Aki otthon főzi magának, vagy az igényes kisusti bérfőzők biztos 100x jobban odafigyelnek. A környékbeli versenyeken sorban a tornyosok nyernek, es az en izlesemnek is az a finomabb. :)
Rossz kisustit annál többet ittam. Igazából egy kivételével még nem nagyon ittam olyan kisustit, amire azt mondanám hogy szívesen innám máskor is. Ez gondolom a "főzőmester" munkája miatt van. Nem nagyon van felénk munkajara igényes kisusti főzde, igy tornyosok kerültek előnybe. Abból még nem ittam olyat, ami nem ízlett volna. Sima, ízes, illatos volt mind, es a "sajátom" is. Lehet az is benne van, hogy a 30-as éveimben vagyok, és tornyoson "szocializálódtam". :))
A csendes többség Téged figyel és alkalmazza saját tudása és lehetőségei szerint útmutatásaidat.
A 100 000. hsz Téged illet akkor is, ha "csak" köszönsz.
Történjen bármi, legyen akármennyi figyelmetlen, okoskodó nick, itt a szellemi vezető akkor is Te vagy, ha néhányan a túlzott egójuktól ezt nem is látják.
Vannak néhányan akik kiegészítették itteni munkásságodat és sokat tettek a fórum hasznosságáért, de elismerve az ő érdemeiket is mégis kérlek, hogy fogadd el és legyen Tiéd a 100.000-ik hsz.
Szerintem a többség velem együtt kéri, Te légy 100.000.
Más lehetőségünk nincs, hogy megköszönjük munkásságodat. Ennyi jár nekünk is.
Nem biztos hogy van mondanivalóm és biztos hogy nem kíváncsiak rá.
Amikor bekapcsolódtam én voltam az egyetlen hiteles, szakértő hozzászóló. Most tele a net mindennel. Nem fogom bizonygatni az ujjaknak hogy amit találnak annak többsége innét ered. Könyv hivatkozik a weboldalamra. A tanultak alapján aranyérmes pálinkák születnek. Kell ennél több?
Itt vagytok Ti.Tudod kik! :-) Erre iszunk egyszer. Többször.
Kothe pont ezekre a csőkötöges véghűtőre írja azt, hogy alacsony vízfogyasztású és a leghatékonyabb, valamint méretileg a legkisebb. Elég elterjedt és bevált módszer. Neked mi az ami nem szimpatikus benne?
...ezt el is felejtettem, nagyon jó, hogy Babar említi, mert az olajban lévő legkisebb víztől is úgy rotyog, serceg az egész cucc, mint amikor az asszony a rántott húst süti...ezért az első felfűtéskor ne is tedd vissza a beöntőre a csavart, hogy minél könnyebben távozzanak a gőzök az olajból (mert alapból is lehet benne egy kevés)...a második, harmadik főzéskor már szép csendben működik...
...azért jobb, ha nem csak "rozsdamentes", hanem saválló is az a csőköteg, amiben a párák lecsapódnak, de gondolom abból lesz...
...nem számolgattam felületet, de szerintem ez túl is teljesíti egy 100-as hűtési igényét, úgyhogy biztosan jó lesz és nagyon profi lesz...a vízfogyasztása is alacsony lesz...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Mielőtt az olajat beletöltöd, így teljesen üresen tüzelj alá egy kicsit, hogy az utolsó csepp beletöltött víz is kipárologjon belőle, különben bajban leszel az első főzésnél!!!
Legalább annyi helyet hagyjál szabadon a duplafalban lefelé az olajnak, mint annak a csőnek a magassága, vagy inkább egy kicsivel többet. Aztán melegítsd föl vagy 140 fokra, és akkor nézd meg a szintet.
2" saválló még van nálunk is, de 3-4" már macerás. :))
véghűtőre mi a véleményed erre? 120mm átmérő, 12db 15mm-es (13mm belső) rozsdamentes cső 90cm hosszan, terelő lemezekkel hogy zig-zag módon terelve legyen oszlopon belül...(második képen csak a terelés végett, azon jol látszik mire gondolok...)
...nem mindenki dolgozik olyan "szerencsés" helyen, mint egyesek...DD...ha boltban kell megvenni a 3-vagy pláne 4"-os saválló golyóscsapot (amihez még kell, két menetes fitting is), annak az árából két ilyen billentő is kijönne...meg aztán akkor a csapkimenetet is duplikálni kellene, nehogy beleégjen a cefre és az már egy "kicsit" macerás...DD...
...miért? a Te megoldásodnál talán vissza folyik a flegma a könyök után?...na ez is egy "komoly" érv...DD...akkor már legyen vastagabb a könyöke...egyébként is a két könyök között, nem olyan eget verő a különbség árban...különben is Mörfi óta tudjuk, hogy ami leeshet, az le is esik és ami eldőlhet, az el is dől...:):):)...ne becsüld le a "siető" otthonfőzőt...