Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2010.07.04 0 0 2089
Azert az ASZF nem akkora problema, lasd fundamenta.hu-n is fent van. De tenyleg kellett volna kapnod... [mas kerdes, hogy valoban van olyan ugyfeljelolt-reteg, akiknek ha mutogatnak az aszf-et, meg hangsulyoznak, hogy ez szerzodes, attol megijedne, igy hallottam en is olyat, hogy direkte nem adjak, persze ettol meg inkorrekt).
Az baromsag, hogy elobb fizetsz, mint hogy a penz kell, azzal rontod rendesen a hozamodat, akkor akar bele se kezdj (pl. 8 eves rendesen fizetve 6,4% korul, a 4 eves rendesen fizetve 13%, a 8 eves masodik 4 eve fizetve majdnem ua. mint elobbi csak a szamlanyitasi korabbi befizetese rontja, namarmost akkor az elso 4 evben fizetett az vajon mennyi lehet a 8 evre atlagolva, ha a 13% csak masodik 4 ev befizeteset ezzel az elso 4-gyel atlagolva lemegy 6,4-re... jo persze csalok, mert ezekben a szlanyitasi is bele van szamitva, de hidd el, az nagyon hulyeseg, hogy 4 evig fizetsz 4-et nem, akkor mar inkabb kesobb kezdj el fizetni.
Egyebkent ahhoz, hogy halogasd, nem kell egy befizetest kihagynod... egyszeruen nem fogadod el a kiutalast. A celertekszamot ami a kiutalashoz kell azzal az egy hianyzoval is siman el fogod erni, tehat attol lemondani ugyanugy kene (ha nem valaszolsz az is lemondas).
Szamlavezetesit a szamla letezeseert fizetsz, szoval de, amikor nem fizetsz be akkor is (szuneteltetest nem tudom, de lehet hogy akkor nem kell).
Ugyfelev szemleletesen: augusztus 22-en befizeted az elso havi megtakaritast, akkor neked augusztus 1-tol indul az ugyfeleved, es a 3. negyedev a feb-apr, 4. negyedev az maj-jul (ezekre figyelnek mikor az alltam-hoz a "folyamatossagot" ellenorzik), es minden evben augusztusban irjak jova az elozo eves befizetesre az alltam-ot, meg az ltp altal adott 1% kamatot.
Előzmény: maszek10 (2088)
maszek10 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 2088
Megnéztem, igen, 421-es a szerződés.

A szerződés jobb alsó sarkában levő nem apró betűs, hanem mikró betűs részben az áll, hogy a "Fundamenta nem vállal kötelezettséget a kifizetés időpontjára", ill., hogy a szerződés aláírása előtt az ÁSZF-et átvettem. Hát, ilyen természetesen nem történt meg, gondolom, hogy másnak sem. Reklamáció lehetősége ?

Ha mondjuk fizetem 48 hónapig és az utolsó hónap befizetését halasztom pár évig és amikor tényleg szükség lesz a pénzre, akkor fizetem be az utolsó havi részletet és veszem igénybe a lakáskassza előnyeit, az járható út. Tudom, ez a másik véglet, mint amit előbb írtam, de ennek is lenne előnye.
20.000 ft esetén 32.200 ft a számlavezetési díj. Gondolom, ha a szerződés elhúzódik max. 8 évig, de csak a 4 év összege lett a számlára befizetve, attól még nem kell a 2. 4 évre is számlavezetési díjat befizetni, mintha 2*4 éves lenne a futamidő ?

Az ügyfélévem esetén a "január" az a hónap, amikor az első havi befizetés megtörténik ?

Tényleg, köszi a segítséget.
Előzmény: Axióma (2087)
Axióma Creative Commons License 2010.07.04 0 0 2087
2x1.3: igen, hiszen te is azt akartad, csak eppen te ugy, hogy az egyikre veszel fel 2,5-et, es majd a masik is abba torleszt. Az nem megy. De kulon-kulon igen.
A szerzodes korlatlanul ervenyes marad, de az 1. befizetessel kezdodik az ugyfeleved (annak a honapnak az elsejevel, amikor a penz beerkezik), es onnantol szamitott 8 evig kerheto az allami tamogatas. Tovabb akkor sem, ha semmit nem fizetsz be addig semmit (az elso havin kivul), szoval tkp. hasznalhatosagra azert van egy felso korlat. De az meg belefer, hogy 3/4 ev mulva elkezdesz fizetni. Amugy max. 1 evig lehet kerni a felfuggesztest is, amikor nem fog ketyegni a taxiora, szoval lehet hogy meg huzhato egy picit.
Felhivom azonban a figyelmedet, hogy nem mindegy, hogy mikor kezdesz ujra fizetni, mert allami tamogatast csak akkor kapsz maxosan, ha az ugyfeleved "nagyjabol egyenletes" befizetesu, azaz a 3. es 4. negyedev kulon-kulon nem tobb, mint az elso fel ev befizetesenek a fele. Tehat az ugyfelevedhez kell igazodni a befizetes kezdetevel.
Előzmény: maszek10 (2086)
maszek10 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 2086
Ha jól veszem ki, a legjobb megoldás, 4 évig futtatni, majd felvenni az állami támogatást + a 3,9 %-os LTP hitelt hozzá, ha szükséges.

A 2*1,3 M LTP áthidaló kölcsön felvételén arra gondoltál, hogy a 4. év végén a kapott összeggel ki lehet egyenlíteni a fenálló tartozást ?

Ha be van fizetve 1 havi megtakarítás, akkor mennyi ideig marad érvényes a szerződés ? Megtehetem, hogy 3-4 évig nem fizetek a számlámra, majd folytatom a befizetést 4 évig és akkor veszem igénybe a kedvezményeket ?

Köszi
Előzmény: Axióma (2085)
Axióma Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2085
3. felvesztek egyutt lakascelu forinthitelt most, ha 13% alatti thm-re kapod, es abba kotod bele a mostani ltp-ket. Igazan mivel a kotesi dijat mar mindenkepp buktad, ezert meg kicsit magasabbnal is megerhetne, es nem neztem mostansag, de mintha ez most nem lenne lehetetlen.
Persze nem art megvarni, miket fog lepni a kormany. Foleg ha a beruhazasod legalabb reszben energetikai is, a zbr helyett csak lesz valami (kvotaelkoltes miatt valoszinusitheto).
Nem torlesztes, hanem megtakaritas. Ha most az elso 6 honap valamelyikeben belerakod az 1 havi megtak. merteket, akkor mar nem bontanak szerzodest. Elviekben akkor bonthatnanak, ha negativ az egyenleged, de csak az eves dijat terhelik, szoval az nem tud letrejonni.
Ellenben ha az athidalo hitelben gondolkodsz tovabbra is, akkor problema lesz, ha az elso havi dijtol kezdve folyamatosan kell fizetned ahhoz, hogy megkaphasd!
Előzmény: maszek10 (2084)
maszek10 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2084
Két dolog közül választhatok.

1 : Megpróbálom a mostani bővítésbe bevonni a 2 LTP-t, csak evvel az a gond, hogy várnom kell a meló elkezdésével egy évet, hogy tudjak érvényes számlát produkálni. Gondolom, hogy csak az LTP kölcsön megkötése utáni dátummal ellátott számla érvényes ? Ráadásul, ha ez meg még 3 hónapokat fog csúszni, akkor a jövő évi nyári melónak is lőttek.

2 : A bővítést megoldom a saját kp-vel és a két LTP-t hagyom kifuttatni 4 évig, evvel meg az a baj, hogy addigra meg már nem kell mire fordítani, csak "úgy" elszórni meg nem akarom. Esetleg valamibe befektetni, de ahhoz meg hitelt kell felvenni még és ezért sem rajongok túlzottan.

Az 5 % bruttó kamat, de írtam is.

Egyébként, mi az a minimum összeg, ill. törlesztési idő, amivel még nem bontanak szerződést és később lehet folytatni a törlesztést ?

Köszi
Előzmény: Axióma (2082)
Axióma Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2083
Na akkor talan hasznalt lakasos 5M-ig megkaphato tamogatott forinthiteled lehet, ha azota nem valtozott a havidij, akkor szinte biztos, meghozza abobl is az 5 eves kamatperiodusu. [Most latom, ezt irtad is, ha 2005-ben 5 eves kamper, akkor TUTI, hogy csak tam. forinthitel lehet!] Kamata a fordulo utan (ha augusztusban fordulsz) a jelenlegi akk.hu adatok alapjan 6,82*0.7+4=8.774% (kamat + kktg), szoval jelentoseg biztos nem emelkedhet.
A 8 eves ltp akkro se jo hozza. De lehet, hogy ha hozzapiszkalsz, a jarulekos koltsegek boven az ltp kulonbozet felett lesznek...
Valoszinuleg most is valami 8% koruli kamatot fizetsz, es az ltp atlag hozama 8 ev eseten kb 6,4% vagy hogy. Szoval annal rosszabb a dolog, mintha kozvetlen a htielbe fizetned!
En megkerdeznem a bankot a jarulekos koltsegekrol (de szerintem sok lesz) arra az esetre, ha ki szeretned vonni az ltp-t. Sot, nem is kivonni, csak most felmondani, es _most_ betorleszteni. Nem is biztos, hogy engedik... Ha viszont nem fuggetlen uzletkoto kototte, hanem az erste-ben munkatars, akkor kicsit meg lehet oket fenyegetni, hogy bizonyithatoan rosszabb a konstrukcio amit ajanlottak, mint a sima annuitasos, plane meg rosszabb, mint a 4 eves, es raadasul ha kamatfordulod lesz akkor nagyon nem extra lenne nekik. Egyszeruen kene irni egy olyan engedelyt nekik a Funda fele, hogy az engedmenyezes megtartasa mellett a felmondast engedelyezik. Azaz a Funda fizesse _most_ bele a hiteledbe. Elvileg az erste nem ker elotorl. dijat a fundabol, de kerhet szerz. modositasert valamit, meg a kavarasert, mert ez nagyon nem gyakorlat azert a bankoknal, csak elvi lehetoseg van. Ha nem fenyegetozol es nem valami nagyobb rangu emberkevel beszelsz egybol, akkor tuti elhajtanak. De ha mar megszivattak, erdemes megprobalni. Aztan ha nem, meg mindig fordulhatsz felsobb szervekhez, amiert - szandekosan! - megtevesztettek. Felteszem az volt a szoveg, hogy azert 8 eves, mert akkor forintalisan tobb az allami tamogatas. De a hozam meg kisebb!! Tobb lett a thm mint sima annuitassal lett volna! Ez bizonyithato, szoval hibaztak, ez meg tenyleg nem kerul nekik penzbe, hogy elobb lesz elotorlesztve.
Előzmény: banddura (2081)
Axióma Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2082
Tuti, hogy sehogy nem valthatod ki. De nem is ertem a problemat, mert a ket szerzodes mindegyikere 1.3 hitelt kerve megoldhato a dolog! Technikailag kicsit mas, penzben nem hiszem, mert az igenylesi dij (itt ugye van, ha elore veszed fel) az %-os, a tullapbol meg vszinu ha egy boritekban kuldod elfogadnak egyet.
"Keszenletben" barmeddig, most nem eskudnek hogy azalatt nincs kamat vagy az a fergeteges 1% az van-e, de mindenesetre gyorsan hazavagja az atlagos hozamot. Annyi van, hogy ha 3 honapig (kb.) csuszol a kiutalas keresevel, akkor egy lepessel hosszabb lesz kikerni, uj kiutalast kell kerni, tehat ujra +3 ho mire megkapod a penzt.
Egyebkent meg ha mar varsz vele, a varakozas alatt (ha meg mindig van mibol) lehet tovabb fizetni es kapni ra az alltam-ot.
5% hozam (netto? mert ugye kamatado ott jatszik, itt nem) az 4 evre csak eves kamatos kamattal szamitva is 21.55% plusz, azaz majdnem 52e Ft, ez all a 72+4x2400-4x1800-zal, mert ugye elobb nem veheted ki. De nem fogod tudni 4 ev atlagaban 5%-ra lekotni, me'g brutto se biztos (vagy ha igen, akkor baj van, mert jott az ujabb valsag). Azert ne felejtsd el, hogy az ltp-nek van a nyitasi dija is, meg kell egy tullap, de azt se felejtsd el, hogy az elso evi penzre valoban kb. 4 ev mulva kapod meg, masreszt viszont az utolso evi sokkal jobb...
A lenyeg szerintem ott van, hgoy kb. 13% netto hozamod van az ltp-n _atlagban_, ami tuti tobb, mint a sima betet, csak kotelezo lakascelra felhasznalni.
Előzmény: maszek10 (2080)
banddura Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2081

Szia Axióma

 

Nos, valószínű Ft hitel, mert minden papíron az szerepel, és csak az én jól fejlett paranoiám, hogy a bank majd arra hivatkozva, hogy devizaalapú, bejelenti a törlesztő részlet emelkedését.

 

A hitel használt lakás vásárlás céljából került felvételre 10 évre: 10 millióra kellett még 5 millió Ft.

Az 5millió Ft-ot az alábbi módon vettük fel: hosszú módozatú előtak szerződést kötöttünk 8 évre, ennek lett a havi díja 20.000 FT, illetve a Kölcsön induló havi részlete lett 34.121 Ft (illetve lak bizt is lett kötve hozzá).

A fundás tanácsadó többszöri magyarázása alapján logikusnak tünt mikor mi történik a pénzünkkel, ami megmaradt bennem: 8 év után "kimegy" a 20000 Ft és marad két évig egy csökkent összegű törlesztés kb.: 32-38 ezer forint erre sajnos pontosan nem emlékszem.

Nem tudom ez elég részlet e illetve mire van / lehet szükség ahhoz, hogy alaposabban tudj rálátni a dologra.

 

Ha lenne észrevételed-tanácsod szívesen fogadnám és előre köszönöm válaszod..

 

ÜDV,

Tamás

Előzmény: Axióma (2073)
maszek10 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2080
Ha az ingatlan 50/50 arányba van tulajdonjogilag a 2 LTP tulajdonos nevén, akkor sem oldható meg a hitel kiváltás a LTP összevonásával ? ( Mondjuk, ez a kereskedelmi bankos dolog eddig nem került szóba )

Az nem tudod véletlenül, hogy ha lejár a 4 év, mennyi ideig tarthatod készenlétben a lakáskassza kölcsön felvételét ? Gondolok itt arra, hogy már nem akarod tovább futtatni, de még nem aktuális pár évig, hogy mondjuk egy lakást vegyél befektetési céllal.

Ha most lekötnék 12*20.000 ft-ot 5%os hazámra, akkor 12.000 ft lenne a kamat.
Lakáskassza esetén : 72.000 ft állami támogatás + 2400 ft kamat - 1800 kez. klt.
Jól látom ?
Előzmény: Axióma (2079)
Axióma Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2079
A lak.takpenztari kolcson ugyan lakascelu, de az aszf-ben amit remelhetoleg a kezedben van bele van irva, hogy csak ker.banki lakascelu hitel jo! Jo, meg az onkoris vagy munkaltatoi is meg talan, de nem biztos, mert azok mar 1x tamogatottak, olvasd el legy szives. Az teljesen biztos, hogy a funda sajatja nem jo, mar csak azert sem lehet meg csak elvi szinten se, mert a szerzodo (az athidaloe, azaz a kedvezmenyezett) kene egyezzen a masik kedvezmenyezettjevel, ami ugye lehetetlen.
Tetoter passz, kerdezd meg a 411-81-81-en, ha nem mond itt senki tutit. De lehet hoyg en se emlekszem jol, a 3 ho az egyetlen ami biztos, mert a mienket is most hasznaltam fel (konyhabutor lett belole).
A magasabb hozam egyszeruen a kozelebbi lejarat miatt vna. Az allami az 1x irodik hozza minden evben, es mindig csak az uj befizetesek utan. Aztan az a 130% elkezd elinflalodni, mivel csak 1% kamatot kapsz ra. Tehat az 1. evi befizetes hozama rosszabb, mint az utolso eve (nem is kicsit). Es persze igen, csak akkor all ez a buli, ha igazolod.
Előzmény: maszek10 (2078)
maszek10 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2078
Az ügynök szerint lehetséges az egyik LTP után kapott pénzel kifizetni a másik LTP-re felvett kölcsönt, mivel az is lakáscélú felhasználásra történt. Mi akadályozza meg, hogy kiváltsam vele a fennmaradó részt ?

Tavaly óta tetőtér bővítésre nem kell építési engedély, akkor ez 3 hónap, vagy 1 éves ?
Az ügynök szerint 3 év. A 4 éves futamidővel az a gond, hogy addigra végzek a melóval és nem lesz mire elszámolni a 2*1,3 M ft-ot.

A "realizálható magas hozam" azt jelenti, hogy az állami rész dob a végösszegen egy jelentősebb részt, cserébe számlákat kell beszerezni ?
Előzmény: Axióma (2075)
Axióma Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2077
Na varj. Itt 3 tetel van: 1. penz a bankban 2. penz az ltp-ben 3. hitel az ltp-tol.
Ebbol az 1+2 hozam atlagban kell tobbet ttudjon, mint az ltp kolcson kamata.
Az mondjuk teny, hogy nem egyertelmu, hogy magasabb lesz, de ugye itt a biztonsag is megvan pluszban.
Mas kerdes, hogy sztem sincs ertelme akkor, ha 4 ev mulva is tud lakascelt generalni.
Előzmény: Törölt nick (2076)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2076
Nem ertem.

Van penzed, hitelt veszel fel, a meglevo penzedet meg lekotod szarabb kamatra, mint amennyit fizetsz az ltp-re?
Előzmény: maszek10 (2074)
Axióma Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2075
Ez igy sehogy se jo.
Egy szerzodesre felveszed a 3,22 helyett a 2,5M-t, akkor a 4 ev utan a masikat NEM rakhatod be az egyik kolcsonebe mint elotorlesztes! Jobban jarsz, ha 2x 1,3M-t veszel fel, es akkor 4 ev utan nem marad egyiken se semmi tartozas, es minden penz el van szamolva lakascelra.
Ha kulon akarsz elszamolni megis egy reszevel, akkor felujitasnal 3 honap, epitkezesnel (ep.eng-es cuccok) 1 ev, a penz tenyleges megkapasat kovetoen. Vasarlasnal az eladonak utalnak, az az elszamolas hogy ez a vetelar-reszlet igy szerepel a szerzodesben (lakas, telek). Kozmuvesitesnel az erdekeltsegi hozzajarulas befizeteset a kozmutarsulas igazolja.
A 64e-et NEM kapod vissza mint szamlanyitasti, ezt felejtsd el. Csak ket eselyed van: vagy bukod fullra, vagy befizetsz 20e-et per db, es (bar abbol lejon az eves szamlavezetesi) kihasznalod az ltp elonyet. Persze ehhez lakascelt kell igazolni! De ha lesz lakascel, akkor megeri, akar kisebb penzt megforgatva benne (a 20e-bol lesz 26e, lejon a 4x1800 szlavezetesi, es meg igazolgatni is kell, szoval ugy onmagaban ez nem buli, csak akkor, ha a kesobbi befizeteseiden realizalhato magas hozamot, vagy meg eggyel kesobb a 3,9%-os kamatu kolcsont igenybe tudod venni, es az akkor jonak szamit mint lehetoseg). Vagyis ha a termek jo oldalat kihasznalod, ha mar a rosszat, az elejen levo nyitasit ugyse tudod visszasirni.
Előzmény: maszek10 (2074)
maszek10 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2074
A 2 db 20.000 ft-os LTP-nk van. Az 1 év után vennénk fel 2-2,5 M ft-ot az egyik LTP-re. Ahogy átszámoltuk, a 4. év végén kapunk a 2 db LTP-re 2,6 M ft-ot, amivel ki tudjuk egyenlíteni a felvett hitelt. A felvett hitelre fizetendő kamatot fedezi az állami támogatás mértéke, viszont megmarad a hasonló mérető saját tőke biztonsági tartaléknak és közben jön rá 4 évig a kamat is.

Ha lejár valakinek a 4 év és még nem vett igénybe semmit és még mondjuk egy darabig nem is akar, mennyi időn belül kell az állam felé elszámolni a lakáscélú felhasználással ?

A 2 db LTP-re bent van most 64.000 ft-om. Mennyit kell befizetni az Ltp-re, hogy legalább azt visszafizessék, meg még a befizetést ?

Köszi
Előzmény: Axióma (2072)
Axióma Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2073
Hat a hitelszerzodesed alapjan pedig ott kell legyen, hgoy mit folyositottak, x ft-ot vagy y chf-et. A funda kombinak ehhez semmi koze.
A hitel lakascelu? Mi a francert 8 eves a funda mellette? Szinte biztos hogy nem a legjobb konstrukciot kototted, de reszletek nelkul nem lehet segiteni vagy kombinalni vele.
Előzmény: banddura (2071)
Axióma Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2072
Hat, most hogy mar csak forint alapon lehet majd hitelezni, lehet hogy ez kedvezo lesz... De az athidalo az piaci forinthitel! Es ha szerzodeses osszeget veszel fel elore, akkor a 4. ev vegen meg hianyozni fog a fele, tovabbi 5 ev a lakaskolcson kifizetese. Persze ha csak szerzodesenkent 1.3M-t veszel fel, akkor mas a helyzet.
Előzmény: maszek10 (2069)
banddura Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2071

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni fundamentás kérdésben:

5 éve (2005) felvett kombinált hitelem (FHB, 5 millió, 10 évre, elméletileg 8 év után csökken a részlet, jelenleg 34e + 20 e a törlesztő)5 éves kamatperiódusú.

Vajon fog emelkedni a törlesztőm? Értem ezalatt, hogy bár forintban fizetek, de a felvett kölcsön devizás a bank szempontjából???

Szerződésben van erre utaló mondat, de nem tudom pontosan értelmezni, az viszont nincs benne és nem emlékszem, hogy a hitel deviza hitel-e?

 

Köszönve előre...

T.

Törölt nick Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2070
Kesz fonyeremeny egy ilyen ismeros!
Előzmény: maszek10 (2069)
maszek10 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 2069
Talált, süllyedt, ismerős volt. Fent tudom tartani, nem evvel van a gond, csak indulna a lakásbővítésem és a konstrukció úgy lett összehozva, hogy a saját pénzem fialjon a bankban ill. maradjon meg vésztartaléknak, egy év után pedig felvehetjük az áthidaló kölcsönt, ami annyi lenne, amit a 4. év végén 2 db LTP után kapott összeggel vissza lehetne fizetni, így hozzá lehetne jutni az állami támogatáshoz.

Előzmény: Axióma (2068)
Axióma Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2068
Nem.
De ha nem fizeted be kotes honapjatol (az az elso, mindegy hanyadikan) szamitott 6. honapig az elso havi dijat, akkor a szerzodest felbontjak, es ugy nem kapsz vissza penzt.
421-es maxos gondolom, es az uzletkoto dumalt ra. Nem lepodnek meg, ha rokon/ismeros lett volna...
Masreszt viszont a termek jo, ha megengedheted magadnak a havi kiadast. Igazabol ha mar befizetted a nyitasit, akkor a fenti 1 havi dijjal fenntarthatod, es ha 2-3 ev mulva lesz penzed, onnan mar - kisebb szumma osszegre - de meg mesesebb hozamot kapsz, szoval ha mar idaig eljutottal, kisebb bukas lehet megtartani.
Előzmény: maszek10 (2067)
maszek10 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2067
Üdv. !

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Már megkötöttem a Fundamenta Lakáskassza kölcsönt, de még nem utaltam át az első havi részletet, csak a 32.000 ft. számlanyitási díj lett befizetve. Kérdésem az lenne, hogy ha felmondanám mégis a szerződést, a számlanyitási díjat visszafizetik ?

Köszönettel
Axióma Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2066
Amit talaltal, az az ugyfeleven beluli ingadozasokra igaz, specialis eset. Alapvetoen ha egesz ugyfelevben egyforman fizetsz, akkor alltamot is fullra kapsz. Ennel vannak fifikasabb esetek is (6. hoban 1/2, 9. es 12. hoban 1/3-1/3 befizetes a masik vege peldaul), amikor meg mindig max. alltam-ot kapsz.
Ha csak a megtakaritasra palyazol, akkor nem kell soha szerzodeses osszeget emelned, a havi 3e-es szerzodesre is meg tudod kapni 4 ev utan az 1,3M-t (es 321-et koss). Ha a kolcsonben is gondolkodsz, akkor 421-et, akkor viszont tenyleg kelleni fog a "normalis" SZO, es azt fel evvel hamarabb kell minimum intezni, ha pont idore kell a penz, mert lassu (marmint a modositas lassu, de modositas alatt levo szerzodes nem kerul kiutalasra, hanem halasztgatjak).
Előzmény: yafet (2065)
yafet Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2065

Sziasztok!

 

Gondolkodom a lakáskasszán, de a maximális összeget nem merem bevállalni. Bármi jöhet, baleset, munkanélküliség stb...

 

Arra gondoltam kötök egy havi 10.000-es szerződést és fizetek 20.000-et. Így nem veszek a nyakamba semmilyen kockázatot, de a max. állami támogatást is megkapom; majd 1-2 év múlva megemelem a szerződéses összeget.

Viszont találtam egy bekezdést, amiben azt írják, hogy ha  nem a vállált rendszerességgel és összegben fizetek, akkor az állami támogatásnak csak a 25%-a jár. Ha 20.000-t fizetek akkor 6000 helyett csak 1500 jár?

yafet Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2064

 

 

 

Axióma Creative Commons License 2010.07.01 0 0 2063
Na ma olvastam...
"Az államtitkár elmondta, hogy a korábbi szociálpolitikai támogatás nem kerül vissza a lakásfinanszírozási rendszerbe, nem utolsó sorban azért, mert sok visszaélésre adott alkalmat. Helyébe a lakás-előtakarékosság lép."
A trukkos mondat pedig:
"A jelenlegi 72 ezer forintról 100 ezer forint fölé növelné két év alatt a lakástakarék-pénztári megtakarításokhoz járó állami támogatás maximumát a kormány,"
Nagyon nagy valoszinuseget adok arra, hogy ez a reklamszoveg "mellesleg" a 30% csokkentesevel egyutt lesz, vagyis hozamot fognak csokkenteni. Figyelni a hiradasokat, es akinek aktualis, meg az eletbe lepes elott egy minimalis 4 evest elinditani...
Előzmény: Axióma (2058)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2062
Elolvastam a tobbi hozzaszolasodat, ugyhogy nem kell kommentalnom, amit irsz, a soraid magukert beszelnek :)
Előzmény: eszkombajn (2061)
eszkombajn Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2061
Pazola, de nagy balfasz vagy, öregem ... Jó, hogy kevesen vagytok ilyen "okosak"...
Axióma Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2060
Szep kis jovokep szamomra, mondhatom:)
Előzmény: Törölt nick (2059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!