Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 2018.04.02 0 0 24296

A Klassznak van honlapja:

 

https://www.klasszbudapest.hu/

Előzmény: Boszorka (24294)
sunnysun222 Creative Commons License 2018.04.01 -1 0 24295

Ma este - miután már többedik alkalommal zátonyra futottunk kulturális próblkozásainkkal (szinházból az első rész után kirohanás, több mozi szar volt, az itthon netről nézett filmek után megkönnyebbült sóhaj, hogy legalább pénzt nem kellett érte adni...) a Duna TV-n megnéztük az ízek palotája című francia filmet. Amelyben ugye Hortense, a vidéki szakácskirálynő az Elysée palotába, az "55"-be megy az elnöknek főzni...

Anno már láttuk moziban is, de most még jobban tetszett...  Pedig csak nagyon ritkán bírok egy filmet másodjára megnézni..

Megismételhetetlenül nagy durranás. Nem szeretek nagy szavakat használni, de nekünk minden idők legzseniálisabb gourmet  szakács filmje.... A Tanti zűrjeinek meg a megboldogult Zazzzi kiszolgálásainak szolid fikázgatása helyett inkább ezt a filmet nézzétek.

Mi évente meg fogjuk nézni, mert egy akkora gourmet élmény. ÉS filmként is csuda.... Nem akarja 1,5 órában a világ összes borzalmát bemutatni, nem akar a világ legbölcsebb bölcsességeivel zsonglőrködni, csupán egy remekül megcsinált összerakott kép nem is egy, hanem több világról...

Boszorka Creative Commons License 2018.04.01 0 0 24294

A Tantinál nem sikerült kiderítenünk mit ettünk, mármint köretet. Több minden volt, de csak bele piszkáltunk, mert nem izlett.

 

Most megnéztem a Klasszt. Ott kezdődik, hogy csak facebookon át lehet bármit is nézni, nincs egy normál honlapjuk. A képektől nem lettem lelkes, ár vagy rendes menü persze nincs.

 

Ezentúl is kénytelen leszek magam főzni.:-)

Előzmény: Caipi (24293)
Caipi Creative Commons License 2018.04.01 0 0 24293

Bár nem tennék rá nagyesküt, úgy gondolom, hogy a felsorolás-ételek összetevői azért még külön-külön is felismerhetőek maradnak a tányéron. :) 

Előzmény: Mazsola0070 (24292)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.04.01 -2 0 24292

Hát igen, a Brunoban egy leves-főfogás (fledermausból készült rántotthús + bajor krumplisaláta)-desszert, ital (nem szeszes) cca. 25 ezer volt kettőnknek, mi sem jártunk oda mindennap. (A kicsit elszállt árai ellenére is be kellett zárniuk, pedig amikor mi mentünk, mindig voltak).

 

Mondjuk elnézve a mostani séf és csapata új helyét, a Klassz-t az is kb. hasonló árfekvésű.

 

A hülye étlapról meg annyit, hogy büfés ismerős poénkodott, hogy lehet, azt fogja kiírni, hogy máj-rizs-majoranna és liszt-só-víz (magyarul májashurka, kenyérrel), aztán 10 ezerért árul egy adagot, a hús-paprika-kömény-ből (kolbász) pedig 15 ezerért (de nem tette meg, lehet, a piaci közönség nem értette volna a humort)....:))  

Előzmény: Boszorka (24291)
Boszorka Creative Commons License 2018.04.01 0 0 24291

Csillag után kb. 2 hónappal már híre se volt a nagy tömegnek.

Brunot mi is kipróbáltunk, nem voltunk annyira elragadtatva tőle, az ételhez képest az ártól még kevésbé.

 

Az érdeklődés megcsappanása szerintem a hülye étlapnak köszönhető. Mi se mentünk be egyszer se, azokra az értelmezhetetlen ételekre. Nem tudom ki csinálta, de az biztos, hogy nem volt sikeres.

Ezután volt, hogy tönkrement, bezár. Majd néhány nap múlva jött, hogy a személyzet csinálja tovább, de az étlap nemigen változott.

Előzmény: Mazsola0070 (24290)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.04.01 -1 0 24290

Mi korábban az ugyanott Bruno & Bruno néven üzemelő helyen többször voltunk, az eléggé bejött, bár nem volt olcsó.

 

Aztán nyílt ott a Tanti, de amikor megláttam a "kecske, takarmányrépa, gríz" megnevezésű ételeiket (ilyen biztosan nem volt, de hasonló több is), akkor úgy döntöttem, ide menjen be az, akinek két anyja van...:)

 

Mások is így lehettek, mert hosszú ideig szinte üres volt, majd jött a váratlan és gyors becsillagosodás.

 

A honlapjukon már másnap megjelent, hogy a hatalmas érdeklődés miatt hetekre előre kell foglalni és ez elég hosszú ideig eltartott.

 

Aztán mi elég hosszú ideig nem jártunk arra, úgyhogy nem tudom, az érdeklődés megcsappanása mivel függött össze.

 

Először Pesti különbözött össze a tulajjal az eltérő elképzelések miatt, úgy, hogy Pesti egészen Tatáig ment, aztán meg jött a gyors csillaghullás. Én az utóbbi után hallottam arról, hogy lehet újra menni foglalás nélkül is, persze aztán lehet, hogy több Pesti fan már az ő távozása után elpártolt.

  

Előzmény: Boszorka (24283)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24289

Ez könnyen meglehet, hiszen igénytelenségem köztudott.:-)

Előzmény: beetee (24286)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24288

Talán a Bortársaság nem akarta tovább bérelni a helyet, valami ilyesmi csengett ki a hírekből.

Előzmény: beetee (24285)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24287

Szerintem az emberek fine dining céljából nem mennek egy üzletközpontba. Sok üzlet döglődik ott, ki tudja miből élnek. Vevőket szinte soha nem látni egyes üzletekben.

Előzmény: sunnysun222 (24284)
beetee Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24286

Vagy azt akarod mondani, hogy, ami Boszi igényeinek megfelelt volna, az a Hegyvidéknek nem, és ezért rúgták ki őket...? ;)))

Előzmény: sunnysun222 (24284)
beetee Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24285

Hidd el, nagyon jól ismerem az ingatlanpiac ilyen szegmensét.

Maga az ár is egy erőteljes szűrő. Nem fog ott senki egy kifőzdét, vagy second hand ruhakereskedést nyitni...

De ha valaki viszi a tulaj által megálmodott bérlői bérlői mix színvonalát, onnantól kezdve csak az a kérdés, melyik ajánlkozó fizet 10 centtel többet... és azt biztosan, hosszú évek során.

A legnagyobb érvágás a bérlőváltásoknál a kiesett idő. Egy-két havi díjfizetés kiesés (plusz az új közvetítői jutaléka) elkerülése megér engedményeket is...

 

Boszi azt írta az új étlappal futott a szekér. Azt nem tudjuk az étteremtulaj sokalt-e be, amit mi nem tudhatunk, de ha tudták (és akarták) fizetni a bérletet, akkor nem hiszem, hogy az üzletközpont menedzsmentje mondta volna fel a szerződést, hogy egy bizonytalan kicsengésű új vállalkozásnak adják a területet.

 

Nem életszerű.

Persze nem látunk a színfalak mögé...

Előzmény: sunnysun222 (24284)
sunnysun222 Creative Commons License 2018.03.31 -1 0 24284

Egy üzletközpontnak, hacsak nem a Kőbányai úton valamelyik kínai csarnokról lenne szó, egyáltalán nem mindegy, hogy hol, ki, milyen profillal jönne...

A Hegyvidék pedig kinyilvánítottan elegáns, minőségi hely....

Előzmény: beetee (24282)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24283

Mikor a csillagot kapták Amerikában voltam. Kb. 3 hónap múlva jöttem vissza, akkor már sehol nem volt az az állítólagos tömeg. No és azóta se. Naponta járok ott, a hely többnyire tök üres volt, esetleg 1-2 asztalnál ültek emberek. Mi adtunk neki a nem tudom hanyadik változás után egy esélyt. Akkor irtam is, hogy a hús finom volt, de nem tudtuk mit eszünk hozzá. Különböző felismerhetetlen szinü és állagu maszat volt semmi különös ízzel, a köret. Pincér valamit magyarázott előtte, de nem tudtuk beazonosítani. OK mi távolról se vagyunk gasztro sznobok, a normális jó ételeket szeretjük és az érthető meghatározásokat.

Most kb. egy hónapja figyeltem fel arra, hogy többen vannak a vendéglőben, majd megnéztem az étlapot és bementünk. Miután nagyon lelkesek voltunk a pincér elmondta, hogy most minden új, ők is újak és a Tanti neve is új lesz. Van már reggeli is és ezt a normál kaja vonalat akarják követni. Semmi fine dining. Azóta még egyszer voltunk ott, akkor is nagyon jót ettünk. Ahogy láttam mindig elég sok vendég volt, tehát megnyugodhattam, hogy nem én vagyok valami hülye kivétel, hanem tényleg lenne érdeklődés egy normális vendéglőre.

Azt máshol mondták, hogy a Bortársaság volt a bérlő és lejárt a bérleti szerződés, nem akarták tovább csinálni. Gondolom az új társaság akarta, de nekik nem adták. Mondták is, hogy ki jön helyette, de már elfelejtettem.

Előzmény: Mazsola0070 (24281)
beetee Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24282

Itt egy dolgot nem értek, illetve sántít egy kicsikét....

 

Általában az üzletközpontnak tök mindegy mit üzemeltetnek a helyiségében, amíg fizetik a bérleti és üzemeltetési díjakat. Az nem életszerű, hogy azért rúg ki egy céget, mert más típusú (most éppen fine dining stílust...) bérlőt akar.

Hacsak az új társaság nem ígér rá a mostanira...

A  pénz beszél.

 

Vagy meglehetne magyarázni, hogy jobb, pénzesebb vevőkört vonz majd az új étterem, és ez miatt magasabbra pozicionálható a többi üzlet bérleti díja, de ott ez reális?

Ha nem jön be, akkor a tulaj majd jól seggbe rúgja a menedzsmentet...

Előzmény: Mazsola0070 (24281)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24281

A jelenlegi séf és a stábja a Klassz-ban folytatja az Andrássy úton. Megnéztem az étlapot, nekem kifejezetten szimpatikusnak tűnik, ha az új séffel is ezt folytatják elnézünk oda.

 

A Hegyvidék Központ üzletpolitikáját meg nem teljesen értem, a Tanti is pangott, amíg nem kapták meg a Michelint, aztán amikor Pesti távozása után elvették tőlük, akkor megint, azaz nagyon úgy tűnik, hogy kifejezetten csak a csillag miatt látogatta egy bizonyos réteg (akiket van aki gasztrosznobnak hív).

 

Én az utóbbi időben nem voltam, így az elmúlt néhány hónap eredményesnek tűnő stílusváltását nem ismerem, de ezek szerint az nem kellett.

 

Az meg, hogy a semmiből megint Michelin csillagos hely legyen ott, amire megint csődülnek egyesek normál esetben azért nem pár hónap. Persze az alól pont a Tanti volt a kivétel, de a Tanti pár hónap utáni becsillagosodását meg kifejezetten Pesti személyével magyarázták.

Előzmény: Boszorka (24278)
qdz Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24280
Boszorka Creative Commons License 2018.03.31 0 0 24279

Megkérdeztem. A jelenlegi stáb akarta tovább csinálni. A Hegyvidék központ viszont megint fine dininget akar. Ezek szerintem soha az életben nem néztek be ebbe az étterembe és nem látták, hogy üres. Majd megint jön valaki, aztán vagy pénzt mos, vagy tönkre megy. A bérek itt sem olcsók és üres étteremből nehéz kifizetni.

Előzmény: Boszorka (24278)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.30 0 0 24278

Nem siratom mert mindig pocsék és drága volt. Viszont néhány hete egy teljesen új társaság csinálta és végre normális lett. Ment is rendesen, soha ennyi vendég nem volt ott délben mint mostanában. Remélem, hogy csak a rossz emlékü név múlik ki és valamilyen új név alatt csinálják tovább azok akik jelenleg ott vannak.

Mult héten, későn mentünk a menü főétele már kifogyott de igen remek rántott szeletet ettünk és még sör is volt! Szóval ha ez megszűnik akkor bánatos leszek.

Előzmény: Mazsola0070 (24277)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.03.30 0 0 24277
Boszorka Creative Commons License 2018.03.30 0 0 24276

Jégszekrényben eláll:-)

Előzmény: Caipi (24275)
Caipi Creative Commons License 2018.03.30 0 0 24275

Jaj de kedves Tőled, köszönöm, és szívesen. :) Én meg vihetnék Desszert Neked-eseket, bár nem tudom, jó lenne-e annyi süteményt ennünk. :D 

Előzmény: Boszorka (24273)
sunnysun222 Creative Commons License 2018.03.30 -1 0 24274

Nem vagyunk egyformák!!!!!

 

A nejem elsősorban azért imádta őket, mert nem voltak annnnnyira édesek!!!!  Ha mi messze ívben elkerülünk egy már megismert cukrászdát, akkor elsősorban azért, ha a köztársaság heti cukorkészletét szórták bele egynapi sütésükbe.....

És  ilyen helyen leszarjuk a kiszolgálást... :) :)

Előzmény: H_G (24271)
Boszorka Creative Commons License 2018.03.30 0 0 24273

Eljöhetnél egyszer hozzám. Beszereznék neked Bagatel sütiket, azután lehetne próbálgatni. Komolyan gondolom!

Előzmény: Caipi (24272)
Caipi Creative Commons License 2018.03.30 0 0 24272

Tényleg? Sosem éreztem nem elég édesnek őket. Viszont most, hogy így mondod, a Szamos Esterházyja tányleg lehetne visszafogottabban édesítve.... az isler nekem jó, de abban eleve savanykás a lekvár. 

Előzmény: H_G (24271)
H_G Creative Commons License 2018.03.30 0 0 24271

Én amúgy ízlés-alapon a fénykorában sem voltam 100%-osan elégedett a Zazzival, mert sok sütijük nem volt nekem elég édes. (Miközben pl. a Szamosnál minden túl édes, szóval szerintem nem én vagyok a perverz e téren.)

Előzmény: Caipi (24270)
Caipi Creative Commons License 2018.03.30 0 0 24270

Tudom, hogy másnak is szólt, azért is írtam, hogy részemről. De semmi gond, tényleg. :) Csak úgy gondolom, hogy Te teszel skatulyába megjegyzések alapján dolgokat / embereket túl hamar, ne felejtsd, ezt itt írás, nem tudod annyira megítélni, ki mit hogyan ért, mint ha látnád / hallanád az illetőt. Megintcsak szigorúan részemről pl. fenntartom, hogy a nem-találok-normális-felszolgáló-dolgot nagyon nem lehet elvonatkoztatni a fizetéstől, bár ez a megjegyzésem nem konkrétan a Zazzira vonatkozott, és azt is, hogy nekem már nem felel meg a Mihályi ár-/értékaránya. Nem azt írtam, hogy drágák és rohadjanak meg, vagy hogy a nagymamám almásrétese sokkal jobb. :D 

 

A Zazzi pl. részemről megoldhatta volna úgy a problémát, hogy árakat emel, elfogadtam volna.  

Előzmény: sunnysun222 (24269)
sunnysun222 Creative Commons License 2018.03.30 -1 0 24269

Az árakkal kapcsolatos megjegyzés ráadásul nemcsak Neked, hanem másoknak is szólt...:) :) :)  Általános érvényű népnevelési "szándék" gyenge kísérlete....:)

 

A "modoromról" szkati barátnőnk tudna ódákat zengedezni, bár mostanában elég ritkán látni őt itt... Nincs a modorommal semmi baj. Érteni kell...:)

 

Aztán itt van például a felszolgálók, kiszolgálók és mindenféle éhbéren tartott rabszolgák esete a kizsákmányoló tulajdonosaikkal... Mert csak így sommásan, egy demagóg félmondatban ne mlehet egy ilyen súlyos összetett problémát "elintézni"...

Különösen problémás erről a Zazzzzi esetében beszélni, amikor még nem tudjuk pontosan, hogy a "munkaerő hiány" mit is takart az ő esetükben...

 

És bár feltehetően mindannyian felnőtt emberek vagytok, akik már térdig gázolnak az Életben, azért egy vállalkozást úgy működtetni, hogy mesebeli jövedelmeket tudjon fizetni és sikeres is legyen és jó is legyen és a tulaj örüljön neki - az baromi nehéz és csak a gasztronómiánál maradva, ilyen bravúrra a

sok ezer, vagy tizezer szakmabéli hely közül elég kevésnek sikerül tartósan megoldani...  És a picit sem rosszmájú feltételezésem szerint, ahol jól működnek a dolgok, ott a borravaló miatt működik igazán jól, tehát olyan helyen elsősorban, ahol asztalnál fizetés van...

Márpedig konkrétan pl. a Zazzinál ilyen gyakorlatilag nem volt és italfogyasztás sem,ahol még lehetne "játszani" a személyzet jobb megfizetése érdekében....

 

Előzmény: Caipi (24268)
Caipi Creative Commons License 2018.03.30 0 0 24268

A tanácsadást nagyon köszönöm, ki fogom próbálni őket. De Neked olyan érdekes modorod van....:) Részemről a Mihályi áraival az a bajom, amit írtam is, nekem már drágább, mint amennyire nekem jó. A minőségét nem vontam kétségbe, de amúgy éppenséggel minőségi alapanyagokból is lehet nem jót csinálni. 

Előzmény: sunnysun222 (24267)
sunnysun222 Creative Commons License 2018.03.29 -1 0 24267

Nem vagyok szaktörténész, de sanda a gyanúm, hogy a megboldogult Zazzzi az úttörők egyike volt, bár én sosem mondom, hogy a legelső meg a legjobb meg egyéb...

 

Hozzájuk elég hasonló jelleg nyitott pár évvel később a Káldy Gyula utca sarkán, a bulinegyed peremén: Desszert neked ... Az biztos, hogy sokkal nagyobb elánnal, sokkal, de sokkal több pénz árán, sokkal nagyobb és biztosan jobb helyen és ők is elég jók... Vannak, akik finotorgnak picit, mi eccccer kipróbáltuk és semmi kivetni valót nem találtunk náluk.

A kiszolgálás baromira nem érdekelt, mert a látványos látványkonyha az üvegfal mögött sokkal érdekesebb volt, minta kiszolgálás. És jobban le lehet ülni, csevegni kóstolgatni, habár elég rideg a dizájn.

 

Ezek nemcsak optikailag gyönyörű dolgok, hanem belső szerkezeteiket, anyagaikat illetően is. Zazziék talán megmondanák, hogy mennyire jó követőik, de szerintem jók. És ők sem olcsók, de nagyon primitív dolog egy ilyen minőségnél árakon nyammogni... Ez mind komoly kézimunka és alkotóművészet is. És komoly rezsivel készülhetnek és élhetnek...

 

Aztán vannak és egyre többen vannak, akik szintén megpróbálnak ezen az úton elindulni. Talán picit óvatosabban: merészebb dizájnnal, erősebb szinekkel, de belül többnyire hagyományosabb felépítésű krémecskékkel.

Budán, a Rózsadomb aljában van a Marandona - remélem élnek még, de már hónapok óta nem jártam arrafelé. Ők is  a fantáziadúsabb irányba és fiatalsoan mozdultak, ők se lehetnek messze a Zazzitól színvonalban, de láthatóan picit mással foglalkoztak.

 

És nagy hirtelen jut eszembe ismét Pesten a Béke szálló cukija. Ami már nem fenn az emeleten van, hanem a földszinten hátul, de meglepően jó volt és nem is durván drága. Igaz, ez is  még tavalyi élmény, el is kéne menni ellenőrizni, hogy ma mi a helyzet náluk...:)  Szemre és ízre is remekek...

 

 

 

 

Előzmény: Caipi (24245)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!