Keresés

Részletes keresés

stevemegane Creative Commons License 2014.06.13 0 0 100100

Igen, miért?

Előzmény: snapszmester (100099)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.13 0 0 100099

Mostanában is kóstoltad?

Előzmény: stevemegane (100098)
stevemegane Creative Commons License 2014.06.13 0 0 100098

Sziasztok!

 

Elkezdett érni az udvaromban a fehér eperfa (szeder).

Mivel a tavalyi pálinkám még kitart jó ideig, így nem tudom mit kezdjek a terméssel.

 

Ha esetleg valakit érdekel, keressen.

 

A tanácsaitoknak köszönhetően nagyon finom lett az előző évi pálinka.

TINTUS Creative Commons License 2014.06.13 0 0 100097

Én se szeretem agyoncukrozni mert aromavesztéssel jár, de 1 % alatti adagolás nem okoz ilyent észrevehetően viszont az élesztő jól dolgozik, én síma sütőélesztőt használok az is éppen olyan jó mint a fajélesztő...... csak olcsóbb.

Előzmény: nebamun (100093)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 100096

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (100042)
Tucso69 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 100095

Hehe! :-)

Előzmény: szilvakukc (100094)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.13 0 0 100094

Hát ezek a Horvátok! Ilyen gyökerek! Nem is viszem hozzájuk a kölköket nyaralni, inkább a Brazilokhoz!:)))

nebamun Creative Commons License 2014.06.13 0 0 100093

Nem, nem szoktam, de nem is tervezem :) 

Fajélesztőt használok, cukor nélkül. Minden szakirodalom így javasolja. Ettől függetlenül elhiszem, hogy a te módszered is tökéletesen működik. Nálam amolyan elvi kérdés, hogy nincs cukor. 

Előzmény: TINTUS (100092)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100092

Hogy az élesztő még könnyebben felfusson. Szoktál sütni tésztát??

Előzmény: nebamun (100086)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100091

...jaaa!!...háát ha aztatat kő, akkó aztatat mondom...bebukta ...DDD...

Előzmény: szilvakukc (100079)
nebamun Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100090

Nem teszek bele, cseresznyébe végképp nem, így is vagy 16 brix fokos volt. 

Előzmény: szilvakukc (100088)
nebamun Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100089

Én megtettem, de sajnos abból se derül ki igazából sok, sőt a gyártó oldalát is néztem, abból se igazán. Kokoéknál van egy táblázat, hogy mire mi ajánlott, de mindenre van vagy 3 féle és elég nagy az átfedés köztük. Kísérletezni kellene, de valószínűleg nem lenne olyan jelentős a különbség. 

Előzmény: snapszmester (100085)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100088

Mé, Te mennyi cukrot teszel 60 liter cefrébe? 60kg-ot?

Előzmény: nebamun (100086)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100087

Há, má hogyne mennék! De, még mindig nem beszéltél a harmadik verzióról. Ha más nem lesz, hát Józsipapa is jó.:DDD

Előzmény: szilvakukc (100082)
nebamun Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100086

Csak a cukrot nem értem benne, de azt nagyon nem. 

Előzmény: TINTUS (100077)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100085

Látogasd meg a kokofermet.

Előzmény: körte51 (100084)
körte51 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100084

Ezt az élesztő választást  különböző gyümölcsökhöz megosztanád ,van erre valami szabály ? Annyit észrevettem,hogy az unikén csíp mint a torma az illata! Van még itthon, uveferm danstil a ,saccharomycess cerevisiae !  Ami érdekes ,hogy sima sütőélesztővel csináltam a cseresznyét!  De jó lenne erről többet tudni!

Előzmény: Törölt nick (100061)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100083

Most nem fogsz felénk járni mint tavaly? főznék valami jót.

Előzmény: szilvakukc (100081)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100082

Ja, a lényeget nem is mondtam:

 

Horvátország, Horvátország, Horvátország éjáóóóóóóó.....:)))

 

szilvakukc Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100081

Na! Híjá má meg engem is! Az első kettő nem is lényeg!:DDD

Előzmény: TINTUS (100078)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100080

Na jó azóta sem olvastam extrát, a lényeg: A FÖLDIEPRET NEM TÁROLJUK! FŐZZÜK IDŐBEN, MERT ROMLIK,  MINT ÁLLAT! MINDIG! NINCS KIVÉTEL! AMIRE MÉGIS AZT HISZED, AZ SEM AZ! Ez lényeges!

 

Előzmény: szilvakukc (100079)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100079

Most hülyéskedsz???? Még csak hozzádig olvastam vissza, nem tom mi lesz eztán, de szerintem aztatat kő mondani, hogy bebukta!!!!

 

Előzmény: rézműves1 (100046)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100078

Eljöhetnél hozzám (kaja-pia-nők) főzni mert én már unom az 5 órákat végigtüzelni.

Előzmény: In Lak'ech (100067)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100077

Snapszi  köszönöm !

 

Más: a cseresznye szabály szerint lett cefrézve nagyon csendesen kiforrt 5 nap alatt semmi habzás .

60 liter cefre: 20 gramm szárazélesztő, 10 csepp pektinbontó, 20 gramm tápsó , 40 deka cukker, 1 deci akkusav.

 hétvégén kezdődik a gersmendorfi és az érdi szedése.

 

TINTUS Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100076

Működik a lista.

Előzmény: In Lak'ech (100068)
Tan-csi Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100075

Így van, végül is pont ennyi.

Előzmény: snapszmester (100074)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100074

A pálinka főzés erről szól.:-)

Előzmény: Tan-csi (100072)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100073

Mester, gratulálok a 100.000.-hez! :-)

Tan-csi Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100072

Dehogynem. Ebben a pár mondatban sikerült besűríteni a topik történetének esszenciáját.

Továbbra is kitartást! :))

Előzmény: snapszmester (100001)
In Lak'ech Creative Commons License 2014.06.12 0 0 100071

Akkó csak én nem kaptam meg a saját levelemet. :-) No rákérdezek Kupeci barátomnál.

Előzmény: Tan-csi (100070)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!