Keresés

Részletes keresés

Béni bátyám Creative Commons License 2011.05.26 0 0 8597

Én is pont a gyermekemelgetést hiányolom a legjobban, pici kislányunknak alig győzöm magyarázni, hogy most egy ideig miért nem tudom felemelni. Bár titokban behajlított térddel megpróbáltam, és szerencsére nem volt semmi, de azért ezt tényleg csak egyszer játszom el egy nap. Köszönöm szépen a jó tanácsokat, és további gyógyulást kívánok neked!

Előzmény: Graver (8584)
Béni bátyám Creative Commons License 2011.05.26 0 0 8596

Szia! Igen, köszönöm, lécci add meg a számát, nagyon érdekel.

Előzmény: boszori (8590)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.26 0 0 8595

Be kellett vennem a xiloxot 1 hét után, bacca meg! :-(

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.26 0 0 8594

Nekem műtét után azt mondta a doki, hogyha megyek rehabra semmiféleképpen ne kérjek masszázst, mert begyulladhat. Csak a nyakam miatt kértem meg mondtam neki, hogy nézze meg a derekam, de nem is mert hozzányúlni Ő is lebeszélt, viszont a nyakamnak nagyon jó volt meg a vállamnak.

Előzmény: similis (8593)
similis Creative Commons License 2011.05.26 0 0 8593

Nekem a masszázstól úgy begyulladt a hátam, hogy 3-4 hét kellett hogy úgy-ahogy rendbejöjjön...

 

Huh, csak nem az a hasmenés járvány ami Németországban van???

Előzmény: Törölt nick (8592)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.26 0 0 8592

Szia Mesi! Mindig van valami ami közbeszól, nehogy haladjunk. :-( Én meg 8-ára kaptam időpontot, teljesen be van táblázva, ráadásul nekem csak a 17 óra jó, mert a férjem 16 óráig dolgozik és már nem tud eljönni a munkahelyéről, mert nem nézik jó szemmel.

 

Próbáltam most a napokban egy kis lightos tornát, hogy legyen egy kis mozgás. Kimentem az udvarra is max 2 percet bírok állni, mert úgy elkezd szúrkálni a derekam, hogyha arra ráeröltetek, akkor megint jön a mozdulatlan fekvés és a sírás. Egyenlőre el nem tudom képzelni, hogy ebből műtét nélkül talpra álljak, főleg, hogy ez már hanyadik neki futásom.

 

Luci, a masszőr mit tud segíteni? A masszőr Hévízen sem mert hozzányúlni, mert tűz forró volt a derekam és azt mondta, hogy ott van valami gyulladás, csak a nyakamat maszírozta.

Előzmény: Malagurski75 (8591)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.05.26 0 0 8591

Szia Gicus! Tegnap hívott Mirtil hogy jövőhét lehet de vírusos hasmenés van az osztályon...mondtam köszi azt nem és egy hetet csúszunk.....Mikor mész manuálra?

Előzmény: Törölt nick (8587)
boszori Creative Commons License 2011.05.25 0 0 8590

Szia!

Bár nem engem kérdeztél, én kb. 3 éve tanultam meg (vén fejjel) háton úszni. Igaz mellben már tudtam, szóval nem a nulláról indultam.  A Gogol utcában találtam egy helyet (XIII. kerület), ha gondolod előkeresem a telefonszámát. Egy Ákos nevű fiúnál tanultam én, de azt hiszem ott többen is vállalnak felnőtt úszásoktatást. Elég drága volt, de én pár alkalomból megúsztam, igaz, csak velem foglalkozott.

Előzmény: Béni bátyám (8582)
luci71 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 8589

Szia!

 

Szerintem hívd fel a masszőrt!

Hátha tud segíteni.

Előzmény: Törölt nick (8588)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.25 0 0 8588

Tudod azt nézte meg a röntgennel, hogy nem csúszott e jobban el a csigolya, de nem, attól függetlenül nem jól áll és azt mondta a Dr-nő, hogy még nincs vissza téve a helyére addig nem adhatja az injekciót. Hát nem tudom, hogy teszi vissza, mert a manuálos is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán vissza tudja e tenni. Ha megint begyulladok, akkor szerintem nincs tovább. Majd meglátjuk mi lesz, ha nem jó, akkor megyek tovább, mert, akkor nincs értelme kinylódni. 

Előzmény: luci71 (8578)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.25 0 0 8587

Sziasztok!

 

Graver, nem adom fel, mondjuk sokszor megfordult már a fejembe, de, olyankor mindig a fiamra gondolok. Csak olyan jó lenne már haladni. Olyan sokat várok mindenre.

 

Lucy, a Mirtil nem hívott, de nem is várom már. Félek a manuáltól, hogy megint begyulladok, de mit tudok csinálni, belevágok ismét, ha begyulladok megint, akkor többet nem megyek, mert, akkor nem látom értelmét.

 

Mesi, melyik nap mész a kórházba? Szorítok neked!

 

 

Előzmény: Graver (8572)
katus49 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 8586

Sziasztok!

szép napot minden fórumozó társamnak!

az enyém nem tul rózsás, nem éppen fájdalom mentes éjszakán vagyok tul!

betudom az időjárásnak)))

Előzmény: Graver (8585)
Graver Creative Commons License 2011.05.25 0 0 8585

Malagurski... :((((
Nagyon sajnálom a történteket. Még ez is... Minden együttérzésem a tiéd.

Előzmény: Malagurski75 (8583)
Graver Creative Commons License 2011.05.25 0 0 8584

Szia!
Nos, remélem, a te sérvedet még karban lehet tartani. Sajnos az úszással én is hadilábon állok. Nem tudok olyan helyet, ahol felnőtt úszásoktatás van, de érdemes a neten kutakodni, esetleg felhívni pár uszodát, hátha.
Ennyi idő elteltével elég jól vagyok, gyakorlatilag mindent meg tudok csinálni, amit korábban. Persze, van, aminél óvatos vagyok, pl. inkább guggolok, mint hajolok, és vigyázok az emelésekkel is. Pl. a gyereket inkább nem emelem fel. Néha elfárad a derekam, és időnként fájdogál a bal oldalon a farizmomban és kicsit a combomban (a műtét előtt a jobb oldalam volt pedig vacak), de ez csak kellemetlenség, fájdalomcsillapítót pl. nem igényel.
Hát igen, van akinek "bejött" a műtét, van, akinek nem. Sok mindentől függhet ez is. No meg azok, akik szépen felgyógyultak, élik az életüket, nem nagyon járnak vissza fórumozni. Így elég nehéz megítélni, hogy hány embernél tekinthető sikeresnek a műtét, és hánynál nem, melyik van többségben. Az biztos, hogy mindenki nehezen szánja rá magát, hiszen mégiscsak a gerincet buherálják. De a fájdalom nagy úr, hosszú távon egy bizonyos mérték fölött nem lehet elviselni.

Előzmény: Béni bátyám (8582)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 8583

Sziasztok! Sok új arc lett  :-( sajnos......Megyek jövőhéten a Honvédba Veres Tanár úrhoz. Van még néhány vizsgálatom amik alapján dönt hogy mi legyen.Most úgy gondolom bevállalom a 4. műtétet is,befixálja a legalsó szegmenst....már a 3.-nál megkellett volna ezt is csinálni......mindegy! Eltüntem egy időre mert terhes lettem és sajnos az állapotom és a gyógyszerek miatt elkellett vetetnem.....nehezen kapartam magam össze......

Béni bátyám Creative Commons License 2011.05.25 0 0 8582

Szia! Köszi a biztató szavakat. Én is remélem, hogy a konzervatív kezelés bejön. A doktornő azt is mondta, hogy valójában még egy kiszakadt sérv is vissza tud húzódni, ha minden jól alakul, pláne egy nem kiszakadt. Az úszáson én is gondolkodom, de abban elég gyér vagyok. Nem tudsz véletlenül egy felnőtt úszásoktatási helyet Budapesten? Most hogy vagy a műtét után? Mindent tudsz csinálni, mint korábban, vagy vannak olyan változások, amikre figyelned kell? A műtétekről tök ellentétes véleményeket hallottam eddig.

Előzmény: Graver (8579)
katus49 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8581

nekem pont egy éve alakult ki a sérvem de összesen 2 hetet voltam álományba egy injekció és egy infuziós kura miatt de mivel egyik se segitett már sokat rajtam igy döntött az idegsebész a mütét mellett.

én már nem is bántam mer iszonyu fájdalmakkal éltem szinte éjszakákat nem aludtam, én már ugy fogtam fel hogy nekem megváltás lesz ez a mütét!!Most is vannak fájdalmaim de ez már csak a töredéke a réginek, és ha veszek be fájdalomcsillapitót még elis viselhető..

mikor kicsik voltak a gyerekeim az én fiam is elég beteges volt elég sokat voltam én is vele itthon de akkor még más világ volt nem néztek rám ferde szemmel ezért.

Előzmény: Graver (8577)
bogica77 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8580

Hát, én is csodálkoztam, de a házidoki legutóbb közölte, hogy a 6 hét elteltével biztos, hogy visszaírnak, mert ennyi a gyógyulás és kész. Én is azon gondolkodtam, hogy mi van, ha valami nem oké? Majd az idegsebész megmondja, mert azt tapasztaltam, hogy senki nem mond semmi konkrétumot, azt mondják, hogy a műtő orvos a főnök.

Hátizom torna: most, 4 hetesen ilyen hasonfekvésből emelkedéses gyakorlatokat csinálunk, ezeket variálja, nyújtott karral, csecsemő pózban, labdával stb., meg ugyanígy hasonfekvésből kell a térdben behajlított lábakat emelgetni, nekem ezek a legnehezebbek, de érezhető a javulás, farban és hátban is.

Jelenleg az okozza nekem a gondot, hogy nem tudom, milyen jellegű fájdalom tekinthető normálisnak pl. derékban. Erre se tud senki válaszolni. (mmint szakember) A 4 hét alatt két szem Zaldiart vettem be a lábfájdalom miatt, még az elején, de néha ilyen tompán a derekam is fájdogál, főleg időváltozáskor. Szeretnék kontroll CT-t majd 6 hetesen, nem tudom, ez mennyire szokás, de megnyugtatna. A műtét után azt mondta, hogy csak ott volt probléma, ahol megműtött, de most már félek.

 

Visszagondolva azt vontam le tanulságként, hogy CT nélkül nem volna szabad senkinek semmivel próbálkozni. Ha tudtam volna, hogy egyáltalán sérvem van, nyilván nem úgy éltem volna, ahogy éltem, és dolgoztam, meg meghatározta volna, hogy milyen kezelés az, ami nem ront rajta. Persze nem tudom, melyik volt a bűnös, de úgy érzem, a súly...

Előzmény: Graver (8574)
Graver Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8579

Szia! (Tetszik a nicked :-) )
Így már értem. Akkor tulajdonképpen neked az úgynevezett konzervatív kezelések elég jól beváltak. Örülök, hogy már nincsenek nagy fájdalmaid, és komolyabb tüneteid most.
Az a gyógyfürdő biztos, hogy nem tett jót az amúgy is begyulladt idegnek. Még szerencse, hogy viszonylag hamar javult az állapotod. Ahogy írod, szerintem elég jó az állapotod most, bár engem műtöttek, tehát nem tudom, anélkül most hogy lennék. Bár a műtét előtt már tudtam járkálni, közlekedni is, de 100-200 méter után egyre erősödő fájdalommal, és ez több hónap után. Az is igaz, hogy egy szteroidos injekción, meg pár alkalom gyógytornán kívül (mikor még nem is volt diagnosztizálva a bajom) nem kaptam más kezelést. Hogy nálam mennyire váltak volna be, azt nem tudom. Az idegsebész nekem műtétet javasolt, nem nagyon bíztatott, hogy esetleg valamilyen kezelések hatnának nálam. Így nem akartam még ezekre időt/pénzt áldozni, szerettem volna belátható időn belül dolgozni.
De akinél hatnak a kezelések, javul az állapota, és az orvosa szerint megúszhatja a műtétet, annak érdemes.
A gyógytornán kívül más nem nagyon jut eszembe, másik fórumon van olyan beteg, aki tizenéve tartja karban tornával a sérveit. A hátizmok erősítése is jó, meg az úszás, főleg a hátúszás. Ha tudsz, és lehet az orvosod szerint, járj úszni. Ítad, hogy elég jó fizikai állapotban vagy, biztos hogy ez is sokat számít. Jó, hogy van labdád, meg térdeplő széked a munkahelyeden (én ékpárnát használok, mert a labdáról leesnék), de amikor csak lehet, állj fel, és sétálj, esetleg végezz pár gyakorlatot, amit ott is meg tudsz csinálni (talán tud mutatni a gyógytornász ilyeneket).
Remélem, továbbra is javulni fogsz, és el tudod kerülni a szikét. 

Előzmény: Béni bátyám (8576)
luci71 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8578

Szia!

A dokihoz sikerült már időpontot kérni?Nem mész hozzá?

A tanár úrék még nem jelenkeztek?

A doktornő mit mondott?Minden oké,folyt.manuálterápia és ha megint begyulladsz?

Előzmény: Törölt nick (8567)
Graver Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8577

Hát a 3 műszak az elég kemény lehet. Akkor tényleg rendesen fel kell épülnöd, megerősödnöd, hogy bírd majd. Nem lehet siettetni sajnos, mert abból baj lehet. Azért ha lehet, próbáld majd elérni a munkahelyeden, hogy kicsit könnyítsenek rajtad egy darabig, ha lehet. Bizony, manapság egy munkahely nagy kincs, és hosszas betegséget nem sok helyen tolerálják. Én is összesen 7 hónapig voltam betegállományban, hát összetehetem a kezem... Ezért nem is akartam tovább húzni. Most csak akkor maradok itthon, ha nagyon muszáj, de sajna a gyerekeim elég sűrűn voltak betegek.

Előzmény: katus49 (8575)
Béni bátyám Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8576

Szia! Köszönöm a válaszodat. Igen, lumbális sérvet mutatott ki a ct (L IV-V), viszonylag nagy méretű, de nincs kiszakadva. A Sportkórházban vagyok egy kéthetes komplex kúrán (gyógytorna, fizioterápia, masszőr és infúzió), mellette szedem a gyógyszert (Diclac+Mydeton), és egyelőre egyáltalán nincs szó műtétről, sőt, a főorvos-asszony igen csak biztat. Szerintem szépen javulok: két hete történt, az addig is fájó derekamra rásérültem baráti foci közben egy feltehetőleg rossz mozdulattól (semmi extra, csak eddig bírta). Az első két nap rémületes volt (a sérülés után, mikor még nem tudtam, mi a pálya, elmentem gyorsan gyógyfürdőbe, a legmelegebb vízekbe, valószínűleg az csúnyán belobbantotta az egész idegpályát), aztán néhány nap alatt megszűnt az isiázos fájdalom, és másfél hét múlva már a zsibbadás is elmúlt, egy enyhe érzéskülönbség maradt a bal lábam nagyujjában. Mondjuk, emelni nem merek, de immár semmi fájdalom nincs, érzem a helyét a dolgoknak, ennyi. Ez neked is jónak tűnik így, vagy ez az átlagos? Azért kérdeztem a sportot, hogy mivel tudnék még erősíteni a gyógytornán kívül, ami nagyon hasznos, bár viszonylag jó állapotban voltak/vannak az izmaim, mert korábban versenyszerűen sportoltam. A fűzőben valószínűleg igazad lehet, most még segít. Sajnos, ülnöm sokat kell a munkám miatt, de van nagy labdám és térdelő székem. Ha van még bármi tanácsod, előre is nagyon köszönöm! Neked is a legjobbakat!

Előzmény: Graver (8563)
katus49 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8575

hát igen, ez az ami engem is motivál a munkahelyem megtartása, mer sajnos amai világban hamar az utcára kerülhet az ember.bele se merek gondolni mi lenne velem ha elveszteném a munkahelyem, mivel egyedülálló vagyok, a gyerekeimre nem szeretnék rászorulni. gyárban dolgozm 3 szakban, és bizony a lehető legjobban fel kel épüljek hogy birjam a munkát.

Előzmény: Graver (8573)
Graver Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8574

Szia, Bogica! Örülök, hogy hamar a megfelelő helyre kerültél, egy lelkiismeretes dokihoz, valamint hogy jól sikerült a műtéted, és szépen javulsz.
Azért azt halkan megsúgom, hogy szerintem mindenkinek 6 hetet mondanak, de többnyire van az minimum 8-12 is... ;) Először nekem is 6 hetet mondtak, aztán valahogy meghosszabbodott... (Talán nem akarják lelombozni az embereket, mert ugye 6 hét nem tűnik olyan soknak.) De éreztem is, hogy kell még az az idő. Hat hét után jött még csak az "igazi" gyógytorna, ami megerősített annyira, hogy bírjam a gyűrődést, előtte szerintem mégy gyenge lettem volna hozzá. Volt olyan ismerősöm is egy másik fórumról, aki nagyon szeretett volna 6 hetesen már menni dolgozni, mert annyira jól érezte magát, de nem engedték. Szerintem jól is tették, mert annak nincs éretlme, hogy aztán visszaessen valaki.
Azért te egy mázlista vagy, hogy gyógytornász barátnőd van. :-) Hogyan erősíted a hátizmaidat?

További javulást, gyógyulást kívánok! 

Előzmény: bogica77 (8568)
Graver Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8573

Katus, gondolom egyénenként eltérő a dolog, hogy ki, mikor tud menni dolgozni, és feltételezem, attól is függ, hogy milyen munkát végez.
Nekem is kellett 3 és fél hónap, és még akkor is félve indultam neki (de nálam is elég komoly "motiváció" volt a pénz, és a munkahelyem megtartása). Pláne, hogy nekem sokat kell utaznom a munkába. De a gyógytorna sokat segített, és így bírtam. Aztán idővel egyre erősebb lettem, és már nem okoz gondot. Nem mondom, hogy nincsenek rosszabb napok, amikor alig várom, hogy hazaérjek, de egy szem gyógyszert nem kellett még bevennem, és ha ennél rosszabb sose lesz, már boldog lennék. 
Viszont azóta viszonylag sűrűn jönnek ezek a felső légúti nyavalyák (mint most is), ezekből elegem van, de azzal vigasztalom magam, hogy örüljek, hogy nem a műtét előtt jöttek a köhögős betegségek - akkor becartam volna... :-) 

Előzmény: katus49 (8565)
Graver Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8572

Szia, Gica! Örülök, hogy írtál, és főleg, hogy még kitartasz, no meg annak is, hogy legalább nem rosszabbodott a helyzet. :-) Nem is értem, ilyen állapotban lévő betegeket ennyit várakoztatni! :-( Nagyon remélem, hogy nem okoz visszaesést majd a manuál, és hogy meg tudják majd csinálni a szalagerősítést is. Bárcsak végre valami segítene rajtad! Szívből kívánom, mert két embernek is sok ez a sok szenvedés. Remélem, nem adod fel továbbra sem. Kell hogy legyen végre megoldás, javulás. 

Előzmény: Törölt nick (8566)
katus49 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8571

Hát akkor tényleg szerencsés voltál, biztos vagyok benne hogy otthon a családi légkörben minden más mint egy korházban.

ezt magamon is tapasztalom..

Előzmény: bogica77 (8570)
bogica77 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8570

Nem kellett könyörögnöm, amikor kiderült, hogy műteni kell (szombaton), megígérte, hogy hétfőn még akár locsolókat is fogadhatok, otthon :) de ez sztem nem rutin itt sem, mert amikor más orvos vizitelt hétfőn, azt mondták, hogy dehogy mehetek, majd ha a dokim bejön, vele megbeszélem.

Előzmény: katus49 (8569)
katus49 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8569

gratulálok a gyors felépülésedhez!

Elvoltam hülve mikor olvastam hogy milyen hamar kengedtek a korházbol.

ott ez a szokás vagy te könyörögted ki magadnak?

Előzmény: bogica77 (8568)
bogica77 Creative Commons License 2011.05.24 0 0 8568

Szia katus és többiek!

 

Én is rendszeresen olvaslak benneteket, csak eddig írni nem nagyon tudtam.

Nekem 4 hete, Húsvét előtti szombaton volt sürgős porckorongsérv műtétem. Röviden az előzményekről annyit, hogy február elején volt egy rossz mozdulatom, amire azonnal rá is emeltem a 15 kilos gyerekemet. Persze pihenést javasoltak, amit beszámolási időszakban egyszerűen nem lehetett megoldani. Kaptam egy 6-os szuri kúrát, meg gyógyfürdő kezeléseket (súlyfürdő /2 kg, masszázs, tangentor), voltam kétszer manuálon is, de 6 kezelés után irtó nagy fájdalmaim lettek, abba kellett hagyni, épp szteroid injekcióra mentem a reumatologushoz, amikor a bal labam végig lezsibbadt és nagy fájdalom kezdett sugározni a bokámba. Megkaptam a szurit kétoldalra, de megkaptam az idegseb-re  a beutalót is, hogyha romlik, bénul stb, akkor azonnal irány a klinika. Már másnap elkezdett bénulni a lábfejem. Másnap egy McKenzie terapeutához mentünk, aki megvizsgált, nem tudom, pontosan, milyen elektromos eszközzel nézte az idegek tevékenységét, mondta, hogy látnia kell idegsebésznek, de ha nem romlik, maradhatok otthon, Ügyeletben úgysem operál senki, ne aggódjak. Hát másnap reggel már nem kockáztattam, hogy én állapítsam meg, hogy vajon romlott-e a lábam, felhívtuk az ügyeletes idegsebészt, aki azt mondta, hogy menjünk be. Megvizsgált, a sérvet megállapította, elküldött azonnal CT-re, majd közölte, hogy 3 óra múlva megműt, mert nagyon csúnyán ki van szakadva a sérv az L5-S1 között, és talán még 24 órán belül vagyunk és vissza lehet fordítani a bénulást is. Ha Debrecenben kell valakinek idegsebészhez mennie, őt csak javasolni tudom. Minden kérdésünkre válaszolt, megmutatta a 3D CT felvételen, hogy mit hol kell nézni.

A műtét úgy tűnik, jól sikerült, megszüntek a fájdalmaim, 48 óra múlva el is engedtek a kórházból. A lábzsibbadás kb. 3 hét múlva szünt meg. Még mindig gyengébb a bal lábam, ki érzéskülönbség is van még. Heti 3x gyógytornász bnőm jár hozzám, és a többi napon magamtól csiálom a gyakorlatokat. Eleve gyengék voltak a hátizmaim, tegnap pont azt szadizta, izomlázam van ezerrel. Napról napra többet tudok ülni, jövök-megyek, nekem azt mondták, hogy 6 hét elteltével a kontroll után elvileg azonnal mehetek dolgozni, bár egy kicsit aggódok, hogy 8 órát hogy fogok bírni ülve, de beszereztem a nagy labdát, azon ülök majd.

Előzmény: katus49 (8542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!