Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2014.06.20 0 0 100298

Tisztelt kollégák!

Megkezdem a nyararalásomat,és nem tudom garantálni a kora reggeli linkgyűjteményt.Lesz,csak nem kora reggel.

Na sziasztok!

 

sogi01 Creative Commons License 2014.06.20 0 0 100297

                                          vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (100263)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100296

Nem (csak) azon múlik hidd el. :) A lehúzott Pálinkák java is mind tornyos. ;) Ha negatív reklám kellene, akkor én felvállalom azokat a tornyos főzdéket is, amiket nem ajánlok próba utan. (Pedig van közte olyan ami tavaly nyitott 300M beruházásból állítólag fullos technológiával). Van aki marketingre öl XX milliót, és azért van "első" helyen. Van pedig azért mert valóban jót készít. A harmadik meg mert csurgat egy kis lóvét a Tesco osztályvezetőnek és ezért kerül "szem elé" a polcokon a nevesek közé...

Előzmény: szilvakukc (100295)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100295

Ahol Panyikné zsűrizik(és hol nem), ott természetesen mindig magasan a tornyosak győznek. Ő pont annyira nem elfogult, mint pölö Te.:))

Előzmény: gabor0036 (100294)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100294

Ha jól látom mind az 5 ajánlott pálinka tornyoson készült. Zsindelyes sosem ízlett, számomra ízetlen tiszta párlat volt. A rézangyal meg járja az ország főzdéit és itt-ott vásárolja össze a pálinkát. A miskolci likőrgyáron nem csodálkozom, egy ex-haver ott volt "főzőmestert" (amíg meg nem nyitotta saját méreggyárát) mesélt érdekes inkább durva dolgokat... 

Ezzel mindel csak az a baj, hogy ezek a sz@rok vannak a boltok polcain, és a külföldi aki inna egy jót az ilyen moslékokat kap. Utána meg megy a negatív reklám, hogy a magyar pálinka nem is olyan mint a híre...

Előzmény: firekiller (100290)
rézműves1 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100293

...hát ez eléggé égő, nem???:):):)...

Előzmény: firekiller (100290)
körte51 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100292

Pancserek!:-)

Előzmény: firekiller (100290)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100291

Nem taníthatok mindenki!:-)

Előzmény: firekiller (100290)
firekiller Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100290

Érdekes eredmények születnek, ha a kereskedelemben kapható pálinkát minősítik :(

http://www.gaultmillau.hu/buvos-szakacs/az-mge-barackpalinkatesztje

 

Hrobert84 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100289

Hi,

 

Már tanulmányozom a leírást,de eltart egy ideig,hogy alaposan elolvassam.

Azért köszi az infót...

Előzmény: zsuzska60 (100276)
Hrobert84 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100288

Hali,

 

Kösz az infókat,de ezek a "fő" pontok nekem is megvannak.

Sajna nem tudom,hogy kell-e valami extra dologra figyelni.

Egyébként a kérdésem mindig áll,hogy birs és barack honnan szerezhető be?Leginkább a birs a kérdéses,a barackot valahogy megoldom.

 

....

Előzmény: szilvakukc (100275)
körte51 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100287

A mostani cseresznyémet nem bírtam belepaszírozni ,egy vödör maradt ! Felénk a főzdébe csinálnak olyat ,hogy megfejelik! Lefőztem és a meleg moslékra ráöntöttem a vödör cefrét és kifőztem! Tavaly felhabzott egy cseresznyém a kedves rokonom utólag árulta el,hogy bort is rakott bele ! Van mikor én is felpúpozom,óvatosabban fűtöm az elejét ,nincs azzal baj, van a sisakban is tér!:-)

Előzmény: rézműves1 (100285)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100286

Jelentem Nektek.Szépen forr a majdnem Cefrém.

Kevésbé habzik is.

Talán én leszek a nagy feltaláló.

Üdv.

rézműves1 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100285

...lehet, hogy ez főző függő is ???......igaz, hogy szilikon is ment a tetejére, (meg ment benne a keverő is) de nem ment föl még a sisakba sem...

Előzmény: Cipurró (100269)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100284

A javaslatok alapján az lesz. Beáldozok két tetőt, és teszek bele tömszelencét..

Előzmény: Babar66 (100280)
körte51 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100283

A kisebbik fiam most repült ki a családi fészekből,  együtt szaglásztuk az előpárlatot , most már dönthetem el magam !

Előzmény: zsuzska60 (100281)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100282

Hát má hogyne tudnánk segíteni: Szar, semmit nem ér!

Előzmény: pálinkás-doszi (100277)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100281

tudod, a gyerekkel az a jó, hogy megmondom neki mit csináljon és akkor úgy csinálja, nem okoskodik, mint néhány felnőtt.... :)

Előzmény: körte51 (100278)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100280

Inkább szerkessz a tetejébe egy kotyogót! Biztonságosabb, egyszerűbb!

Üdv!

Előzmény: gabor0036 (100229)
körte51 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100279

Megérkezett a ph mérőm ,kicsit lekésett a cseresznyémről ,de főzés előtt meg tudtam mérni 3,6 ! 50 liter cseresznye 1 dl akkusavval ,majdnem eltaláltam! Becefréztem 50 kiló meggyet 3,3 a ph-ja ! Javaslom mindenkinek ,ha meggyhez jut ,ne mutogassa a családnak ,gyorsan be a hordóba ,neki  a Nabiti-féle rettenetest ,bele az élesztőt ,mire haza ér az asszony lehet mondani ,drágám ,ha tudtam volna hogy szörp ,lekvár.... nem cefrézem be! Szépen habzik ,ez nem végzi rétesbe! :-)

körte51 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100278

Úgy könnyű ,ha van a családba egy hozzáértő!!:-) Bezzeg nekünk mit össze kell olvasgatni a tudásért!

Előzmény: zsuzska60 (100274)
pálinkás-doszi Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100277

Ebben a kérdésben tudna valaki segíteni?

Előzmény: pálinkás-doszi (100207)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100276

van ez a Sogi barátunk által beajánlott reggeli okosság, na az abban található Miklós1-féle egyszeregyet érdemes a kérdés feltétele előtt elolvasni, aztán lehet, hogy nem is lesz kérdés.

Előzmény: Hrobert84 (100272)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100275

1. pont: Beszerzed

2. pont: Széttrancsírozod vmilyen módszerrel. Vigyázz, a barack közepén van egy buzi nagy kemény izé, a birsnél ilyen veszély nem fenyeget.

3. pont: becefrézed

És már főzetheted is.:DDD

Előzmény: Hrobert84 (100272)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100274

A 12 éves fiam főzte le a szamóca cefrét tegnap.

2/3ig töltöttük az üstöt és nem habzott át. Mondjuk ért a főzéshez... :-)

Előzmény: dredly (100267)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100273

Hogyne! Cefrézd be, mint bármi mást, és nem rontottad el.

Előzmény: panna0328 (100271)
Hrobert84 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100272

Üdv Mindenkinek!

 

Új tagként még nem ismerem a topicot,de nagyon úgy néz ki,hogy ez az a hely,ahol tudnak(tudtok) nekem segíteni,mert igen nagy szükségem lenne rá. Egy másik topicban is hozzászólta,de nem tudom melyikre kaphatok választ hamarabb.

Rögtön kérdésekkel fordulok hozzátok,mert,ahogy eddig olvastam, itt azért vannak hozzáértők:-)

A gondom az lenne,hogy szeretnék valahonnan szerezni birsalmát és barackot(azt még nem tudom,hogy őszit,vagy sárgát),mert szeretnék belőle főzetni természetesen pálinkát.

A családban már egy ideje főzetünk pálinkát és mi szerezzük be a hozzávalókat és készítjük el a cefrét nagyapámmal:-)

Eddig sikerült már szilvát, körtét, almát,szőlőt főzetni,de a birs és a barack még hiányzik és most megpróbálnánk.

Na már most ezzel van olyan gondom is,hogy egyáltalán nem tudom,hogyan kell eljárni a cefrekészítésnél a birs és a barack esetében sem...

Tudnátok ebben segíteni? esetleg pontról-pontra elmondani mit és hogyan kell tennem? Persze a jó alapanyagért képes vagyok elmenni az országon belül szinte bárhová.

 

Előre is nagyon köszönöm a segítséget,

Üdv:roberto

panna0328 Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100271

faepert valaki cefrézett már? Első alkalom lesz vele és elrontani nem akarom. Van valami jó ötlet azt szívesen várom.

nebamun Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100270

Ezekről nincs infóm, de szerintem nem habzanak különösebben. A habzásgátló elvileg főzéskor is hat.

Előzmény: dredly (100267)
Cipurró Creative Commons License 2014.06.19 0 0 100269

Minden friss cefre habzik. Mondjuk a meggy az brutálisan. Szilikonos habzásgátló, vagy étolaj, max 2/3-ig tölteni, óvatosabban tüzelni, azt jóccakát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!