Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 0 8 11472

Ha jól értelmeztem az elméleted,akkor arra emlékszem hogy a két Héliopoliszt látogatta meg a Főnix,vagy több.Gyakorlatilag csak olyan anyagokért mentek oda,amire nélkülözhetetlenül szükségük volt.Üzemanyag(hasadóanyag)egyéb fémek,szerves dolgok,talán még élelmiszer is stb...Betanítottak egy olyan csoportot akiket kiválogattak,rájuk bízhatták a műveletekhez kapott gépeket.Nyakon öntötték az egészet egy kis misztikummal és áhitattal,hogy tiszteljék a megrendelőket(Főnix).És elindult az anyagok gyártása az isteneknek.Vagyis a gépkezelők és technikusok lettek a kiváltságos papok,nyilván külön bánásmódot érdemeltek ki az emberek és az idegenek szemében.Ilyen volumenű iparhoz egy szabályszerű gyár kell,rengeteg géppel.És nem hiszem,hogy az emberek orra előtt készítették el ezeket a masinákat.

 

Ezért is gondoltam egy olyan űrállomás jellegű dologra,amiben elfér több leszállóegység(Főnix),eszközök,szerszámok és gépek amiket a földi melósok kaptak az alkímiai folyamatokhoz.És soha sem derült ki a régi irományokból,hogy a Főnixek a "ceremóniák" után mégis hova repült.Erről te sem találtál leírást.Ha egy fél kilóméteres űrhajónak egy fix bázisa lenne a bolygónkon,kiderült volna.Viszont nem tudom azt elképzelni hogy a szomszéd bolygóig repül egy tankolás miatt.

 

 

"Viszont az zavaró maradna, hogy ha ekkora felkészültséggel érkeztek, hogyan és miért pusztultak volna ki. Ráadásul a számuk is így óriási is lehetett volna, gyakorlatilag értelmesebb lett volna a földi emberiséget egyszerűen kipusztítani, vagy egy helyre deportálni,  s nyersanyagként hasznosítani, de ez tömegesen sohasem történt meg, sőt, mint a mítoszokból tudjuk az emberek sok helyen ellenálltak"

 

Talán ez nem is számít nagy felkészültségnek egy bolygónyi emberrel szemben,mivel amúgy is kevesen voltak,űrállomás ide vagy oda.

 

Előzmény: Schenouda (11466)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 -4 7 11471

De azért jó lenne tudni, hogy utal-e rá valami, hogy tényleg történt ilyesmi a Vénuszon?

 

Sanyi pont ezt kutatja, többek közt és nem utolsó sorban, hogy mi utal erre és szerinte igen sok jel utal erre a mítoszokban illetve prehisztorikus történelemben, és néhány ma is létező fosszíliában ugyebár... A kutatásai jelentős részében újra és újra felbukkan a vénuszi szál ugyebár... Tehát erre utalhat pl az, hogy ha valóban vénusziak landoltak a prehisztorikumban a Földön...
Azonban mi van ha nem is vénusziak? A magyar táltosok hitvilágban ugyebár az van, hogy a Szíriuszról érkeztek az ősi idegenek...akik Atlantiszt is alapították (jó tudom, és szerintük mi magyarok vagyunk ennek a fajnak az egyetlen egyenesági leszármazottai és örökösei, de ezt most hagyjuk)... De tényleg mi van, ha máshonnan, akár a Szíriusz rendszeréből érkeztek, a Vénuszon pedig mondjuk csak bázisuk volt átmenetileg (vagy egy akkor még létező holdján, vagy akár egy hold nagyságú repülő város, ami először a Vénusz körül állt pályára) vagy pedig valami miatt el akarták titkolni hogy honnan jöttek és csak hazudták azt hogy ők vénusziak, valami célből azt a hamis látszatot keltették, hogy ők vénusziak... annyira a spekulatív teoretizálás, mondhatni fantáziálás talaján vagyunk, hogy akár ilyen hipotetikus eshetőseget is végig lehet gondolni egészen nyugodtan, nyilván egy határig (mely határon szerintem már túl van pl az hogy magyarok voltak a vénusziak vagy szíriusziak)...

Előzmény: NevemTeve (11470)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.25 -8 2 11470

Aha. Hát valóban, mindez lehetséges. De azért jó lenne tudni, hogy utal-e rá valami, hogy tényleg történt ilyesmi a Vénuszon?

Bár természetesen az is egy jó érv, hogy különben mivel magyarázhatnánk a földönkívüliek jelenlétét?! (Mondjuk én semmivel, de ennek nincs jelentősége, amióta a Heliopluszpluszok átprogramozták az agyamat konzultáltak velem.)

Előzmény: Törölt nick (11469)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 -4 7 11469

Nyilván nem úgy értette, a pusztulást hogy a Vénusz eltűnt, hanem mint élő, lakható (vagy legalábbis kellemesebb paraméterekkel bíró) bolygóként pusztult el; illetve a Vénusz, mint lakott bolygó pusztult el, pusztult ki, azaz a civilizációja ugyebár...
Egyébként a jelen vénuszi állapotokat, elvileg esetleg akár okozhatta egy planetáris, mindent elpusztító háború. Tehát akár lehetett rajta egy fejlett civilizáció, ami ilyen tragikus véget ért, a kénes vízpárás (teljes felhőburokban van ugyebár) és széndioxidos sűrű légkör olyasmi, hogy akár ilyesmi is eredményezhette. Talán itt a Földön is kb ilyen viszonyok lennének, ha kitörne egy globális őrült öngyilkos atomháború, bevetné a legtöbb atomhatalom is az atomfegyvereit, és ugyebár nem is kéne mindet, hiszen tudjuk, amennyi atom és egyéb fegyver van, azzal többször is elpusztíthatnánk teljesen nemcsak az emberiséget, hanem az életet is a bolygón és tehetnénk hasonló úgymond halott bolygóvá, amilyen a Vénusz vagy a Mars. Nem beszélve ugyebár hogy ilyenkor, ha egy robbangató, füstölő pokollá változtatnánk a bolygónkat a természet is "beszállna", földrengések lennének, vulkánok törnének ki, még az sem kizárt hogy szupervulkán is (a Vénuszon egyébként komoly vulkáni aktivitás van és szupervulkán is, ha jól tévedek), esetleg globális nagy kataklizma is megeshetne, pólusváltás, földkéreg eltolódás, vagy ahogy a Vénusz ugyebár, forgás és pálya módosulás is volt, ha igaz; előállhat olyan helyzet is, hogy miután a tengerek lefőttek és elpárologtak a kéreg újra elveszíti szilárdságát, és évmilliókig ismét láva-magma jellegű felszín lenne, amíg újra kihűl és újra alakul a felszín, eközben végig kb olyan légkör, nyomás és hőfok lenne mint a Vénuszon... tehát szerintem (és nem csak szerintem) elvileg elképzelhető hogy a Vénusz "halott" állapotát akár egy ottani fejlett civilizáció ilyetén szuicid tragédiája okozta...

Előzmény: NevemTeve (11467)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.25 0 3 11468

A Phaszisz-folyó esetében folyamról és kis szigetekről írtál,ahol el tudták rejteni hajójukat a történetbeli szereplők,mielőtt az aranygyapjúért mentek volna.Nos egy mesterséges csatorna esetében ezek nem jellemző körülmények,ezért is azt gondolom,hogy az északi oldal lehet a megoldás.Másrészt a 450 méteres tengerszintet mesterséges csatornával nem hinném hogy áthidalnák.Több száz km hosszban,nyoma is lenne.Geotektonikus változások máshol is látszanának,ha ilyen mértékű lenne,hisz sok minden a helyén maradt,romok stb.

 

 

Előzmény: Schenouda (11466)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.24 -4 1 11467

Szóval azt tudjuk, hogy a Vénusz elpusztult, csak azt nem, hogy mikor. Esetleg azt is meg tudnád mondani, hogy mi az a bolygónak látszó valami, amit az elpusztult Vénusz helyén vélünk látni?

Előzmény: Schenouda (11466)
Schenouda Creative Commons License 2016.07.24 0 7 11466

Lehet meg fogysz lepődni, de ez sem új ötlet, amit írsz. Már évekkel ezelőtt megfontoltam. Robert Charroux leghíresebb könyvében, az 1963-ban megjelent Histoire inconnue des hommes depuis cent mille ans címűben felhívja a figyelmet régi feljegyzésekre, melyek szerint a Vénusznak egy vagy több holdja volt a pusztulása idején: „Ezekben a távoli időkben létezett fantomholdakban felismerjük az űrben irányítható gépezeteket, s talán egy ilyen volt az aranyként csillogó űrjármű, mely a Földünkre szállította a Vénusz szökevényeit, akik életüket mentve hagyták el veszélyessé vált planétájukat.” És ezt már 53 éve írták!

Végül elvetettem, Charroux ötletét, hogy valamiféle óriási űrgömbben, galaktikus űrvárosban érkeztek volna a vénusziak ide. De csak azért mert már sokkal mélyebben tanulmányoztam az idevágó anyagokat nála. Ez meg nem igazolta ilyenféle gigantikus objektum érkezését, hanem azt, hogy kis létszámú csoportok érhették el bolygónkat a Vénusz pusztulása előtt és a technikai fejlettségük a kozmikus utazások terén valamivel lehetett fejlettebb a miénktől. Ezek menekültek voltak, ráadásul itt ki is pusztultak. Legalábbis a források erre irányultak. Viszont több megfontolásból éppenséggel hipotetikusan elfogadható lenne egy űrben keringő nagyobb űrjármű, ahonnan -amig legalábbis lehetséges volt- egy leszállóegység időnként lejött Héliupoliszba. Hisz ez valóban áthidalást jelentene a Vénusz pusztulása utáni időkbe. Viszont az zavaró maradna, hogy ha ekkora felkészültséggel érkeztek, hogyan és miért pusztultak volna ki. Ráadásul a számuk is így óriási is lehetett volna, gyakorlatilag értelmesebb lett volna a földi emberiséget egyszerűen kipusztítani, vagy egy helyre deportálni,  s nyersanyagként hasznosítani, de ez tömegesen sohasem történt meg, sőt, mint a mítoszokból tudjuk az emberek sok helyen ellenálltak...

 

Egyébként Zbigniew Dworak lengyel csillagász 1978-as elmélete szerint, mikor a Naprendszert megszálló kozmikus jövevények két csoportja összecsapott, a Vénusz különösen heves harcok színtere lehetett. Megváltoztatták a pályáját, a felszínéről elpárologtatták az összes folyadékot. Túlélők kis csoportja a Földön telepedett le. Genetikailag beleavatkoztak a földi életbe, így tűnt föl a cromagnoni ember.

Dworak elég híres csillagász volt, 3 éve halt meg: https://pl.wikipedia.org/wiki/Tadeusz_Zbigniew_Dworak

Mivel a cromagnoni 35-50 ezer éve jelent meg, úgy az események is akkoriban játszódtak le szerinte. Úgy látszik a csillagász Dworakot sem zavarta, hogy a többi csillagész szerint "milliárd" évekkel ezelőtt pusztult el a Vénusz! Dworak egyébként ezzel a kozmikus háborúval próbálta magyarázni a naprendszer anomáliáit, de a történet, amit leír elég hipotetikus (az ind eposzokat emlegeti), de az időbeli támpontjaival nem értek egyet, bár nem tudjuk mi okozta pontosan a Vénusz pusztulását: egy kozmikus test becsapódása, egy kozmikus háború, mint Dworak írja vagy maga a Vénusz változott át, de ez nem okozhatta volna a pályája módosulását vagy a forgásának lelassulását ilyen drasztikus mértékben...

 

Előzmény: Törölt nick (11462)
Schenouda Creative Commons License 2016.07.24 0 5 11465

Gyakorlatilag nem tudható mikor jött utoljára a Főnix, hisz nem maradt fenn krónika erről az időszakról. Homályos beszámolok és mítoszok alapján próbálom kibogarászni, de pontos természetesen nem lehetséges, hisz írtam az előbb is, hogy a Vénusz pusztulása különböző megfontolásokból min. 4000 és max 10000 évvel ezelőttre tehető. Héliupoliszt a prehisztorikus időkben alapították. A Főnixről a beszámolókat Hekataiosztól kezdve az ókori görög és római írók adták, de bizonyára egyiptomi források alapján (az egyiptomi források gyakorlatilag nem vagy alig beszéltek róla). Ők beszéltek a korszakonként visszatérő Főnixről, ha a Vénusz 4500 évvel ezelőttől régebben elpusztult, úgy nem lehetséges hogy az Óbirodalom idején is lett volna kapcsolat a Vénusz és a város közt, az akkor csak a prehisztorikus időkben létezett, de attól még a város technikai attribitumai még fenn voltak. Az idejövő idegeneket és sosem gondoltam valami civilizátoroknak, tanítómestereknek, akik civilizálták az emberiséget, hanem igazi kolonistáknak, akik önös érdekből bizonyos embereket vagy törzseket maguk mellé vettek. Ugyanígy ment a fehérek kolonizációja Amerikában vagy Afrikában is, csak itt ez jóval erősebben megmutatkozhatott. Én szerintem nem kevés ilyen drasztikus változásokhoz a Vénuszon 4500 év, s ez az én véleményem. A földön is voltak elég drasztikus változások, pld vagy 9-10 ezer éve mikor olyan hirtelen állt be egy jégkorszak Szibériában, hogy a mamutok a szájukban lévő falattal együtt fagytak meg.

 

"Megnéztem a Kaukázus déli részének a tengerszint feletti magasságát,és valami nem stimmel.A déli féltekén Tbilisi környékén már 450 méter.Tehát ott nem hajózhatott át soha senki,még a nagy özönvízszerű áradás alkalmával sem,hiszen ahhoz fél kilométeres emelkedés kéne,a fél világ víz alatt lett volna."

 

Ilyen térképeket én is láttam, gyakorlatilag a mai terepviszonyok alapján bekékezik az alacsonyabban fekvő területeket, de nem vehetik figyelembe a földmozgásokat, geotektonikus alakulásokat (jellemző hogy az Andokban találtak több ezer éves halászfalvakat, s mellettük tengeri halak csontvázainak garmadáját, ami igazi rejtély). Másrészt a Fekete és Kaszpi tengerek közt egy történelem előtti folyóról beszéltem, amit valószínűleg mesterséges csatorna kötött össze. Ráadásul még ez sem olyan lényeges, hisz az Argonautika-mítoszokból csak annyi hámozható ki, hogy hajóval átjutottak az egyik tengerből a másikba, s onnan észak felé hajózva kijutottak a világtengerre. Tehát éppen használhatták azt az útvonalat is, amit a térképed mutat északra, bár én még ezután is jobban kedvelem azt a déli útvonalat, amit leírtam:

http://titkostortenelem.org/mitoszok-es-legendak/6-az-aranygyapju-elrablasa-4-resz-a-hazateres-mitosza

Mint ahogy ebben is írtam: "A Phaszisz-folyóról ugyan kiderült, hogy a hegyekből ered, azaz nem ömlik a Kaszpi-tengerbe, de éppen úgy elképzelhető, hogy abban az ősi korban egy csatorna révén összekapcsolták a kolkhisziak a két tengert." ergo: nem is a tengerszint emelkedésével magyaráztam az áthajózhatóságot.

 

Egyébként több mindenre én sem tudok válaszolni, amiket kérdezel, hiszen én is a választ, a lehetséges választ keresem. Ha akad jobb, ésszerűbb megoldás attól amit korábban hittem, akkor azt veszem át, de ez eddig sosem érintette a koncepciók lényegét, a főbb támpontokat...

 

Előzmény: Törölt nick (11458)
Schenouda Creative Commons License 2016.07.24 0 5 11464

Ez a papirusztöredékek, melyeket Wadi al-Jarf-ban találtak nemrég, igen jelentősek. De maga a hely, Wadi al-Jarf, talán még inkább az: egy óbirodalmi tengeri kikötő! Az vonatkozik erre is, mint amit az egyiptomi tengeri hajózásról írtam, hogy a fénykorát a prehisztorikus időkben élte, majd az egyiptomi archaikus időkben még létezett és valamikor az óbirodalom idején egyszerűen valamiért felhagytak a tengeri hajózással (akár a kínaiak a középkorban). Wadi al-Jarf kikötőjét is elhagyták az 5. dinasztia idején, de Kheopsznak nemcsak a Vörös-tengeren, hanem Rhakotiszban, a Földközi-tengeren is volt kikötője. Amúgy hihetetlen, hogy az itt talált papiruszok átvészeltek 4500 évet. Amit Merer elmond, gyakorlatilag megerősítése annak a két lehetőség egyikének, amit feltételeztek: 1. iszapos úton csúsztatták 2. fagörgőkön görgették a köveket (amúgy a Kheopsznál egy kő se nagyobb 65-10 tonnánál). Hogy Turából hozták a burkolóköveket eddig is tudott volt, inkább az ideszállítás ideje az érdekes. Én többször írtam itt, hogy gyakorlatilag sosem láttam semmi emberfelettit a Nagy Piramis építésében, ráadásul közel akkora piramisokból is több van Egyiptomban (valahogy azok nem érdeklik a rejtélyvadászokat). Plusz még Merer beszámolója is igazolja, hogy a Turini Papirusz tévedett, amikor 23 éves uralkodást írt Hufunak, hisz a piramist még építették a 27. évében...

Előzmény: emem (11449)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.23 -4 7 11463

Nem rossz ötlet... tehát a Vénusz mint bolygó behelyettesíthető, egy Föld körül keringő, Vénuszról érkezett, vagy valaha vénusziak által épített szuper űrállomás, mely reprezentálja a Vénuszt, s mint ilyet így is nevezték a vénusziak... ezzel tehát elvileg végülis feloldható teoretikusan, az évmilliók vs. tízezernyi év probléma.... csak kérdés hogy Sanyi mit szól hozzá... ;)

Előzmény: Törölt nick (11462)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.23 0 5 11462

Arra gondoltam,hogy az űrállomás a Föld körül keringhetett,esetleg el is nevezték Vénusznak az emberek.(vagy összekeverték vele,mivel lentről olyannak tűnt,talán fényes pontnak látszott).Talán így hitték "vénuszinak" ezeket.Nyilván az űrállomásukon full extrás körülmények lehettek nekik,talán még a Héliopoliszi testvériségnek sem beszéltek erről.Nyilván a gépeiket és a Főnixet is ott javították,nem a Föld felszínén.A Vénuszon meg tuti hogy sehogy.

Előzmény: Törölt nick (11461)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.23 -4 8 11461

Ha űrállomás volt, akkor azt miért nem hozták magukkal ide és állították Föld körüli pályára? Értelmetlen lett volna, csak azért "haza" járnia a "főnixnek" mert ott van a bázis, egy űrállomáson. Egy ilyen fejlett civilizáció, csak át kellett tudjon telepíteni egy űrállomást is ide nemde?

Előzmény: Törölt nick (11458)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.23 -4 8 11460

Jaj tesó vigyázz... ha nagy fehér fényt látsz, nehogy belemenj..!!! XD

Előzmény: NevemTeve (11459)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.23 -4 0 11459

Ezzel viszont nagyjából tisztáztuk is az összes nyitott kérdést: most már tudjuk, hogy valakik, valahogy, valamilyen célból építették a piramisokat.

 

Kicsit ijesztő is, hogy ennyi mindenre választ találtunk: mi van, ha néhány ilyen heliopluszplusz még most is él, és épp ezt a topikot olvassa? Könnyen lehet, hogy eszükbe jut elhallgattatni azokat akik a titkai... ööö... ááá... Jajj...

Előzmény: Törölt nick (11457)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.23 0 7 11458

Üdv srácok!

 

Nemrég feldobtam a Vénusz bolygó problémáját,meglepődve tapasztaltam többek aktivitását utólag erről,több szem többet lát alapon nem is baj ez.Régebben írtam ezeket:

 

10933 hozzászólásom:

 

Üdv Schenouda!

 

Olvastam legutóbbi írásod a Titkos történelem(Alkimisták temploma Héliupoliszban)oldalon,nagyon tetszett.Írásaid várom szeretettel.Viszont lenne egy kérdésem:Neuszerré király építetett egy un. "naptemplomot" 4500 éve.Ez a király vagy az építésze csak szigorúan engedéllyel mehetett be,és bizonyos szempontból pontosan lemásolhatott egy fontos épületet.Vagyis Héliupolisz teljes fényében üzemelt még,tehát a Főnix visszajárt akkoriban.

 

A teóriád egy Vénuszi végcél,ahova ez az űrkomp leszállhatott a Föld elhagyása után.A Vénusz 4500 éve ugyanolyan pokol volt mint most.Annyira eltér szinte minden paramétere(hőmérséklet,légnyomás,légköri anyagok,stb)még a felszín alatt sem élhettek volna.Totálisan más,a Földhöz képest (humanoid lényeknek élhető) körülményekhez bolygóméretben sokkal több idő kell.A Mars is csak homok,száraz és akkoriban is olyan lehetett,oda sem mehettek szerintem.Talán egy űrállomás lehet a megoldás,valahol valamelyik bolygó körül keringhetett.A kérdés az,ha így volt akkor ez a végcél(űrállomás) hova lett?

 

Például űrhajó javításól,karbantartásról nincs leírás úgy tudom,nyilván azt egy fejlettebb környezetben,vagyis egy űrbázison tehették meg.

 

Ha Héliupoliszban összpontosult minden lényeges technika és személyzet,mire kelhetett a Kheopsz piramis?Az is egy un. cargó építmény volt talán?A Főnixet kik vezethették,kabírok vagy a Hüperboreaszban lakó félistenek(titánok)?

 

 

aztán:

 

10934 hozzászólásom:

 

"Totálisan más,a Földhöz képest (humanoid lényeknek élhető) körülményekhez bolygóméretben sokkal több idő kell."

 

Itt egy kicsit rosszul fogalmaztam.Tehát ahhoz kell több idő,hogy egy Föld méretű égitest élhetőből egy szabályszerű pokollá alakuljon.Ehhez 4500 év kevés.Lehet hogy egymillió éve más volt a helyzet ott,de amikor a Főnix ingázott ide oda,a Vénuszon már jelen állapot uralkodhatott.

 

 

Szóval ezek talán kapcsolódhatnak és adhatnak némi támpontot a továbbiakhoz.Persze ez az csak az én ötletem :)

Amúgy Schenouda,A nagy első Atlantiszról és Hüperboreasz történetéről jó lenne sokkal többet írnod,egymáshoz való viszonyukról,időbeli elhelyezkedésükről,mondjuk az utolsó jégkorszak végéhez képest.Kik laktak Hüperboreaszon pl,oké hogy félistenek(de valójában csak a mítoszokban nevezik őket így)tehát milyen lények,emberek?

 

 

Más:az ősi AIA elhelyezkedése.Megnéztem a Kaukázus déli részének a tengerszint feletti magasságát,és valami nem stimmel.A déli féltekén Tbilisi környékén már 450 méter.Tehát ott nem hajózhatott át soha senki,még a nagy özönvízszerű áradás alkalmával sem,hiszen ahhoz fél kilométeres emelkedés kéne,a fél világ víz alatt lett volna.Egész Európa pl.Viszont a Kaukázus északi oldalán annál inkább,azaz AIA arra lehet.Ilyesmire gondoltam:

 

 

 

 Láthatod,hogy a déli oldal sohasem volt keresztülhajózható,ekkora emelkedésnél sem.Vagyis AIA valahol az elöntött helyeken lehet valahol.

 

Ezen a képen ott lehet a Phaszisz folyam ami összeköti a két tengert:

 

 

Üdv:Adler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.23 -4 7 11457

Majdnem. Egészen pontosan a cél az volt, hogy NevemTeve nicknéven az Index fórumán 2016-ban valaki rájöjjön a céljukra, mégpedig hogy Franciaország gyarmati repülőtámaszpontjainak titkos flottafelvonulási sürgönykulcsát akarták külföldre juttatni...

 

A történelmi célokat felesleges firtatni, mert csak spekulálni lehet, biztosat senki nem tud... nemhogy 10-20- vagy százezres időtávlatban, de még 50-100 évesben sem látunk, nem láthatunk sok mindent tisztán... nem beszélve arról, hogy idegenek gondolkodásmódja, ki tudja, tán még érthetetlenebb számunkra...

 

Előzmény: NevemTeve (11456)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.23 -3 0 11456

De mi volt a cél? Lehet, hogy Franciaország gyarmati repülőtámaszpontjainak titkos flottafelvonulási sürgönykulcsát akarták külföldre juttatni?

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.22 -4 9 11455

Á nem gond...
Amúgy a kabír héliumgázlézer másik neve a Samír (sokak szerint azonos Mózes vízfakasztó varázsbotjával, melyet a Templomosok megtaláltak Salamon temploma romjai közt a Frigyláda után kutatva, majd tovább mentek a Frigyláda nyomában Etiópiába ahol a Samírral, egy sziklából kivágott monolit templomokat építettek, amik ugyebár mai napig ott vannak)
Az atlantiszi főpapok pedig az Athanor (másnéven Frigyláda) segítségével használták a nullponti energiát amúgy... ha esetleg nem tudtad volna...

Előzmény: NevemTeve (11454)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.22 -3 0 11454

Most hogy így mondod, mindez nagyon is kézenfekvőnek tűnik; tényleg furcsa, hogy magamtól nem jöttem rá...

Előzmény: Törölt nick (11452)
Sana Tihamér Creative Commons License 2016.07.22 -3 2 11453

"Azt kéne megpróbálni megsaccolni és valahogy megalkudni, hogy a vénuszi elsők vajon kb. mikor érkezhettek a Földre? Biztos vagy abban hogy 10 ezer évnél nem lehetett ez régebben? Hogy oldod fel az ellentmondást, a Vénusz tudományos kronológiájával?"

 

Látom megrekedt a vita, mert nem tudjátok feloldani az időhatárok okozta nézeteltérést. Lehet, hogy mindkettőtöknek igaza lehet egy icipicit. Teljesen behatárol titeket az anyagi megjelenés, pedig az éterben való utazáshoz nem biztos, hogy szükséges az anyagi megjelenés. Itt a lékek-, vagy tudatvándorlásra gondolok. Számtalan eset olvasható a neten. Nekem az az eset a kedvencem, ami Magyarországon történt a két világháború között. Ha az emberi agy képes lehet befogadni más tudatát, akkor ez működhet irányítottan, kozmikus szinten is, és akkor nem korlátozódik a naprendszerre. (Kimondottan csak elméleti szinten!)

Előzmény: Törölt nick (11438)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.22 -4 8 11452

Mivel ez még a vénuszi-atlantiszi népek számára is nagy kihívás volt, kivételesen összefogtak a kabírok és a Heliupoliszi testvériség papjai (pedig ekkoriban már esküdt ellenségek voltak leginkább), a törpök alkalmazták a durva a fejlett technológiáikat kivagdosták a köveket a sziklákból héliumgázlézerrel, a papok pedig még ennél is fejlettebb, már-már misztikus technológiával, mullponti energia segítségével emelték meg, helyükre lebegtették a köveket... mi ebben a bonyolult?

Előzmény: NevemTeve (11451)
NevemTeve Creative Commons License 2016.07.22 -6 0 11451

Nem olvasod a topikot? Itt voltak a vénuszi űrhajósok, ők segítettek, mégpedig úgy, hogy... ő, várjunk csak, hogyan is? Milyen képessége van egy vénuszi űrhajósnak, ami segít a kőfejtésben és piramisépítésben?

Előzmény: Törölt nick (11450)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.22 -4 7 11450

Aha tehát rudakat, farönköket kötöztek rájuk, olyan ügyesen és erősen hogy több tonnás köveken, a mozgatás közben azok nem mozdultak el és nem sérültek és így ügyesen görgették a követ, mégpedig 50 ember csinálta... (hogy is fértek oda ennyien hozzá az nem lényeg) másodpercenként fél métert haladtak, úgy 2,4 millió darab, átlagosan 2 tonna körüli (de vannak köztük 10-20 tonna körüliek sőt néhány 100 tonna körüli is) követ mozgattak meg ügyesen a fiúk (akkor pár ezer év alatt hipp-hopp kész is lehettek vele), pedig nem kellett sokat haladni, hiszen állítólag a Níluson tutajokon úsztatták a kőfejtőtől a köveket, tehát csak a folyótól kellett odavinni... aztán hogy mindezt milyen terepviszonyok mellett csinálták egy másik érdekes kérdés, de e kis távon is igen változatos terepviszonyok voltak. Homokban vagy döngölt földön, esetleg kövön? Mindegyik verziónál vannak kételyek. A kövön gyorsan sérült volna, amit rákötögettek, a homokban elsüllyed a kő, a földet felszántja, és járhatatlanná teszi elég hamar... Aztán már csak azt felejtették el "feljegyezni", hogy hogyan emelték a helyükre köveket... ja tudom, a rámpán felfelé görgették... megoldva ez is... természetesen... XD ;)

Vagy inkább a kövekhez kötöztek több ezer madarat és azok beemelték a helyükre azokat... így már összeáll kép... XD

Szóval teljesen reális felfedezés ez is ismét... (pár év múlva jön egy újabb, egész más ahogy megszokhattuk)

Tehát egyiptomi piramisok rejtélye akkor ismét kipipálva... igaz...? XD

Előzmény: emem (11449)
emem Creative Commons License 2016.07.22 -5 0 11449

Részletes feljegyzések kerültek elő a gízai Nagy Piramis építéséről

Ráadásul a valaha megtalált legrégebbi, 4500 éves papiruszon. Tovább »

forrás: Index.hu

NevemTeve Creative Commons License 2016.07.20 -6 0 11448

(Most nem tudok átjelentkezni, de vegyétek úgy, hogy másik nicken írom: Hű, NevemTevem kolléga, tényleg te jöttél rá, hogy az atlantisziak az OV-104 jelű űrrepülőgéppel érkeztek a jövőből?! Micsoda elme!)

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.19 -4 7 11447

A mítoszokat és mítosz kutatókat tehát többre tartod a jelen természettudósainál?! Merész ötlet... de érdekes... ;)

Előzmény: Schenouda (11445)
Schenouda Creative Commons License 2016.07.19 -1 6 11446

"Egy négyezer éve fejlett civilizáció mekkora előrelépést tudott megtenni ugyanezen négyezer év alatt? Ők meddig jutottak, ha léteztek?"

 

Egy ókori civilizáció fejlődhet előre, mehet visszafelé vagy éppen stagnálhat, mindre van példa. Az egyiptomiak 3000 év alatt gyakorlatilag alig fejődtek technikában, építészetben, stb-ben. A kabirok egy kis csoport volt, menekültek és üldözöttek bolygónkon. Ha száz év múlva ilyen csapás érné a Földet és csak pár száz kiváltságos hagyhatná el a Földet, hogy egy közeli bolygóra meneküljön, melyen van élet (vagyis ha lenne ilyen), úgy szerinted ez a pár száz űrhajótörött, akik nagyon fejlett technikával kommunikálnának egymással, de újra kellenek kezdeniük mindent, amelyet már rég gépek végeztek, mint a vasöntést, házak, bázisok építését, stb. Ez még csak stagnáló civilizáció sem lenne, hanem amolyan lassan korcsosodó, pusztuló csoport, akik ott tengődnek rozsdásodó űrhajóik körül, de valószínűleg annak anyagát használták volna fel legelőbb, sokkal profánabb dolgok öntésére...

Előzmény: szenyor Lopez (11439)
Schenouda Creative Commons License 2016.07.19 -1 6 11445

Atlantisz civilizációját nagyon érdekesnek találnánk, ha visszamennénk abba az időbe, mikor még létezett, de nyilván nem lehet össze hasonlítani a mi modern, fejlett technológiájú civilizációnkkal. De ha olyan lenne, az nekem nem is volna érdekes. Inkább gondolok azokra a teljesen független kis civilizációkra, melyek szigeteken virágoztak ki nagy hirtelen, mint Málta, Kréta vagy akár a Húsvét-sziget. Erről írtam már a phaiák hajózási technikával kapcsolatban: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=94959329&t=9000303

 

"de az új teória sem 5-10 ezer évről beszél, hanem inkább évmilliókról ugyebár, ha jól tudom."

nem akarom megint elmondani, hogy miért nem érdekelnek ezek a tudósok által millió meg milliárd évekről szőtt álmok. világosan beszéltem, hogy az ősi források leírták a Vénusznak ezt a végét: az emberi hagyomány, emlékezet nem terjedhet ki millió évekre... Gyakorlatilag nincs értelme, hoigy mindenáron millió évekhez ragaszkodsz, de már nem akarlak erről lebeszélni.

 

A Nagy Atlantisz és hogy volt utána még Szkheria, nem a paratudósok véleménye, hanem Markelloszé és másoké. Platón a korábbit írta le, Homérosz meg a későbbit. Nagy Atlantisz elmerülése, bukása talán csak 1500 vagy még 1000 évvel sem előzte meg Szkheriáét, ahogy Platón is írta (és nyilván nem a 9000 évére gondolok).

Előzmény: Törölt nick (11438)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.19 -4 7 11444

Szerintem ne kezdjünk valószínűség számításba annak okán, hogy az ókorban (én nem beszéltem őskorról!) egy vagy több civilizáció volt e jelen a miénken kívül

 

Pedig ez eléggé fontos, mondhatni a gyereket öntöd ki a fürdővízzel szerintem. Tekintve, hogy minél valószínűbb egy elmélet, annál több esélye van hogy plauzibilisnek tekintsük. Pontatlan voltál amúgy, mert nem földön kívülit illetve olyan eredetűt írtál, én meg azokra gondoltam kizárólag. Paralel ókori civlizációk, bármiféle paleoasztroanautika nélkül lényegében akár ténynek is vehetők, az ókorban, sőt én beszélek őskorról is, mert a legelső mezopotámiai városállam civilizáció (sumer, akkád, babiloni stb) ugyebár még bronzkori, az Egyiptomi civilizáció is belóg az őskorba, de az Indus völgyi is és az Olmék és Maja is... és a listát a teljesség igénye nélkül csaptam össze...

Ismeretlen mítikus civilizációk, földön kívűli eredetűek, akár vénuszi, akár szíriuszi vagy más, amikről értekezünk. És én csak mint egy elméletet a sok közül vizsgálgatom. Nem tartom kevéssé valószínűnek azt az elméletet sem, hogy Atlantisz, vagy más nevű prehisztorikus globális technológiai szupercivilizáció volt (szoktam írni hogy hitech, de ettől sokan botránkoznak, mert csak úgy tudják elképzelni a hitech-et, hogy computer űrhajó nanotechnológia stb, holott én azt mondom, hogy a Nagy Piramis, vagy az Ozireion is hitech!!! pláne a kabír technológia ugyebár... kérdés hogy nem-e ugyanaz... ), év tízezrek, vagy akár százezrek, sőt milliókkal ezelőtt, paleoasztroanautika nélkül!

Tehát én a magam részéről megmondom őszintén valószínűbbnek tartom, hogy ez az eltűnt civilizáció, amit keresünk, abszolút földi, itt fejlődött ki, illetve fejlődött az a nép, az űrből nem jött senki hozzájuk, meg ők sem onnan jöttek... csak éppen egy törzs, akinek a fejlődése elszeparáltan a többi emberszabásútól, valami miatt (nem űrbéli ok, inkább szerintem genetikai) extrémen begyorsult, és ugyebár Mu, Lemúrai, Atlantszi legendái, mítoszai időben nincs nem is lehet datálni, szerintem semmi nem zárja ki hogy akár évszázezrekkel ezelőtt már építkeztek. A legtöbb megalit kora nem nagyon meghatározható ugyebár. Van olyan teória is, hogy a bolygón több fejlett nagy civilizáció is volt melyek katasztrófák miatt pusztultak el lettek a földdel egyenlők, legyen az atomháború, kozmikus becsapódás, planetáris földkéreg elmozdulás, pólus váltás globális özönvízzel és cunamival, szupervulkánok stb stb... van bőven olyan katasztrófa verzió, ami úgy tud eltörölni egy ilyen civilizációt is mint a mienk,hogy szinte nyoma nem marad... csak pár százezer év múlva itt-ott néhány furcsaság...Tehát én egyáltalán nem vagyok egy paleoasztroanautika hívő, én inkább lokális globális dolgokat tartok valószínűnek, de nem zárom ki egyáltalán természetesen, az űrből jött népek teóriáját, hiszen nyilván teljesen nem lehetetlen, mégha extra csekély is az objektív valószínűsége, a tudomány jelen állása szerint (ugyebár a Vénuszról nem jöhettek 5-10 ezer éve, ez speciel jelen ismereteink szerin bizonyos)...

Előzmény: szenyor Lopez (11443)
szenyor Lopez Creative Commons License 2016.07.19 -1 2 11443

Szerintem ne kezdjünk valószínűség számításba annak okán, hogy az ókorban (én nem beszéltem őskorról!) egy vagy több civilizáció volt e jelen a miénken kívül ;)

Egy dolog biztos: a Földön többfelé találhatók független civilizációk, akik :

- hasonló teremtőket vízionáltak,

- hasonló teremtéstörténetet,

- hasonló építményeket emeltek,

- hasonló történésekről számolnak be (nagy csaták ismeretlen eszközökkel vagy pl. csodák)

És ezeket leírták a maguk akkori, egyszerű módján. Az tény és látszik, hogy találkoztak olyan eszközökkel, történésekkel, amit képtelenek voltak leírni. Ilyenkor jött a "csoda" szó. De nem kell messzire menni az időben: ha 1920-ban (nincs száz éve!!!) megmutatsz egy mostani tabletet, csodájára járnának. És nem lenne rá szavuk. Tehát valakik mutattak be olyan eszközöket és történéseket, amiket az akkori művelt történetíró nem tudott megfogalmazni értelmesen. Hogy ők csak a kor kiemelkedő vezetői/szélhámosai voltak e vagy valaki totál más, az reméljük egyszer majd kiderül.

 

Nekem tetszik az, hogy Schenouda a régi szövegekben keresgéli a nyomokat, szerintem ez egy járható út. Az elmélet, amit lerakott szerintem nagyon megállja a helyét, tetszik, ahogy több ponton összekapaszkodik a történet.

A Sloszár könyvet még csak egyszer olvastam el, nem akarok pálcát törni fölötte. Nyilván minden pontban ő sem lát tisztán, vannak fölösleges erőltetései, pl. a replőgép-templom párhuzam, bár egy kis nyitottsággal azt is lehet kezelni ;)

Szerintem elférne több titokzatos faj a háttérben, de egyelőre egyre sincs bizonyítékunk, így azért nehéz :) És épp úgy elképzelhető az is, hogy nem volt "fekete kéz".

Előzmény: Törölt nick (11441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!