Ja, emlékszem, filózott is rajta, de mondtam neki, írja alá nyugodtan, ahol ez készült, akkora torony van ott, hogy öt faluból is lehet látni. Hogy vártorony? Azt nem kérdezte.:DD
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Nem (csak) azon múlik hidd el. :) A lehúzott Pálinkák java is mind tornyos. ;) Ha negatív reklám kellene, akkor én felvállalom azokat a tornyos főzdéket is, amiket nem ajánlok próba utan. (Pedig van közte olyan ami tavaly nyitott 300M beruházásból állítólag fullos technológiával). Van aki marketingre öl XX milliót, és azért van "első" helyen. Van pedig azért mert valóban jót készít. A harmadik meg mert csurgat egy kis lóvét a Tesco osztályvezetőnek és ezért kerül "szem elé" a polcokon a nevesek közé...
Ha jól látom mind az 5 ajánlott pálinka tornyoson készült. Zsindelyes sosem ízlett, számomra ízetlen tiszta párlat volt. A rézangyal meg járja az ország főzdéit és itt-ott vásárolja össze a pálinkát. A miskolci likőrgyáron nem csodálkozom, egy ex-haver ott volt "főzőmestert" (amíg meg nem nyitotta saját méreggyárát) mesélt érdekes inkább durva dolgokat...
Ezzel mindel csak az a baj, hogy ezek a sz@rok vannak a boltok polcain, és a külföldi aki inna egy jót az ilyen moslékokat kap. Utána meg megy a negatív reklám, hogy a magyar pálinka nem is olyan mint a híre...
A mostani cseresznyémet nem bírtam belepaszírozni ,egy vödör maradt ! Felénk a főzdébe csinálnak olyat ,hogy megfejelik! Lefőztem és a meleg moslékra ráöntöttem a vödör cefrét és kifőztem! Tavaly felhabzott egy cseresznyém a kedves rokonom utólag árulta el,hogy bort is rakott bele ! Van mikor én is felpúpozom,óvatosabban fűtöm az elejét ,nincs azzal baj, van a sisakban is tér!:-)