Keresés

Részletes keresés

nebamun Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100453

Így jár, aki nem használ központozást :D

Előzmény: zsuzska60 (100452)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100452

illetve lehet így is érteni:

egy liter, (nagy mennyiségű) vízben elkevert akkusav.....

Előzmény: zsorsz (100451)
zsorsz Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100451

1l vízbe elkevert akkusavat ír,nem ártott volna a sav mennyiségét is....

Előzmény: zsuzska60 (100447)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100450

mondjuk az egy liter lemarja a gyümölcshúst a magról is, nem kell pektinbontó :-)

 

Előzmény: nebamun (100449)
nebamun Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100449

Még jobb a pH mérő alapján. 30l nagyon érett cseresznyébe öntöttem 2dl-t és 3,1 lett a pH, szóval tényleg csak óvatosan.

Előzmény: zsuzska60 (100447)
barkócza Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100448

A cefrefőzésnél semmit nem öntünk el. Viszont ha kékes az alszesz eleje, az azt jelenti, hogy ecetes a cefréd.

Előzmény: vviktor1 (100433)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100447

én egy DECIlitert javasolnék inkább

Előzmény: TINTUS (100446)
TINTUS Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100446

Ha a gyufa lángja majd nem alszik el a kiforrt cefre felett ugye akkor főzheted és ha van saját főződ és pár  nap múlva (2-3) az alszeszt le tudod főzni akkor nincs jelentősége a PH méregetésnek.

 

Ha nagyon biztos akarsz lenni a dologban akkor 50 liter cefrébe keverj a cefre indításakor 1 liter vizbe elkevert akkusavat és keverd bele.

Előzmény: vviktor1 (100433)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.24 0 0 100445

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

Előzmény: sogi01 (100383)
szilvakukc Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100444

Ezt nagyon szépen mondtad, csak tudod én pölö, imádok embereket boncolni, de, ha nem érek rá, nem hagyom a szomszédot a kertben elrohadni, inkább akkor meg sem ölöm.:))

Előzmény: körte51 (100426)
Firga73 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100443

Hát  elég halovány   :-))))) No azért nem mind én pityokáztam be , mert most is még homály lennék !!! 

Előzmény: Boar... (100442)
Boar... Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100442

Azért a 400 liter cefréből tán más emléked is maradt... :-)

Előzmény: Firga73 (100441)
Firga73 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100441

Tavalyi emlék....

 

Előzmény: Firga73 (100439)
Boar... Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100440

Basszus, valaki már le is foglalta a "FullidegenSeggarc" nicket... :-)

Firga73 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100439

Sajnos  Tolna megye is így járt :-((((

Tavaly 400 liter cefrém  volt , most kb 1 vödör körtém van a fán  ....

Előzmény: Boar... (100401)
körte51 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100438

Savazzál nyugodtan ,cseresznyébe nagyon kell! Én is idegenkedtem tőle ,de Te  alkalmazd minél hamarabb ! Ph mérőt nekem a fiam rendelt Kínából 4,75$ -ért! Addig is még nem tudod mérni a reggelinkben le van írva a Miklós1 ph beállításban minden!

Előzmény: vviktor1 (100433)
obsitos3 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100437

Egyrészt nyugodtan beleteheted a rézelejét,másrészt,mivel az alszesz gyengeségétől félsz,cefrét főzöl.Ott nincs utópárlat,és nagy butaság lenne 10-15% alk. tartalomnál leállni,az esetek többségében ilyenkor még a harmada bennmarad.Ha cefrét főzöl,a cél a 0% megközelítése.

Előzmény: vviktor1 (100433)
zsorsz Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100436

Igen,csak a reklámot kerültem,semmi érdekem.

Előzmény: zsuzska60 (100435)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100435

kettő is van, gondolom a Rózsa főzdét ajánlod...

Előzmény: zsorsz (100417)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100434

Valószínű, hiszen labanc! :D

Előzmény: zsorsz (100431)
vviktor1 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100433

Üdv a csapatnak, friss főző tulajként jelentkezem be hozzátok, egy duplafalú 50 literes saválló készülék réz csövekkel. Eddíg próbafőzés vízzel, és tavalyi maradék cefrével megtörtént, most viszont már 2 napja rotyog a cseresznyém (kb 80 liter), és a hétvégén szedem a meggyet is, remélem hasonló, vagy nagyobb mennyiségben, szóval innentől élesben megy a móka. Az említett felhabzásnak eddííg nyoma sincs szép csendben pezseg az anyag, kapott élesztőt és pektinbontót is. Visszaolvasva (már amennyire lehetséges 100k hsz.-t) és az "ajánlott irodalmat" átrágva köszönöm nektek az eddigi segítséget, idén már nem szeretném másra bízni a kifőzést. Első kérdésem mindjárt a ph értékkel kapcsolatos, mivel ilyen mérőeszközzel nem rendelkezem, ezt honnan lehet beszerezni, és miben jelentkezik a cefre helytelen ph értéke ? Savazástól idegenkedem, de ha azt mondjátok hogy kell akkor kell, úgy legyen. Röviden ha megforrt hogyan tovább ? Tárolni nem szeretném sokáig mivel kell a hely a meggynek, aztán a baracknak, almának, körtének :), mozgalmas nyaram lesz azt hiszem... A pdf-el kapcsolatban mégegy kérdés, a cefrefőzésnél tényleg nem veszitek el a kékes színű "rézelejét" ? Én elvettem ott is, azt nem tenném bele a tisztázásba.  És a végén mennyi fokig lehet engedni az utópárlat elvételig, 10-15 ? Ha eddíg leengedem nem lesz gyenge az alszesz ? Köszönöm szépen, és jó szezont mindenkinek !

Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100432

Köszönöm.

Előzmény: körte51 (100430)
zsorsz Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100431

Pálinkát is lehet főzni vele?:)

Előzmény: gabor0036 (100422)
körte51 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100430

Bizony ,hogy lehet,sőt ki kell főzni!

Előzmény: Öregdömperes (100429)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100429

Hét napos a cefrém.Egyre lassabban bugyog.

A gyufa nem alszik el fölötte.

A hét vége felé lehet e főzni szerintetek?

Tucso69 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100428

Nem a szar a mértékegység! 

Aki akar, az tud jót főzni! Aki venni akar jót, ő is fog tudni!

Akkor?

Előzmény: gabor0036 (100414)
pálinkaüst Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100427

Ezt nem másnak akartad küldeni? Én csak fajélesztőt használok, és próbálom a cefrézés, főzés szabályait teljesen betartani. A hőmérsékletet én a digit ph-mérőmmel nézem, az kiírja a hőt és a ph-t is egyszerre.

Előzmény: Babar66 (100423)
körte51 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100426

Igazad van ,de az sincs rendjén ,hogy ha valaki kezdi szárnyait bontogatni és megosztja kezdeti sikereit ,örömét és esetleg van benne kivetnivaló ,akkor normális hangnemben lehet jó irányba terelgetni,nem pedig megalázni és megutáltatni   vele a pálinkafőzést!

Előzmény: Babar66 (100420)
manta-z Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100425

Jászberényben dettó. Tavaly össze akart szakadni annyi volt rajta, idén 0.

Előzmény: Boar... (100401)
körte51 Creative Commons License 2014.06.23 0 0 100424

Ki fog az nyílni ,csak türelem ! Egy hónap után kezdi engedni magát szeretni!:-)

Előzmény: zsuzska60 (100416)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!