Keresés

Részletes keresés

kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48765

bocs,elnyomtam..

 

tudnak  ám ők olyan csökönyagyúak lenni,hogy ihaj:)))Az enyém még a fejét is megrázza,ha nem tetszik neki valami:))

Előzmény: kriseva (48764)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48764

Én már elég régen nem nézem Cézárt,de mikor néztem,akkor oktatófilm címen volt feltüntetve.

De már azt sem tudom melyik TV csatornán,elfelejtettem,laza az agyam:)))

Mindegy mit nézel,az a lényeg,amit írtam,hogy felismerd a kutyád jelzéseit.

De az biztos,hogy érdemes több oktató filmjét megnézni,és úgy kiválasztani,melyik számodra a legérthetőbb,használhatóbb.

 

Visszatérve a labradorra,őket is nevelni kell,és tudna

Előzmény: Lego75 (48763)
Lego75 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48763

Mondom, hogy nyitott vagyok minden módszerre. Szóval ígérem szét fogok nézni és Korom Gábor lesz a következő. Te meg hidd el légy szíves, hogy ez se nem oktatót, se nem dokumentum film. Ennek a szórakoztatás az igazi célja, az, hogy izgalom, feszültség, dráma legyen, ezek mind-mind messze a háttérbe szorítják a szakmaiságot. Persze mondhatod erre, hogy Cesárnak nem szabadna ezt hagynia. De egyrészt a., gyanítom nincs túl sok beleszólása a végtermékbe, mert az filmes/tévés szempontok alapján készítik, illetve b., ne feledjük, hogy dollár tíz/esetleg százezrekről van szó - hidd el van a pénz, amiért neked is korpásodni kezdene a hajad. 

Előzmény: kriseva (48760)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48762

A színe milyen szépen alakul:)))Gyönyörű kutya:))

Előzmény: wastegate (48753)
Lego75 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48761

Ezt honnan szeded, hogy ez dokumentumfilm? Én nem találtam erre utalást, de lehet, hogy tévedek. Most már tényleg megnézek néhány részt. Remélem a Túlélés törvényére sem hiszed, hogy ott minden igazi és valódi. Mert akkor pl. az opertőrnek - kamerával a vállán - dupla annyira nehéz dolga van... Nem szeretnék azonban nagyon a Labiktól elkanyarodni, ha lehet próbáljuk meg visszatérni oda. 

Előzmény: Pisces72 (48758)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48760

Ne érts félre,nem akarlak befolyásolni,csak ezért írtam,hogy nézz meg pár Korom Gábor videót,vagy a TV-ben is van szombat reggelente,és nézz meg néhány Cézár filmet,és azonnal fogod látni a különbséget.Tudod nagyon sokat számít,ha emondják neked,hogy a kutya MIÉRT viselkedik úgy,ahogy.Az esetek 90 %-ban a kutyaiskolában is a gazdát tanítják meg,hogy értse a kutyája jelzéseit.Amíg azt nem érted,addig hiába kínlódsz vele.Mindig a miért a fontos.Aztán ha már tudsz a kutyáddal kommunikálni,akkor seperc alatt megy a tanítás,és a saját elképzeléseid szerint irányíthatod a kutyádat.Persze hogy nem kell szó szerint ragaszkodni a leírtakhoz,mivel minden kutya,és mint Gabi is írta,minden ember más jellem,de a teljes összhang csak akkor alakulhat ki köztetek,ha érted a kutyád jelzéseit.És ez a legfontosabb a tanításnál.

Egyébként én Cézárnál Viktóriát is hitelesebbnek tartom.(nem tudom a másik nevét)Neki is vannak filmjei.

Előzmény: Lego75 (48756)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48759

Na látod,ehhez meg én nem értek:))

De Cézár nem show műsort csinál,hanem oktatófilmet.Aminek az a célja,hogy a néző ne csak olvassa,hanem vizuálisan is lássa amit a könyvében leírt.Sok embernek a könyv érthetetlen,pl.én is csak vizuálisan tudok megérteni bármit.Na most ha ő oktat a filmben,illetve az a célja,hogy az emberek lássák,hogy mit csinál,akor nem vághatnak ki belőle.Elvárható volna tőle,-hogy a nézőben ne rosszul rögzüljön-szóljon,hogy így ez most konkrétan ezért helytelen volt.De nem tette,pedig láthatóan ő is meglepődött.Oktató,és/vagy dokumentumfilmet nem igazán vághatnak meg.

Ezért írtam a másik példát,ahol láthatóan kihagyták azt a részt,-mikor beszorította a kutyát a karámba-és nem mutatták,hogy fogta meg végül.CCsak annyit láttál,hogy ölben hozta ki a reszkető kutyát.Ez így hiteltelen.És minden másodperc,amit esetleg kivágnak belőle,hiteltelenné teszi az oktatófilmet.

Előzmény: Ez a nick is foglalt! (48755)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48758

Nagyon örülnék, ha egyetérthetnék veled, legalábbis azzal, amit ebben a hsz-odban írsz, de nincs igazad. Milan nem szórakoztató műsort készít, hanem dokumentumfilmet. Amitől műfajilag elvárható (és elvárandó) a hitelesség. Ha nem is szakmailag, de legalábbis történelmileg. Vagyis ha a filmet úgy vágták meg, akkor azt, amit a film bemutat, a nézőnek pont úgy kell(ene) valóságosnak tekintenie. Vagy legalábbis jogosult úgy tekinteni rá, h ez volt az ábrázolt valóság.

Előzmény: Lego75 (48756)
Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48757

kerdezd meg a tobbieket,tudok-e kommunikalni:)

 

de tudod,ha valaki kutyat hoz a hazhoz,az a minimum,hogy ha elsokutyaskent nem tudja,utananez,mik a szuksegletei a kutyanak kicsi koraban es a kesobbiekben,nem akkor kezd el csodalkozni,mikor a kolyok az elso cipot szetragta...

 

es nem gyozom hangsulyozni az osztonoket a tudatossag  mellett,valamint azt,hogy egyetlen sema sem huzhato ra egyetlen gazda-kutya parosra sem...Meg egy fajtahoz tartozo kutyak is kulonallo szemelyisegek,hat meg az emeberek es ezek parositasai...Tehat te ismered a kutyadat,te tudod a legjobban,hogy kell banni vele,mit szeret es mit nem szeret,mivel motivalhato,stb,stb...es te ismered magad,a kornyezetet,a csaladot,es te tudod,minek kell megfelelnie a kutyanak ahhoz,hogy optimalis legyen az egyutteles

 

 

ezert nem istenitenem egyik kutyanevelot sem,tanulj fogasokat,tanulj modszereket,de gyurd a sajat kepedre ....

 

 

Előzmény: Lego75 (48756)
Lego75 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48756

Látod neked tök egyértelmű, hogy mire szüksége a kutyának. Nekem meg tök egyértelmű, hogy az ÉLŐ közvetítésen kívül minden más tévében látható dolog vágott, előre felvett, sőt néha előre megrendezett. Ez egy ilyen műfaj, de nem mondom azt, mint Gabiiii, hogy ha nem értesz a tv műsor készítéséhez, akkor ne nézz tévét :D Szó sincs róla, hogy César Millant vagy módszerét isteníteném, nekem mint kezdőnek a könyve hasznos. Ennyi, pont. Az hogy ebből jól meggazdagodott megint nem az én hibám. Ott a lehetőség bárki előtt, ha tud hasonló dologkat akkor nosza rajta, utána lehet csinálni. A tv műsor szakmai részéhez, már amit a kutyával csinál én nem értek és mondom még egyszer nem is láttam még, de ez egy műsor, a szórkoztatás és nem az oktatás a legfőbbb célja.
Én azt szeretném, ha a kutyámat nyugodtan emberek és más állatok közé engedhetném, azért próbálok meg minél több infót begyűjteni. Igérem Korom Gábor könyve lesz a következő amit elolvasok, remélem abból is tudok tanulni.

Gabiiii! Te pont azokat a sztereotípiákat erősíted, ami miatt valaki mondjuk nem szeret kutyaiskolába, úgymond profi kutyásokat közé járni... Mert ugye nem elég az ebeddel jól bánni, ha az emberekkel a normális kommunikáció nem megy. Úgy egészséges, ha mindkettő rendben van.

 

Előzmény: kriseva (48754)
Ez a nick is foglalt! Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48755

Biztos igazad van, ítéleteddel szakmai alapon nem vitatkozhatom.

A konkrét epizódot --amiről beszélsz-- sem láttam.

Egy dologra szeretten volna felhívni a figyelmedet: TV show esetében a "3-4 perccel előtte láttam" értelmezhetetlen fogalom :-).

 

Nézd vissza egy akármelyik epizódot. Átlagosan 5-10 másodpercente van vágás, ha "akció" van 2-3 másodpercente.

A hangsáv gyakran nem a kép saját hangja, hanem a vágás előtti klipből nyúlik át.

Mivel a képet nem 2-3 mp-es blokkokban veszik fel, ezért szükségszerű, hogy a végső adásban megjelenő képsorrend _NEM_ a valós idő szerinti sorrendet tükrözi, így nézőként a konkrét nyers felvételek (mert több operatőr is van) hiányában olyat mondani hogy "én már korábban láttam" nagyon bátor.

 

 

Előzmény: kriseva (48754)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48754

Miért néztem volna vágott adást?A TV-ben láttam,követtem az eseményt attól a pillanattól,ahogy a pit gazdik megérkeztek hozzá a saját kutyájukkal.Az ő kutyái,vagy mitudoménkié már kint voltak,vagy 8-9 pit.Leállt a gazdikkal beszélni,úgy,hogy hátatfordított a kutyáknak.Nem ez a gond,de új pit került a mondjuk összeszokott falkába.Ilyenor soha nem fordíto hátat a kutyáknak,1 percre sem.Nem telt el 6-7 percnél több,és kitört a verekedés 2 kutya között.Ha szemben áll velük,jól láthatta volna,hogy az a 2 kutya össze fog verekedni,teljesen nyilvánvaló volt a testbeszédükből.Meg az is,ahogy Cézár megijedt.

Arró meg már nem is beszélek,miyen szakszerűtlen módon próbálta őket szétszedni,illetve hárman kapkodtak,a két nem túl gyakorlott,újonnan érkezett gazdik segítségével.

Megnyugtatlak,nem 1 műsorát láttam,és nem csak ebből vontam le következtetéseket.

Azt is láttam,mikor meghívták egy farmra,tejes 1 hónapra,hogy egy befogadott kutyát,akit már 1 éve nem tudtak megfogni,se a közelébe menni,segítsen megszelidíteni.Na látod,azt az adást tutira megvágták,mert napokig kínlódott vele,nem egyedül,hanem 2 segítőjével,és nem ment.A kutya pontosan 12 pórázt szakított le magáról,én mr kínomban röhögtem,aztán csak annyit láttunk,hogy ölben hozza ki a lovak közül.Majd 1 hónap múlva.Közben ki tudja mit csinált vele,mert a kutya remegett a kezében.

Csak úgy halkan jegyzem meg,hogy elszökött,agresszív,vagy nagyon parás kutya befogására az állatvédőknek nincs fizetett 1 hóapjuk,főleg ha az a kutya mondjuk egy megközelíthetetlen,más emberekre veszélyes,utcán kóborló agresszív káj,vagy kau,vagy bármi.Be kell fogni rögvest.Nem úgy,hogy majd holnap felkelek a farmon,és folytatom.

Nem állítom,hogy egyáltalán nem ért a kutyákhoz,azt viszont állítom,hogy sokszor követ el súlyos hibákat.És ezt nem egy filmből szűrtem le.

Előzmény: Ez a nick is foglalt! (48748)
wastegate Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48753

 

3 és most 8.5 hónapos ...

 

w

Előzmény: Pisces72 (48739)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48752

:) Vannak, bizony! De a hörcsög még a mutatóujjadat sem képes leharapni, ha elrontod a dolgokat, max egy kicsit megcsípi...

Előzmény: Ez a nick is foglalt! (48750)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48751

Na, pont ez az, ami miatt én Korom Gáborra szavazok. Az ő módszer-együttese szinte milliméterre pontosan azt adja, amire MA van szüksége egy kutyatartónak. Mert párszáz -párezer- éve bizony, mások voltak a viszonyok, mások voltak az emberek, a társadalmak, és mások az elvárások is, amit a kutyával szemben támasztott az ember, és nem biztos, h azok a módszerek, amikkel évszázadokkal ezelőtt sikeresen működtünk együtt, azok ma is elérik a céljukat. A céljainkat. Ő elég inteligens és elég bátor volt ahhoz, h egyrészt újragondolja ezeket, másrészt jó kérdéseket feltéve megtalálja a ma helyes válaszokat. Ő sem fedezett fel semmi olyat, amit ne tudtunk volna jóval korábban, csak testre szabta a kollektív tudást. Nagyon pontosan. :)

Előzmény: Ez a nick is foglalt! (48748)
Ez a nick is foglalt! Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48750

lehet hogy a hörcsögtartásnak is vannak szigorú szabályai...

Előzmény: Gabiiiiii (48747)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48749

Az én tapasztalatom inkább az, h legtöbbször a szeretettel van baj. Hibás pl. legelőre rakni, és ha a másik kettő nem teljesül, akkor meg pláne katasztrofális. És elég gáz a kutyát emberi módon -gyerek helyett :(- szeretni. Neki nem arra van szüksége.

Előzmény: Ez a nick is foglalt! (48746)
Ez a nick is foglalt! Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48748

Azért legyünk igazságosak.

Te egy vágott adást néztél. Ez alapján igen merész bármiféle következtetést levonni.

Lehet, hogy amit a műsorban 4-5 perccel hamarabb "láttál" az valójában egy-két órával esetleg napokkal is korábban történt, és közben rengeteg egyéb dolog történhetett aminek hatására Cesar úgy döntött ahogy döntött. (pl. a kutyát megfegyelmezték, stb.)

 

Valószínűleg a fickó nem hülye, sok kutyával foglakozott, és a kutyológia egyébként sem egzakt tudomány.

Pl. jópárszáz évig teljesen más módszerekkel/elvárásokkal neveltek mint mostanság, mégis voltak okos kutyák; mégis azt mondják hogy a kutya az ember legjobb barátja és nem azt hogy a kutya őrjöngő szörnyeteg :-).

 

Szóval részemről csak annyi, hogy nekem kicsit keveset mond a műsora.

Előzmény: kriseva (48744)
Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48747

szerintem meg akinek ezek nem egyertelmu alapfogalmak egy kutya kapcsan,az tartson aranyhorcsogot

Előzmény: Ez a nick is foglalt! (48746)
Ez a nick is foglalt! Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48746

Szerintem egyáltalán nem triviális.

Ha olyan magától érthetődő lenne, akkor nem lenne annyi frusztrált viselkedészavaros kutya a parkokban.

(véleményem szerint leggyakrabban a fegyelem és a mozgás hiányzik).

 

Gyakran az igazság retrospektíve már tényleg egyszerűnek tűnik, de rájönni azért nem biztos hogy az :-).

 

Előzmény: Gabiiiiii (48743)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48745

A  fegyelmet meg Korom Gábortól tanuld,hidd el,sokkal sikeresebben fogod tudni alkalmazni.Ez csak jó tanács.

Előzmény: Lego75 (48741)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48744

Senki nem mondta,hogy Cézár hülye,csak azt,hogy amiből ő milliókat szed össze magának,azt egy rutinos kutyatartó simán übereli.De láttam pl.olyan műsorát,aminél ömkéntelenül felkiálltotta,hogy ez ne normális.Például mikor kiengedte a pittjeit,mert hozta hozzá egy neveletlen pittet,beengedte a sajátjai közé,és HÁTAT FORDÍTOTT a kutyáknak.Majd baromira csodálkozott,hogy a kutyák összeverekedtek,alig bírták hárman szétszedni őket.És nem azért mert én,de én már 3-4 percel előbb lláttam,hogy össze fognak verekedni.És még sorolhatnám...

Előzmény: Lego75 (48741)
Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48743

ne is szegyeldd,honnan tudhatnad?

 

kizart,hogy a sajat jozan eszeddel nem tudtad ezt a harmas alapelvet megtalalni:)

Előzmény: Lego75 (48741)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48742

Ezt az elsőt honnan is szűrted le?

Előzmény: Lego75 (48741)
Lego75 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48741

Lehet, hogy ez a César Millan szerintetek egy hülye nem ért hozzá, de hogy jól eladja magát az biztos... Nálam a sorrend fordított volt: csak annyit tudtam, hogy van egy műsora tévében, de abból szinte egy epizódot sem láttam, a könyvét viszont most olvasom. Nem vagyok rutinos kutyás, nincs még egy éve, hogy meg van a labink. Én hasznosnak tartom a tanácsait, pedig nem járok rózsaszín ruhában és a kutyát sem öltöztetem bőrszerkóba. A három alapelv amit tanácsol: 1. SOK MOZGÁS, 2. FEGYELEM, 3. SZERETET. Be kell látnom, hogy ezt én sem mindig tarto(tta)m be, de azért igyekszem, mert fontosnak érzem. Ennek a kiképzéshez szinte semmi köze sincs, de én nem szégyellem, még tanulom a kutyával való együttélés szabályait. 

Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48740

en szinte mind lattam,hidd el,sokkal nagyobb aranyban fordul elo,mint 2:)

 

volt egy par resz,amit erdeklodessel figyeltem,pl ami minket is erint,a szeparacios szorongasosak,de semmi latvanyosat nem lattam,ezert tovabbra is megyek a sajat fejem utan...Talan a leghasznalhatobbat a Victioria musoraban lattam,amit hasznalhatonak gondolok,de nem tudom mit szolna a fonokom,ha egesz nap webkameran figyelnem a kutyat otthon  es eluvoltenem magam a tele irodaban,hogy fujjj,nem mesz onnan??:))

 

a tobbit meg sikerult nagyjabol sajat kutfobol megoldani nem elfelejtve,hogy o egy kutya,mi vagyunk az emberek,mi diktaljuk a szabalyokat es meg az embergyerekem is messze magasabban all,mint a kutya,barhogyan is imadjuk...Ez az alap es innen mar sokkal konnyebbek a dolgok

Előzmény: Pisces72 (48738)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48739

Nyújtod te ezt a kutyát? :) Hatalmasat nőtt! Vagy csak a bundája? ;-)

Előzmény: wastegate (48737)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48738

:) És mégis legalább 2 rész azok közül, amiket láttam, ezzel foglalkozott. Itt lett elegem a dologból. Mármint Cesar dolgaiból.

Egyébként igen, a gazdiknak kell megtanulniuk kutyául, h aztán a kutya működőképes legyen. Nagyon kevés az "eleve hibás" kutty, annál több viszont az elrontott.

Előzmény: Gabiiiiii (48736)
wastegate Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48737

 

BUÉK 2012!

 

 

Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48736

en eleg sok reszt megneztem kivancsisagbol,hogy tudjam,mirol beszelek:)

 

az esetek 99%-ban semmi baj a kutyakkal,a gazdak cihologiai esetek,lasd a talpig rozsaszin kutyat gazdastol,meg a tobbit...Szerintem nem kell ahhoz Cezar,hogy ahogy elso alkalommal megharapa kutya,olyat kapjon,hogy a fal adja neki a masikat

Előzmény: Pisces72 (48735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!