Keresés

Részletes keresés

habibi85 Creative Commons License 2016.02.02 0 1 2855

Szia! Ráckevét bátran merem ajánlani, minden pénteken 20:00-tól teljesen fürdőruhamentes. Kedves, családias. Szaunaprogramok is vannak, azok is nagyon jók, és mindenki megtalálja a neki valót. Most voltunk ott pénteken, minket nagyon megfogott a hely. 

Előzmény: Törölt nick (2854)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.31 0 0 2854

Igen, ezt tudom az edzőtermek kilőve, bár egyben még voltam és annak nagyon igényes volt a szaunája és lehetett meztelenül mert külön volt a férfiaknak, nőknek is. Ahol nagyjából tudok szaunázni meztelenül az egy kis fővárosi uszoda, itt is külön női, férfi szauna van, és ennek ellenére megy a fürdőgatyázás.  De egy teljesen vegyes naturista szaunát is kipróbálnék nem lennék szégyenlős. Viszont a nagy terv még hátra van, szauna programon résztvenni. Ráckevét néztem ki, azért mert egyszer voltam ott textiles napon és ki lehetett menni a szaunából az udvarra a hóba hemperegni, ez nagyon tetszett mert finneknél is így van. :)  

 

Nagyon örülök, hogy nálunk is próbál terjedni a szauna kultúra, de látom, hogy a fejekben még van tenni való. Egy sztori: múltkor a szaunába bejött egy fürdőgatyás és elkezdte mesélni, hogy volt felöntésen egy wellness szállodában, de neki nem jött be a meztelenség meg hát milyen az már. Mondtam neki, hogy nem egészséges a fürdőnadrág és a klóros kipárolgásokat nem jó beszívni, de annak aki abban izzad szintén nem egészséges. Erre azt mondta, hogy ezt megrendelésre írták le szakemberek mert fizettek nekik, és ő ezt nem hiszi el. Mert megrendelésre pénzért írnak ilyeneket. Erre nem tudtam mit mondani, konteó.

Előzmény: asdqweasdqweasd (2853)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.01.31 0 0 2853

Edzőterembe nem fogsz sose igényes szaunát találni. Oda nem szaunázni járnak az emberek, hanem edzeni, meg utána esetleg szaunázni, de azt is edzéskiegészítőként. Igényes szaunák fürdőkben, és hotelekben vannak. Ott is persze helye váloatja. Nagyon kevés hely van az országban, ahol egész nap fürdőruha nélkül lehet használni a szaunát. Ilyen pl Debrecen Termál, Magyarhertelend, Mórahalom, Bükkfürdő. Több olyan hely van ahol időszakosan fürdőruhamentes. Pest környékén pl V8, Ráckeve, Lukács, Aquaworld. Ezek az estek drágábbak, de nem fogsz strandpapucsos törölközőnélküli nyugdíjasokkal összefutni.  

Előzmény: Törölt nick (2852)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.31 0 0 2852

Az Örs vezér téren van, nem tudom a terem nevét. Itt először mentem ingyenes volt és a recepciós hölgy is ajánlotta, hogy szaunázzak, de elég lepukkant szauna, nekem nem jött be, többet nem is mentem. Az edzőtermiekben általában nincsen merülőmedence. A zuhanyzók mellé szoktak beszerelni egy szaunát. Amikor voltam egyedül voltam senki nem használta rajtam kívül.  

Előzmény: Thomas Konroy (2851)
Thomas Konroy Creative Commons License 2016.01.31 0 0 2851

Melyek ezek az edzőtermek, csak hogy tudjam, hova ne menjek?

Előzmény: Törölt nick (2849)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.31 0 0 2850

Egy kis kedvcsináló az igazi szaunázáshhoz :)

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.30 0 0 2849

Sziasztok!

 

El kezdett engem is érdekelni a szauna kultúra, ahogy a skandinávoknál vagy oroszoknál szokás. Szaunázni én is csak fürdőgatya nélkül vagyok hajlandó. Elolvastam j pár komentet manapság itt nálunk még ez nem igazán jött be. Eddigi tapasztalataim: egy budapesti edzőteremben külön van az öltözőkben szauna a nőknek, férfiaknak. Mivel volt egy akció, hogy aki először megy ingyenes elmentem edzeni, edzés után törölközőben beültem a szaunába lazítani. Erre jött két srác a wc-k felé és megláttak bent, egyből beszóltak, hogy ott egy b@zi. A másik egy uszoda, ugyan úgy külön női-férfi szauna van, na most nem tudom mi van a nőknél, de a férfiak fürdőgyatyában főzik magukat. Viszont örülök, hogy vannak akik rendesen szaunáznak és szeretnek is. Felölntésen meg szaunaprogramokon még nem voltam.  

habibi85 Creative Commons License 2016.01.21 0 1 2848

Kedves Grafiti!

 

 

Sajnálom, hogy pont ezt a nehéz időszakot fogtad ki Debrecenben. Sajnos a december 27 és január 3 közti időszak minden évben embert és szaunamestert próbáló nálunk, hiszen ahogy írtad is, más a közönség. Ebben az időszakban napi 500 ember veszi igénybe a szaunát, amiből 300 szinte teljesen kezelhetetlen. Már az is nagy siker, ha le tudjuk róluk hámozni a fürdőruhát. Ebben a pár napban igazán Kelet uralkodik itt. 

A talp alá lepedő problémát kiküszöböltük azzal, hogy az aromás és jeges programokon is le volt terítve a kabin. Máskor nem szoktuk, de ilyenkor a vitás eseteket elkerülendő, megtesszük. (Hiszen ha 10 percet veszekszem a semmilyen nyelven nem beszélő román vendéggel, az a többiek pihenését is zavarja, tapasztalat)

Minden nap 3 fő volt beosztva rendet felügyelni, de így is nagyon sok problémás esetünk volt. 

 

Sajnos aki évente kétszer téved be (Karácsonykor és Húsvétkor) úgy gondolja, hogy a pénzéért azt csinál itt, amit akar. A hétköznapokon is előfordul az ilyesmi, csak lényegesen kevesebb esetben. A személyzet igyekszik a maximumot nyújtani, de ők is emberek, és csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. 

 

És a szállóige a végén: a szaunát nem nem szeretem, hanem nem bírom ;) szoktam mondani, és általában veszik a poént, hiszen ha nem bírnám (vagy nem szeretném), hat lóval sem tudnának berángatni heti ötször!

 

 

Pont szombaton volt nálunk egy rendezvény, ahol több, mint 300 vendég volt, csak éppen más célközönség, senkivel nem volt talp-aláterítős probléma, sem egyéb más, hiszen a 32 felöntésből legalább 20 előtt bementünk és rendbe tettük, aki nem volt rendben :). 

 

Remélem legközelebb nyugodtabb napot fogsz kifogni,mert az a két nap, hidd el ,nekünk is horror volt... :) Várunk legközelebb, nyugodtabb és pihentetőbb körülmények között is!

 

Szép napot!

 

Előzmény: grafiti (2838)
Thomas Konroy Creative Commons License 2016.01.18 0 0 2847

Talán mert még ők se hallottak sose arról, hogy kell hagyományosan szaunázni.

 

Előzmény: Törölt nick (2846)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.18 0 0 2846

Ehhez az észrevételhez én is csatlakozom!

CSak aztatttt! Nem értem amikor van vagy 8,10 szauna! Ráadásul van egy rész amit 3 szaunával el elehetne különíteni, ahol" NORMÁLIS MÓDON"(textil mentesen) is lehetne a szaunázást élvezni! MIÉRT NEM LÉPIK + A  Fürdőt üzemeltetők!!!!!?????

Előzmény: Thomas Konroy (2840)
ninnyabanda Creative Commons License 2016.01.18 0 0 2845

Sziasztok!

A kecskeméti fürdő szauna részlegéről tudna valaki információt adni? A képek alapján szépnek és jónak tűnik, de amikor valahol a "naturista szaunaest"-et külön programként hírdetik, akkor felmerül bennem a gyanú, hogy a többi időpontban nem lehet túl sok jóra számítani.

László K Creative Commons License 2016.01.17 0 0 2844

Javarészt párok

Előzmény: Thomas Konroy (2843)
Thomas Konroy Creative Commons License 2016.01.16 0 0 2843

És milyen a látogatói közösség összetétele? Kérdésem talán fura lehet, de lehet másodmagammal elmennék rá, de a páromat biztosan zavarná, ha ő lenne az egyedüli nő, mindenki más 60 éves bácsi.

Előzmény: László K (2841)
SaunaSeansz Creative Commons License 2016.01.16 0 0 2842

Sziasztok!

 

Bonyhád és környékbeli szaunásokkal ismerkednék

László K Creative Commons License 2016.01.15 0 0 2841

Lukács fürdő, péntek esténként szauna party. Nagyon jó, mindenki szabályosan szaunázik.

Thomas Konroy Creative Commons License 2016.01.05 -1 0 2840

Komikus kitérő: voltam a Széchenyiben. Kültér szép, minden más unalom számomra. Poénból végig próbáltam a szaunákat, mennyire aljas hely a ruhás szauna. Hát az. Legtöbbször inkább le se ültem.

  • Ki van írva, hogy teríts magad alá törölközőt, szinte alig páran, padon végig ott a vizes seggnyomok.
  • Papa úgy dönt rendez egy privát felöntést, valami csepegtetőt a pad rése közé csepegtet, hirtelen fulladásos citrom szag önti el a helységet.
  • Pincében van 90 fokos szauna. Ez kinézetre nagyon jó hely lehetne. Többen a fűtőtesten szárították a törölközőjüket. Kellemest a hasznossal kombó.
  • Legtöbb szauna úgy ahogy van büdös. Sok évtized fürdőruha és gyógyvíz kipárolgás megteszi a hatását. Szauna ajtó felett kifelé sötét elszíneződés látható.

Akinek jólesik, szaunázzon így. Szerintem itthon 1-2 ruhás szaunát mindenhol free-ben fent kéne tartani, had aszalódjon ott, akinek jól esik, és legalább nem lát nudistákat, a hivatalos szauna zóna meg legyen FKK.

hchris78 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 2839

Sziasztok! Valaki járt már a siófoki Galerius fürdő "natúr" szaunává avanzsált részében? Vélemények?

grafiti Creative Commons License 2016.01.05 0 0 2838

Decemberben rengeteget utaztam, dióhéjban egy kis élménybeszámoló:

1.Tátraország fővárosa auqacity Poprád: szlovákoknál végre itt elkezdték a felöntéseket, s ha már, akkor osztrák színvonalon. Finn szauna hatalmas, 60 személy kényelmesen elfér, mester nyomatékosan megkér mindenkit (angolul is) lepedőt egész testrész alá, aki nem hajlandó kivonul.

2.Tokaj borvidék Tarcal: Andrássy rezidencia SPA … szerettük volna kipróbálni egy sima hétköznapon, recepciós hölgy kedvesen közölte wellness világ fullos,(már 2 személy sem fér be, pedig nem úgy voltunk öltözve, mint a hajléktalanok) legközelebb foglaljunk telefonon, vagy email-ben, (írom ezt mementóként, aki arra járna)

3-Eger borvidék, Saliris reszort Szalók: törzshelyünk lévén semmi új a nap alatt, szaunavilág nem romlott, de nem is javult. Mesterek becsülettel teszik a dolgukat, dicséret az új fiúknak is, nagyon igyekeztek karácsony tájékán… (azt rebesgetik új tulaj lesz, orosz oligarcha? Talán majd most indulnak nyugat felé? )

4. Hortobágy, aquaticum Debrecen: nos, ez egy pici csalódás volt számomra. Mert pont egy éve „2747“ hozzászólásomban nagyon dicsértem őket. Mivel most 3 napot töltöttünk, és teljesen más volt a cél közönség, mint a szauna bajnokságon, egy pár észrevétel.

Gőz kabinban, mindenki lepedőben !!! Rendben, gátlásos a nemzet, de könyörgöm miért nincs a két gőz kabin ajtaja mellett akasztó, hátha mégis arra jár egy „marslakó „ki pörén használná?  Kimértem kb.8 méterre volt a legközelebbi ruhafogas. Karbantartó beveri, 10 darab százas szög is teljesen megfelel a célnak, ha már fürdőnek nem telik rá. Sárvár, Bük ilyesmi teljességgel elképzelhetetlen:)

Újév első két napján tömeg (nyomor) minden második szó román (még szaunában is) áve cézár! Mikor tanítsad a népet,  hogy testnedveit ne hagyja odabenn….. szerény véleményem szerint legjobb alkalom egy profi mester által megtartott ceremónia . 4 mester 10 alkalom de komolyan mondom egyetlen egyszer sem mondtátok hogy lepedő egész test alatt ( jó kencéseken erre nem is volt szükség ) Arra viszont minden alkalommal nyomatékosan figyelmeztettetek, szauna után zuhany, s csak azután a merülő . Van különbség ha vízbe viszem  vagy a szaunában hagyom ???

Próbáltam objektív lennie, aki ott volt és másképp látta, tessék, szóljon hozzá…. Mégiscsak úgy gondolom , nagyon sokáig fog tartani, míg utolérjük nyugatot , s most nem osztrákokat , németeket értem alatta .

 

Ui.: ja, és számomra nagyra tartott és sokak által ismert „mester-nő” szájából azt hallottam, ö bizony nem szeret szaunázni !????? Hm…:)))))))      (szintén 2 darab „i” betűt használ nick nevében)

Mustár Creative Commons License 2016.01.03 0 0 2837

Az obudai Holiday Beach Klub szaunavilagahoz volt mar valakinek szerencseje?

blanders Creative Commons License 2015.12.29 0 0 2836

Sziasztok,

 

Harkányról, Siklósról tudtok esetleg vmit?

Milyen y helyzet arrafelé? 😃

 

Köszi

nllcfmi Creative Commons License 2015.12.24 0 0 2835

neked mindig igazad kell, hogy legyen ugye :DDDDDD

Előzmény: akkornemcsakúgy (2833)
BAZS Creative Commons License 2015.12.23 0 0 2834

Naturista szaunaest lesz a tatabányai Gyémánt Fürdőben dec. 27-én este 8 órától éjfélig. Itt biztosan nem lesz senkin fürdőruha... 20:30 - 23:30 között szaunafelöntések, tíz alkalommal. 

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2015.12.23 0 0 2833

Gondolom a román, ukrán, szerb határra gondoltál.

Nem mindig akarok átmenni a határon. De, ha  mégis, akkor inkább az osztrákon, a szlovákon, a szlovénen. Ha meg olyan kedvem van, akkor maradok az itthoni, jó helyeken. Gyakran Sárváron. 

Előzmény: nllcfmi (2831)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2015.12.23 0 0 2832

1.) Alapvetően Magyarországról volt szó.

2.) A nudista strand és a szauna két külön dolog.

3.) Két külön dolog a lepedő a szaunában és a pihenőtérben.

4.) A pihenőtérben abszolút nem elvárás Ausztriában sem a teljes meztelenség.

 

U.i.: Egyébként meg Magyarországon sem lepedőzök. Olyan helyre megyek, ahol nem szükséges.

Előzmény: nllcfmi (2830)
nllcfmi Creative Commons License 2015.12.22 0 0 2831

"És hol? Tudomásom szerint nem túl sok hely van, ahol így lehet használni a szaunát."

 

nagyon is sok hely van csak tudod már vége van a szocializmusnak és át lehet menni a határon...

Előzmény: akkornemcsakúgy (2824)
nllcfmi Creative Commons License 2015.12.22 0 0 2830

Látom szeretsz vaktában vagdalkozni... :(

 

Nem nagyon ismered , hogy milyen  lehetőségek is léteznek.

Sok meddő vita volt már mindarról amit  írtál és nem kezdenék másikat.

 

Valaki vagy tudja, hogy miért úgy etikus ha mindenki meztelenül van vagy hiába kezdeném el magyarázni. Egy nudista strandon sem opció a törülköző/lepedő viselése és nem magyarázzák el senkinek hogy miért. Nyugaton is csúnyán néznek azokra akik ezt a morális szabályt nem tartják be. Ennyi nincs értelme vitatkozni.

Ha te lepedőzni akarsz akkor úgy is lepedőzni fox, legalábbis Magyarországon...

 

Előzmény: akkornemcsakúgy (2824)
nllcfmi Creative Commons License 2015.12.22 0 0 2829

kb. ez a helyzet

 

igaz mi csak a lepedőzésre lettünk figyelmesek

Előzmény: Thomas Konroy (2820)
Thomas Konroy Creative Commons License 2015.12.22 0 0 2828

Én voltam Bükön, és jónak ítéltem. Korosztály szórt volt rendesen. Nem volt olyan kendőzetlen a hangulat, mint német oldalon, de medencét és zuhanyt mindenki használta ahogy azt kell. Elvétve németek is voltak, akik hozták magukkal a laza hangulatot. Építészetileg is szép a belső.

Lezlinilzen-terepasztala Creative Commons License 2015.12.22 0 0 2827

Nem, mert nem tudok. Azt sem mondtam, hogy Bük jó, mert nem tudom, hogy az-e. De a sárvári szaunamesterek elmondása alapján nekem a sárvári tetszik az említett hiányosságai és a vendégek viselkedése ellenére is. ( ami ember- és nem helyfüggő )

Ismerjük és szeretjük az ottani szaunamestereket és a felöntéseik hangulatát. 

 

A hozzászólásom inkább afelé irányult, hogy ha ennyire nyilvánvalóan látszik, hogy a konkurencia elvitte a vendégeket, akkor nem épp szerencsés hozzáállás a vezetőség részéről ennyire elhanyagolni a szaunavilágot.

Előzmény: akkornemcsakúgy (2825)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2015.12.22 0 0 2826

Nincs ebben némi ellentmondás? Hiányolja a nőket, de megveti a kéjenceket, akik nőket lesegetnek?

Előzmény: Thomas Konroy (2820)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!