Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.22 0 1 20427

Nyugdíj-kiegészítést ad a kormány az ápolási díj mellé

2017. 05. 25.

 

Azok a szülők, akik 20 évig folyamatosan kapják nagyon súlyosan fogyatékos gyermekük után az ápolási díjat, jogosultak lesznek nyugdíj-kiegészítésre,

mondta el a csütörtöki kormányinfón Lázár János.

 

 

A kormány felmérése szerint néhány ezer olyan család van, ahol legalább egy gyerek olyan nagy mértékben sérült, hogy javulásra nincs esély, vagy az egészségi állapota folyamatosan romlik.

A szülők arra szánják az életüket, hogy a gyermeküket ápolják, emiatt nem tudnak elmenni dolgozni.

 

Jelenleg 500 olyan ember van, akik megfelelnek a feltételeknek, és eljutottak a nyugdíjkorhatárig, miközben ápolási díjat kapnak. Az ápolási díj után járó nyugdíj 50 ezer forint körül van, a kormány ehhez az összeghez ad további 50 ezer forint nyugdíj-kiegészítést havonta. Ez néhány 100 millió forintos terhet fog jelenteni a költségvetésnek – ismertette az új rendszert a miniszter.

 http://24.hu/fn/gazdasag/2017/05/25/nyugdij-kiegeszitest-ad-a-kormany-az-apolasi-dij-melle/

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.22 0 0 20426

"Továbbra is megkapják a foglalkoztatást helyettesítő támogatást azok, akiket korábban azért töröltek az álláskeresők közül, mert az egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt képtelenek munkát vállalni – derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a Világgazdaság kérdésére küldött válaszából.

Az alapvető emberi jogok biztosa azután szólította fel a hatóságokat a jogszerűtlen gyakorlat megszüntetésére, hogy egy egészségkárosodással élő panaszos jelezte, a hivatal megszüntette a megélhetését biztosító ellátás, a foglalkoztatást helyettesítő támogatás folyósítását, és törölték az álláskeresők nyilvántartásából is.

 

 

A hivatalok tavaly tavasszal készült becslései szerint a közfoglalkoztatásba is nehezen bevonható álláskeresők köre elérheti a 132 ezer főt, közülük 53 ezren egészségi állapotuk miatt nehezen foglalkoztathatók, 78 ezren pedig súlyos szociális gondokkal küzdenek, ami akadálya a munkavégzésüknek.

A lap megkeresésére a minisztérium azt közölte, hogy a szociális törvény nem teszi lehetővé, hogy elvegyék olyan emberek ellátását, akiknek egészségkárosodása nem elég súlyos ahhoz, hogy egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban részesüljenek, de az álláskeresők nyilvántartásából törlik őket, mert nem tekinthetők aktív álláskeresőnek. Ha a törvényi feltételeknek megfelelően egészségi okból - tehát nem neki felróható ok miatt - törölnek valakit az álláskeresők nyilvántartásából, attól még a foglalkoztatást helyettesítő támogatást változatlanul meg kell kapnia.

 

A joggyakorlat egységességének biztosítása érdekében a szociális tárca 2016 nyarán és 2017 februárjában is felhívta a hatóságok figyelmét e rendelkezésekre. Miután ez láthatóan nem vezetett eredményre, törvényben egyértelműsítenék a helyzetet."

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.22 0 0 20425

Kezdetben optimista voltam. A tendenciák, azonban, amiket olvasok (egyre többen tervezik az ország elhagyását, fiatalok, egyetemet végzettek és szakmával rendelkezők egyaránt. Ráadásul az itthon maradó  egészségügyi dolgozók, nővérek is inkább a kereskedelembe orientálódnak, ahol kisebb a felelősség és jobban megfizetik. Nyugdíjasok ismételt munkába állásával tervezik a hiányzó munkahelyek feltöltését, sorolni lehetne tovább...)

Folyamatosan a megoldást keresem, hogyan, mivel  lehetne a zsákutcából kijutni... Nem ezt érdemeltük, amit kaptunk. Fogalmam sincs, hol és hogyan fogok élni az elkövetkezendő években...Mindig van valamilyen megoldás, csak ahogy telnek az évek, egyre nehezebb változtatni. 

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.22 0 0 20424

Arra a nem túl gyakori esetre gondoltam, amikor betegtársunk havi átlagjövedelmének 40 %-a meghaladja az Mmtv. szerinti megállapítható ellátási összeget, akkor azt az összeget nem kaphatja meg , hanem helyette, ellátása - a példánkban szereplő esetet alapulvéve - a B2 minősítési kategória szerinti maximumösszegben kerül meghatározásra (ami az alapösszeg 45 %-a, vagyis 43.205.- Ft, ami  lényegesen kevesebb  a havi átlagjövedelme 40 %-ánál. Dolgozzon erejét megfeszítve,de akárhogy küszködik, be van korlátozva. Úgy van kitalálva, hogy a különféle csűrés-csavarással, akárhogyis, de rosszabbul járhat.

 

 

mrduckhead Creative Commons License 2017.06.22 0 0 20423

Vagyis ezzel azt akarom még mondani,hogy itt már nem csak a 4 órásnak rosszabb,hanem annak is,akinek hiába van meg a meghatározott biztositási idő,ha az utolsó 1,5-2 évben nem volt átlagjövedelme,akkor csak a kisebbik összegre jogosult.

A 2016.05.01 modositás előtt,vagyis ami 2014.01.01-i jogszabályal csak a részmunkaidősek voltak hátrányos helyzetben.Most már az is,aki a betegállomány előtt nem volt átlagjövedelme egy meghatározott(180nap) időig.

Előzmény: Törölt nick (20421)
mrduckhead Creative Commons License 2017.06.22 0 1 20422

Én másképp értelmezem "ezt" a jogszabályt.

Mint tudjuk,a minimális biztositási idővel rendelkezni kell.A jogszabály meghatározza azt,hogy mikortól és honnan kell az átlagjövedelmet figyelembe venni.(meg van adva a jogszabályba rögzitett 180 nap,)

Ha az elvárt 15 évből nekem csak 13 év biztositási időm van,és a megrokkanásom előtt 2 évben nem dolgoztam,nem volt bejelentett jövedelmem,ami alapján átlagjövedelmet számolnának,akkor sajnos ilyen esetben csak az előírt minimál bér(96010ft) veszi figyelembe,és annak is a kisebbik százalékát adja meg,aminek az összege semmi.Mert ha átlagjövedelem lenne,akkor a magasabb százalékot adnák.

Páran írták,hogy ez igazságosabb rendszer.Hogy mitől lenne az,én speciál nem tudom.

Ennek bevezetésével jóval több beteg kaphat kevesebb ellátási összeget.

azt akartam mondani,hogy akinek megvan a minimális biztosítsái idő,az valamilyen szinten dolgozott.

Azért is írtam azt,hogy én másképp értelmezem "ezt" a jogszabályt.

Sajnos azt tudjuk,hogy nem az utolsó munkaéve átlagjövedelmét számolják ki,hanem szándékosan egy nagyon kicsi idősávot határozz meg a jogszabály,ami 180 nap.(persze,ennek sok változata van,mivel lehet kérelem előtti 180 nap,vagy betegállomány előtti 180 nap,stb).

De a lényeg itt,hogy ügyesen le van minimalizálva az,hogy ne legyen esély arra,hogy ilyen esetben átlagjövedelmet számoljanak,elég,ha minimális összegnek a kisebbik százalékát adják.

Előzmény: Törölt nick (20421)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 0 20421

Tehát egy B2-es kategóriájú rokkantellátott minimumösszegre jogosult (amennyiben nem dolgozott, nem rendelkezik jövedelemmel) ez 28.805.-,Ft-ot jelent (96.010.- Ft 30 %-a)

illetve maximumösszegben 43.205.- Ft -ot állapíthatnak meg (annak, aki dolgozott, átlagjövedelemmel rendelkezett). A kategóriánként megállapított  alsó, illetve a felső határt ( a minimum, ill. a maximumösszeget) átlépni nem lehet.

Előzmény: Törölt nick (20420)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 0 20420

A rokkantsági ellátást, ha az igénylő a vizsgált időszakban egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmelebben az esetben az ellátást az alapösszeg 2016. január 1-jétől 96.010,- Ft figyelembevételével állapítják meg.

Az ellátásban részesülő ilyen esetben az egészségi állapota szerinti ellátási kategória minimumösszegére jogosultAz alapösszeg a nyugdíjemeléssel megegyező arányban emelkedik.

Tehát nem az alapösszeget, nem a  96.010.- Ft-ot kapja meg, hanem az alapösszeg bizonyos %-át.

Amennyiben az igénylő a referencia időszakban átlagjövedelemmel nem rendelkezik, a rokkantsági ellátás összege:
– B2 minősítés esetén az alapösszeg 30%-a (28.805,- Ft)
– C2 minősítés esetén az alapösszeg 45%-a (43.205,- Ft)
– D minősítés esetén az alapösszeg 50%-a (48.005,- Ft)
– E minősítés esetén az alapösszeg 55%-a (52.810,- Ft) 

Az átlagjövedelemmel rendelkező személy esetén
Annak a megváltozott munkaképességű személynek, akinek:
– egészségi állapota alapján foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt és akinek az egészségi állapota 51–60% között van (B2 kategória), valamint annak a személynek, akinek a foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható és a kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg, a havi átlagjövedelem 40 százaléka, de legalább az alapösszege 30 százaléka (28.805,- Ft) és legfeljebb az alapösszeg 45 százaléka (43.205,- Ft)

Előzmény: Törölt nick (20418)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 0 20419

ROKKANTSÁGI  ELLÁTÁS HAVI ÖSSZEGE  FÜGG – a komplex minősítésben foglaltaktól, a havi átlag jövedelem összegétől , illetve a jogszabály által  meghatározott  alapösszegtől  mely 2017. évben 96.010 Ft. (Ez az összeg évente a nyugdíjemeléssel megegyező arányban emelkedik.) 

ROKKANTSÁGI ELLÁTÁST A NYUGDÍJEMELÉSRE VONATKOZÓ szabályok szerint, azzal megegyező arányban évente emelni kell. . A 2017. január elsejét megelőző időponttól megállapított, vagy folyósított rokkantsági ellátás emelésének mértéke 2017. január 1-től 1,6%. 

FONTOS: A ROKKANTSÁGI ELLÁTÁS ÖSSZEGÉNEK MÉLTÁNYOSSÁGBÓL  TÖRTÉNŐ EMELÉSÉRE NINCS LEHETŐSÉG!

ROKKANTSÁGI  ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLŐ  UTAZÁSI KEDVEZMÉNYRE JOGOSULT az alábbiak szerint: A) vasúton, HÉV-en, helyközi és elővárosi autóbuszon, kompon és réven felhasználható Ellátottak utazási utalványa alapján évente 16 alkalommal kedvezményes menetjegy igénybevételére jogosult az a 65. életévét be nem töltött rokkantsági ellátásban részesülő személy a) aki 2011. december 31-én I., illetve II. csoportos rokkantsági nyugdíjra volt jogosult, vagy akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 30%-os vagy kisebb mértékű, b) 2011. december 31-ig 57. életévét betöltötte és 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugdíjra vagy rendszeres szociális járadékra volt jogosult. B) A kedvezményt a jogosulttal megosztva veheti igénybe fentiekben felsoroltak házastársa/élettársa, amennyiben az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt már betöltötte. C) A fentiekben felsorolt személyek a helyi közlekedésben nyugdíjas bérlet igénybevételére is jogosultak...........................................................................................................................................................................................................................................................

 

Íme: kimásoltam az egész részt. 

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 1 20418

 

ROKKANTSÁGI  ELLÁTÁS HAVI ÖSSZEGE  FÜGG – a komplex minősítésben foglaltaktól, a havi átlag jövedelem összegétől , illetve a jogszabály által  meghatározott  alapösszegtől  mely 2017. évben 96.010 Ft. (Ez az összeg évente a nyugdíjemeléssel megegyező arányban emelkedik.) 

 ----------------------------

 

Szervusztok! Érdeklődöm, én olvastam figyelmetlenűl, vagy ekkora a különbség. B2 kategória - 42.120.- /A 96.010.- picit magasabb?!/ Üdv. és köszönöm az információt.

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 0 20417

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: Törölt nick (20416)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 0 20416

file:///D:/letolt/apolasi_dij_kerelem_minta_140122.pdf

 

KÉRELEM az ápolási díj megállapítására

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 0 20415

http://info.kezenfogva.hu/szolgaltatasok/23585-apolasi-dij-alanyi-alaposszegu-emelt-osszegu-kiemelt-apolasi-dij

 

Szociális pénzbeli ellátások - ÁPOLÁSI DÍJ (alanyi alapösszegű, emelt összegű, kiemelt ápolási díj)

 

"NEM JOGOSULT ÁPOLÁSI DÍJRA A HOZZÁTARTOZÓ ABBAN AZ ESETBEN SEM, ha rendszeres pénzellátásban részesül, és annak összege meghaladja az ápolási díj összegét.

KIVÉVE AZ ALÁBBI ESETEKET :

  • ha részére az ápolási díj folyósításának időtartama alatt végzett keresőtevékenységéből adódó biztosítási jogviszony alapján – keresőképtelenné válása esetén táppénzt folyósítanak
  • ha saját jogú nyugdíjnak minősülő ellátásban, korhatár előtti ellátásban, szolgálati járandóságban, táncművészeti életjáradékban, átmeneti bányászjáradékban, rokkantsági ellátásban, rehabilitációs ellátásban részesül (függetlenül azok összegétől) FELTÉVE, HOGY 1.) AZ ELLÁTÁSRA VALÓ JOGOSULTSÁG KELETKEZÉSÉT MEGELŐZŐ NAPON súlyosan fogyatékos személy ápolása okán folyósított ápolási díjra, vagy kiemelt ápolási díjra volt jogosult,  2) AZ ELLÁTÁSRA VALÓ JOGOSULTSÁG KEZDŐ NAPJÁT MEGELŐZŐ 20 ÉVEN BELÜL a súlyosan fogyatékos személy ápolása okán folyósított ápolási díjra, vagy a kiemelt ápolási díjra való jogosultsága legalább 10 évig fennállt ." 
Előzmény: Törölt nick (20414)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 1 20414

Öregségi nyugdíjban részesülő személy igényelhet-e

ápolási díjat,hozzátartozója után?

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.20 0 0 20413

http://info.kezenfogva.hu/szolgaltatasok/23639

 

"Szociális pénzbeli ellátások - TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS

 

A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT RENDELETÉBEN MEGHATÁROZOTT FELTÉTELEK ALAPJÁN TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁST KÖTELES NYÚJTANI  A SZOCIÁLISAN RÁSZORULÓ SZEMÉLYEK RÉSZÉRE.

 

TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS KERETÉBEN NYÚJTANDÓ RENDSZERES TÁMOGATÁS KÜLÖNÖSEN

  1. a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez,
  2. a 18. életévét betöltött tartósan beteg hozzátartozójának az ápolását, gondozását végző személy részére,
  3. a gyógyszerkiadások viseléséhez,
  4. a lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó hátralékot felhalmozó személyek részére.

 

A FENTIEKEN KÍVÜL A KÉPVISELŐ TESTÜLET a rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére rendkívüli települési támogatást köteles nyújtani.

 

A TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS FORMÁIT, A JOGOSULTSÁG FELTÉTELEIT, HELYI RENDELETBEN SZABÁLYOZZÁK.

 

AZ IGÉNYELHETŐ ELLÁTÁSOK TELEPÜLÉSENKÉNT, FŐVÁROSI KERÜLETENKÉNT JELENTŐSEN ELTÉRHETNEK.

 

RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁSBAN elsősorban azokat a személyeket indokolt részesíteni, akik önmaguk, illetve családjuk létfenntartásáról más módon nem tudnak gondoskodni vagy alkalmanként jelentkező többletkiadások – így különösen betegséghez, halálesethez, elemi kár elhárításához, a válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartásához, iskoláztatáshoz, a gyermek fogadásának előkészítéséhez, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartásához, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadások – vagy a gyermek hátrányos helyzete miatt anyagi segítségre szorulnak."

 

...............................................................

"Eljáráshoz szükséges dokumentumok

A kérelemhez szíveskedjék csatolni:

  • nyugdíjas esetében: a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által ez év elején küldött nyugdíjösszesítő fénymásolatát a folyósítás összegéről és jogcíméről, valamint a kérelem beadását megelőző 1 havi nyugdíjszelvények vagy folyószámla-kivonat fénymásolatát;
  • árvaellátás folyósítása esetén az előző 1 havi szelvényen/folyószámla-kivonaton kívül a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által küldött összesítő fénymásolata (amennyiben özvegyi nyugdíjra/árvaellátásra nem jogosult, az elutasító/megszüntető határozat fénymásolatát);
  • Keresőtevékenység, gyermekgondozási díj, táppénz bevétellel rendelkezők esetén a munkáltató által kiadott hivatalos igazolást kell benyújtani a kérelem benyújtását megelőző hónap nettó jövedelméről.
  • Munkaügyi Központ által folyósított ellátás esetén a megállapító határozat fénymásolatát, a folyósított ellátás összegéről az előző 1 hónap szelvényének másolatát;
  • amennyiben jövedelemmel nem rendelkezik, illetve akik állástalanok, a munkaügyi központ által kiállított hatósági bizonyítványt kell benyújtaniuk arról, hogy az álláskeresők nyilvántartásában szerepelnek, vagy az álláskeresők kiskönyvének másolatát a jelentkezés várható időpontjáról.
  • nem havi rendszerességgel szerzett jövedelemről szóló nyilatkozatot;
  • tartós jövedelem-csökkenés esetén: a rendszeres pénzellátás, jövedelem megszüntetéséről szóló dokumentum fénymásolatát, vállalkozói vagy őstermelői tevékenység megszűnése esetén az engedély/igazolvány visszavonásáról, társas vállalkozás esetén cégjegyzékből való törlésről készült dokumentum fénymásolatát;
  • amennyiben jövedelmét levonás terheli, annak jogcíméről és a levonás kérelem benyújtását megelőző havi nettó összegéről igazolást
  • pénzbeli ellátásának megszüntetéséről szóló határozat másolatát, illetve szabadlábra helyezéséről szóló igazolást;
  • elemi kár esetén nyújtott segély esetén a jövedelem-igazolásokon felül a helyreállítás költségeiről készített kimutatást;
  • gyógykezelési költségek részbeni fedezetéül a háziorvos, vagy a patika által beárazott gyógyszerköltségről szóló, egy hónapnál nem régebbi hivatalos dokumentumot a jövedelem-igazolások csatolása mellett
  • várandós anya részére nyújtott támogatás esetén a terhesgondozásról szóló igazolást a jövedelem-igazolások csatolása mellett
  • keresőképtelenség miatt megállapított támogatás esetén a keresőképtelenséget alátámasztó orvosi vagy kórházi igazolást a jövedelem-igazolások csatolása mellett;"
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.20 0 0 20412

Egyetértek. Köszönöm válaszod.

Előzmény: Törölt nick (20411)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.20 0 2 20411

Mert minden itt megosztott infó,hasznos,

sokaknak segítség.

Azért mert akinek van,annak még több kell,

és nem szívesen adakozik.

 

Valódi segítség az lenne,ha ezt a mostani

rokkant rendszert megreformálnák,és a betegek

nem kerülnének tömegesen utcára.

Előzmény: Törölt nick (20410)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.20 -1 1 20410

  Szerintetek miért kell(ene) segítenünk egymást?  Miért nem segítenek az emberek a bajban lévőkön? Milyen a valódi segítség? 

 

 

bandolesa Creative Commons License 2017.06.20 0 0 20409

Így van,sőt az EGYT-2008-óta ennyi!!  Ugye az EGYT-nek sem utazási utalvány, sem karácsonyi Erzsébet utalvány nem jár!

 

Az EMMI-Emberi Erőforrások Minisztérium ügyfélszolgálatát kell piszkálni,hogy ez mikor kerül megemelésre végre?

Én már írtam párszor nekik. Majd ha többen igénylik...úgy hogy hajrá írjatok akit érint.

 

ugyfelszolgalat@emmi.gov.hu

Előzmény: Balage-81 (20408)
Balage-81 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 20408

Sziasztok!

 

Az EGYT szánalmas havi 26.220 ft mikor fog emelkedni? :(

Nickov Creative Commons License 2017.06.19 0 0 20407

Értem köszönöm válaszát!

Előzmény: Törölt nick (20406)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.19 0 1 20406

Kedves Nickov!

 

 "Mikortól állapítható meg az ellátás?

A rokkantsági járadékot az előbb említett feltételek fennállása esetén az igénybejelentést megelőző 6. hónap első napjától, legkorábban azonban annak a hónapnak az első napjától lehet megállapítani, amelyben az igénylő a 18. életévét betöltötte."

 

Valószínűleg a 18 éves korig tartó tankötelezettség miatt (tanulói jogviszony). Miután betöltötte, utána megállapítható. A rokkantsági járadék megállapításának nem feltétele, hogy az igénylő szolgálati időt szerezzen.

Előzmény: Nickov (20405)
Nickov Creative Commons License 2017.06.19 0 0 20405

Kedves kollokvium én csak azt nem értem hogy írtad te is meg több helyen is olvastam hogy 25 éves kor alatt keletkező 70% ot elérő öek esetén jár a a rokkantsági járadék de a 22 éves kor is 25 év alatt van mégis csak 18 éves kortol vagy azelőtt lehet megállapítani ez milyen hülyeség már én nem értem.... 

Nickov Creative Commons License 2017.06.19 0 0 20404

Nagyon köszönöm ! 

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.19 0 1 20403

Szia Nickov!

 

Egyikünk sem tudja - a magunk ügyében sem - hogy mit hoz a jövő.

 

A rokkantsági járadékkal kapcsolatban
"Az, aki a 25. életéve betöltése előtt keletkezett egészségkárosodása legalább 70 százalékos mértékű és nyugellátásban, baleseti nyugellátásban, megváltozott munkaképességű személyek ellátásban nem részesül..
Nem akadálya a rokkantsági járadék megállapításának, ha az igénylő fogyatékossági támogatásban részesül, illetve, ha az igénylő után családi pótlékot folyósítanak, továbbá az sem, ha a kérelmező munkaviszonyban, egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll."

 

A betegségek -egy adott problémán belül is - széles variációt mutatnak súlyosságukat, más betegségekkel való összefüggésüket, lefolyásukat illetően is, ahogy múlik az idő.
Amit tehetünk, hogy tiszta szívből szurkolunk Neked és minden betegtársunknak, azt kívánjuk, hogy kedvező döntés szülessen számodra, mindannyiunk számára, mikor odakerülünk.

Előzmény: Nickov (20402)
Nickov Creative Commons License 2017.06.19 0 0 20402

Sziasztok a leleteimet kiadják hála istennek meg a betegjogi képviselőnek.

Képzeljétek 2010 ben még kartonoztak és nem számítógépes rendszerben rögzítették a leleteket.

Az lenne a kérdésem hogyha iskolás koromba betegettem le ugyan de akkor még nem érte el a 70% ot a öek akkor ha most megállapítják a 70% ot akkor kaphatok valami ellátást vagy járadékot ?

Akkoriban még volt több diagnózisom is pszihozis stb pánikbetegség szorongásos zavarok utána átmentem a felnőtt oszihiátriára és onnantól számították a betegségem 2014 decemberre állapíttoták meg a öekemet most vagyok 22 éves nemtudom mi lessz mert elsőnek skizoaffektív zavart állapítottak meg most meg skizofréniát és azt írta az orvos a véleménybe hogy tartós javulás a továbbiakban nem várható a skizofrénia vajon visszavezethető a gyerekkori anamnézisre ?

olvasztó Creative Commons License 2017.06.18 -1 1 20401

Az időpont a határozaton csak egy ügy. Ha benne leszel az öregségi nyugdij előtti 5évbe nem fognak vissza hívni. A mostani törvényük szerint. Ezt már annyiszor kitárgyalták és hivatalossan is megjelent annak idején. Mi nem érthető akkor ezen? Rokkant ellátott leszel akkor és késsz. Persze ha ezek buknak jővő tavaszal akkor változhat minden megint. De jelenleg az van amit leírtam.

Előzmény: Andi58 (20400)
Andi58 Creative Commons License 2017.06.18 0 1 20400

Szia! Nekem az időpontot módosították, de a lényeg, hogy benne van a határozatban, hogy felülvizsgálatra kell mennem, pedig benne leszek a nyugdíj előtti 5 évben.

 

Előzmény: 17macsek (20399)
17macsek Creative Commons License 2017.06.17 0 1 20399

Szia Andi58!

 

Velem ugyanez történt. Hiába állapították meg ismételt három évre a rehabilitációm időtartamát, a komplex vizsgálaton, a közigazgatási határozatba, az előző határozatban szereplő lejárati időt írták. Nem vették figyelembe, hogy ha az érintett újabb komplex minősítésére a már megállapított időtartamon belül kerül sor a komplex minősítés időbeli hatálya az ismételt komplex minősítés alapján hozott döntés keltéig tart. Megfellebbeztem, az ügyintéző 3x is felhívott, hogy vonjam vissza a fellebbezést. Mondtam, rendben, ha módosítja a határozatát az új időpontig. Erre - szerintem jogértelmezési hibája miatt- azt mondta, nincs lehetősége, nem volt hajlandó! Most a másodfokú döntésre várok!

Előzmény: Andi58 (20385)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.16 0 1 20398

Régebben a megfelelő lábbeliről volt szó (Nickov vetette fel). A jelenleg cipőboltokban árusított termékek egy részét minek lehet nevezni? Akinek semmi problémája sincs, majd lesz, ha a mostani "trend"-et felveszi.
Cipőnek nevezett deszka (nincs belül kiképezve az oldala, a sarok része). Ha méretesebb kivitelezésben is árulnák és 2 evezőt is adnának hozzá, mehetnénk a Balatonra sportolni, mint az új sport reménységei   (állva evezés – álló szörf-Stand Up Paddle).

Az anyaga nem tartós, de cserébe szinte világít némelyiknek a színe. Talán egy évszakot kibír. Nem is az a lényeg, hogy sokáig tartson, hanem hogy évente vegyünk egyet.
Régebben  jó cipőket gyártó vállalat volt Sopronban, aztán ismert volt a Bata Cipőgyár is.  Az ő termékeik rendben voltak, nem néhány hónapra, vagy egy szezonra készültek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!