Bajba lennék ha nekem kellene megtekerni! Kemény rézcsőből volt az elsőm azzal is megszenvedtem mire rátekertem egy pb palackra ! A mostani lágy ,azzal egyszerű bánni !
Nem akarom én ezt számolgatni. :) Norrisnál és másnál is kb 6m saválló van a 100l-en. Szeretem egy kicsit túlbiztosítani a dolgokat, ezért gondoltam 7-8m-re.
Próbáltam utánanézni ,de gyorsan föladtam ! Nagyon bonyolult volna kiszámolni! Más a gázból a hőfelvétel,más a folyadékból ,más a hőleadás,de ezt Te jobban tudod ! Ebből a számításból lehetne egy doktorit írni !
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Snapszmester bogarat rakott a fülembe a csőköteges hűvel. Savállónak mindképpen az lesz, de úgy döntöttem átfolyós 7-8fm 18mm-es spirál lesz. Neked hol tekerték meg? Illetve mennyiért? 200-nál nagyobb átmérőre nem nagyon szeretném. Ha más tud segiteni annak is örülnék. :)
3,3 volt az enyém ph -ja ,én nem raktam a meggybe csak élesztőt! A barackomat is cefrézem ahogy érik ,nem sok lesz 5 kilónként rakok 1 cent kénsavat ,3.3 a phja ! Valahol olvastam ,hogy 3,2 alatti ph már gátol valami enzim működést ,nem viszem le jobban úgyis azonnal főzöm ! Ahhoz képest ,hogy az idén savazok először ez is haladás !