Keresés

Részletes keresés

Hurkafej Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100651

Üdv!

Most csinálom az első barack cefrém!

Eléggé sűrűnek tűnik, ph mérőt hiába dugdosnám bele. Vizet szoktatok ekkor hozzáadni?

Feriba51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100650

Hallottam olyat, hogy valaki a lámpaoszlopra tekerte. Az olyan jó kis pofás volt:-)))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: gabor0036 (100645)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100649

Ez az. Vagy egy motoros hajlitó kellene hozza, vagy pedig melegítve. Egyszer kell megcsinálni, de aztán örök mint a nyomorúság. 

Előzmény: körte51 (100647)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100647

Bajba lennék ha nekem kellene megtekerni! Kemény rézcsőből volt az elsőm azzal is megszenvedtem mire rátekertem egy pb palackra ! A mostani lágy ,azzal egyszerű bánni !

Előzmény: gabor0036 (100645)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100646

Így bizony!

Kivéve ,ha az érintett maga adta meg a fórumon az adatait.

Fontos, h ez a hsz. megtalálható legyen, mert bezony ha az érintett a hozzászólást közben kiradíroztatta, nincs mire hivatkozni.

Ilyenkor az adatközlőt, nikkjével együtt 6 méter mélyre elássuk, sírjára egy bazi sziklát görgetünk

Előzmény: szilvakukc (100640)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100645

Csak jó lenne vmi kisebb átmérőre megtekerni, mert úgy is átfolyós hűtő lesz és vmi kis pofás savállo hordót szeretnék neki.  

Előzmény: körte51 (100644)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100644

8 méter csőspirálból ,elszédülve fog kijönni a pálinka!:-) Én is egy kicsit ráraktam ,közel 4 m réz van!

Előzmény: gabor0036 (100642)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100643

Igazad van ,ha másnál jól működik ,jó lesz !

Előzmény: gabor0036 (100642)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100642

Nem akarom én ezt számolgatni. :) Norrisnál és másnál is kb 6m saválló van a 100l-en. Szeretem egy kicsit túlbiztosítani a dolgokat, ezért gondoltam 7-8m-re. 

Előzmény: körte51 (100641)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100641

Próbáltam utánanézni ,de gyorsan föladtam ! Nagyon bonyolult volna kiszámolni!  Más a gázból a hőfelvétel,más a folyadékból ,más a hőleadás,de ezt Te jobban tudod ! Ebből a számításból lehetne egy doktorit írni !

Előzmény: gabor0036 (100638)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100639

Jaaa, akkor nem mondtam semmit:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: gabor0036 (100638)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100638

3-4m rézből szokott lenni. De a saválló az rossz hővezető, abból sztem kell a duplája. Vagy nem?

Előzmény: Feriba51 (100636)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100637

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

   linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                          A tudás forrása

                                           http://www.snapszmester.uw.hu/

                         Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

                                              Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

Előzmény: sogi01 (100188)
Feriba51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100636

A 7-8 fm szerintem sok, inkább legyen 3-4.

Jó nedűt!!!

Előzmény: gabor0036 (100632)
bezzeg Jani Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100635

Tíz perce vissza nyomkodtam a bundát, mértem a pH-t   3.2  tehát négy nap alatt 0,2 tizedet lúgozódott. 

Előzmény: körte51 (100624)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100634

akko jóvan :-)

 

Előzmény: Öregdömperes (100633)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100633

Jó jó ne bántsátok már szegény Öreg dömperem.

Meg ne szólaj.

Pálinka főzéshez viszem a fát.

Előzmény: sogi01 (100625)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100632

Snapszmester bogarat rakott a fülembe a csőköteges hűvel. Savállónak mindképpen az lesz, de úgy döntöttem átfolyós 7-8fm 18mm-es spirál lesz. Neked hol tekerték meg? Illetve mennyiért? 200-nál nagyobb átmérőre nem nagyon szeretném. Ha más tud segiteni annak is örülnék. :)

Előzmény: bezzeg Jani (100619)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100631

Nem! víz mellet ahol halat lehet fogni! ÉS JÓ PÁLINKÁT LEHET INNI!   (ha viszek:-))))

 

Előzmény: Törölt nick (100628)
Firga73 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100630

Köszi..  Figyelni fogom a hűtőviz hőmérsékletét és cserélgetni fogom.. 

 

Előzmény: rézműves1 (100615)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100629

Hát ma nem csináltam semmit.Csak a főző

körül járkáltam mint a mérgezett egér.

Még a tyúkok se kaptak vizet.

Anyuka mondta is már vége lehetne.

Na azzal még várhat.

Előzmény: körte51 (100623)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100628

Halpiacon nyaraltál?

Előzmény: sogi01 (100627)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100627

Bocsi,hogy pihentem..,. de mostmár vagyok!

(fogtam egy 65 centis halat)   :-DDDDDD

Előzmény: Törölt nick (100626)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100626

Na, végre

Előzmény: sogi01 (100625)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100625

Na sziasztok! 

Nyaralás véget ért!

Hogy itt mennyi lett az ujonc.... meg mostmá dömperesautóba gyűjtjük a cefrét?:-)

körte51 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100624

3,3 volt az enyém ph -ja ,én nem raktam a meggybe csak élesztőt! A barackomat is cefrézem ahogy érik ,nem sok lesz 5 kilónként rakok 1 cent kénsavat ,3.3 a phja ! Valahol olvastam ,hogy 3,2 alatti ph már gátol valami enzim működést ,nem viszem le jobban úgyis azonnal főzöm ! Ahhoz  képest ,hogy az idén savazok először ez is haladás ! 

Előzmény: bezzeg Jani (100619)
körte51 Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100623

Emlékszem mikor az első pálinkámat főztem ,de nagy élmény volt! Gratulálok ,jó játék mi?

Előzmény: Öregdömperes (100622)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100622

Jelentem Nektek,hogy csurog a pálinkám lefelé.

38.fokkal indult.2l,3.deci jött le 12.literből.éjjel is menni fog.

snapszmester Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100621

És ha nem fut ki akkor tudsz valamit.

Előzmény: snapszmester (100620)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.27 0 0 100620

Ha csak tényleg az akkor k... felesleges volt.

Előzmény: bezzeg Jani (100619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!