Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100681

Már bocsánat ,de ezt nem bírtam kihagyni! :-D

 

Előzmény: sogi01 (100680)
sogi01 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100680

Remélem a "fullidegenseggarcok" nem válaszolnak!  :-DDDD

 

Tucso69 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100679

Mi sem bizonyítja jobban, a cefrémet megkóstolom akár, a rothadó gyümit viszont nem tenném!

Előzmény: snapszmester (100676)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100678

ez olyan hihetetlen :-))))

Előzmény: snapszmester (100676)
Tucso69 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100677

Nem kell attól tartani hogy ezért becsuknák!

Csak elkobozzák a muzeális főzőt, ha elárulod, hogy nem a sajátod, + ami pálinkát találnak.

Ja és jövedéki bírság is van ilyenkor. 

Szóval szemrebbenés nélkül "jól" kell válaszolni! :-)

Előzmény: Öregdömperes (100672)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100676

Köszönöm a kioktatast.

Ha nedves, szabad felület van a gyumin már van erjedése, alkohol, van oxigén, van ecetesedes.

Előzmény: körte51 (100666)
abodi72 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100675

Nekem termó(transzformátor olaj) olajjal van feltöltve,annak van egy tulajdonsága ,hogy mindig mozgásban van, azaz fordul,a hidegebb olaj lemegy, és a forró felszáll.

Hallatszik is amikor fordul, mintha az ember hasa korogna :)

Előzmény: sanyi1212 (100669)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100674

Ja, és a hőtágulásra figyelni kell!!!

Előzmény: Babar66 (100673)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100673

Ahogy a többiek is írták, azt az olajat cseréld le! A helyedben én valami hőközlő olajjal tölteném fel, csak egyszer kell megvenni, aztán örök élet meg egy nap. Az enyémben trafó olaj van, de előbb-utóbb le fogom cserélni hőközlőre, mert pár év után öregszik. (Ugyan ahhoz a csorgáshoz egyre magasabb hőmérséklet kell.) 

Eleinte 115-120 fok között dolgozott, de 3-4 szezon után már 130-135-nél jár 140 fölé meg nem kellene engedni, mert ott már lesül a cefre.

Üdv!

Előzmény: sanyi1212 (100669)
Öregdömperes Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100672

Mind elhiszem.

De érdekesnek találnám,ha egy 80.éves bácsit a 50,éves 10.literes fözöje miatt BECSUKNÁNAK.Mert nekem kölcsön adta pár napra.Ő meg mint utca beli 2-szer el sétált rám nézni. 

Előzmény: gombászok (100656)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100671

Olajat öntsd ki, egy külön lábosba, ott hevítsd addig mig már nem habzik, ezután töltsd vissza a főzőbe. A főzőt én körbetekerném gyapottal, hogy ne menjen el a hő.

Előzmény: sanyi1212 (100669)
norris53 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100670

Az olaj habzása mindenképp azt jelenti -vizes !

 

A fűtő teljesítmény kevés ! -ha lágy kormozó a láng akkor tökéletlen az égés !

A főződ oldalát szigeteld- vagy fűtsed -így nem jó - 50 literes főzőhöz kb 5 KW fűtés kellene !

Üdv: itt köztünk :-)

Előzmény: sanyi1212 (100669)
sanyi1212 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100669

Üdvözletem!

 

Azt hiszem ez az első hozzászólásom a fórumon, remélem, hogy nem bánjátok, ha egy konkrét problémával fordulok hozzátok.

 

Összeállítottam egy főzőt, de nem igazán akar szuperálni. A következőképpen néz ki: 50 literes saválló söröshordó "duplafenekűvé" alakítva, a hézag hidraulika olajjal töltve. A hordó tetején egy 3-4 literes saválló kukta, belőle 18-as páracső jön ki, ami 130 centi hosszú. A hűtő 5m 12-es rézcső feltekerve.

 

És akkor képekkel (ha sikerül feltöltenem):

 

 

A melegítés egy régi gázrózsával történt, aminek elég kormozó (lágy) lángja van.

 

És akkor a problémák:

 

1. Nagyon lassan csöpög a párlat (korábban már főztem kisebb--25l-es--főzővel, és abból gyorsabban jött.

2. Ha feltekerem kicsit a kakaót, akkor az olaj elkezd kihabzani, pedig tudtommal a hidraulika olajnak bírnia kéne, sőt az előző főzőmnél bírta is- bár ott egy nagyobb edénybe volt helyezve (duplafalú).

 

Arra gondolok, hogy vagy ugyan így alulról kéne melegíteni mint a hülye, és körbe leszigetelni üveggyapottal, hogy ne szökjön a hő. Vagy másik megoldásként levágni körbe a lemezt, lábat csinálni rá, hogy körbe érje a láng. Bár még mindig mindkét esetben ott van a kibugyborékoló olaj, ami megőrjít. Nem a víz szercseg benne, hanem azt hiszem túlhevül és azért habzik.

 

Nem gondolnám, hogy a kis kukta (ekkora volt) vagy a hosszú hűtőcső lenne a baj, mert nem arról van szó, hogy darabosan jönne (elakadna) hanem nagyon lassú.

 

Várom az építő jellegű kritikát, tanácsokat, köszönöm.

 

 

toalettduck Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100668

Hali,

 

Múlt hét pénteken cefréztem le nem tudom h pontosan mikor írtam ide talán kedden...aznap egy kis szódabikarbónát tettem bele attól pezsgett mint az állat de igazából nem tudom, hogy segítettem e vele valamit vagy nem. Beszerzek majd egy normális ph mérőt most már. Ecetes szerintem biztos nem volt így utólag visszagondolva.

 

Nincs refrakto méterem se cefrefokolóm így nem tudtam eldönteni, hogy valami baja lenne e, hogy megállt az erjedés mert meggyet még nem cefréztem. Cukrot nem tettem bele semennyit így arra jutottam, hogy biztos hamarabb kierjed így ma csináltam egy próbafőzést. Arra a következtetésre jutottam, hogy ez kierjedt, mert minden a nagykönyvbe megírtak szerint zajlódott íz meg mennyiség terén egyaránt, úgyhogy főzöm holnap az egészet. 6-8 nap elég volt neki annyira hogy teljesen megálljon. Többre számítottam, de igazából nekem így is tökéletesen megfelel. :)

 

Megyek iszok is egy stampedlivel :)

Előzmény: bezzeg Jani (100619)
Ulanti Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100667

Sziasztok!

 

Segítségetekre lenne szükségem.Sehol nem kaptam kávéfiltert,ha 100% pamut vattával átszűröm az jó e a kozmaolajnak?A rézcső és a spirál új (hideg vízzel lett elöblítve) le kell e választani az elejét?Megrendeltem a szeszfokolót de nem szállították ki ,hogy tudom megállapítani hogy meddig kell engedni az első főzésnél?

Választ köszönöm!

körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100666

Ecetesedni csak akkor tud, ha van már alkohol!

Előzmény: snapszmester (100664)
Bucynus Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100665

Úgy én is bátrabb lennék. :)

Előzmény: körte51 (100663)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100664

Néhány kérdés.

Miért nem apritottad tegnap?

Miért nem magoztad ma?

Miért nem csináltad egyszerre, hogy ne áljon és ecetesedjen a cefred +1napot?

 

Előzmény: Hurkafej (100655)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100663

Olyan keverőm van amit föl tudok húzni a tetejére és szét tudom keverni a habzást! De nem mondhatom ,hogy rakd teli mert minden készülék más,csak óvatosan!:-)

Előzmény: Bucynus (100661)
Bucynus Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100662

Darabosnak nem mondanám. Pektinbontót ugyan nem kapott, de tuningolt keverőszárral alaposan meg lett dolgozva.

Előzmény: körte51 (100660)
Bucynus Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100661

Nem először főzök, ezzel az üsttel még nem habzott át (kopp 3x), 3/4-ig szoktam rakni, csak gondoltam, ha már van habgátló bátrabb leszek. :)

Előzmény: körte51 (100658)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100660

Persze függ attól is mennyire darabos a cseresznyéd meg hogy kevered e!

Előzmény: körte51 (100659)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100659

Látom nem kezdő vagy ! Én teli merem rakni az enyémet! 2centit hagyok a peremétől!

Előzmény: körte51 (100658)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100658

Én foamsolt használok 2ml -raktam rá 45l hez ! Annak az adagolása 5-10 ml  100l-be!

Szerintem  ez az arány erre is jó!

Először főzöl akkor rakd ,ahogy elő van írva ,2 / 3 ig, majd később kitapasztalod !

Előzmény: Bucynus (100657)
Bucynus Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100657

Sziasztok!

 

Idén szerencsére sok cseresznyénk lett, most állnék neki főzni, jó lenne ha minél jobb kapacitással tudnám használni az üstömet, idő spórolás céljából. Vettem Siloil M-100-at, viszont nincs tapasztalatom vele. Egy 50l-es söröshordó+rézbogrács üstbe mennyi kell belőle egy főzethez és akkor meddig merjem önteni a cefrét?

gombászok Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100656

Ne nagyon reklámozd, hogy nálad főz valaki a saját főzőjével!

Magánfőző csak saját tulajdonú főzőjén főzheti ki a saját gyümölcsből készített cefréjét!

 

 

Előzmény: Öregdömperes (100600)
Hurkafej Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100655

Nem tudom a pontos fajtáját, de ilyen kis barackok. Még csak most aprítottam össze délelőtt, tegnap ki lett magozva.

Előzmény: snapszmester (100652)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100654

A papír ph mérő  nem!

 

Előzmény: körte51 (100653)
körte51 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100653

Ph mérő megméri a sűrűt is!Vizet ne adj hozzá! Pár nap és fel fog hígulni, ha normális érett gyümölcsből van!

Előzmény: Hurkafej (100651)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.28 0 0 100652

A barack híg cefret ad, ha nem az valamit rosszúl csináltál.

Előzmény: Hurkafej (100651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!