Keresés

Részletes keresés

Pisces72 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 48785

Nekem az enyémet elég volt megkérni rá... :):):)

Előzmény: Gabiiiiii (48784)
Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.03 0 0 48784

ne izelj mar,nekem mondod,mikor eppen csak esti meset nem olvasok a kutyanak,de folyamatosan beszelek hozza??:)

 

egyebkent igen,valoban,a megfelelesi kenyszer a gazdanak csodakra kepes,ennek ellenere az enyem szarik bevenni a gyogyszert,mindenfele cselekhez kell folyamodnom:)

Előzmény: Pisces72 (48783)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 48783

Egy bizonyos kor után el tudod magyarázni. :)

Nálunk egyébként ebek ugyanúgy megtettek egy csomó dolgot "anya kedvéért", mint a lányom. Lásd pl. gyógyszerek bevétele, behívás, figyelem, stb. Sőt! A játékos, fusztrációmentes képzés egyik alappillére az "anya kedvéért", bármilyen furán is hangzik. Az meg, h nem hosszan, hanem röviden beszélsz, lényegtelen részletkérdés amellett, h lehetőséged van a verbális kommunikációra.

Egyébként miért magyarázod el, h mit miért kell? Mert ezzel készíted fel az önálló döntésre és cselekvésre. Azok a kutyák -munkakutyák-, akik önállóan dolgoznak, a képzésük során szintén nagyon sokszor megértik, h mit miért kell csinálni. Igaz, csak a közvetlen dolgokat, a távolabbiakat nem, de most nem is ez volt a kérdés. :)

Előzmény: Gabiiiiii (48782)
Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.03 0 0 48782

a gyereknek el tudom magyarazni mit miert,a kutyanak rovid,egyertelmu vezenyszavak kellenek,nem beszelhetek a lelkere,na,legyszi,anya kedveert:))

Előzmény: Pisces72 (48781)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 48781

Más szülőként, ez tény. :) Nem ugyanazok a viszonyok, nem ugyanazok a kapcsolatok, nem ugyanazok az eszközök, nem ugyanazok a célok. Épp ezért nem ezt hoztam példának. De ha pl. egy edző helyzetét nézzük, ott már nagyon sok közös vonás található.

Előzmény: Gabiiiiii (48780)
Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.03 0 0 48780

hat ezzel a neveleskerdessel kicsit vitatkoznek 3 gyerek anyjakent...

ugyan nem szakmam,de csinalom 26 eve...A gyerekeim nevelesevel szinte parhuzamot sem tudok huzni,hiszen a kutya idozitett fegyver,ha nincs eros kezben,es most vagyok eletemben eloszor nagyjabol:) kovetkezetes,a gyerekekkel sosem voltam es szerintem mar nem is leszek:)

Előzmény: Pisces72 (48779)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 48779

:)

Tudod, ha az ember szakmája a nevelés -most mindegy, h milyen típusú, tudatos cselekvésre képes "élőlényről" van szó-, fel sem merül, h bizonyos kérdésekkel várjon. Ilyen pl. a feltétlen fegyelem és kontroll egy "kiskorúnál". :) Nyugi, én sem tudtam, h szarzabálásra és dögfetrengésre fogjuk használni, csak világos volt, h ha nem hallgat rám bármikor, hanem a maga tájékozatlan és tapasztalatlan kis feje után megy, akkor nem tudom őt megvédeni. Egyébként ezt a szűk távolságkontrollt is csak amiatt voltunk kénytelenek bevezetni, mert elterjedt a híre, h mifelénk hajlamosak kilőni az erdőben vagy a nyílt terepen póráz nélkül sétáló kutyákat. Aztán rájöttünk, h más miatt is szükséges és jó dolog, és megtartottuk. Így most van életképes tapasztalatom a kérdésben, és tudom, h a következőnél maradunk ugyanennél a módszernél, mert működik. :)

Előzmény: Gabiiiiii (48778)
Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.03 0 0 48778

na latod,en elsokutyaskent elszalasztottamezt a pillanatot,mert almomban sem jutott eszembe,hogy szarban fog fetrengeni:)

Rengeteg hibat elkovettem,marha nagy mazli,hogy a benazasom ellenere egesz normalis a kutya:)

Előzmény: Pisces72 (48777)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.03 0 0 48777

Nagyon szépen, nagyon nyugodtan és nagyon higgadtan megkérlek, h a személyeskedést itt, ebben a topikban ne kezdjük el. Ez más célból jött létre. (Épp ezért érdemben nem is reagálnék már az ebben a témában megtett hsz-aidra, kérlek, te se folytasd. )

 

Eddig 2 vadászkutyát szoktattam le róla, ill. akadályoztam meg benne, h felvegye ezt a szokást, de mindkét esetben a kulcspont a feltétlen engedelmesség és kontroll volt - fontos, h ennek időben meg kellett előznie a belefetrengésre való igényük jelentkezését. Nálam mindkettőnél volt egy olyan tiltószó -megfelelő hangsúllyal-, ami mindenre érvényes volt, bármit is készültek csinálni. Ha ezt "megkapták", azonnal abba kellett hagyniuk a tervezett cselekvést. Mivel ezt az utasítást nem az ösztönkésztetett belefetrengéssel kezdtük el tanulni, hanem sokkal-sokkal korábban, mire odaértünk a "dögökhöz", elég erősen ült az utasítás ahhoz, h eljusson hozzájuk. Sajnos, ehhez kontroll-távolságon belül kellett lenniük, ami nálunk 10m volt akkoriban, így a póráz nélküli séták alkalmával nagyon sokáig nem engedtük őket ennél távolabbra. Nyilván voltak hibák, amiket minden esetben nagyon határozottan és gyorsan, és a kutya számára kényelmetlenül kellett lereagálni: szidás, meghunyászkodásra kényszerítés, rövidpóráz, hazamenetel, így egy idő után már inkább elkerülték, amit kellett.

Ha a labid egészséges, edzett, kint tartott kutya, akkor a fürdetés télen sem gond neki, de ha még fiatal, vagy benti, akkor bizony hajszárítózni kell, nem elég rábízni a természetre a száradást, mert a vegyszeres-zuhanyos fürdetés eljuthat az aljaszőrig, és ezzel oda a szőrzet szigetelőképessége.

Előzmény: Dormas (48771)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48776

Ja és még azt elfelejtettem írni,hogy örülj neki,ha nem eszi meg:)))Az enyémnek kint,az erdőben,hiába pfujjolok,előre szalad,és mire meglátom,hogy mit csinál,már el is fogyott:(((A vizsám még a dögből is evett,majd jóóól megfürdött benne:((

Jelzem semmi baja nem lett tőle.

Előzmény: Dormas (48771)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48775

Hát hogy megnyugtassalak sehogy:)))Vadászkutya,vagy szerenséd van,és finnyás,vagy nincs,és míg él ezt fogja csinálni.

Ha már totálisan engedelmes,akkor meg tudod csinálni,hogy ha látod,hogy készül fetrengeni,akkor behívod.De ha nem figyelsz oda,abban a pillanatban benne fetreng.Az enyém már 9 éves,és korából adódóan már raffinált,fél szemmel engem les,hogy mikor nézek félre,és máris fetreng,mindegy,hogy mibe.A labrador egy disznó:)))Imád a sárban is fetrengeni,nincs olyan pocsolya,amiben ő ne fetrengene meg.

Én csak akkor fürösztöm,ha valami dögöt talál meg.A sarat megvárom míg megszárad rajta,és kikefélem.Nem jó neki a sok samponos fürösztés,ezért igyekszem kerülni.Én nem szoktam szárítani,jól megtörlöm törülközővel,és lefektetem a meleg lakásban.Mert ugye ez fürösztés csak télen gond,nyáron mehet a vízbe,ha van a közelben tó,vagy folyó.

Előzmény: Dormas (48771)
Dormas Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48774

Ezért mondtam, ha valaki ezen leírás alapján szakmaiságot kér számon, az magára vessen! Peace!

Előzmény: kriseva (48772)
Dormas Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48773

Ja, lemaradt a műfaj! Második bekezdés, első mondat: "A sorozat „home movie" stílusú". Vagyis nem oktató és nem dokumentum, hanem házi mozi...

Előzmény: Pisces72 (48770)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48772

Hát én szétröhögtem magam ezen a leíráson:))))))Mágikus,misztikus,küönleges adottságokkal ruházta fel a sors,különleges hangot ad ki,és a kutya abban a pillanatban tudja azt,amit mások hónapokig tanítanak neki:)))A fejéről lefelejtették a glóriát.

Mindenesetre remekül szórakoztam,míg olvastam,régen nevettem ilyen jól.Pláne annak tudatában,amit láttam a TV-ben vele.

De....mint írja,spontán helyzeteket vesznek fel,kézi kamerával,nincs nagy felhajtás körülötte mikor felveszik,így ki van zárva,hogy showműsor legyen,magad bizonyítottad ezzel,hogy dokumentumfilm.

 

És most egészen komolyan mondom,Cézárt állítólag a sors ruházta fel ezzel a nagyszerű tudással,ezért nem nagyon hiszem,hogy Te utána tudod csinálni.Neked bizony dolgozni kell a kutyával,vagy elviszed neki,és otthagyod,hogy kézrátéttel szuper kutyát csináljon belőle...neked.

Fennel sem a kedvencem,pedig igen nagy híre van,de ő soha nem állított ilyet magáról,mint amiket itt olvastam.És vannak nagyon oos dolgok is a könyvében.Valahogy mégsem tartják Istennek,és ő sem magát.Vallja,hogy a jó kutyáért a gazdának kell megdolgoznia.

 

Mondjuk én részemről lezártam a témát,mert tényeg uncsi.Igaz én már másik topicban is rövidre zártam,mert valahogy nem bírom ezt az ámerikás mentalitást.Ezt a húúú...emeljük az égbe.Azt tudom,hogy itt M.O-on nagyon sok remek oktató van,akiket ugyan nem a sors ruházott fel a tudással,és nem mágikusak,misztikusak,viszont nagyon tudnak,és ezért a tudásért keményen megdolgoztak.

Előzmény: Lego75 (48769)
Dormas Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48771

Szerintem már most hagyjuk, mert kezdesz kicsit túlpörögni. Ráadásul read only módban vagy. A linkben amit mellékeltem olyan sincs, hogy "magas szakmai színvonalú" a műsor (ha van jelöld már be:). Csupa hatáskeltő elem, ami főként laikusonak szól, hogy azok (is) nézzék a műsort akiknek nincs kutyája. Ha nem tetszik ne nézd, ne olvasd és főleg feleslegesen ne idegesítsd magad, azt meg végképp senki nem mondta, hogy neked ebből bármit is kéne talnulni. Max. egy kis nyugalmat, úgy látom az nem ártana! :D

 

Na akkor kutyázzunk. Hogyan lehet egy fejlődésben lévő labit leszoktatni arról, hogy más állatok kakájába és döglött állatok tetmébe fetrengjen? Olvastam, hogy ezzel a saját szagát szeretné elfedni, de időnként olyan penetránsan büdös lesz, hogy az már elviselhetetlen. Illetve így télen szoktátok fürdetni? Ha igen, a szőrét meg kell szárítani?  

Előzmény: Pisces72 (48770)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48770

Fordítsuk meg a kérdést: mutasd meg Te az általad belinkelt oldalon a sorozat műfaji besorolását, és ez eldönti a kérdést.

 

Valamit nagyon nem akarsz megérteni. Elmondom újra, aztán ejtsük, mert kezd uncsi lenni. Ha valami show, akkor oké, legyen szórakoztató műsor a megfelelő elemekkel, és ebben az esetben nem is várjuk el tőle a magas szintű szakmaiságot, és akkor ülünk le elé, ha így vágyunk szórakozni ---> csak éppen én nem ebből és nem így szándékozom a szakmát megtanulni, és nem így vágyom szórakozni, tehát nem nézem.

Ha valami viszont azt állítja magáról, h szakmailag magas szintű (mint a te linkedben is pl.), vagy h oktatófilm, vagy h dokumentumfilm, akkor fogyasztóként/nézőként jogom van elvárni a valóban magas szintű szakmaiságot, és ha azt nem kapom meg, vagy helyette show-t kapok, jogom van negatív véleményt formálni róla ---> nem ebből és nem így szándékozom a szakmát megtanulni, tehát nem nézem. Én csupán ennyit állítottam.

Sajnálatos, h valaki, aki ennyire ért a kutyákhoz, ilyen természetű ellentmondásba keveredett magával a film világában. Remélem, a könyve kongruensebb önmagával.

 

A híradóinkról meg annyit, h igen, jónéhányuk valóban lesüllyedt a bulvár szintjére, és épp ezért a magam részéről már elég régóta nem is onnan tájékozódom a hírekről. Holott elvárható volna, h ha híradónak nevezi magát... etc...etc... Kiállítottam róluk a magam minősítését, és nem nézem meg, amit nem akarok. Hogy másnak meg pont ez tetszik? Szíve joga.

Előzmény: Lego75 (48769)
Lego75 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48769

Jaj, ez pont olyan mintha azt írnád: a híradóban csak igazi, valódi hírek vannak, mert azt írták. Közben meg ... :D Na mind1. Én jobban hiszek a Nat Geo hivatalos weboldalának ebben, nem az újságnak, meg nem egy műsorajánló web-oldalnak. Ha itt megmutatod, hol írják, hogy ez dokumentum vagy okatótfilm, akkor elhiszem neked és bocsánatot is kérek a hihetlenkedésemért: http://natgeotv.com/hu/kutyadoki/tartalom

 

 

Előzmény: Pisces72 (48766)
secperc Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48768

 

Minden topiklakónak boldog, békés és petárdamentes új esztendőt kivánok, sok szeretettel:-)))

kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48767

na én  meg valahol,újságban,vagy már nem emlékszem hol,oktatófilmnek láttam nyílváníttatni.

Előzmény: Pisces72 (48766)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48766

http://port.hu/a_csodalatos_kutyadoki_iii_dog_whisperer_iii/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=17231529&i_topic_id=1

 

Ott van, fehér alapon feketével, h "dokumentumfilm-sorozat". Kb. ebből gondolom. Az eszközei egy show-hoz passzolnak, mégis így aposztrofálja a munkáját. Ha visszaolvasol, kb. pont ebbe kötöttem bele.

Előzmény: Lego75 (48761)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48765

bocs,elnyomtam..

 

tudnak  ám ők olyan csökönyagyúak lenni,hogy ihaj:)))Az enyém még a fejét is megrázza,ha nem tetszik neki valami:))

Előzmény: kriseva (48764)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48764

Én már elég régen nem nézem Cézárt,de mikor néztem,akkor oktatófilm címen volt feltüntetve.

De már azt sem tudom melyik TV csatornán,elfelejtettem,laza az agyam:)))

Mindegy mit nézel,az a lényeg,amit írtam,hogy felismerd a kutyád jelzéseit.

De az biztos,hogy érdemes több oktató filmjét megnézni,és úgy kiválasztani,melyik számodra a legérthetőbb,használhatóbb.

 

Visszatérve a labradorra,őket is nevelni kell,és tudna

Előzmény: Lego75 (48763)
Lego75 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48763

Mondom, hogy nyitott vagyok minden módszerre. Szóval ígérem szét fogok nézni és Korom Gábor lesz a következő. Te meg hidd el légy szíves, hogy ez se nem oktatót, se nem dokumentum film. Ennek a szórakoztatás az igazi célja, az, hogy izgalom, feszültség, dráma legyen, ezek mind-mind messze a háttérbe szorítják a szakmaiságot. Persze mondhatod erre, hogy Cesárnak nem szabadna ezt hagynia. De egyrészt a., gyanítom nincs túl sok beleszólása a végtermékbe, mert az filmes/tévés szempontok alapján készítik, illetve b., ne feledjük, hogy dollár tíz/esetleg százezrekről van szó - hidd el van a pénz, amiért neked is korpásodni kezdene a hajad. 

Előzmény: kriseva (48760)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48762

A színe milyen szépen alakul:)))Gyönyörű kutya:))

Előzmény: wastegate (48753)
Lego75 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48761

Ezt honnan szeded, hogy ez dokumentumfilm? Én nem találtam erre utalást, de lehet, hogy tévedek. Most már tényleg megnézek néhány részt. Remélem a Túlélés törvényére sem hiszed, hogy ott minden igazi és valódi. Mert akkor pl. az opertőrnek - kamerával a vállán - dupla annyira nehéz dolga van... Nem szeretnék azonban nagyon a Labiktól elkanyarodni, ha lehet próbáljuk meg visszatérni oda. 

Előzmény: Pisces72 (48758)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48760

Ne érts félre,nem akarlak befolyásolni,csak ezért írtam,hogy nézz meg pár Korom Gábor videót,vagy a TV-ben is van szombat reggelente,és nézz meg néhány Cézár filmet,és azonnal fogod látni a különbséget.Tudod nagyon sokat számít,ha emondják neked,hogy a kutya MIÉRT viselkedik úgy,ahogy.Az esetek 90 %-ban a kutyaiskolában is a gazdát tanítják meg,hogy értse a kutyája jelzéseit.Amíg azt nem érted,addig hiába kínlódsz vele.Mindig a miért a fontos.Aztán ha már tudsz a kutyáddal kommunikálni,akkor seperc alatt megy a tanítás,és a saját elképzeléseid szerint irányíthatod a kutyádat.Persze hogy nem kell szó szerint ragaszkodni a leírtakhoz,mivel minden kutya,és mint Gabi is írta,minden ember más jellem,de a teljes összhang csak akkor alakulhat ki köztetek,ha érted a kutyád jelzéseit.És ez a legfontosabb a tanításnál.

Egyébként én Cézárnál Viktóriát is hitelesebbnek tartom.(nem tudom a másik nevét)Neki is vannak filmjei.

Előzmény: Lego75 (48756)
kriseva Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48759

Na látod,ehhez meg én nem értek:))

De Cézár nem show műsort csinál,hanem oktatófilmet.Aminek az a célja,hogy a néző ne csak olvassa,hanem vizuálisan is lássa amit a könyvében leírt.Sok embernek a könyv érthetetlen,pl.én is csak vizuálisan tudok megérteni bármit.Na most ha ő oktat a filmben,illetve az a célja,hogy az emberek lássák,hogy mit csinál,akor nem vághatnak ki belőle.Elvárható volna tőle,-hogy a nézőben ne rosszul rögzüljön-szóljon,hogy így ez most konkrétan ezért helytelen volt.De nem tette,pedig láthatóan ő is meglepődött.Oktató,és/vagy dokumentumfilmet nem igazán vághatnak meg.

Ezért írtam a másik példát,ahol láthatóan kihagyták azt a részt,-mikor beszorította a kutyát a karámba-és nem mutatták,hogy fogta meg végül.CCsak annyit láttál,hogy ölben hozta ki a reszkető kutyát.Ez így hiteltelen.És minden másodperc,amit esetleg kivágnak belőle,hiteltelenné teszi az oktatófilmet.

Előzmény: Ez a nick is foglalt! (48755)
Pisces72 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48758

Nagyon örülnék, ha egyetérthetnék veled, legalábbis azzal, amit ebben a hsz-odban írsz, de nincs igazad. Milan nem szórakoztató műsort készít, hanem dokumentumfilmet. Amitől műfajilag elvárható (és elvárandó) a hitelesség. Ha nem is szakmailag, de legalábbis történelmileg. Vagyis ha a filmet úgy vágták meg, akkor azt, amit a film bemutat, a nézőnek pont úgy kell(ene) valóságosnak tekintenie. Vagy legalábbis jogosult úgy tekinteni rá, h ez volt az ábrázolt valóság.

Előzmény: Lego75 (48756)
Gabiiiiii Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48757

kerdezd meg a tobbieket,tudok-e kommunikalni:)

 

de tudod,ha valaki kutyat hoz a hazhoz,az a minimum,hogy ha elsokutyaskent nem tudja,utananez,mik a szuksegletei a kutyanak kicsi koraban es a kesobbiekben,nem akkor kezd el csodalkozni,mikor a kolyok az elso cipot szetragta...

 

es nem gyozom hangsulyozni az osztonoket a tudatossag  mellett,valamint azt,hogy egyetlen sema sem huzhato ra egyetlen gazda-kutya parosra sem...Meg egy fajtahoz tartozo kutyak is kulonallo szemelyisegek,hat meg az emeberek es ezek parositasai...Tehat te ismered a kutyadat,te tudod a legjobban,hogy kell banni vele,mit szeret es mit nem szeret,mivel motivalhato,stb,stb...es te ismered magad,a kornyezetet,a csaladot,es te tudod,minek kell megfelelnie a kutyanak ahhoz,hogy optimalis legyen az egyutteles

 

 

ezert nem istenitenem egyik kutyanevelot sem,tanulj fogasokat,tanulj modszereket,de gyurd a sajat kepedre ....

 

 

Előzmény: Lego75 (48756)
Lego75 Creative Commons License 2012.01.02 0 0 48756

Látod neked tök egyértelmű, hogy mire szüksége a kutyának. Nekem meg tök egyértelmű, hogy az ÉLŐ közvetítésen kívül minden más tévében látható dolog vágott, előre felvett, sőt néha előre megrendezett. Ez egy ilyen műfaj, de nem mondom azt, mint Gabiiii, hogy ha nem értesz a tv műsor készítéséhez, akkor ne nézz tévét :D Szó sincs róla, hogy César Millant vagy módszerét isteníteném, nekem mint kezdőnek a könyve hasznos. Ennyi, pont. Az hogy ebből jól meggazdagodott megint nem az én hibám. Ott a lehetőség bárki előtt, ha tud hasonló dologkat akkor nosza rajta, utána lehet csinálni. A tv műsor szakmai részéhez, már amit a kutyával csinál én nem értek és mondom még egyszer nem is láttam még, de ez egy műsor, a szórkoztatás és nem az oktatás a legfőbbb célja.
Én azt szeretném, ha a kutyámat nyugodtan emberek és más állatok közé engedhetném, azért próbálok meg minél több infót begyűjteni. Igérem Korom Gábor könyve lesz a következő amit elolvasok, remélem abból is tudok tanulni.

Gabiiii! Te pont azokat a sztereotípiákat erősíted, ami miatt valaki mondjuk nem szeret kutyaiskolába, úgymond profi kutyásokat közé járni... Mert ugye nem elég az ebeddel jól bánni, ha az emberekkel a normális kommunikáció nem megy. Úgy egészséges, ha mindkettő rendben van.

 

Előzmény: kriseva (48754)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!