Keresés

Részletes keresés

Babar66 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100771

Akkor a tiéd nem vízzáras?  (Mert te tudol' olyant' csinálni, abban biztos vagyok...  :)  )  Mert nekem úgy rémlett.

Üdv! 

Előzmény: norris53 (100768)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100770

Na, ja. De ha a súlyszelep, vagy biztonsági lefúvó lyukát eltömíti a trutyi, vajon mennyit ér???

Előzmény: gabor0036 (100769)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100769

Egyetértek veled, annyi különbséggel hogy rugó nélkül inkább egy kukta súlyszelep, vagy egy biztonsági lefújó. Ezek nekem valamiért szimpatikusabbak es kiszámíthatóbb mint a rugós megoldás. Ha nem igy gondolod, nyugodtan mond. Építés előtt vagyok, érdekel mindenki véleménye-tapasztalata. 

Előzmény: norris53 (100768)
norris53 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100768

A legbiztonságosabb akkor ha nem főzünk pálinkát mert az veszélyes ! :-)

Nem a csavarok miatt van baleset - a nagyok sem bűfiztetik vízzárral a főzőt :-)

Jó nagy csavarokkal rakják össze és egy beöntő nyíláson - is ott a csavar !!

Ha elég magas a sisak-fedél - ha jól van méretezve a páracső akkor már csak szándékosan lehet baleset !

Persze ha össze rakod és még hogy beleférjen tölcsérrel bele erőszakolod a maradékot akkor minden lehet !

Nem a víz-zár ellen írtam - hanem mint lehetőség a csavar a rugó-stb mellet !

 

Csak szerényen írom -hogy ne beszéljünk rá senkit olyanra amit utólag meg fog bánni :-))))

Előzmény: Babar66 (100765)
körte51 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100767

Ezért jó az iratcsipesz is! A csavarost is egyszerű biztonságossá tenni, kicsit hosszabb csavarra rugó és úgy rá az anya!

Előzmény: Babar66 (100765)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100766

:-) Ok, a Pet az sokaknak nem tetszik, rendben. 72-74%-os szeszt is simán megbír pedig, károsodás nélkül, mind a szeszt, mind az üveget nézve. De ne menjünk bele, sok minden károsabb ennél, szerintem. Kandírozott narancshéj lesz benne, van egy csomaggal, amit nem használtam el, 200 ft a 100 grammos, nagyon ízletes dolog.

Előzmény: zsorsz (100764)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100765

A csattal, vagy pláne a csavarokkal épp a lényeget veszíted el!!!  A BIZTONSÁGOT !  Az egészben az a legjobb, hogy ha bármi miatt túlnyomás keletkezne, "csak emelem kalapom", egyet böffent és távozik, nem pedig robban.

A fedő- és kupola súlya, illetve a vízoszlop magassága elegendő kell hogy legyen normális üzem esetén.

Az én következő főzőm biztos, hogy vízzáras, duplafalú, fullréz lesz (keverővel)!   :)))

Előzmény: crosspisti (100742)
zsorsz Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100764

Mennyiségre így jó,de az Isten szerelmére 3-400ft a 4.20-as dunsztos üveg kupakkal,könyörgöm ne mű.ag-ba!.....2-4hét napon,oszt  egy-egy csomag darabos fahéj,10 szem szegfűszeg,1-2 narancs(lehetőleg bio)héjája üvegenként és cukorszirup ízlés szerint(literenként 1/4l víz 50dkg cukrot szoktam)de ez egyéni döntés.

Előzmény: Törölt nick (100756)
Babar66 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100763

:)))

Előzmény: peca_matyi (100761)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100762

Na akkor majd ha készen vagyok, és megadatik, akkor élek vele. :))

Előzmény: peca_matyi (100761)
peca_matyi Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100761

A ZD a jó tanulók jutalma. Mint már írtam volt korábban néhànyszor

Előzmény: gabor0036 (100748)
kupeci Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100760

No akkor tisztázzuk. Lúja .... mondjuk az van nekem is. De borja, az inkább a tehénnek van!:))

Előzmény: csalitos (100758)
zsuzska60 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100759

turmixold össze

víz nem

cukor max 3%

ÉLESZTŐ!!! (nem egy hét után, hanem azonnal)

Előzmény: gti16v (100757)
csalitos Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100758

   Szerintem jobban járnál, ha bornak dolgoznád fel. Nagyon finom, szép színű és zamatos a bora. ( Borja? :-) )

Előzmény: gti16v (100757)
gti16v Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100757

sziasztok!

 

 

Szedtem ma egy egy ismerősöm kertjében 2 nagy szatyor piros ribizlit,nagyon szép érettek,némelyik már akkora mint egy kisebb meggy.

tudom,nem túl nagy mennyiség,azt hittem közel 1 diszperzites vödörnyi,de nem lett annyi sajnos gyakorlatban...  (ha van lehetőségem,holnap még szedek hozzá).

 

mivel ribizlit,még sosem csináltam(sok minden mást sem :-) ),így nem tudom,igényel e különleges törődést,most ott tartok,hogy meg van mosva,és le van szedve az összes szára.

 

kérdések:

- össze turmixoljam?

- vizet tegyek hozzá egy kicsit

- és minimális cukrot igényel e? (mivel elég savanykás jellegű gyümölcs azért kérdezem)

 

köszönöm

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100756

Köszi, de már összedobtam, illetve a munka része megvan, már csak a fűszerezésen töprengek kicsit. Lehet így hagyom 1-2 hétig, aztán kóstolok belőle kicsit, akkor már jobban átlátom, mi is kéne még bele. Összesen 12 liter kerek 60% szesz, 3 literenként van benne: 22 db dió, ami pontosan 830-840 gramm, ballononként. Vettem pár hozzávalót, ami bejátszhat, valami meg van is itthon.

   Ennyi dióm volt itthon, mind bele is ment, talán elég lesz a sikerhez. Most olyan 10 perces lehet.

Előzmény: sleves (100755)
sleves Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100755

Ha pár napot áztatod a szétvágott diót vízben akkor sokat veszít a keserűségéből. ( a vizet naponta kétszer cserélni kell )

Előzmény: Törölt nick (100735)
zsorsz Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100754

Viszonylag új vagyok még,hogy Valaki bekerülhessen azt nagyon ki kell érdemelni!

Előzmény: gabor0036 (100752)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100753

 

 

Előzmény: gabor0036 (100751)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100752

:D Melyik városban szoktátok tartani? 

Előzmény: zsorsz (100750)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100751

100-as üstre mekkora lenne az ideális? Egy skiccel tudsz segíteni merre induljak? lehet hogy hülye kérdés de így hogy víz van benne, nem hígul a szesz nagyon? Nem egyértelmű a működése. 

Előzmény: snapszmester (100746)
zsorsz Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100750

ok,hülyéskedtem,zug deszt talákozó,bár még nem volt zerencsém,van téli tzd és nyári nzd.

Előzmény: zsorsz (100749)
zsorsz Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100749

röv:zöld dió

Előzmény: gabor0036 (100748)
gabor0036 Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100748

Ezt a ZD-t már többször olvastam itt. Mi lenne ez?

Előzmény: Törölt nick (100747)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100747

a ZD-re gondolsz ?

Előzmény: peca_matyi (100744)
snapszmester Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100746

Azt találtam ki, hogy jobban hasonlítson az igazihoz más formát kell neki adni.

A hasznos térfogatnak, 10 L üstmérethez 3 dl szűrőtérfogat kellene. A hasznos magassága pedig 20 cm legyen.

Pl: H:15 cm-Sz:5 cm- M:25cm. Ez a doboz méret.

Előzmény: gabor0036 (100709)
peca_matyi Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100745

A deflegmáció növelése a cél.

Előzmény: gabor0036 (100716)
peca_matyi Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100744

Mindannyian készülünk oda, csak sokan vagyunk akik ezt nem merjük bevallani......:-)

Előzmény: TINTUS (100736)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100743

Zsuzska, zsorsz, Tintus, köszönöm szépen az infókat! Összedobok egy jó adagot, aztán jöhet az érlelés. Itt is van egy jó kis kedvcsináló, képekkel ha valaki még szeretne majd készíteni ilyen italt, lap alján írják, hogy nem igazán lehet elcseszni, mert mindenképpen finom lesz a végeredmény.: http://dioskonyv.bionuss.eu/44-02/1.htm

   Tintus! Nem is mondta senki.:-)

Előzmény: TINTUS (100736)
crosspisti Creative Commons License 2014.06.30 0 0 100742

Szerintem a vízzáras megoldás, egyszerűen kezelhető, jó zárás, de ahogy írták legalább 5 cm legyen a vízzár, és valamilyen csat, vagy csavar rögzítés itt is kell.

Előzmény: Isti/84 (100734)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!